Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در حالی که قیمت برنج هندی و پاکستانی در سایت ۱۲۴ سازمان حمایت بین ۸۰۰۰ تا ۸۹۰۰ تومان قیمت گذاری شده، اما در بازار قیمت‌ها به حدود ۱۴ هزار تومان رسیده است. تاریخ انتشار: 06:30 - 21 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۶۹۵۱

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، سالیانه حدود ۲ میلیون تن برنج در کشور تولید می شود اما با توجه به سرانه مصرف، کشور با حدود یک میلیون تن کمبود برنج مواجه است که این میزان هر سال از طریق واردات تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال واردات برنج با حرف و حدیث‌های فراوانی مواجه شد در حالی که ۱۶ مرداد امسال مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت از لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج خبر داد، اما پس از مدتی نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه طی نامه‌ای ممنوعیت واردات فصلی را به وزیر اقتصاد و وزیر جهادکشاورزی اعلام کرد.

واردات برنج‌های خارجی به همین جا ختم نشد و پس از مدتی واردکنندگان برنج به عدم ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک معترض شدند.

واردکنندگان اعلام کردند؛ ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرکات کشور دپو شده که هم موجب افزایش هزینه‌های آن‌ها شده و هم بر بازار تاثیر گذاشته است و خواستار ترخیص آن‌ها شدند.

پس از اعتراض واردکنندگان؛ بر اساس تصمیم وزارت صمت مقرر شد، برنج وارداتی که عملیات تامین ارز آن صورت گرفته، با ارائه تعهد مبنی بر نگهداری کالا در انبار‌های تحت نظر دولت نسبت به ترخیص این کالا اقدام شود.

ظاهرا مشکلاتی که در موضوع واردات برنج اتفاق افتاد تاثیر منفی در سطح عرضه به جای گذاشته است تا جایی که قیمت برنج خارجی که در رنج قیمتی پایین قرار داشت و دهک‌های پایین جامعه از آن استفاده می‌کردند افزایش چشمگیری پیدا کرده است به گونه‌ای که هر کیلوگرم برنج پاکستانی در سطح بازار به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است این در حالی است که قیمت هر کیلوگرم از این برنج در سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت ۸۹۰۰ تومان تعیین شده است.

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان درباره افزایش قیمت برنج خارجی در بازار اظهار کرد: برنج در بازار کم است و واردکنندگان به هیچ عنوان برنج در اختیار ندارند و تمام برنج وارداتی در اختیار شبکه توزیع است.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه ممنوعیت واردات و ترخیص نشدن برنج‌های وارداتی از دلایل افزایش قیمت است، بیان کرد: علی رغم مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر عدم ممنوعیت واردات برنج طی سال ۹۸ ، رئیس سازمان برنامه بودجه موجب ممنوعیت واردات شد و این کار به گرانی و کمبود در بازار دامن زد.

وی با بیان اینکه حدود ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرکات دپو شده است، تصریح کرد: هیچ برنجی از گمرکات ترخیص نشد و فقط برای اینکه کمی هزینه انبارداری کاهش یابد به انبار‌های با قیمت کمتر منتقل شد.

وی با بیان اینکه قیمت برنج پاکستانی به حدود ۱۴ هزار تومان رسیده است، افزود: انتقال ارز برای واردات برنج پاکستانی با هزینه ۱۵ درصدی همراه است به همین دلیل به سختی تامین می‌شود.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج درباره قیمت برنج هندی نیز گفت: در گذشته برنج هندی با قیمت ۸ هزار تومان به دست مصرف کنندگان می‌رسید، اما اکنون با قیمت ۸ هزار و ۵۰۰ تومان به عرضه کننده تحویل داده می‌شود.

کشاورز مطرح کرد: طی جلسه‌ای که با قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی برگزار شد مقرر شد ارز دولتی برای واردات برنج اختصاص یابد تا برنج‌های در گمرک مانده زودتر ترخیص شوند و افزایش قیمت‌ها به شب عید تسری پیدا نکند.

علی رغم وعده دولت برای تامین کالای اساسی به ظاهر این وعده درباره برنج عملی نشده است و قیمت این کالا در بازار روند افزایشی به خود گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: برنج قیمت سودجویی بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۳۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای بازار در قم برای گران فروشان باید ناامن شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، استاندار قم در اولین جلسه ۴ ساعته ستاد تنظیم بازار استان در سال ۱۴۰۳ که در سالن جلسات امام جواد (ع) برگزار شد، بیان کرد: ادارات کل تعزیرات وصمت باید فضای بازار دراین استان را برای گران فروشان ناامن نمایند.

وی اظهار داشت: سال گذشته بررسیدگی به معیشت مردم تاکید بسیاری داشتیم، و این مساله برای ما بسیار حائز اهمیت است و دراین رابطه با هیچ سودجویی تعارف نخواهیم داشت.

سیدمحمدآقامیری با بیان اینکه کالا‌های تنظیم بازارباید در ابتدا به دست کاسبان امین برسد، تاکید کرد: کالا‌هایی که جزء محصولات تتظیم بازار می‌باشند می‌بایست ابتدا در شبکه کاسبان امین توزیع شود.

وی تصریح کرد: توزیع محصولات مورد نیاز مردم در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان باید به صورت گسترده‌تر صورت می‌گرفت؛ محصول تنظیم بازار باید به قیمت واقعی به دست مشتری برسد.

استاندار قم ضمن انتقاد از تعداد کم غرفه‌های توزیع میوه شب عید گفت: امسال ۱۱ غرفه برای توزیع میوه شب عید در نظر گرفته شد که بسیار اندک است و این مقدار حتی برای منطقه پردیسان هم کفایت نمی‌کند.

وی افزود: قبل از شروع ماه مبارک رمضان و ماه‌های منتهی به پایان سال قراربود پرتقال، سیب و خرما به مقدار کافی با قیمت مناسب خریداری شود تا محصول با قیمت تنظیم بازار به دست مردم برسد.

آقامیری با اشاره به گزارش‌های روزانه گران‌فروشی که به سامانه ۱۲۴ اعلام می‌گردد؛ گفت: امسال حداکثر باید ظرف ۲۴ ساعت این گزارش‌ها مورد بررسی قرارگیرد.

آقامیری اظهار داشت: اگر اتفاق مثبتی در حوزه معیشت مردم و کاهش تورم در این استان رقم خورده مرهون زحمات و ایثار مدیرانی است که از آرامش خود و خانواده‌شان گذشتند.

استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم تحقق شعار سال تاکید کرد و گفت: دستگاه‌های اجرایی موظفند نسبت به شعاری که توسط مقام معظم رهبری برای سال ۱۴۰۳ انتخاب شده برنامه‌ریزی کنند.

وی افزود: امسال همه باید ابتدا جهش تولید با مشارکت مردم را محقق کنیم تا شاهد مهار تورم به معنای واقعی باشیم.

استاندار قم گفت: مدیران دستگاه‌های دولتی استان در سال جدید همت و تلاش خود را باید چندین برابر کنند، ما به عنوان سربازان رهبر انقلاب در راستای فرامین و منویات ایشان می‌بایست گام برداریم.

دیگر خبرها

  • تداوم توزیع برنج و شکر تنظیم بازاری در کرمانشاه
  • توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن برنج و شکر تنظیم بازاری در کرمانشاه
  • توزیع گسترده گوشت منجمد و گرم وارداتی گوسفندی در بازار یزد
  • ۱۵ تن برنج و شکر در جزیره خارگ توزیع می‌شود
  • نظارت بر بازار قم امسال افزایش می‌یابد
  • فضای بازار در قم برای گران فروشان باید ناامن شود
  • نظارت بر بازار در سال جدید افزایش خواهد یافت
  • امسال نیازی به واردات گوشت قرمز نداریم
  • ۶۰۰ تن برنج و شکر تنظیم بازار سمنان ویژه ماه رمضان در حال توزیع است
  • ایجاد فضای رقابتی و تنظیم‌گری در صنعت خودرو با تسهیل در واردات