Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@21:46:38 GMT

ترامپ یک رئالیست کلاسیک است

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۵۵۸۶

ترامپ یک رئالیست کلاسیک است

«ریچارد کوزلاریچ» معتقد است: ترامپ با رد اتحادها و متحدان سنتی و تضعیف نهادهای بین المللی رهیافت واقع گرایی را بیشتر از اسلاف خود در پیش گرفته است. ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، ترامپ از زمان به قدرت رسیدن، بسیاری از وزیران و مشاوران ارشد خود را که حتی دموکرات ها آنها را به میانه روی و پیروی از اصول قبول داشتند، اخراج کرده و تندروها و جنگ طلبان را جایگزین آنان کرده است؛ سیاستی که نتیجه ای جز بحران سازی در سیاست خارجی و حرکت آمریکا به سمت جنگ حاصلی در پی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با انتصاب افرادی که در سیاست چندبعدی امروزی همچنان نگاهی کلاسیک به قدرت نظامی دارند، عجیب نیست که شاهد از هم گسیختگی در سیاست خارجی دولت ترامپ به دلیل عدم توانایی در انطباق با مسائل امروزی عرصه بین الملل باشیم.

ترامپ از زمان ورودش به کاخ سفید در ژانویه سال 2017، از ده ها توافق بین المللی از جمله توافق آب و هوایی پاریس، توافق تجاری آتلانتیک، توافق نفتا میان کشورهای آمریکای شمالی و برنامه جامع اقدام مشترک میان ایران و 6 قدرت جهانی خارج شده است.

این در حالی است که ایدئولوژی غالب در ایالات متحده امریکا جمهوریخواهی و لیبرالیسم کلاسیک است، اما به نظر می رسد دونالد ترامپ فردی مرکانتلیست بوده و از ناسیونالیسم امریکایی جهت سود خود بهره می برد.

سوالی که اکنون مطرح می شود این است که ایدئولوژی حاکم بر سیاست خارجی امریکا در دوره ترامپ چیست؟

در این راستا گفتگویی با پروفسور «ریچارد کوزلاریچ» استاد دانشگاه جرج میسون آمریکا ترتیب داده شده که در ادامه می‌آید.

ریچارد کوزلاریچ مدیر اندیشکده علوم و سیاست‌گذاری انرژی در دانشگاه جرج میسون، مدیر موقت برنامه سیاست عملیات صلح (POPP ) و سفیر پیشین آمریکا در جمهوری آذربایجان (1994-1997) و بوسنی و هرزگوین (1997-1999) بوده است.

*ایدئولوژی غالب در ایالات متحده امریکا جمهوریخواهی و لیبرالیسم کلاسیک است، اما به نظر می رسد دونالد ترامپ فردی مرکانتلیست بوده و از ناسیونالیسم امریکایی جهت سود خود بهره می برد، نظر شما در این مورد چیست؟

در مورد ایدئولوژی حاکم بر سیاست خارجی ایالات متحده امریکا باید گفت، ایدئولوژی غالب – خواه دولت جمهوری خواه باشد یا دموکرات - بین الملل گرایی لیبرال مبتنی بر 14 ماده مشهور ویلسون و موارد مورد تأکید فرانکلین روزولت بوده است.

این امر باعث شده سیاست خارجی ایالات متحده امریکا مبتنی بر استانداردهای جهانی حقوق بشر، حق تعیین سرنوشت، بازار آزاد و تجارت آزاد باشد. به طور ویژه در دوره ریاست جمهوری نیکسون، تحت تأثیر هنری کسینجر، ایالات متحده امریکا به سمت سیاست خارجی واقع گرایانه حرکت کرد.

ترامپ با رد اتحادها و متحدان سنتی، تضعیف نهادهای بین المللی و اصول یک سیستم بازرگانی بین المللی باز و آزاد رهیافت واقع گرایی را بیشتر در پیش گرفته است.

*متفکرانی چون جان مرشایمر معتقد هستند که آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم سیاست خارجی لیبرال را دنبال کرده و لازم است این سیاست شکست خورده را کنار بگذارد و در سیاست خارجی به صورت رئالیستی عمل کند. نظر شما در این خصوص چیست؟

من معتقدم که تحولات در ایالات متحده و جهان باعث بازگشت به اصول نظم بین الملل گرایی لیبرال و حمایت از حقوق جهانی بشر خواهد شد. این روند زمان زیادی خواهد برد اما من مطمئنم که رخ خواهد داد.

*پیش بینی شما از نتایج انتخابات 2020 ایالات متحده امریکا با توجه به مطرح شدن بحث استیضاح ترامپ چیست؟

اکنون خیلی زود است نتایج انتخابات ایالات متحده امریکا در سال آینده را پیش بینی کرد.

منبع:مهر

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۵۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ ادعا درباره واکنش احتمالی اسرائیل به حمله ایران

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه قطری العربی الجدید به نقل از مقام‌های این کشور گزارش داده که آمریکا پذیرفته است اسرائیل عملیات خود در رفح را انجام دهد و در مقابل از پاسخ به حمله ایران صرف نظر نماید.

این روزنامه قطری در گزارش خود به نقل از منبع آگاه خبر داده که مقام‌های مصری این مسئله را به اطلاع دوحه رسانده‌اند.

مقام‌های مصری گفته‌اند مقدمات این حمله در حال انجام است و قاهره تلاش می‌کند با هرگونه تاثیر احتمالی عملیات برنامه‌ریزی شده مقابله کند.

بر اساس این گزارش اسرائیل در ازای حمله به رفح می‌پذیرد که دیگر به حملات موشکی و پهپادی ایران واکنش نشان ندهد.

اسرائیل احتمالا تا ۳۰ آوریل اقدامی علیه ایران انجام نمی‌دهد

رسانه آمریکایی ABC نیوز هم در گزارشی به نقل از منابع آمریکایی و اسرائیلی نوشته است که بعید به نظر می‌رسد اسرائیل تا پس از عید مذهبی پسح که ۳۰ آوریل به پایان می‌رسد حمله تلافی‌جویانه‌ای علیه ایران انجام دهد.

بر اساس این گزارش، پاسخ‌های بالقوه اسرائیل گزینه‌های مختلفی را شامل می‌شود، اما به گفته منابع اسرائیلی اقداماتی، چون حمله به نیرو‌های نیابتی ایران در منطقه و نه داخل خاک ایران و همچنین حمله سایبری به زیرساخت‌های جمهوری اسلامی از محتمل‌ترین گزینه‌ها به شمار می‌روند.

حمله اسرائيل به ایران حداقل ۲ بار به تعویق افتاده است

پایگاه خبری اکسیوس نیز در گزارشی به نقل از چندین مقام آمریکایی و اسرائيل گزارش داده که تاکنون دست‌کم ۲ بار حمله تلافی‌جویانه اسرائيل به ایران به تعویق افتاده است.

آخرین بار روز دوشنبه بود که اسرائيل به مقام‌های آمریکایی اعلام کرد که پاسخ به حمله ایران قطعی است، اگرچه آنها پس از آن اعلام کردند که تصمیم گرفته‌اند منتظر بمانند.

بر اساس اعلام اکسیوس اسرائیل در نظرداشت دوشنبه شب به ایران حمله کند اما تصمیم گرفت فعلا صبر کند. این رسانه اضافه کرده که این حمله طراحی شده «به دلایل عملیاتی» انجام نشده است.

جو بایدن: در صورت تشدید تنش بین ایران و اسرائیل، احتمالا آمریکا مداخله می‌کند

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز در مقاله‌ای در روزنامه وال استریت ژورنال با اشاره به تنش‌ها میان ایران و اسرائیل تاکید کرده در صورتی که این تنش‌ها تشدید شود، احتمال دارد ایالات متحده در حمایت از اسرائیل مداخله کند.

این اظهارات رئیس جمهور آمریکا با صحبت‌های پیشین او مبنی بر اینکه ایالات متحده تصمیمی برای مشارکت در حمله‌ای علیه ایران ندارد کمی در تضاد است. او البته هرچند به اقدام تهاجمی علیه ایران اشاره‌ای نکرده، اما لحن صحبت‌هایش نسبت به روز‌های اخیر به شکل معناداری تندتر شده است.

بایدن در بخش دیگری از مقاله خود اضافه کرده در صورتی که ایران حملات خود را به طور قابل توجهی علیه اسرائیل تشدید کند ممکن است ایالات متحده به این درگیری کشیده شود.

بایدن البته اشاره‌ای به این نکرده است که اگر اسرائیل به حملات ایران واکنش نشان دهد، در آن صورت موضع ایالات متحده چگونه خواهد بود. پیش از این رسانه‌های آمریکایی در گزارش‌های خود خبر داده بودند که بایدن در گفتگو با نتانیاهو تاکید کرده که واشنگتن در هیچ گونه حمله‌ای علیه ایران مشارکت نخواهد کرد.

او در بخش دیگری از مقاله خود با بیان این ادعا که ایران قصد دارد «تنها کشور یهودی جهان را از روی نقشه محو کند» اضافه کرد: «ایران پس از سال‌ها حمایت از حزب‌الله، حماس و دیگر گروه‌های نیابتی، از جمله حمله ... حماس در ۷ اکتبر، اکنون حمله مستقیم خود را به اسرائیل آغاز کرده است.»

او همچنین با اشاره به اینکه اسرائیل قوی‌ترین شریک ایالات متحده در خاورمیانه است، افزود: «این غیرقابل تصور است که نیرو‌های دفاعی اسرائیل تضعیف شوند و ایران بتواند تخریب موردنظر خود را محقق کند و ایالات متحده نظاره‌گر باقی بماند.»

منبع: یورونیوز

دیگر خبرها

  • تلاش کنگره آمریکا برای فروش تیک‌تاک ادامه دارد
  • بقای حماس بعد از جنگ، یعنی از بین رفتن بازدارندگی اسرائیل
  • بایدن قمار کارتر را تکرار خواهد کرد؟
  • تله تل‌آویو برای واشنگتن/ آیا اسرائیل، آمریکا را وارد تنش با ایران می‌کند؟
  • ندای مواضع ضدونقیض از درون کاخ‌سفید؛ اسرائیل می‌تواند آمریکا را وسط تنش با ایران بیاندازد؟
  • ۳ ادعا درباره واکنش احتمالی اسرائیل به حمله ایران
  • تحولات اوکراین|خشم زلنسکی از تفاوت برخورد غرب با اسرائیل
  • (تصاویر) از اهتزاز پرچم حزب‌الله تا آتش زدن پرچم آمریکا در قلب ایالات متحده
  • فیلم‌های دوهفته کارگردانان کن اعلام شد
  • ادعای سنتکام درباره هدف قرار دادن دو پهپاد یمنی