Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور : قلعه فلک الافلاک مدتی در دست نیروهای نظامی بوده است که در این مدت سرمایه گذاری هایی انجام داده بودند  و باید آن را برای در اختیار قرار دادن عرصه این تاریخی به میراث فرهنگی واگذار می کردند.   وی افزود: در زمانی که مقام معظم رهبری به استان لرستان رفته بودند یکی از موضوعات مطرح شده؛ در اختیار قرار دادن بستر این قلعه به میراث فرهنگی بود که می بایست کل آن به عنوان یک فضای تاریخی و فرهنگی یکپارچه در اختیار وزارت میراث فرهنگی و استفاده فرهنگی مردم قرار می گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله عملکردهای اصلی این قلعه که جنبه دفاعی آن بوده و از طرف دولت در اختیار میراث فرهنگی برای تبدیل آن به موزه بزرگ لرستان قرار گرفت و در سالیان زیاد مرمت های مختلفی روی آن انجام شد.   طالبیان بیان کرد: دستور رهبری به همراه مساعدت دولت مسئولان استانی موجب شد تا در نظام بودجه ای کشور این موضوع را به عنوان سرفصل خاص برای انتقال فضاهای در اختیار نهادهای نظامی،  به میراث فرهنگی در نظر بگیرند و  بودجه ای به این منظور داده شود بنابراین این بودجه ارتباطی با بودجه های وزارت میراث فرهنگی و بودجه های مرمتی استان و غیره ندارد.   معاون میراث فرهنگی کشور بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه  به تدریج مکلف شد که مبلغی بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان در سالهای متوالی با نظر کارشناسان در نظر بگیرد. بخشی هم از طریق زمین معوض جبران شود که خوشبختانه در سنوات گذشته و در قالب موافقت نامه مبادله شده با سازمان برنامه و بودجه، در بازه زمانی معین تامین اعتبار و تخصیص داده شد. اکنون مرحله نهایی در قالب اسناد خزانه اسلامی در حال تبادل است که همزمان با تحویل گرفتن فضاهای مذکور و برنامه ریزی برای ساماندهی در سال ۹۸ انجام می شود.    وی در ادامه درباره ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک گفت: هر زمان محوطه و بستر قلعه فلک الافلاک ساماندهی شد به گونه ای که سازه های موجود برداشته شود، بررسی دقیق تری از جهت باستان شناسی و سایر رشته ها انجام گیرد و نقشه برداری های دقیق تر شود؛ طرح ساماندهی آن را نیز تهیه می کنیم. در آن صورت می توانیم برای تهیه پرونده نامزدی ثبت جهانی آن اقدام کنیم.   وی درباره اینکه کدام یک از اماکن تاریخی دیگر در اختیار دستگاههای نظامی است گفت: مورد دیگری که در حال مذاکره است در محدوده کاخ مروارید قرار دارد البته این مجموعه هم اکنون در اختیار ماست فقط درباره بخش هایی از محدوده آن که اکنون کاربری کشاورزی دارد، در حال گفتگو هستیم. نظر ما بر این است که باید همان کاربری کشاورزی را داشته باشد و هر گونه ساخت و ساز دیگر موجب بر هم خوردن محدوده اثر کاخ خواهد شد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای لرستان گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد که بودجه نظامی کشورهای اروپایی از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ میلادی ۱۶ درصد افزایش یافته که این رقم یک رکورد جدید در سه دهه گذشته است.

بر اساس داده‌های موسسه بین‌المللی تحقیقات برای صلح، موسوم به «سیپری»، بودجه نظامی کشورهای اروپای مرکزی و غربی اکنون بیشتر از سال آخر جنگ سرد است.

داده‌های این تحقیقات جدید نشان می‌دهند که اروپا از آغاز سال ۲۰۲۲ شاهد افزایش هزینه‌های نظامی بوده که این رقم در سال ۲۰۲۳ به مجموع ۵۵۲ میلیارد یورو رسیده است.

افزایش ۱۶ درصدی بودجه نظامی کشورهای اروپایی در این بازه زمانی بیشتر از هزینه دفاعی این کشورها در سال ۲۰۲۲ و ۶۲ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۴ است که رقمی معادل ۳۳۰ میلیارد یورو بود.

همه کشورهای اروپایی عضو ناتو به جز یونان، ایتالیا و رومانی هزینه‌های نظامی خود را در سال ۲۰۲۳ افزایش داده‌اند.

لورنزو اسکارازاتو، مشاور تحقیقاتی سیپری به یورونیوز گفت از زمانی که روسیه در سال ۲۰۱۴ کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، هزینه نظامی اروپا هر سال افزایش یافته است.

اقدام روسیه در ضمیمه کردن کریمه به خاک خود و همچنین حمله نظامی به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، دولت‌های اروپایی را بر آن داشت تا بودجه دفاعی خود را با سرعتی بی‌سابقه افزایش دهند.

اسکارازاتو گفت: «شکی نیست که در سال ۲۰۲۳، عامل اصلی افزایش هزینه‌های نظامی اروپا، تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین بوده است.»

بیشترین هزینه‌ها در اروپای غربی و مرکزی

بر اساس گزارش سیپری، روند افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپای غربی و مرکزی عمدتاً در واکنش به افزایش هزینه‌های نظامی روسیه بوده است.

در سال ۲۰۲۳، بریتانیا نسبت به دیگر کشورهای اروپایی بیشترین هزینه نظامی را نسبت به تولیدات ناخالص داخلی داشته است. این کشور رقمی معادل ۲.۳ درصد تولید ناخالص داخلی را صرف هزینه‌های نظامی کرده است. وزارت دفاع بریتانیا در سال جاری میلادی اعلام کرد که این رقم را به ۲.۵ درصد افزایش خواهد داد.

آلمان نیز بودجه نظامی خود را از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۳ به میزان ۴۸ درصد افزایش داده است. 

در سال ۲۰۲۲، دولت آلمان متعهد شد که دو درصد از تولید ناخالص ملی، حد نصاب تعیین‌شده از سوی ناتو را به امور دفاعی اختصاص دهد.

داده‌های تحقیقات جدید سیپری نشان می‌دهند که بودجه نظامی لهستان نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی بیش از دو برابر شده است. این کشور در سال ۲۰۲۳ رقمی معادل ۳.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های دفاعی کرده است که هنوز از هدف اعلام شده ۴ درصدی‌اش فاصله دارد.

لهستان مدت‌هاست که افزایش هزینه‌های دفاعی و امنیتی خود را به دلیل «نگرانی از حمله روسیه به کشورهای اروپایی عضو ناتو» در اولویت قرار داده است.

 

دیگر خبرها

  • تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • سرانه ۱۰ میلیون تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • ادای احترام آیت الله رئیسی به اقبال لاهوری
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟
  • بلاتکلیفی بودجه شهرداری کرمانشاه در ۱۷۵اُمین جلسه شورای شهر
  • انحراف در بودجه شهرداری کرمانشاه
  • هزینه کرد شهرداری مشهد بدون ابلاغ بودجه، غیرقانونی است
  • افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد