Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد مدیر عامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی با تاکید بر این که نقدهایی که به روش واگذاری ابنیه تاریخی وجود دارد، مربوط به گذشته و در حال خلع ید است، تاثیر بخش خصوصی در احیاء ابنیه تاریخی و رونق گردشگری را یادآور می‌شود و می‌گوید: نباید اشکالات را به نحوی بزرگ‌نمایی شود که افکار عمومی منحرف و اعتماد عمومی آسیب ببیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«هادی میرزایی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با تاکید بر این که نباید از تاثیر بخش خصوصی در  احیاء ابنیه تاریخی و رونق گردشگری غافل شویم، اظهار کرد: در شرایط کنونی بودجه دولت کفاف مرمت و باز زنده‌سازی تعداد گسترده بناهای تاریخی کشور را نمی‌دهد لذا ضروری است با جذب و تشویق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی فرصت جلب مشارکت‌های عمومی در حوزه گردشگری را فراهم کنیم.

وی در مورد وجود برخی انتقادات در مورد شیوه‌ مرمت ابنیه تاریخی نیز تصریح می‌کند: نقد در روش‌ مرمت امری رایج است چرا که در مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی شیوه‌های متفاوتی وجود دارد و در این میان باید یادآور شد که نقطه اتکای ما روش‎های مرمتی مبتنی بر دانش و تجربه‌ است تا موجب حفظ شأن و اصالت بنا شود.

این مسئول همچنین راجع به نقدهایی که گاهاً راجع به واگذاری بناهای تاریخی مطرح است، می‌گوید: نقد در روش واگذاری‌ها بیشتر مربوط به سیر واگذاری‌ برخی بناها در گذشته است چرا که گاهاً در این واگذاری‌ها منافع ملی لحاظ نمی‌شد، لذا در موارد مختلف با کمک دستگاه‌ قضایی در حال خلع ید بهره‎بردارانی هستیم که پیش از این با چنین روندی وارد سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از بناهای تاریخی شده‌اند.

وی با بیان این که مطرح کردن اشکالات بدون در نظر گرفتن نقاط قوت این سرمایه‌گذاری‌ها موجب انحراف افکار عمومی می‌شود، تصریح می‌کند: هم اکنون تعداد بناهای در حال بهره‎برداری صندوق که طی فرآیند مزایده واگذار شده‌‎اند، تعداد قابل توجهی است و این بناها در شهرهای مختلف نقش موثری در جذب گردشگران و اقدامات فرهنگی دارند.

میرزایی ادامه می‌دهد: در این مسیر با وجود آسیب‌هایی که ممکن است در زمینه برخی واگذاری‌ها وجود داشته باشد، نباید به نحوی بزرگ نمایی شود که اعتماد عمومی آسیب ببیند.

مدیرعامل و رییس هیات مدیره صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی در پایان نیز استفاده از ظرفیت مشاوران متعدد در تهیه ایده و طرح اولیه برای به حداقل رساندن اختلاف نظرها را ضروری می‎داند و با اشاره به رشد واگذاری‌ها، اعلام می‌کند: برگزاری رویدادهای فرهنگی صندوق احیاء از سال‌های گذشته آغاز شده و از آنجایی که برگزاری این رویدادها با ارائه خدمات گردشگری قابل توجهی همراه است، هر دو هفته یکبار در هر استان استمرار خواهد یافت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری بناهای تاریخی واگذاري به بخش خصوصي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۴۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سروش هاشمی روز دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ گفت: مقارن با روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان برگزار می‌شود.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: سخنرانان بین‌المللی این سمینار، پروفسور گرون آرون استاد تمام دانشگاه صنعتی بیلدیز ترکیه، دکتر نیلکون اوگون مدیرعامل شرکت مشاور مرمت کشور ترکیه از سخنرانان بین‌المللی این سمینار هستند.

سروش هاشمی گفت: دکتر فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها بافتها و محوطه‌های تاریخی، دکتر مهرداد حجازی استاد تمام دانشگاه اصفهان، دکتر محمود هاشمی دانشیار دانشگاه اصفهان، دکتر علی بیت اللهی عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، مهندس سیمین فرهنگی مهندسین مشاور طرح و ساخت طراد، سخنرانان ملی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین هستند.

او افزود: این سمینار روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۹ الی ۱۴ در سالن همایش پارک علم و فناوری سمنان واقع در میدان استاندارد، بلوار جوان، پارک علم و فناوری سمنان برگزار می‌شود.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با همکاری معاونت میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان و دانشگاه سمنان برگزار می‌شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898514

دیگر خبرها

  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی
  • استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار
  • ۵۰ درصد بناهای تاریخی تایباد خراسان رضوی نیازمند مرمت است