Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@10:49:34 GMT

واکنش آنکارا به طرح اروپا برای تحریم ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۷۶۱۲

واکنش آنکارا به طرح اروپا برای تحریم ترکیه

به گزارش پایگاه خبری تایم ترک در روز سه شنبه، وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: آنکارا بارها تاکید کرده است که "با وجود همه اقدامات اتحادیه اروپا" از دفاع از حق و حقوق خود در راستای قوانین بین المللی در مدیترانه شرقی و همچنین حقوق و منافع جمهوری ترک قبرس شمالی دست بر نخواهد داشت.

در این بیانیه آمده است که تصمیمات گرفته شده توسط شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در جلسه امروز نشان می دهد که هیچ یک از پیام های ترکیه مورد توجه قرار نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه بیانیه تصریح شده است: ترکیه و جمهوری ترک قبرس شمالی از سال ۲۰۰۴ تلاش کرده است تا منابع هیدروکربن در مدیترانه شرقی را نه به عنوان یک عنصر تنش بلکه به عنوان عنصر ایجاد ثبات مورد توجه قرار دهد. ولی اتحادیه اروپا و بخش روم نشین قبرس در این مورد قادر به دیدن واقعیت ها و قوانین بین المللی و عدالت نیستند. از سال ۲۰۰۴ به طور مداوم تاکید کرده‌ایم که اجازه غصب یکجانبه حقوق خود را نخواهیم داد.

همچنین تاکید شده است: ترکیه برای تامین ثبات و در راستای رفاه زندگی همه مردم در شرق مدیترانه به اجرای اصول اساسی قوانین بین المللی و همچنین به تشویق همکاری ها در منطقه ادامه خواهد داد. ولی اتحادیه اروپا مدتها قبل ویژگی بی طرفی خود را که می تواند در حل مسئله قبرس کمک کند از دست داده است.

در ادامه بیانیه آمده است: انتظار این که ترکیه با تسلیم شدن در برابر تهدیدها از حقوق خود در مدیترانه شرقی عقب بکشد، یک انتظار بیهوده است. از این نظر هیچ کس نباید شک کند که ما فعالیت های اکتشافی و حفاری خود را در مدیترانه شرقی به همان روش ادامه خواهیم داد.

اتحادیه اروپا برای تحریم آنکارا آماده می شود

اتحادیه اروپا دیروز (دوشنبه) سازوکار اعمال تحریم‌ ترکیه را بر سر حفاری غیرمجاز این کشور برای اکتشاف گاز طبیعی در آبهای ساحلی جزیره قبرس در دریای مدیترانه رونمایی کرد.

وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا با تصویب این سازوکار، تحریم افراد یا نهادهای مسوول یا دخیل در فعالیت های غیرمجاز حفاری هیدروکربن ها را امکان پذیر ساخته اند.

هر چند این نهاد هنوز هیچ شرکت یا مقام ترکیه را هدف این تحریم ها قرار نداده و کشورهای عضو این نهاد می توانند نام افراد و نهادهایی را که به نظرشان در این فعالیت ها مشارکت دارند و باید در این فهرست گنجانده شود، به آن بیافزایند.

این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و انسداد دارایی افراد و نهادها مانند شرکت ها و سازمان های ترکیه می شود و شهروندان و شرکت های تابع اتحادیه اروپا نیز ار تامین منابع مالی برای آنها منع خواهند شد.

ترکیه، قبرس را به عنوان کشور به رسمیت نمی شناسد و اقدامات خود را در چارچوب حفاظت از منافع خود و ترک های قبرس ساکن شمال این جزیره تقسیم شده، در حوزه انرژی توجیه می کند.

ذخایر گاز طبیعی میدان‌های نفت و گاز دریای مدیترانه که در سال ۲۰۰۹ کشف شد و بالغ بر ۲۵ تریلیون فوت مکعب ارزیابی می شود، برای کشورهایی مانند قبرس و لبنان که فاقد درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز هستند، نوید بخش درآمدهای سرشاری است.

اکتشاف ذخایر بزرگ گاز در شرق مدیترانه و در حوزه های لبنان، سوریه، فلسطین اشغالی، ترکیه و قبرس می‌تواند آنان را از وارد کننده انرژی به صادر کننده آن تبدیل کند، اما تداخل میدان‌های گازی در عمق آب‌های منطقه و نیز اختلافات سیاسی و مسائل حل نشده میان ترکیه و قبرس و همچنین لبنان و رژیم صهیونیستی مانند ترسیم نشدن مرزهای آبی و نامشروع بودن این رژیم، چه بسا کشمکش آنان را بر سر ثروت های گازی نهفته در عمق آب‌های مدیترانه افزایش دهد.

اکتشاف و حفاری میدان های گازی شرق مدیترانه در سال های اخیر اهمیت زیادی بخصوص برای قبرس پیدا کرده که قصد دارد به بازیگر اصلی انرژی در این حوزه تبدیل شود.

قبرس به عنوان عضو اتحادیه اروپا، اخیرا ترکیه را متهم کرده که با اعزام کشتی ها حفاری جدید به آب های منطقه ای این جزیره، اوضاع را متشنج کرده، اما ترکیه مدعی شده که این کشتی ها در آب های این کشور استقرار یافته اند.

دولت قبرس تلاش جدید ترکیه را برای عملیات حفاری غیرقانونی در جنوب غرب این جزیره محکوم کرده و آن را نقض پیاپی حق حاکمیت قبرس در دریای مدیترانه دانسته است.

نیکوزیا اعلام کرده که آنکارا با وجود آگاهی از واگذاری عملیات حفاری در بخش شماره هفت اقتصادی آب های قبرس در سپتامبر گذشته (شهریور - مهر) به شرکت های «توتال فرانسه» و «انی» ایتالیا، کشتی حفاری ترکیه را به این نقطه فرستاده است.

جزیره قبرس به بخش های یونانی نشین و ترک نشین تقسیم شده که بخش ترک نشین شمال قبرس در سال ۱۹۷۴ در واکنش به ناآرامی ها در این جزیره میان یونان تبارها و ترک تبارها، به اشغال نیروهای ترکیه درآمده، هر چند نهادهای بین المللی این اقدام آنکارا را به رسمیت نشناخته اند.

قبرس عضو اتحادیه اروپا است

در سال ۲۰۱۴ برخی اخبار جدی در مورد اکتشافات گاز توسط رژیم صهیونیستی در بخش یونانی نشین یا قبرس جنوبی مطرح شد.

به گفته برخی منابع خبری، رژیم صهیونیستی قصد دارد با احاطه بر فن و دانش اکتشاف گازی و همچنین تسلط سیاسی و اقتصادی بر قبرس جنوبی، استراتژی خاصی برای منابع انرژی شرق مدیترانه طراحی کند.

برچسب‌ها تحریم اتحادیه اروپا قبرس آنکارا حمله ترکیه اکتشاف نفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تحریم اتحادیه اروپا قبرس آنکارا حمله ترکیه اکتشاف نفت تحریم اتحادیه اروپا قبرس آنکارا حمله ترکیه اکتشاف نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۷۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فایننشال تایمز: برنامه اروپا برای تشدید تحریم‌ ایران

نشریه فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که در پی حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل در پاسخ به جنایات این رژیم، مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند.

نشریه فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که در پی حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل در پاسخ به جنایات این رژیم، مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند و در عین حال تلاش می‌کنند برای جلوگیری از رویارویی مستقیم بین جمهوری اسلامی و اسرائیل، از تمام کانال‌های دیپلماتیکی که با تهران دارند، استفاده کنند.

ایران شنبه شب ۳۰۰ موشک و پهپاد را به سمت سرزمین‌های اشغالی فلسطین شلیک کرد که اولین حمله مستقیم این کشور به رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. اقدام ایران در پاسخ به حمله اسرائیل به کنسولگری این کشور در سوریه صورت گرفت.

در گزارش این نشریه آمده است: موج دیپلماسی که دیروز در کنفرانس ویدئویی اضطراری رهبران گروه ۷ به اوج خود رسید، مقامات اروپایی در سه حوزه متمرکز به توافق رسیدند: محکومیت ایران و ابراز همبستگی با اسرائیل؛ تدوین برنامه‌هایی برای تحریم‌های احتمالی؛ و استفاده از هر اهرم فشاری که آنها هنوز علیه تهران دارند تا تنش‌ها را کاهش دهند.

به گفته منابع آگاه، مقامات اتحادیه اروپا در روز‌های اخیر "تماس‌های زیادی" با همتایان ایرانی داشته‌اند تا خصومت‌ها را کاهش دهند. این مذاکرات شامل گفتگوی بین جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران می‌شود.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است فردا یک نشست ویدئویی اضطراری داشته باشند که به بروکسل فرصتی برای ارزیابی اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران می‌دهد.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت که تحریم‌ها علیه "برنامه‌های پهپادی و موشکی" ایران در حال بررسی است.

بر اساس این گزارش، این موضوع همچنین بستگی زیادی به واکنش اسرائیل دارد. کابینه جنگ این رژیم عصر دیروز برای بحث در مورد این موضوع تشکیل جلسه داد.

ایالات متحده در راس گروه ۷ در تلاش است تا بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را متقاعد کند اقدام نظامی انجام ندهد، چرا که واشنگتن نگران آن است که روند یک "جنگ گسترده‌تر" تسریع شود.

چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا پس از نشست گروه ۷ گفت: همه طرف‌ها باید خویشتن داری کنند. ما به همه تلاش‌های خود برای کاهش تنش ادامه خواهیم داد.

وی افزود که این موضوع در نشست سران اتحادیه اروپا در این هفته مورد بحث قرار خواهد گرفت.

منبع: تسنیم

tags # اتحادیه اروپا سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • بورل: اتحادیه اروپا نمی‌تواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند
  • اتحادیه اروپا امروز اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران را بررسی می‌کند
  • اتحادیه اروپا امروز اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را بررسی می‌کند
  • اتحادیه اروپا نقض تحریم توسط کشورهای عضو را جرم‌انگاری کرد
  • فایننشال تایمز: برنامه اروپا برای تشدید تحریم‌ ایران
  • مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  • ادعای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران
  • پیش‌بینی اعمال تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران
  • ادعای اعمال تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران
  • اتحادیه اروپا تحریم ها علیه ایران را گسترش می دهد