Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-03-28@12:50:07 GMT

۱۳ شهر استان کرمان با بحران آبی مواجه است

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۷۷۹۱

۱۳ شهر استان کرمان با بحران آبی مواجه است

استاندار کرمان گفت: سیزده شهر استان کرمان با بحران آبی مواجه است و شهر کرمان تنها مرکز کشور بوده که با این مشکل جدی دست و پنجه نرم می کند به گونه ای که در این راستا ۱۹ میلیون مترمکعب اضافه برداشت از چاه ها و منابع آب زیرزمینی را داریم

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ محمدجواد فدایی در شورای اداری استان کرمان با حضور رییس جمهور، با اشاره امکانات و ظرفیت‌های و توانمندی‌های استان کرمان، اظهار داشت: استان کرمان یک استان معدنی و به عنوان بهشت معادن ایران لقب دارد به‌طوری‌که ذخیره معدنی استان کرمان هم اکنون ۶ میلیارد تن انواع محصولات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه استان کرمان رتبه اول اشتغال در حوزه معدن، رتبه اول میزان استخراج معدنی، رتبه اول تولید کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی را در سطح کشور به خود اختصاص داده است بیان کرد: تا کنون در استان کرمان حدود ۲۶ هزار کیلومتر مربع اکتشاف معدن داشتیم و در این راستا نیز اکتشاف ۲۰ هزار کیلومتر مربع دیگر در دستور کار قرار گرفته که این میزان سالی ۱۱ درصد از وسعت استان را در برمی‌گیرد که باید وسعت این اکتشافات را سالانه بیشتر کرده زیرا با این روند اگر پیش برویم حدود ۸ سال طول می‌کشد تا اکتشافات کل استان به اتمام برسد که خیلی دیر است.

وی از ظرفیت‌های گردشگری استان کرمان سخن به میان آورد و عنوان کرد: ۷ اثر ثبت جهانی در استان کرمان وجود دارد که از انی تعداد، ۵ اثر در دولت تدبیر و امید به ثبت جهانی رسیده ضمن آنکه ۵ فرودگاه فعال نیز در استان کرمان وجود دارد و ۳۲۰ واحد بوم‌گردی در استان ایجاد شده که همگی نشان از ظرفیت های خوب گردشگری استان کرمان است.

فدایی با بیان این مطلب که ۴ گمرک تجهیز شده در سطح استان مشغول به فعالیت هستند، اظهار کرد: با توجه به تعداد روزهای آفتابی در استان کرمان، لذا امکان خوبی در استان کرمان برای بخش انرژی خورشیدی داریم همچنین در برخی نقاط استان وزش بادهای خوبی داریم که در آن نقاط نیز پتانسیل راه‌اندازی انرژی بادی وجود دارد.

عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان با اشاره به بارش‌های کم در استان کرمان، عنوان کرد: استان کرمان با خشکسالی چندین ساله ای روبرو است که در راستای صرفه جویی از آب به ویژه در بخش کشاورزی، ۱۵۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار و در احداث گلخانه ۶۰ درصد نسبت به ابتدای این دولت رشد داشته ایم.

استاندار کرمان با اشاره به سرمایه گذاری صورت گرفته در استان نیز بیان کرد: براساس گزارشات موجود در ۴ ماهه اول امسال میزان سرمایه‌گذاری در استان کرمان ۲۰۰ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به سفرهای رییس جمهور به استان کرمان و مصوبات سفرهای گذشته، اظهار کرد: در دور اول سفر رئیس جمهور به استان کرمان در مجموع ۴۳ مصوبه داشتیم که برای اجرای آنها مقرر بود ۹۶۸ میلیارد تومان اعتبار طی سال‌های ۹۵ و ۹۶ پرداخت شود و ۴۶ طرح خصوصی در این سفر داشتیم که بخش ارزی آن ۱۰۰ در صد تامین شده است.

استاندار کرمان ادامه داد: برای اجرای این مصوبات تاکنون یک هزار و ۳۱۹ میلیارد تومان پرداخت شده است، بنابراین درصد تحقق اعتباری مربوط به این پروژه‌ها نسبت به درصد مصوب، ۱۳۶ درصد بوده و برای اتمام کامل این مصوبات به ۹۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

وی مهمترین مشکل استان را کم آبی دانست و بیان کرد: ۱۳ شهر استان کرمان با بحران آبی مواجه است و شهر کرمان تنها مرکز کشور بوده که با این مشکل جدی دست و پنجه نرم می کند به گونه ای که در این راستا ۱۹ میلیون مترمکعب اضافه برداشت از چاه ها و منابع آب زیرزمینی را داریم

فدایی با بیان این مطلب که ۶۰ درصد جمعیت استان در ۴ دهک پایینی جامعه قرار دارند، اظهار کرد: شاخص بهره‌مندی از آب روستایی در استان کرمان ۱۰ درصد از متوسط کشور پایین تر است و همچنین در تخت بیمارستانی نیز استان کرمان پایین تر از متوسط کشور قرار دارد.

 

بیشتر بخوانید: نگاه ویژه دولت به توسعه‌ی استان ایلام معاون رییس جمهور به کرمان سفر می کند

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان کرمان دولت رئیس جمهور رییس جمهور فرودگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۷۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌هایی که در روزه‌ داری با آنها مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟/ دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار

رعایت رژیم غذایی مناسب در کنترل بسیاری از اختلالات گوارشی نقش بسزایی دارد. از آنجا که در ماه رمضان اغلب الگوی دریافت غذا (زمان صرف وعده‌های غذایی و ترکیب آن) تغییر می‌کند، این امر ممکن است علائم و عوارض برخی بیماری‌های دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش ایسنا، باید توجه کرد که در صورت عدم رعایت رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان، ممکن است عوارضی مانند خشکی دهان، آروغ زدن، نفخ شکم، احساس سنگینی شکم، سوزش سردل، تهوع، یبوست و تغییرات اشتها دیده شود.

- چرا روزه‌داری سبب خشکی دهان می‌شود؟

در روزه‌داری به دلیل کاهش تعداد وعده‌های غذایی، مصرف مایعات کاهش می‌یابد که این امر سبب کاهش میزان آب بدن و احساس تشنگی شود. همچنین برای هضم و جذب مواد غذایی چرب، بدن به آب بیشتری نیاز دارد که در این شرایط مصرف این مواد غذایی حس تشنگی را تحریک می کند.

- توصیه‌هایی برای کاهش تشنگی و خشکی دهان در روزه‌داران

به این دلیل که در ماه رمضان مصرف غذاها و مایعات محدود می‌شود، افراد روزه‌دار باید مقادیر کافی مایعات در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند. بنابراین توصیه می‌شود که همراه وعده‌های غذایی افطار، سحری و نیز فواصل آن‌ها، مقادیر کافی میوه و سبزی مصرف شود. چراکه این مواد غذایی به نگهداری آب در بدن کمک می‌کنند. حداقل میزان توصیه شده مصرف روزانه میوه و سبزی ۵۰۰ گرم در روز است.

افراد روزه‌دار بهتر است مصرف مواد غذایی را که سبب افزایش احساس تشنگی می‌شوند، محدود کنند. همچنین توصیه می‌شود افراد روزه‌دار از مصرف چای و قهوه به مقدار زیاد که باعث دفع بیشتر آب بدن از طریق افزایش ادرار می شود، پرهیز کنند.

- مصرف کدام مواد غذایی سبب افزایش احساس تشنگی و خشکی دهان می‌شود؟

غذاهای پرچرب و سرخ شده به خصوص در وعده سحری منجر به تشنگی در طول روز می‌شود. مصرف زیاد نمک، غذاهای شور و غذاهای پر ادویه نیز تشنگی فرد روزه‌دار را افزایش می‌دهند و باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود.

- مصرف کدام مواد غذایی سبب بروز سوء هاضمه و نفخ می‌شود؟

پرخوری، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای تند و غذاهایی که ایجاد نفخ می‌کنند مثل کلم، نوشابه‌های گازدار، سیر، پیاز، ‌فلفل به خصوص فلفل دلمه‌ای، حبوبات مانند عدس، لوبیا، نخود، لپه و مصرف زیاد مواد قندی، دسرهای شیرین، ‌زولبیا و بامیه، ‌ مصرف آب به همراه وعده غذایی، ‌ مصرف غذا در حجم زیاد و مواد غذایی به اصطلاح سنگین مانند آش رشته و غذاهای غلیظ آبکی سبب نفخ و مشکلات گوارشی می‌شوند.

- علت سوزش سر دل در ماه مبارک رمضان چیست؟

در ماه رمضان اغلب پرخوری و مصرف غذا به مقدار زیاد، به خصوص در وعده افطار، سبب بازگشت محتویات معده به مری و احساس سوزش سردل می‌شود.

- چه غذاهایی سبب احساس سوزش سر دل می‌شوند؟

غذاهای چرب و سرخ شده که دیرتر از معده خارج می‌شوند، غذاهای تند، قهوه و چای پررنگ، نوشابه‌های گازدار، ‌ موادی مثل نعناع، شکلات، ادویه جات و مصرف سیگار می‌تواند باعث سوزش سردل در افراد روزه‌دار شود.

- چگونه می‌توان از احساس سوزش سر دل در افراد روزه‌دار پیشگیری کرد؟

توصیه می‌شود به منظور پیشگیری از سوزش سردل، افراد روزه‌دار از پرخوری و مصرف وعده‌های غذایی حجیم بپرهیزند. این افراد باید تا حد امکان تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهند تا بتوانند در هر وعده حجم کمتری غذا مصرف کنند و حداقل تا سه ساعت پس از صرف غذا دراز نکشند.

- دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار

گرسنگی، کاهش مایعات دریافتی و کاهش فعالیت بدنی خطر یبوست را در افراد روزه‌دار افزایش می‌دهند. از سوی دیگر تغییر الگوی وعده‌های غذایی و خواب در ماه رمضان سبب کاهش حرکات روده می‌شود و به همین دلیل سرعت عبور مدفوع در روده کاهش می‌یابد. در نتیجه بدن آب بیشتری از دست داده و سبب ایجاد یبوست می‌شود.

با نوشیدن مقادیر کافی آب و مایعات و افزایش دریافت منابع فیبر رژیمی مانند میوه و سالاد در وعده‌های سحری، افطار و پس از افطار می‌توان به حفظ آب بدن و انجام حرکات طبیعی روده در ماه رمضان کمک کرد تا مدت زمان عبور مواد از دستگاه گوارش کاهش یافته و از ایجاد یبوست و نفخ جلوگیری شود.

جهت درمان یبوست باید مصرف آب، غلات سبوس‌دار، آرد قهوه‌ای، انجیر و آلوی خشک خیسانده، میوه‌ها به خصوص همراه با پوست و سبزیجات را افزایش داد. افراد مبتلا به یبوست بهتر است مصرف چای خود را کاهش دهند. افزایش فعالیت بدنی و تحرک نیز به درمان یبوست کمک می‌کند. در صورت شدید بودن یبوست، روزه‌داران می‌توانند به همراه وعده‌های غذایی سحری یا افطار یک قاشق غذاخوری شربت لاکتولوز مصرف کنند.

بنابر اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بنابراین با رعایت روش صحیح تغذیه، استفاده متناسب از تمامی گروه‌های غذایی، مصرف به اندازه و کافی از گروه میوه‌ها و سبزیجات تازه در وعده‌های غذایی، مصرف آب و مایعات کافی در فواصل وعده‌های غذایی، حفظ تحرک و فعالیت بدنی و خودداری از مصرف وعده‌های غذایی پر حجم و پر چرب و مواد غذایی شیرین می‌توان بسیاری از مشکلات گوارشی را مانند یبوست، نفخ، ترش کردن و سوزش سردل کاهش داد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قاچاق می‌تواند جهش تولید را با مشکل مواجه کند
  • بیش از یک میلیون نفر در غزه با ناامنی غذای مواجه هستند
  • خاندوزی، وزیر اقتصاد: با نسلی مواجه‌ هستیم که انگیزه و تمایلی در امر اداره کشور ندارند
  • رو به سوی بحران؛ چالش‌های بزرگ صداوسیما در جذب مخاطب
  • چالش‌هایی که در روزه‌ داری با آنها مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟/ دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم
  • اسرائیل با بدترین بحران تاریخ خود مواجه است
  • ناکامی بزرگ رژیم صهیونیستی در مواجه با مقاومت فلسطین در سال ۱۴۰۲
  • آب‌گرفتگی و ریزش ۲۶ واحد مسکونی در پی بارش‌های اخیر / ۲ تا ۳ درصد تالاب گاوخونی آب‌گیری شد