Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی گفت: به همت کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی استان، پایگاه جهانی بازار و همکاری هیئت امنا و کسبه، عملیات مرمت کالبدی و سامان دهی سرای "ایکی قاپیلی" در کمتر شش ماه انجام گرفته و در آستانه اتمام است و خوشبختانه این اقدامات رضایت عموم و شهروندان را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، مرتضی آبدار با اشاره به اینکه سرای "ایکی قاپیلی" بازار تبریز مورخ 18 اردیبهشت 98 ساعت 10 شب دچار حریق شد، گفت: با تلاش آتش نشانان، این آتش سوزی که 2500 مترمربع در دو طبقه از بازار را فرا گرفته و سرای "ایکی قاپیلی"، دالان های میانی و سقط فروشان را درگیر خود کرده بود، در کمتر از پنج ساعت مهار شد و طی آن حدود 120 واحد تجاری آسیب جدی دید.

او با تاکید بر اینکه "بازار سرپوشیده تبریز"، سند باشکوه، فرهنگ، هنر، تاریخ، سیاست و اقتصاد آذربایجان به شمار می رود، و با توجه به اهمیت جهانی این اثر، مرمت سریع آن مورد تاکید مقام عالی وزارت است، ادامه داد: «پس از اتمام مراحل اطفا، لکه گیری و آواربرداری قسمت آسیب دیده بازار تبریز، پیرو اولویت بندی‌های انجام گرفته و برآورد خسارات کالبدی، ارزیابی توسط کارشناسان اداره کل و پایگاه جهانی بازار، برنامه ریزی دقیقی برای مرمت و ساماندهی بخش های آسیب دیده بازار تاریخی تبریز انجام گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی افزود: «با توجه به اهمیت بالای موضوع پس از آواربرداری، از روز 13 خرداد ماه در راستای مرمت این سرا، اقداماتی نظیر سبک سازی سقف، تمیزکاری و اندودزدایی، استحکام و تقویت پی و پایه‌ها، بازسازی قسمت‌های تخریب شده اعم از طاق و گنبد، تعمیر، مرمت و اجرای درب و پنجره، بندکشی آجرها و ... با دقت و سرعت آغاز و به انجام رسید.

آبدار با اشاره به علل و عواملی که موجب شد تا آتش سوزی اخیر خسارت بسیار کمتری نسبت به مورد مشابه قبلی داشته باشد، گفت: اتصال به شبکه فاضلاب شهری، کف سازی بازار با همکاری شهرداری تبریز، خروج دپوهای کالا از معابر عمومی بازار، مرمت اصولی و استاندارد دهه گذشته، نصب شیرهای هیدرانت، اقدام به موقع قهرمانان آتش نشانی و بسیاری دیگر از عواملی بود که باعث تقلیل خسارت شد.

به گزارش اداره کل میراث فرهنگی استان، آبدار افزود: مرمت کالبدی کنونی نیز طبق استانداردها و ضوابط ملی و بین المللی انجام گرفته تا شاهد کوچکترین خدشه ای به سیمای تاریخی این بازار جهانی نباشیم.

آبدار در پایان با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی برای اقدامات پیشگیرانه و مقابله با هرگونه احتمال آتش سوزی در مجموعه بازار تاریخی تبریز، خاطرنشان کرد: اقدامات لازم برای راه اندازی سیستم اعلان حریق الکترونیکی بر اساس فناوری های نوین با همکاری دستگاه های ذیربط در حال انجام است و با همکاری هیئت امنا بازار و کسبه به زودی به نتیجه خواهد رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۹۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از استادکاران و مرمتگران/آسیب شناسی نشانه ضعف نیست

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی و تجلیل از کنشگران و فعالان بناها و محوطه‌های تاریخی امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.

عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در این نشست گفت: سال گذشته گفتم که مرمت امر مقدسی است. امروز می‌گویم مرمت که امر مقدسی است موخر از آسیب شناسی در یک موضوع ارزشمند است. میراث ملموس و ناملموس به شدت به هم تنیده اند. میراث ملموس عینی‌ترین وجه میراث هست. هر چه بیشتر تعمق کنیم ارزش‌های ناملموس بیشتر مشخص می‌شود فرهنگ و تمدن و هویت بوده که به این میراث ملموس تبدیل شده است اینها پدیده‌های جدا از هم نیستند.

وی گفت: وقتی امر باارزشی دچار آسیب می‌شود باید مرمت شود آسیب شناسی از موضع قدرت است و چون در حوزه میراث ناملموس صحبت می‌کنیم عین آن را می‌توان در روابط اجتماعی هم مطرح کرد. برخی از آسیب شناسی فرار می‌کنند من برخی را می‌شناسیم که فکر می‌کنند آسیب شناسی از موضع ضعف است که قدرت. در حالی که جوامعی که آسیب شناسی نمی‌کنند نابود می‌شوند.

ضرغامی گفت: منار هزار ساله سمنان را دیدیم بچه‌های مرمت کار گفتند آنقدر خوب مهندسی شده که ما اصلاً بهش دست نمی‌زنیم. فقط مراقب آن هستیم. این فرهنگ و معماری نماد است. بزرگانی که در حوزه مرمت کار می‌کنند افتخار هستند و آسیب شناسی می‌کنند و بهترین روش‌های مرمت را برای سر پا نگه داشتن بناها به کار می‌برند. درست است که بحران زیاد است اما خیلی وقت‌ها می بی نم ممکن است برای بنایی اتفاقی افتاده باشد که آسیب آن درست آنالیز نشده است.

وزیر میراث فرهنگی گفت: مشکل نشست زمین را در برخی از استان‌ها داریم خروجی برخی از آنها را دیده‌ام باید کار بیشتری انجام شود باید زودتر درباره همه این اتفاقات برنامه داشته باشیم. امکانات ما محدود نیست‌. اما باید برای مشکلات راه حل پیدا کرد. بیش از ۱۹ هزار تپه تاریخی داریم چند دهه کیلومتر فنس لازم داریم تا فقط محوطه‌ها را حفاظت کنیم که هر کسی وارد آنها نشود برای این کار اعتبار لازم داریم. امروز در شورای معاونان گفتم که تنها فنس کشی چند همت اعتبار می‌خواهد.

در این مراسم از حسین دشتی استادکار با ۷۵ سال سابقه کار و مقنی در قنات‌های زارچ و حسن آباد استان یزد، استاد محمد حسین معماریان استاد کار و معمار ساباط‌های شوشتر و بناهای تاریخی استان خوزستان، غلامرضا استوار استادکار و مرمت گر رباط شرف، مسجد شاه، کلات نادری و بناهای دیگر در استان خراسان رضوی، محمد رضا مشاکیان از استادکاران شوشتر، عبدالله ملکی زیارتی از استادان حوزه مرمت بناهای گرگان و استاد قربان مافی استادکار مرمت بناهای تاریخی قزوین و فرهاد معضی دهیاری که در تسهیلگری ثبت جهانی روستای اورامانات نقش زیادی داشته است، الیار عاصمی زاده از سمن‌های میراث فرهنگی، میرحسین حسینیان مرمت گر مازندران، محمد جعفر عضمایی از یکی از شرکت‌های مس که در زمینه کمک به مرمت بناهای تاریخی تبریز فعالیت کرده، محسن نوروز وند مشاور طرح بناهای تاریخی اردبیل و مازندران، محمدحسین فرسادی بهره بردار کاروانسرای یام، مهراب نیا بهره بردار حمام گپ لرستان، غلامرضا صیادی بهره بردار کاروانسرای افضل تقدیر شد.

کد خبر 6079810

دیگر خبرها

  • تقدیر از استادکاران و مرمتگران/آسیب شناسی نشانه ضعف نیست
  • سازمان ملل : یک سوم زمین های کشاورزی غزه نابود شده است
  • «خمز» و دستیارانش در آستانه جدایی از تیم فوتبال تراکتور تبریز
  • پرواز‌های فرودگاه تبریز طبق برنامه انجام می‌شود
  • بانوان فعال و دانشجویان دختر وارد فضای اشتغال دانش‌بنیان می‌شوند
  • قلعه نادری قشم در معرض نابودی/ میراث فرهنگی کجاست!+ عکس
  • ۲۵ کشته در پی بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان
  • ۲۵ کشته در پی بارش‌های سیل‌آسا و رعد و برق در پاکستان
  • مرمت و بازسازی کانال‌های کشاورزی شهرستان کیار
  • ابهام در تعداد کودکان کار در تهران/ لزوم ایجاد سرپناه برای افراد آسیب دیده خشونت‌های خانوادگی