Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@07:08:00 GMT

اهداف خصوصی‌سازی محقق نشده است

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۸۵۶۹

اهداف خصوصی‌سازی محقق نشده است

ایسنا/فارس دبیراجرایی خانه کارگر استان فارس با بیان اینکه در گذشته شخصی‌سازی صنایع جایگزی طرح خصوصی‌سازی شد، تاکید کرد که در مجموع هیچ یک از اهداف خصوصی‌سازی محقق نشد و دود آن به چشم کارگر رفت.

علی راستگو سه‌شنبه ۲۱ آبان در یک کنفرانس خبری با بیان اینکه طرح خصوصی‌سازی با هدف کوچک شدن دولت، تقسیم عادلانه ثروت و ارتقاء بهره‌وری و توزیع مناسب اشتغال و ارتقا وضعیت اقتصادی جامعه در دستور کار قرار گرفته بود، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه شخص‌سازی جایگزین خصوصی‌سازی شد، اهداف مد نظر این طرح محقق نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه کارخانه‌ها در فرایند خصوصی سازی به افراد متخصص و کاربلد واگذار نشد و بیشتر خصوصی سازی جنبه شخصی سازی به خود گرفت، واحدهای صنعتی سود آور که امنتیت شغلی بالایی داشتند، پس از واگذاری، به کارخانه‌های زیان ده و بدون نیروی کار تبدیل شد؛ در واقع طرح خصوصی سازی تنها در انتقال مالکیت خوب عمل کرد و سایر مزایای آن محقق نشده است.

راستگو با تاکید بر ضرورت مداخله ندادن مباحث سیاسی در موضوع خصوصی‌سازی خاطرنشان کرد: در کنار سوء مدیریت در کارخانه‌های واگذار شده، موضوع مداخلات سیاسی بیشترین ضربه را به اقتصاد، تولید و اشتغال کشور وارد کرده است. اگر دولت کارخانه‌هایی را که در روند خصوصی سازی واگذار کرده بود، خوب مدیریت می‌کرد، بخشی از کسری بودجه امروز او تامین می‌شد.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان فارس تاکید کرد که خصوصی سازی موجب به مخاطره افتادن نفع جمعی شده است، زیرا فرآیند خصوصی سازی با نظم همراه نبوده و بیشتر جنبه سلیقه‌ای داشته است.

راستگو همچنین با اشاره به دغدغه کارگران در بحث قراردادهای موقت و اجرایی نشدن طرح طبقه بندی مشاغل در کارخانه‌ها و کارگاه‌های مشمول قانون کار و تامین اجتماعی، گفت: هیچ کارفرمایی حق ندارد به صورت نقدی به کارگران خود حقوق و بدهد؛ حقوق و دستمزد کارگران باید به حساب بانکی آنها وراریز شود.

او با بیان اینکه متاسفانه پرداخت حداقل حقوق تحت عناوین مختلف در کارگاه‌های مشمول قانون کار رعایت نمی‌شود، افزود: پیش نویس امنیت شغلی کارگران و بحث قراردادهای قانون کار مدت‌هاست که در مجلس است اما کسی به آن توجهی نمی‌کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر فارس با اشاره به نبود کمیته انضباطی و شورای اسلامی کارگری در قریب ٦٠ درصد کارگاه‌های تولیدی، خدماتی و توزیعی فارس، خاطرنشان کرد: به همت نماینده کارگران و تشکل‌های کارگری جلوی خروج دستگاه‌ها و ماشین آلات که در کارخانه بزرگ به اسم نوسازی و جابجایی قصد دیگری داشتند، گرفته شد.

راستگو به موضوع تامین اجتماعی و مدیریت این سازمان که سهامدار اصلی آن جامعه کارگری و کارفرمایی است هم اشاره کرد و گفت: دولت شعار خصوصی سازی می‌دهد اما می‌خواهد جایی که با سرمایه خصوصی کارگران و کارفرمایان شکل گرفته را دولتی کند.

راستگو با بیان اینکه سال‌هاست فریاد می‌زنیم مدیریت تامین اجتماعی باید به صاحبان اصلی آن یعنی جامعه کارگری و کارفرمایی واگذار شود، گفت: باید ضمن حفظ استقلال سازمان تامین اجتماعی، شورای عالی این سازمان که به هیئت امنا تبدیل شده به جایگاه قبلی خود بازگردد؛ امروز کارگر، سهامداری است که هیچ کس حرفش را گوش نمی‌دهد.

دبیر اجرایی خانه کارگر فارس با اشاره به وجود ٢٠٠ هزار نفر بازنشسته و مستمری بگیر در استان فارس، عنوان کرد: ماهانه ٢٧٠ میلیارد تومان بابت حقوق به این افراد پرداخت می‌شود.

راستگو به کسری بودجه هزار میلیارد تومانی ماهانه تامین اجتماعی هم اشاره و خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم این سازمان دچار بحران مالی نشود، لازم است ٣٠ هزار نفر از اعضای هیئت مدیره شرکت‎های زیر مجموعه شصتا که ماهانه حداقل چندین برابر اداره کار حقوق می‌گیرند، کنار گذاشته شوند و اگر قرار بر واگذاری و خصوصی سازی کارگاه‌های زیان ده است، آن را به جامعه کارگری که نزدیک ١٦ میلیون نفر را شامل می‌شود، بدهیم.

دبیر اجرایی خانه کارگر فارس با  اشاره به بدهکاری ٦٠٠ میلیارد تومانی کارفرمایان به تامین اجتماعی، گفت: دولت تنها در استان فارس 220 میلیارد تومان به تامین جتماعی در این استان بدهکار است.

راستگو با بیان اینکه به دلیل بدهی سازمان تامین اجتماعی، بسیاری از قراردادها با مراکز درمانی و بهداشتی لغو شده یا در معرض لغو قرار دارد، گفت: در حالیکه باید تمام خدمات ارائه شده به دارندگان دفترچه‌های بیمه تامین اجتماعی(کارگران) رایگان باشد، امروز برای پوشش بیمه‌ای افراد مجبور به قرارداد بیمه تکمیلی شده‌ایم.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان فارس با یادآوری اینکه وضعیت بیمه شدگان تامین اجتماعی در این استان به واسطه رشد تعداد مراکز درمانی در سطح شهرستان‌ها طی سالهای اخیر بهبود پیدا کرده است، گفت: علیرغم تمام تلاش‌ها برای ارتقا کیفیت تنها بیمارستان تامین اجتماعی استان فارس، به دلیل مراجعه بیمه شدگان از استانهای همجوار برای دریافت خدمات، نیازمند توسعه زیرساخت‌ها هستیم.

راستگو با بیان اینکه طی سال‌های اخیر و با وجود تمام فراز و نشیب‌ها کلنگ بیمارستان دوم تامین اجتماعی فارس در شیراز به زمین زده شد، گفت: قرارداد احداث این واحد درمانی منعقد شده و امیدواریم تا 5 سال آینده شاهد بهره برداری از این بیمارستان باشیم.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بدهی دولت به تامین اجتماعی فارس شورای اسلامی شورای عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۸۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاید آقامحمدی حالا به استقلال بیاید!

به گزارش ورزش سه، در شرایطی که اعلام شده بود علی آقامحمدی که به عنوان رئیس هیئت مدیره استقلال از سوی وزارت ورزش اعلام شده اما هرگز در محل باشگاه و جلسات حضور پیدا نکرده بود، از سمت خود کنار کشیده است، اولیایی ادعای متفاوتی با مطرح می‌کند و می‌گوید او اصلا نیامده بود که بخواهد استعفا بدهد.

به گفته وی با واگذاری سرخابی‌ها آقامحمدی شاید برای بازگشت به استقلال رضایت بدهد و در جمع مدیریتی آبی‌ها حضور داشته‌ باشد. او در این باره می‌گوید: آقاي آقامحمدي هرگز نيامده بود كه بخواهد كناره‌گيري كند. با ايشان بحثي در حوزه خصوصي‌سازي مطرح شده بود و ايشان قرار بود همكاري كند به شرط اينكه خصوصي‌سازي اتفاق بيفتد. حالا بعد از اينكه واگذاري انجام گرفت تازه بحث حضور يا عدم حضور ايشان مطرح خواهد شد. آقاي آقامحمدي شخصيت اقتصادي - سياسي است.

او در ادامه توضیح می‌دهد: در آن برهه وزير محترم و رييس سازمان خصوصي‌سازي به ايشان پيشنهاد دادند كه همكاري صورت بگيرد اما ايشان گفت راهش اين است كه دو باشگاه خصوصي بشوند فعلا. چون به صورت قانوني پرداخت هر گونه وجهي به باشگاه‌ها ممنوع است و باشگاه‌ها نمي‌توانند بدون پول به حيات خود ادامه بدهند. در نتيجه پيشنهاد اوليه را مشروط بر اينكه باشگاه به درستي واگذار شود، پذيرفته بود. ولي نه در جلسات شركت كرده است نه چيز دیگری. ايشان منتظر است ببيند شرايط جديد به چه صورتي است و اگر شرايط جديد مطلوب باشد و ايشان ببيند مي‌تواند كمك كند، قطعا كمك خواهد كرد.

دیگر خبرها

  • رسالت دانشجویان در راستای اجرای اهداف برنامه‌های زمین پاک
  • کاهش ۵۰ درصدی قیمت برنج ایرانی با حمایت بخش خصوصی
  • با هم افزایی بسیج اساتید و نهاد نمایندگی اهداف نظام بیش از پیش محقق می‌شود
  • گانتس: هنوز اهداف جنگ خود را محقق نکرده‌ایم
  • بنی گانتز: هنوز اهداف جنگ غزه محقق نشده است
  • شاید آقامحمدی حالا به استقلال بیاید!
  • درخواست بخش خصوصی برای رفع موانع جهش تولید
  • مشارکت مردم در بهینه‌سازی مصرف با اصلاح یارانه‌های انرژی مبتنی بر نفر محقق می شود
  • تامین سرمایه اجتماعی و اعتماد سازی عمومی رکن اساسی در تحقق شعار سال است
  • این گروه از بازنشستگان از همسان‌سازی حقوق معاف می‌شوند؟