Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، نامدار صیادی در این رابطه می گوید : یکی از دلایل تاخیر در پرداخت خسارت به کشاورزان سیل زده لرستان ورود پژوهشگاه فضایی به پرونده ها بود علی رغم اینکه دقت کار را مقداری بالا برده ولی در تاخیر نقش بسزایی داشته است.

وی افزود: تا به امروز بیش از ۵ میلیارد تومان جهت پرداخت به ۱۳۰۰ نفر کشاورز خسارت دیده دستور  پرداخت از سامانه دریافت کردیم که ظرف چند روز آینده به حساب خسارت دیدگان واریز خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هماهنگی  جهت پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به تسهیلات بانکها تصریح کرد: طبق هماهنگی هایی که صورت گرفته آن دسته از عزیزانی که به بانکها جهت دریافت تسهیلات ارزان قیمت معرفی شدند بانکهای عامل با آنها تماس گرفته و در کوتاهترین زمان تسهیلات بانکی به آنها پرداخت شد .

صیادی ادامه داد: کل خسارات  ۱۲۵ میلیارد تومان می باشد که از این مبلغ تاکنون ۴۲ میلیارد تومان تعیین تکلیف و به حساب کشاورزان واریز شده است.

46

کد خبر 1320421

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیل سیل لرستان کشاورزی محصولات کشاورزی پول تسهیلات بانکی وام استان لرستان حسن روحانی باشگاه پرسپولیس ایالات متحده آمریکا تیم ملی فوتبال ایران باشگاه استقلال خبرآنلاین دونالد ترامپ مسکن کاریکاتور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۲۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی

محمد حسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع تولید پنبه در سال زراعی جدید، قیمت منطقی خرید تضمینی و راهکارهای کاهش واردات و رسیدن به خودکفایی پرداخت.

تاثیر نرخ خرید تضمینی پنبه بر خودکفایی پنبه چیست؟

کاویانی: طبق قانون در شهریور قبل از کشت پاییزه نرخ خرید تضمینی باید اعلام شود، براین اساس هفته گذشته نرخ خرید تضمینی هرکیلو پنبه ۳۷ هزارتومان اعلام شد. این درحالی است که سال زراعی گذشته ۴۴ تا ۴۵ هزارتومان فروش می رفت.

با توجه به پایین بودن نرخ جهانی پنبه و تخصیص ارز نیما به واردات، صنعت نساجی به واردات رغبت بیشتری دارد و از طرفی نرخ ۳۷ هزارتومان انگیزه ای برای کشاورزان ایجاد نمی کند که سطح زیرکشت را افزایش دهند.

برنامه وزارت جهاد برای رسیدن به خودکفایی و سطح زیرکشت پنبه در سال زراعی جدید چیست؟

کاویانی: برنامه وزارت جهاد برای کشت پنبه در سال زراعی جدید ۱۱۸ هزارهکتار کشت پنبه است. 

بنابر تجربه سنوات قبل کشت پنبه زمانی برای کشاورز مقرون به صرفه است که قیمت آن ۳ برابر نرخ خرید تضمینی گندم باشد. در جلسه اخیر وزارت جهاد اعلام کردیم که امسال حداقل نرخ خرید تضمینی باید ۵۰ هزارتومان باشد تا برنامه سطح زیرکشت ۱۱۸ هزارهکتار محقق شود.

با توجه به آنکه عملکرد تولید پنبه ۲ تا ۳ تن در هکتار است و دیگر محصولات همچون سیب زمینی و پیاز ۶۰ تن و ۱۰۰ تن در هکتار است، از این رو امکان توسعه زراعت پنبه با دیگر محصولات وجود ندارد.

قیمت ماشین های پنبه بالاست که کشاورزان با درآمدفعلی قدرت خرید ندارند، از این رو کشاورزان انتظار دارند که هرکیلو وِش را با نرخ ۵۰ هزارتومان خرید تضمینی کنند، در غیراین صورت کشاورزان به سراغ کشت دیگر محصولات می‌روند.

وظیفه دولت و حاکمیت است که با پرداخت یارانه این خلا را پرکند، در غیراین صورت نمی تواند صنعت نساجی را وادار به خرید پنبه بالاتر از جهانی کند یا کشاورزان را مجبور به تولید محصولی کند که برایشان صرفه اقتصادی ندارد.

برآورد تولید پنبه در سال زراعی جدید همزمان با اولین سال برنامه خودکفایی پنبه به عنوان یکی از پنج محصول مهم راهبردی و استراتژیک چیست؟

کاویانی: تولید پنبه در تناوب زراعی با کشت دیگر محصولات و ایجاد اشتغال تاثیر بسزایی دارد، از این رو نباید انتظار داشته باشیم که کشاورزان با ارز نیما تولید و با ارز نیما به صنعت بدهند. 

برآوردها حاکی از آن است که در بسیاری از مناطق با نرخ خرید تضمینی ۳۷ هزارتومان به سبب ارزان بودن پنبه خارجی هم‌ کارخانه‌ها خریداری نمی‌کنند، کمااینکه هنوز محصول سال گذشته که هرکیلو وِش را ۳۰ هزارتومان خریداری کردند، نتوانستند در بازار به فروش رسانند.

با توجه به نرخ کنونی خرید تضمینی و شرایط بازار پنبه در دنیا، کشاورزان سطح زیرکشت محصول را نه تنها افزایش نمی‌دهند، بلکه سطح زیرکشت کاهش می یابد. براین اساس وظیفه دولت است که با ورود به بازار محصول کشاورزان را خریداری کند.

برآوردها حاکی از آن است که سطح زیرکشت پنبه به ۸۰ تا ۹۰ هزارهکتار برسد که با متوسط تولید ۳ تن وش در هکتار، مجموع تولید وِش به ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزارتن خواهد رسید که از این میزان ۷۰ تا ۷۵ هزارتن پنبه تولید خواهد شد. براین اساس با اختصاص ارز نیما به واردات و استمرار شرایط فعلی پنبه در بازارهای دنیا، صنعت نساجی رغبت بیشتری به واردات دارند به طوریکه پیش بینی می شود که میزان واردات پنبه از ۱۰۷ هزارتن فراتر رود.

راهکار رسیدن به خودکفایی پنبه و حفظ تولید این محصول استراتژیک چیست؟

 برای دستیابی به خودکفایی این محصول استراتژیک، باید حمایت همه جانبه از تولید صورت بگیرد.

علی رغم آنکه بیش از ۲۰ سال است که پیگیر خرید پنبه دانه به عنوان دانه های روغنی هستیم، اما متاسفانه نتیجه ای نگرفتیم. درحالیکه اگر پنبه دانه به عنوان دانه روغنی همانند دیگر دانه های روغنی لحاظ شود، به طوریکه امتیازات دانه های روغنی لحاظ شود. علاوه بر استحصال ۱۶ درصد روغن، تولید پنبه به واسطه دلگرمی کشاورزان به کشت افزایش می‌یابد.

تا سال ۸۲ به پنبه دانه همانند دیگر دانه های روغنی یارانه تعلق می گرفت و در شرایط کنونی حداقل ۱۰۰ هزارتن تولید تخم پنبه داریم که ۱۶ هزارتن روغن مطلوب از آن استحصال می شود‌. اما از سال ۸۲ تاکنون پنبه دانه از روغن کشی حذف شده است که با پرداخت امتیازات دیگر دانه های روغنی علاوه بر استحصال روغن، کنجاله سویا در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

دولت و وزارت جهاد کشاورزان را نمی تواند وادار به تولید پنبه ارزان کند، از این رو همانند اکثر کشورهای تولیدکننده پنبه باید یارانه به این بخش تخصیص دهد تا فرصت خودکفایی این محصول استراتژیک، بی نیازی از واردات، ایجاد اشتغال و تناوب کشت با دیگر محصولات را از دست ندهیم چرا‌که کشاورزان کشور با ارز آزاد تولید می‌کنند که براین اساس توان رقابت با پنبه خارجی را ندارند، از این رو مابه التفاوت ارز نیما و آزاد باید تحت عنوان یارانه در اختیار کشاورزان پنبه کار قرار بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش تکریم و ترویج زکات در هویزه +فیلم
  • تسهیلات ساخت انگیزه‌ای برای ورود مردم جهت تکمیل آورده‌های نهضت ملی مسکن است
  • پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی
  • بیش از ۸۰ درصد واحدهای زلزله زده درخوی بازسازی شد
  • سیلاب و باران ۲ هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال به کشاورزی قصرقند خسارت زد
  • خسارت میلیاردی سرما به کشاورزان استان همدان
  • ۶۸ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر گلستان پرداخت شد
  • ۳۰۰ هزار تراکتور باید نوسازی شود
  • ۸ هزار و ۳۰۱ نفر در صف دریافت تسهیلات ازدواج
  • ضرورت هماهنگی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات زنان سرپرست خانوار