Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) و معاون طرح، برنامه‌وبودجه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: آیونز اهداف سیاسی ندارد و برای برقراری امنیت فعالیت می‌کند و جمهوری اسلامی ایران این اهداف را به سمتی عمل‌گرایانه هدایت کرده است.

امیر دریادار دوم محمدرضا عزیزی در نشستی خبری اظهار کرد: آیونز مخفف اجلاس نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند است، اقیانوس هند که از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین اقیانوس‌های جهان است و حجم زیادی از تجارت جهان در آن اتفاق می‌افتد و حدود ۳۰ کشور در حاشیه این اقیانوس وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این اجلاس در پی مسائل امنیتی که در سطح این اقیانوس ایجاد شد به پیشنهاد نیروی دریایی هند در سال ۲۰۰۸ ایجاد شد، هدف از ایجاد این تشکل برقراری و ایجاد تعامل، همکاری و هم‌افزایی کشورهای حاشیه این اقیانوس بوده است.

دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) عنوان کرد: ارتقا امنیت دریایی، رسیدگی به مسائل زیست‌محیطی دریایی، اقدامات بشردوستانه، مقابله با بلایای طبیعی و به اشتراک‌گذاری اطاعات بین نیروهای دریایی حوزه اقیانوس هند از اهداف مهم این تشکل است.

امیر دریادار دوم عزیزی بیان کرد: این تشکل کاملاً داوطلبانه است و تعهد خاصی را برای کشوری ایجاد نمی‌کند اما منشوری دارد که همه اعضا این منشور را پذیرفته و به‌صورت رسمی آن را امضا کرده‌اند که البته تعهد اجرایی خاصی را ایجاد نمی‌کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۴ کشور رسمی عضو رسمی آیونز و ۸ کشور نیز به‌عنوان ناظر در این تشک فعالیت دارند، کشورهای ناظر بر این تشکل شامل آلمان، روسیه، هلند، ایتالیا، اسپانیا، ژاپن و ماداگاسکار است.

دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) تصریح کرد: در بین ۲۴ کشور دو کشور فرانسه و انگلستان عضو آیونز هستند چراکه قطعه کوچکی خاک در اقیانوس هند دارند، فرانسه جزیره‌ای در نزدیکی آفریقا به نام ریونیون دارد و انگلستان مجموعه جزایری به نام بیوت دارد.

امیر دریادار دوم عزیزی اضافه کرد: برای هر دوره رئیسی اجلاس را اداره می‌کند، در  اولین دوره هندوستان مسئولیت اجلاس را به عهده گرفت، ریاست هر دو سال تعویض می‌شود.

وی بیان کرد: به ترتیب هندوستان در سال ۲۰۰۸، امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۰، آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۲، استرالیا در سال ۲۰۱۴، بنگلادش در سال ۲۰۱۶ و ایران در سال ۲۰۱۸ ریاست این اجلاس را هرکدام به مدت دو سال به عهده گرفتند.

دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) اظهار کرد: قرار است با توجه به انتخاب صورت گرفته کشور فرانسه به‌واسطه آن جزیره کوچک داوطلب ریاست اجلاس شده که ما در سال ۲۰۲۰ ریاست آیونز را تحویل کشور فرانسه خواهیم داد.

امیر دریادار دوم عزیزی گفت: در دوره اول در سال ۲۰۰۸ جمهوری اسلامی از این اجلاس خبر نداشت، در سال ۲۰۱۰ ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس ابوظبی شرکت کرد و طرح اینکه عضو رسمی شویم و ریاست اجلاس را در مقطعی به عهده بگیریم و از قبل آن به برخی خواسته‌های خود نائل شویم بنیانش گذاشته شد.

وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۲ پیشنهاد میزبانی و اجرای دوره‌های بعدی را مطرح کردیم که در سال ۲۰۱۴ میزبانی ایران برای سال ۲۰۱۸ تصویب شد.

دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) افزود: این اجلاس سه کارگروه اصلی شامل کارگروه امنیت دریایی، کارگروه کمک‌های بشردوستانه و مقابله با بلایای طبیعی و کارگروه تبادل اطلاعات است که مهم‌ترین کارگروه، امنیت دریایی است.

امیر دریادار دوم عزیزی عنوان کرد: ضمن اینکه در سال ۲۰۱۸ ریاست اجلاس را به عهده گرفتیم موفق شدیم در اقدامی جسورانه و هوشمندانه ریاست کارگروه امنیت دریایی را نیز به عهده بگیریم، در کنفرانس تهران انگلستان می‌خواست برای ریاست کارگروه امنیت دریایی اقدام کند که ما با بهانه‌هایی توانستیم مقابل این کشور عمل کنیم.

وی تصریح کرد: کارگروه امنیت دریایی تاکنون اقدام مثبت و عمل‌گرایانه‌ای صورت نداده بود و از زمانی که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ریاست این کارگروه را به عهده گرفت اقدامات مثبتی آغاز کردیم، ما جلسه کارگروه را در بهمن‌ماه ۹۷ در شهر بندرعباس اجرا کردیم و یکی از مصوبات مهمی که به آن دست پیدا کردیم برگزاری یک رزمایش دریایی بود.

دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) اضافه کرد: کشورهای عضو را برای اجرای این رزمایش دریایی راضی کردیم، سناریوی اجرای رزمایش را در قالب مقابله با دزدی دریایی طراحی و ارائه کردیم، جلسه مربوطه اول را در خرداد ۹۸ و جلسه دوم را امروز (۲۱ آبان ماه ۹۸) در بندرعباس برگزار کردیم.

امیر دریادار دوم عزیزی بیان کرد: بزرگ‌ترین اجلاس جمهوری اسلامی که اجلاسی بزرگ و عظیم و بی‌نظیر بود را پس از سال‌ها در اردیبهشت‌ماه امسال برگزار کردیم که حدود ۳۱ کشور شامل اکثریت مجموعه آیونز برگزار کردیم و مورد تحسین کلیه این کشورها قرار گرفتیم.

وی اظهار کرد: این اجلاس اهداف سیاسی ندارد و برای برقراری امنیت فعالیت می‌کند، هرچند تاکنون همه این اهداف در حد شعار بوده و این جمهوری اسلامی ایران بوده که اهداف را به سمتی عمل‌گرایانه هدایت کند.

دبیر اجرایی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) تصریح کرد: امیدواریم رزمایش دریایی آیونز که برای اولین بار اجرا می‌شود به نام جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عملکردی مثبت و عمل‌گرایانه ثبت شود.

امیر دریادار دوم عزیزی بیان کرد: از ۱۵ کشوری که در رزمایش دریایی آیونز نقش دارند ۱۱ کشور در کنفرانس امروز شرکت کردند که آمار خوبی است و مهم‌ترین دستاورد آن تثبیت سناریو، تاریخ و جزئیات برنامه برگزاری رزمایش بود.

امیر دریادار دوم عزیزی عنوان کرد: لازم به ذکر است کشور استرالیا رئیس کارگروه به اشتراک‌گذاری اطلاعات و هندوستان رئیس کارگروه اقدامات بشردوستانه و مقابله با بلایای طبیعی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه هرمزگان استانی سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۱۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد روسیه شد

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به منظور شرکت در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی امنیتی روسیه وارد این کشور شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان برای شرکت در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی امنیتی روسیه و نشست دبیران شورا‌ی امنیت ملی کشورهای عضو گروه بریکس ظهر امروز وارد فرودگاه پولکووای سن‌پترزبورگ شد.

احمدیان در پاسخ به دعوت نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه و در رأس هیأتی، برای شرکت در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی امنیتی روسیه که با حضور وزرای دفاع و دبیران شورای امنیت ملی بیش از یکصد کشور در سن‌پترزبورگ برگزار می‌شود به روسیه سفر کرده است.

وی همچنین در نشست دبیران شورا‌ی امنیت ملی کشورهای عضو گروه بریکس شرکت می‌کند.

احمدیان در حاشیه این نشست‌ها با همتایان خود از روسیه، برزیل، آفریقای جنوبی، چین، هند و عراق نیز به صورت دوجانبه دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

اجلاس سالانه امنیتی روسیه که هر سال یکی از شهرهای این کشور میزبانی آن را برعهده دارد ، به ابتکار روسیه و با هدف مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب، بویژه آمریکا در عرصه‌ امنیت بین‌الملل برگزار می‌شود.

رایزنی‌ احمدیان با مقامات کشورهای عضو سازمان شانگهایدبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه سفر می‌کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است
  • ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد
  • مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • احمدیان اهداف سفرش به روسیه را تشریح کرد
  • دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد سن‌پترزبورگ شد
  • احمدیان وارد سن‌پترزبورگ شد
  • دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد روسیه شد
  • چالش‌های «شانگهای» برای برقراری صلح در غزه
  • دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه سفر می‌کند