Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی اکبر حقدوست در همایش ملی آموزش پزشکی در افق ۱۴۴۴ در محل فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: نیازسنجی از ۵ سال پیش آغاز شده است و اکنون برای یک افق ۱۰ ساله به منظور مدیریت بهتر نیروی انسانی ترسیم شده است.

وی افزود: موضوع نیازسنجی نیروی انسانی رصد آینده و بررسی دقیق اقدامات گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ سال پیش اول نقشه درمان استان کرمان تهیه شد و بعد نقشه درمان کل کشور. بعد از آن امر شد که با توجه به اینکه برآوردهای نیروی انسانی معاونت های مختلف وزارت بهداشت باهم متفاوت بود، یک نیازسنجی دقیق نیروی انسانی صورت گیرد. ضمن اینکه در این مدل تنها به محاسبه تخت بیمارستانی محدود نشده ایم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان اضافه کرد: اکنون که نیازسنجی تهیه شده است نقشه آمایشی آن در حال تنظیم است. ما در نیازسنجی علاوه بر سطح بندی خدمات به امکانات موجود نیز توجه کردیم.

وی گفت: بیش از ۷۰ درصد نیروی انسانی علوم پزشکی در ۷ رشته متمرکز شده اند اما ما دارای ۳۰۰ مقطع رشته هستیم که در آن دانشجو تربیت می کنیم. برای نیازسنجی ابتدا روی رشته های با فراوانی بالا شروع کردیم و بعد به سمت رشته های با فراوانی کم حرکت کردیم. برخی از رشته ها کاملا خدمات محور هستند مانند پرستاری و برخی دیگر مانند آناتومی کاملا علم محور هستند.

حقدوست یادآور شد: اکنون نیازسنجی در رشته های با فراوانی زیاد به پایان رسیده و ظرفیت های پذیرش بر اساس آن مشخص شده است و ۸۰ درصد نیازسنجی رشته های با فراوانی کمتر نیز به اتمام رسیده است.

وی با اشاره به نشست روسای کلان مناطق آمایشی علوم پزشکی برای نهایی کردن برش منطقه ای برآورد نیروی انسانی گفت: در این نشست روسای کلان مناطق ۱۰ گانه آمایشی متعهد می شوند که سهمیه های نیروی انسانی هر منطقه را در دانشگاه های آن منطقه توزیع کنند. ممکن است در این زمینه اختلاف نظرهایی نیز بوجود بیاد اما استانداردسازی صورت گرفته که موجب حداقل اختلاف مناطق شود.

رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی از واگذاری بخشی از اختیارات شورای گسترش دانشگاه ها به کلان مناطق آمایشی علوم پزشکی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه طبق قانون شورای گسترش تنها مرجع قانونی مصوبات گسترش است کلان مناطق همانند شوراهای معین عمل کرده و مصوبات گسترش و ایجاد رشته را به شورا برای نهایی شدن ارائه می دهند.

وی با اشاره به تهیه نقشه درمان کشور در ۱۱ جلد گفت: یکی از آفات سیاستگذاری این است که وقت و هزینه بسیاری برای تدوین این مدل ها و نقشه ها صرف می شود اما در نهایت اجرا نمی شود.

حقدوست به نیازسنجی رشته های پزشکی و داروسازی و دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اگر با شیب فعلی پذیرش سالانه ۷ هزار دانشجوی پزشکی پیش برویم به رقم ۶۴ هزار پزشک عمومی می رسیم که تعادل را نشان می دهد اما اگر در دندانپزشکی و داروسازی با همین شیب پذیرش پیش برویم تا ۱۴۰۸ با مازاد نیروی انسانی در این گروه مواجه خواهیم شد.

وی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه با وجود این سیاستگذاری ها و تهیه نیازسنجی متاسفانه نهادهای مختلف به وزارت بهداشت برای افزایش ظرفیت ها فشار وارد می کنند. اکنون در بخش تخصصی نیز همین مساله وجود دارد که در جایی که نیاز نیست باید ترمز ظرفیت کشیده شود.

رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی گفت: در آمریکا در تحقیقی برای ۲۰۳۰ پیش بینی شد شغل کتابداری در ۷۵ درصد بخش ها بدون استفاده خواهد ماند. بنابراین نیاز است که به سیاستگذاری در زمینه نیروی انسانی توجه شود. تربیت نیروی انسانی یک جز است و باید توجه کرد که چگونه می توان به نیازها پاسخ داد و نظام پرداخت را اصلاح کرد.

وی خاطرنشان کرد: با تفاهم نامه روسای کلان مناطق آمایشی، وارد فاز آمایش سرزمین به صورت واقعی می شویم و این در حالی است که دوستان وزارت علوم اذعان دارند که هنوز نتوانسته اند آمایش آموزش عالی را کامل اجرا کنند.

کد خبر 4770471

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش پزشکی فرهنگستان علوم پزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه تهران دانشگاه ها دانشگاه های علوم پزشکی دانشجویان شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران آموزش پزشکی منصور غلامی دانشگاه پیام نور مرکز سنجش آموزش پزشکی مدیران دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۱۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت نام آزمون دکتری تخصصی رشته های داروسازی از اول اردیبهشت

به گزارش خبرنگار مهر، آزمون پذیرش دانشجو در مقطع دکتری تخصصی (Ph.D) رشته های داروسازی با هدف تأمین نیروی انسانی متعهد و متخصص با برگزاری آزمون کتبی در ۴ مرداد ۱۴۰۳ برگزار می شود.

مهلت نام نویسی و ارسال مدارک از تاریخ اول تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به صورت اینترنتی است.

داوطلبانی مجاز به شرکت در آزمون هستند که دارای شرایط عمومی زیر در تمام ادوار تحصیلی و مراحل شغلی باشند:

۱- برخورداری از سلامت و توانایی جسمی به تناسب رشته انتخابی و عدم اعتیاد به مواد مخدر

۲- واجد کلیه شرایط عمومی متداول در آزمونهای مختلف کشور

۳- اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان مندرج در قانون اساسی

۴- پذیرفتن قانون اساسی و عدم مخالفت با نظام جمهوری اسلامی ایران

۵- عدم وابستگی تشکیلاتی به احزاب و گروه های محارب و ملحد و هواداری از آنها

۶- نداشتن سوء پیشینه کیفری

۷- عدم اشتهار به فساد اخلاقی

شرایط اختصاصی برای ثبت نام رشته های داروسازی به شرح زیر است:

۱- دارا بودن دانشنامه کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) یا دکتری عمومی (پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و علوم آزمایشگاهی) مرتبط با رشته مورد نظر.

تذکر مهم: درصورتیکه دانشجوی نیمسال آخر، به هر دلیلی، تا تاریخ ۱۴۰۳/۶/۳۱ فارغ التحصیل نشود پس از اعلام نتایج، قبولی وی کان لم یکن خواهد شد.

۲- دارندگان مدارک معادل کارشناسی ارشد و کارشناسی ارشد آموزش محور مجاز به شرکت در آزمون دکتری تخصصی نیستند.

۳- دانشجویان نیمسال آخر تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری حرفهای با ارائهی گواهی مبنی بر فراغت از تحصیل تا تاریخ ۱۴۰۳/۶/۳۱ مجاز به شرکت در آزمون هستند.

۴- پذیرفته شدگان آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی سال ۱۴۰۲و نیز دانشجویان دوره روزانه و غیر روزانه در حال تحصیل مقطع دکتری سالهای قبل، می توانند در آزمون سال ۱۴۰۳ثبت نام و شرکت کنند و در صورت پذیرش، باید انصراف قطعی خود از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل ارائه دهند.

۵- متقاضیان شرکت در این آزمون، در زمان پذیرش نهایی نباید از نظر طرح تعهدات نیروی انسانی مشکلی داشته باشند.

۶- عدم اشتغال به تحصیل در دوره های دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) یا دستیاری تخصصی در تمامی مؤسسات آموزشی و تحقیقاتی کشور

۷- بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی، شرط داشتن نمره زبان به عنوان پیش نیاز برای شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) حذف شده است و درس زبان انگلیسی عمومی و تخصصی با ۳۰ سوال با ضریب ۳ برای همه رشته ها به عنوان یکی از دروس امتحانی به آزمون اضافه شده است.

توجه: شرط ارائه نمره زبان معتبر به دانشگاه، برای پذیرفته شدگان نهایی (تا زمان آزمون جامع) به قوت خود پا برجاست.

۸- مشخص بودن وضعیت نظام وظیفه عمومی برای داوطلبان مرد (بر اساس مندرجات راهنمای ثبت نام).

۹- مشخص بودن ضوابط و مقررات مربوط به اتباع خارجی (بر اساس مندرجات راهنمای ثبت نام) .

۱۰ - مشخص بودن شرایط ادامه تحصیل دانشجویان استعداد درخشان با توجه به آیین نامه تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان استعداد درخشان به مقاطع بالاتر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در سایت مدیریت امور نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان به آدرس http://gta.behdasht.gov.ir قرار دارد.

آزمون ورودی دکتری تخصصی (Ph.D) رشته های تخصصی داروسازی برای پذیرش دانشجو در رشته های اقتصاد و مدیریت دارو، کنترل دارو، فارماسیوتیکس، شیمی دارویی، فارماکوگنوزی، زیست فناوری دارویی، سم شناسی، داروسازی بالینی، داروسازی سنتی، داروسازی هستهای، نانوفناوری دارویی، زیست مواد دارویی و نوتراسیوتیکس برگزار می شود.

تطبیق مدرک تحصیلی مقطع قبل و رشته انتخابی (مطابق جدول اعلامی در راهنمای ثبت نام) پس از قبولی در مرحله کتبی و انتخاب رشته/محل، بر عهده شخص داوطلب است و در صورت مشخص شدن عدم مطابقت رشته مقطع قبل با رشته پذیرش، در هر مرحله از آزمون، طبق مقررات با شخص متخلف برخورد خواهد شد و در صورت قبولی، پذیرش وی کان لم یکن اعلام خواهد شد.

توجه: طبق اعلام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای سال ۱۴۰۳ در رشته های داروسازی، پذیرش دوره پژوهشی (Ph.D by Research) وجود ندارد.

سهمیه های پذیرش در این آزمون با توجه به ابلاغ قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی شامل سهمیه آزاد، سهمیه رزمندگان، رزمندگان بسیجی، مشمولان قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب مجلس شورای اسلامی است.

هزینه ثبت نام آزمون کتبی مبلغ ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال (۳۸۰ هزار تومان) و استفاده از خدمات پیامکی ۱۰۰ هزار ریال (۱۰ هزارتومان) است. داوطلب باید با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی نسبت به خرید اعتبار و دریافت کد پرداخت جهت ثبت نام اقدام کند. با توجه به واریز مستقیم این مبالغ به حساب خزانه دولت، وجه پرداختی به هیچ عنوان قابل استرداد نیست.

مدارک مورد نظر ثبت نام در دفترچه راهنمای ثبت نام در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی درج شده است و داوطلبان باید مدارک لازم را اسکن کرده و بارگذاری کنند.

کد خبر 6079574

دیگر خبرها

  • جذب بیش از ۲۵ هزار نیروی انسانی جدید در بدنه وزارت بهداشت
  • افتتاح ۱۲ پروژه بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم در کردستان
  • راه‌اندازی ٨ رشته جدید در دانشگاه علوم پزشکی کردستان
  • آغاز ثبت نام آزمون دکتری تخصصی رشته‌ های داروسازی از اول اردیبهشت
  • علوم پزشکی کردستان در مقطع دکترای پزشکی مولکولی دانشجو می‌پذیرد
  • اخذ مجوز راه‌اندازی کارشناسی ارشد رشته اخلاق پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی قم
  • رازهای سر به مهر مانده «مغز» انسان
  • هوش مصنوعی از نتایج بهره‌گیری از علوم اعصاب است
  • آغاز ثبت نام آزمون دکتری تخصصی رشته‌های داروسازی از اول اردیبهشت
  • آغاز ثبت نام آزمون دکتری تخصصی رشته های داروسازی از اول اردیبهشت