Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@08:14:40 GMT

همصدا با مجاهدان دستگاه قضا

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۳۹۷۸

همصدا با مجاهدان دستگاه قضا

 «فســاد یعنی اینکه کســانی بــا زرنگی، قانوندانی، چرب‌زبانــی و با چهره حق به جانب به جان بیت‌المال بیفتند. کیسه‌های خود را پر کنند. این نوع فســاد را ما فساد اداری یا اقتصادی میدانیم.»

 «فســاد یعنی اینکه کســانی بــا زرنگی، قانوندانی، چرب‌زبانــی و با چهره حق به جانب به جان بیت‌المال بیفتند. کیسه‌های خود را پر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوع فســاد را ما فساد اداری یا اقتصادی میدانیم.»

 اینها جملات رهبر معظم انقلاب در ســال ۱۳۸۰ است که همراه با دیگر بیانات ایشان در ضرورت مبارزه بافســاد، موج تازهای را در گفتمان انقلاب اســلامی به راه انداخــت. در اواخر دهــه هفتاد نیــز تأکید ایشــان و دغدغه همیشگی‌شان، ثروت اندوزی و اشرافی‌گری مسئولان بود که مسیر انقلاب اسلامی را با تهدید مواجه میکند.

 این دو مقوله، شاید نکات قابل تأملی است که با در نظر گرفتن تقــدم و تأخر آن، میتوان یکی را ریشــه دیگری دانســت. به بیان دیگر، مســئولی که ســطح زندگی خــود را با مــردم زیاد کند و خوی اشــرافی‌گری به خود بگیرد، به فســاد و زیاده‌خواهی نزدیک میشــود.

 در طول ۴۰ ســال عمر جمهوری اسلامی، رفتــار و منــش رهبران نظــام از خمینی کبیر تا رهبــر فرزانه انقــلاب، بی‌تعارفی در برخــورد بــا مفســدان بــوده اســت.

 انقلاب اسلامی با شعار مبارزه با ظلم و فساد به پیروزی رســید و نظام برخوردار از اقبال چشمگیر مردمی، علت این سرمایه عظیم اجتماعی را در ســامت رهبران نهضت و سبک زندگی اســلامی آنان می‌دید.

ساده زیستی، پاک دستی، در میان مردم بودن و بی‌تکلفی، اعتماد مردم را به منادیان آزادی و نهضت اسلامی جلب کرد و منجر شد تا مردم مسلمان ایران با شدیدترین تحریم‌ها، جنــگ، توطئه و نفاق مبارزه کند و خود را با مسئولان کشــور هم سطح و برابر بداند.

 قوه قضائیــه به عنوان عدالتخانه کشــور، همواره مبارزه با فســاد را در دســتور قرار داده و بــا روی کارآمــدن رئیــس جدید قــوه قضائیــه، برخــورد بدون تعــارف و سرســخت با مفسدان به ســرفصل اصلی و برنامــه قطعی ایــن نهاد تبدیل شــد.

 آیت‌الله رئیســی ابتدا از نهاد زیردست خود شــروع کرد و تعلیق و مجــازات قاضیان متخلف نشان داد که اصلاح را باید ابتدا از خود شــروع کرد و سپس به مصادیق دیگر ورود نمود. با این رویکرد، دیگر مســئولان و وابســتگان آن هــا نیز اســتثنا نبودند و نزدیکترین افراد به مســئولان ارشــد نظام که مرتکب خطا شــده بودند، به دام مجازات گرفتار شدند.

 امروز با نیم نگاهی به نظرسنجی‌ها میتوان ثمره این بی‌تعارفی و سخت‌کوشی را در میان مردم مشاهده کرد. امــا چیزی کــه در این میــان از اهمیت دوچندان برخوردار اســت این اســت که امیدآفرینی و روحیــه گرفتن مردم از این برخوردها به قدری شیرین و دلچسب است که نباید با هیچ حاشیه‌سازی آن را تلخ کرد.

 ســخنان روزهای اخیر رئیــس جمهور در جمع مردم یزد و رفســنجان را از یک سو میتوان بــه فال نیک گرفــت که وی نیز دغدغه مبارزه با فساد را دارد با این تبصره که برخورد با مفسدانی که درگذشته اقدام به ســلب حقوق مردم و خسارت به کشور شــده‌اند را نباید به فراموشی سپرد.

 اما از ســوی دیگر مطرح شدن این عبارات شاید به تلاش برای کند شــدن رویــه برخورد با مفســدان ریز و درشــت تعبیر شــود.

 در این میان ذکر چند نکته ضروری است؛

۱. کشــور نیازمند اتحاد است. عَلَم مبارزه با فساد اگر از ســوی قوه قضائیه برداشته شــده، بایــد از ســوی همــه ارکان نظام اعــم از مســئولان، نخبگان، رســانه‌های دلســوز متعلق به جناح‌هــای مختلف که دغدغــه حفظ کشــور و اعتماد مــردم را دارنــد، مــورد حمایت جدی قــرار گیرد.

۲. .مبارزه با فســاد یعنــی توجه به حقوق مردم. برای رســیدن مردم به حقشان باید همکاری در اوج باشد. مفســدان بــه دســتگاه قضایــی معرفی شــوند و این خود نشــانگر عدم فســاد سیســتماتیک در کشــور اســت. اگــر پایه‌هــای نظام بر ویژه‌خواری و تقســیم شــهروندان به درجه یک و دو بود، دیگر فسادســتیزی یک ارزش تلقی نمی‌شــد.

۳.  پیشگیری همیشــه مهمتر و کارسازتر از درمان اســت. ساز و کارهای فساد خیز، قوانین ضعیف و بعضاً دارای اشــکال مثل خصوصی‌ســازی و ضوابــط آن، بایــد در نهادهای قانون‌گذار مــورد توجه و مداقه قرار گیرد. قطعاً اگر امکان‌های بروز فساد را محدود کنیم، مفسدان نیز دست بسته‌تر از قبل می‌شــوند. توجه به نهادهای علمی و نظرات کارشناسی در شناخت معضلها و ارائــه راه‌حلهای صحیــح، دریچه‌های نفوذ بــه حقوق مــردم را کــور میکند.

 امید است در روزگاری که غرب، دست‌های خــود را از محاصره اقتصادی کشــورمان خالی می‌بیند، با تأسی به فرهنگ اسلامی که عــدل را اســاس حکومــت می‌داند، کشــور را از گردنه حساس کنونی با حفظ اعتماد مردم به سبب سلامت مسئولان و یک‌صدایی در مبارزه با فساد، عبور دهیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حجت الاسلام والمسلمین رئیسی قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۳۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناکامی قاچاقچیان در جابه جایی ۳۸۴ کیلو تریاک

فرمانده انتظامی هرمزگان، گفت: با هوشیاری و تلاش همه جانبه ماموران انتظامی رودان قاچاقچیان در انتقال ۳۸۴ کیلو تریاک ناکام ماندند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سردار علی اکبر جاویدان، اظهار داشت: ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان رودان در راستای مقابله جدی وبی امان با قاچاق مواد مخدر ومبارزه با سوداگران مرگ در محور بخش رودخانه این شهرستان پس از چندین ساعت تعقیب و مراقبت‌های لازم و گشت‌زنی‌های پنهان و هدفمند به دو دستگاه خودرو سواری پژو 405 مشکوک و دستور توقف دادند.

وی افزود: رانندگان با مشاهده ماموران بدون توجه به دستور پلیس و علائم هشدار دهنده اقدام به فرار کردند که پس از تعقیب و گریز سریع متهمان چون عرصه را بر خود تنگ دیدند با استفاده از موقعیت منطقه و تاریکی هوا با رها کردن خودروها از محل متواری شدند.

فرمانده انتظامی استان هرمزگان بیان کرد: در بازرسی از خودروهای توقیفی 384 کیلو مواد مخدر تریاک کشف و ضبط و تلاش ماموران برای دستگیری متهمان ادامه دارد.

وی همچنین از کشف انواع کالای قاچاق در 48 گذشته به ارزش 20 میلیارد ریال در استان خبر داد.

جاویدان عنوان کرد: ماموران انتظامی استان در اجرای طرح‌های مبارزه با قاچاق کالا وارز و حین کنترل محورهای مواصلاتی، موفق به کشف انواع کالای قاچاق شدند.

وی افزود: کالاهای قاچاق مکشوفه شامل: 3 هزار و 114 دست انواع البسه، یک دستگاه موتورسیکلت پاکشتی، یک دستگاه موتور قایق، 130 عدد انواع لوازم آرایشی، 192 جفت کفش، 665 دستگاه سیگار الکترونیک، 44 کارتن انواع محصولات کشاورزی، 650 عدد انواع آبمیوه خارجی، 7 دستگاه تلویزیون led و غیره فاقد مدارک است.

 فرمانده انتظامی استان با اشاره به اینکه در این راستا 12 خودرو شوتی توقیف و 10 متهم به همراه پرونده متشکله به مرجع قضایی معرفی شدند، یادآورشد: حسب اعلام کارشناسان ارزش کالاهای مکشوفه بالغ بر 20 میلیارد ریال است که کلیه کالاهای مکشوفه تحویل انبار سازمان اموال تملیکی استان شد.

جاویدان تأکید کرد: پلیس در راستای مبارزه بی امان با قاچاق کالا و به تبع آن رونق و جهش تولید همه تلاش خود را به‌کار بسته، تا تحرک از قاچاقچیان و ضربه زنندگان به اقتصاد جامعه سلب شود.

انتهای پیام/864/

دیگر خبرها

  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • ناکامی قاچاقچیان در جابه جایی ۳۸۴ کیلو تریاک
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت سیزدهم است
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت است/ توفیق دیپلماسی اقتصادی
  • در کشوری که یک فساد بزرگ را «فسادنمایی» می‌نامید، می‌شود دم از عدالت زد؟
  • اطلاعیه مهم پلیس درباره شناسایی باندهای فساد در طرح نور
  • راه اندازی شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های رسانه‌ها
  • هیچ خط قرمزی در مبارزه با فساد وجود ندارد
  • عملکرد دستگاه قضا درعدالت و مبارزه با فساد در وضعیت حجاب موثر است