Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران از شناسایی محل‌های جدید برای توسعه گرمخانه‌های شهر تهران خبر داد و گفت: در شب‌های سرد زمستان نباید زنان کارتن خواب و آسیب دیده را فراموش کرد.

به گزارش ایسنا، شب گذشته مالک حسینی رئیس سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران، به همراه جمعی از خبرنگاران از مراکز نگهداری زنان آسیب دیده بازدید کرد و با بیان این که همیشه با سرد شدن هوا موضوع گرمخانه‌های مردان مورد توجه قرار می‌گیرد، گفت: این بار در این بازدید شبانه محوریت را زنان آسیب دیده قرار دادیم و از مراکز نگهداری آنها بازدید خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی در بازدید خبرنگاران از مرکز نگهداری مادر و کودک واقع در منطقه 15 با بیان این که برخی از زنان آسیب دیده دارای کودکانی هستند که ما در فرایند برنامه ریزی به این کودکان نیز توجه کرده‌ایم، گفت: برخی از کودکان بنا به صلاحدید مقام قضایی از مادر آسیب دیده جدا و تحویل بهزیستی می‌شوند. اما در برخی از موارد نیز مادر می‌تواند کودک خود را به همراه داشته باشد. اما واقعیت این است که وضعیت زنان نباید به گونه‌ای باشد که بر روی کودکانشان تاثیر بگذارد و روانپزشکان نیز معتقدند که اگر کودک در کنار مادر باشد مادر انگیزه بهتری برای درمان دارد.

وی با بیان این که شهرداری تهران امکانات سخت افزاری به مراکز نگهداری مادر و کودک اختصاص می‌دهد، اظهار کرد: در مرکز مادر و کودک زنانی که قصد ترک اعتیاد دارند و یا ترک کرده اما هنوز آمادگی حضور در جامعه را ندارند، نگهداری می‌شوند و سعی کردیم فضای موثری را برای مادران و کودکان فراهم کنیم.

رئیس سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا در همه مراکز بخش مادر و کودک راه اندازی نمی‌شود، گفت: این موضوع پدیده شایع نیست. چرا که اگر مادر معتاد متجاهر باشد بنا به رأی قاضی معمولا صلاحیت نگهداری فرزند از وی سلب می‌شود. مثلا در سامان سرای لویزان بخش مادر و کودک در نظر گرفته شده است. اما ماهانه تنها یک نفر به آنجا مراجعه می‌کند و ظرفیت خالی داریم.

وی با بیان این که مرکز مادر و کودک یک مرکز جامع ترک اعتیاد برای زنان باردار است، تصریح کرد: در این مرکز زنان باردار معتادی وجود دارند که با روش‌های علمی بارداری‌شان ادامه می‌یابد، همچنین در این مرکز مادران به همراه کودکان اقامت خواهند داشت.

حسینی در پاسخ به این سوال که چرا ظرفیت مراکز ویژه زنان خالی مانده است گفت: به همین دلیل است که با ان‌جی‌اوهای فعال در حوزه‌ی آسیب‌های اجتماعی بخصوص مادران و کودکان جلسات متعددی گذاشتیم تا بتوانیم از ظرفیت آنها برای جذب زنان و مادران اقدام کنیم. تا حداقل آنها در پاتوق‌ها در این شب‌های سرد نمانند.

وی با بیان این که بنا به اعلام سازمان هواشناسی دمای هوا در حال کاهش است، ادامه داد: ما دغدغه شب‌های سردی را داریم که ممکن است زنان کارتن خواب به مراکز مراجعه نکنند و به همین دلیل در ارتباط تنگاتنگ با ان‌جی‌اوها سعی داریم که نسبت به جذب این زنان و نگهداری آنها در گرمخانه یا سامان‌سرا اقدام کنیم و به همین دلیل از مددجویان داوطلبان و ان‌جی‌اوها کمک می‌گیریم تا با ما به پاتوق‌ها بیایند و در جذب زنان به ما کمک کنند.

رئیس سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه آماری از تعداد کارتن خواب‌ها نداریم، گفت: متأسفانه آمارگیری در مورد این گروه سخت است و به همین دلیل اعداد و ارقام دقیقی نداریم که بدانیم تعداد کارتن‌ خواب‌های زن، مرد، باردار و غیره به طور دقیق به چه میزان است، البته برنامه داریم به آمار دقیقی در این زمینه برسیم اما فرایندی زمان بر است و فکر نمی‌کنم تا پایان امسال بتوانیم آمار دقیقی از این افراد داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه خبرنگاران به سامان سرای لوایزان که محل مخصوص نگهداری زنان است رفته و مالک حسینی با بیان اینکه در سامان سرای لویزان که مرکز نگهداری موقت زنان آسیب دیده است از متکدیان و کارتن خواب‌هایی که به دلیل  معلولیت جسمی، ذهنی، بیماری و غیره، توان رفع نیازهای روزانه خود را ندارند نگهداری می‌شود، افزود: با این که ظرفیت این مرکز 150 نفر است اما این پتانسیل وجود دارد که در شرایط خاص ظرفیت این سامان سرا افزایش یابد.

وی با بیان این که در این مرکز افرادی زندگی می‌کنند که اصطلاحا رسوب کرده‌اند گفت: در این مرکز زنانی وجود دارند که حتی خانواده‌هایشان نیز به دنبال آنها نمی‌آیند و مراکزی همچون بهزیستی و غیره به دلیل تکمیل ظرفیتشان آنها را نمی‌پذیرند و سالانه بیش از یک میلیارد تومان صرف هزینه‌های درمانی این افراد می‌شود.

به گزارش ایسنا در ادامه حسینی در حاشیه بازدید از گرمخانه‌های چیتگر با بیان این که در هر منطقه‌ای که می‌خواهیم گرمخانه ایجاد کنیم ممکن است مردم نسبت به این اقدام گلایه کنند، ادامه داد: مردم معتقدند که ایجاد یک گرمخانه در محل زندگی آنها باعث افزایش آسیب های اجتماعی می‌شود؛ اما جای سوال است که مگر می‌شود همه آسیب‌ها را به یک منطقه منتقل کرد؟ مگر نه این که فردی که دچار آسیب شده باید در همان منطقه درمان شود؟

وی با بیان این که در حوزه زنان آسیب دیده نمی‌توانیم به دلیل عدم استقبال زنان، یک گرمخانه ایجاد کنیم، گفت:‌ البته در بحث زنان می‌توانیم پهنه‌های غربی، شرقی، شمالی و جنوبی را ایجاد کنیم تا نسبت به ساماندهی زنان کارتن خواب و آسیب دیده اقدام شود.

رئیس سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اعلام خبر شناسایی 4 مکان جدید برای ایجاد گرمخانه، اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که در تمام 22 منطقه گرمخانه ایجاد کنیم اما در حوزه‌ی زنان پوشش کل تهران توسط 4 پهنه مد نظر است.

حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که مسیر گرمخانه چیتگر بسیار دور است، گفت: شهردار تهران از این مرکز بازدید کردند و دستور دادند که مترو برای کسانی که در چیتگر هستند، رایگان شود و در حال حاضر اداره امور زنان شهرداری تهران نیز در حال برنامه ریزی این دستور شهردار است و باید بگویم اگر این دستور اجرایی شود زنان مشکلی برای دسترسی به گرمخانه چیتگر ندارند.

وی در مورد عدم استقبال معتادان و کارتن خواب‌ها از گرمخانه‌ها نیز افزود: این موضوع که عدم اجازه مصرف مواد مخدر باعث کاهش مراجعه به گرمخانه شده ، حرف درستی است. چرا که بیش از  80 درصد معتادان کارتن خواب به این دلیل که نمی‌توانند در فضای گرمخانه مواد مخدر مصرف کنند اصلا تمایلی به آمدن ندارند که البته تصمیم گیری در این موضوع در حیطه وظایف و مسئولیت‌های شهرداری نیست و نمی‌توانیم به این موضوع ورود کنیم.

رئیس سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی معتادان از رفتار شهرداری در گرمخانه‌ها انتقاد داشته و حتی می‌گویند که در ساعت 5 صبح آنها را از گرمخانه بیرون می‌کنند، گفت: متاسفانه طی سالهای گذشته بروز برخی از رفتارها و همچنین انتشار اخبار ضد و نقیض باعث شده که ذهنیت‌های بدی شکل بگیرد. اما باید بگویم که ساعت پذیرش گرمخانه‌ها 17 تا 7 صبح است و در روزهای سرد نیز مراکز به صورت 24 ساعته خدمات ارائه می‌کنند و در روزهای سرد حتی شاهد ماندگاری 60 درصد مراجعه کنندگان در گرمخانه‌ها هم هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گرمخانه زنان شهرداري تهران زنان کارتن خواب كارتن خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۸۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در مشهد هیچ کارتن‌خوابی وجود ندارد!

به گزارش قدس خراسان، هوا که رو به سردی می‌رود، معمولاً نگاه‌ها به سمت بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها معطوف شده و توجه همه به زیرپل‌خواب‌ها و بی‌سرپناه‌هایی جلب می‌شود که در کلانشهرها تعدادشان کم نیست.

شرایط دمایی که اندکی جان می‌گیرد و بهار می‌رسد، این افراد از یاد می‌روند و دیگر مورد توجه قرار نمی‌گیرند. آن‌ها همان بی‌خانمان‌ها، بی‌سرپناه‌ها و البته بیکارهایی هستند که معضلی اجتماعی به حساب می‌آیند بدون اینکه چندان مرجعی برای رسیدگی به امور آن‌ها مشخص باشد. نهادهایی مثل شهرداری، بهزیستی و دیگر سازمان‌های حمایتی نامشان در میان حامیان ساماندهی چنین افرادی وجود دارد؛ اما هیچ کدام به تنهایی نمی‌پذیرند که برای رسیدگی به امور این افراد از ابتدا تا انتها باید پای کار باشند.

معاون اجتماعی و  مشارکت های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در خصوص شرایط فعلی کارتن‌خواب‌ها در این شهر می‌گوید: ما در مشهد موضوعی به نام کارتن‌خواب نداریم یا به اصطلاح کارتن‌خوابی در مشهد نیست.

مهدی ابراهیمی ادامه می‌دهد: افرادی که گاهی در پاتوق‌هایی در سطح شهر، در مکان‌هایی مثل زیر پل‌ها، زمین‌های خالی یا جاهایی مانند آن هستند، معتادان متجاهری‌اند که برای استفاده از مواد بیشتر به این مکان‌ها می‌آیند و گاهی نیز در سطح معابر با تکدی‌گری و جرایمی از این نوع به دنبال تأمین مواد مخدر هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که تعریف شما از کارتن‌خواب‌ها چیست، بیان می‌کند: افرادی که سرپناه ندارند، با اعتیاد دست و پنجه نرم نمی‌کنند، در راه مانده‌اند و توانایی ایجاد سرپناه برای خود را ندارند. این افراد به مرکز خانه سبز در مشهد معرفی می‌شوند و مردم می‌توانند در صورت مشاهده آن‌ها با شماره ۱۳۷ تماس بگیرند تا مراحل ساماندهی‌شان در خانه سبز انجام شود. در این زمینه وظیفه شهرداری تنها جمع‌آوری آن‌هاست. سپس به مراکز خانه سبز تحویل داده می‌شوند و از آنجا با توجه به وظیفه بین دستگاهی که وجود دارد، مورد تعیین تکلیف قرار می‌گیرند.

معاون اجتماعی و  مشارکت‌های سازمان اجتماعی و  فرهنگی شهرداری مشهد در واکنش به این موضوع که تکلیف افرادی که زیر پل‌ها هستند، اعتیاد دارند و سرپناهی ندارند، چیست، می‌گوید: با هماهنگی پلیس، این افراد به مراکز ماده ۱۶ منتقل می‌شوند تا مراحل رسیدگی انجام شود. شهرداری در این زمینه وظیفه‌ای ندارد. 

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

هاشم رسایی‌فر

دیگر خبرها

  • بانوان پلیس؛ مامن زنان آسیب دیده/ کسب ۴۰ مدال ورزشی
  • گندم‌کاران استان اردبیل در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • گندم‌کاران در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • ساماندهی بیش از ۷ هزار آسیب‌دیده اجتماعی در تهران
  • ساماندهی ۷ هزار و ۲۹۸ آسیب‌دیده اجتماعی
  • جزییات طرح ۱۵ روزه ساماندهی افراد آسیب دیده اجتماعی در سطح شهر | کدام مناطق تهران بیشتر معتاد و متکدی دارد؟
  • گواهی‌های صادره در مراکز اطراف تهران دقیق نیست
  • در مشهد هیچ کارتن‌خوابی وجود ندارد!
  • اتاق های مادر و کودک در مترو دوباره باز می شوند | صدور مجوز به واحدهای تجاری و مراکز خرید به شرط ایجاد این اتاق
  • ۴ هزار جوان ۱۸ ساله در آرزوی مستقل شدن هستند