Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-24@02:15:17 GMT

آزمون موفقیت‌آمیز تلسکوپ فضایی جیمز وب

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۵۶۳۵

آزمون موفقیت‌آمیز تلسکوپ فضایی جیمز وب

ایتنا - تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، توانست آزمون سپر خورشیدی را با موفقیت پشت سر بگذارد. به گزارش ایتنا و به نقل از Space، مهندسان ناسا به‌طور کامل توانستند پنج لایهٔ سپر خورشیدی را در این تلسکوپ فضایی مورد استفاده قرار دهند. این سپر، از تلسکوپ جیمز وب در برابر تابش قدرتمند خورشید محافظت خواهد کرد و همچنین سبب تنظیم دمای اپتیکی و حسگرهای آن خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یکی از بخش‌های این آزمون، سپر خورشیدی در موقعیتی قرار داده شد که بناست در فاصله یک میلیون مایلی از زمین، قرار داشته باشد.
 
جیمز کوپر (مدیر سپر خورشیدی تلسکوپ وب) می‌گوید: «این نخستین باری بود که سپر خورشیدی مورد استفاده و آزمون قرار می‌گرفت و نتیجه بسیار عالی بود؛ هرچند که رسیدن به این نتیجه، چالش‌های زیادی برای ما به‌همراه داشت.»
 
انتظار می‌رود تلسکوپ جیمز وب در ماه مارس سال ۲۰۲۱ افتتاح و راه‌اندازی شود. سپر خورشیدی که به‌اندازه زمین تنیس وسعت دارد، از پنج لایه تشکیل شده و هریک از آنها با آلومینیوم پوشش داده شده تا گرمای خورشید را به فضا بازتاب دهد.
 
موفقیت این آزمون، نشان از آن است که سپر خورشیدی در مدار نیز به‌خوبی عمل خواهد کرد. تکنسین‌های ناسا به‌منظور شبیه‌سازی فقدان گرانشی که فضاپیما آن را تجربه خواهد کرد، از پولی و وزنه‌های جبران گرانش استفاده کردند.
 
آقای کوپر اظهار می‌دارد: «این آزمون نشان داد که سامانه سپر خورشیدی توانست در برابر عوامل محیطی جان سالم به‌در برد و درباره رابط‌ها و تعاملات میان تلسکوپ و قطعات سپر خورشیدی نیز درس‌های بزرگی به ما آموخت. من از مهندسان و تکنسین‌ها به‌خاطر ساعت‌ها کوشش‌ و تمرکزشان برای رسیدن به این هدف، نهایت سپاسگزاری را دارم».
 
سپر خورشیدی در زمان استفاده، رصدخانه فضایی را به یک بخش گرم که همیشه رو به خورشید است و یک بخش سرد که همواره رو به ژرف‌فضاست تقسیم می‌کند. اعضای گروه ناسا پس از به‌کارگیری موفقیت‌آمیز این سامانه، آن را تا کردند تا به موقعیت اولیه خودش باز گردد.
 
گفته می‌شود در مرحله بعد، فضاپیما آزمون‌های برقی و مکانیکی را از سر خواهد گذراند تا محیط ارتعاشی که در طی پرتاب تجربه خواهد کرد، برای آن شبیه‌سازی شود.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فضا ناسا تلسکوپ فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۵۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال موفقیت‌آمیز نمک‌گیر برقی ۶۰ تنی در نفت و گاز مارون

مدیر خدمات شرکت نفت و گاز مارون از انتقال موفقیت‌آمیز یک دستگاه نمک‌گیر برقی ۶۰ تنی از مجتمع صنعتی شماره یک به مجتمع صنعتی شماره ۵ این شرکت خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون، سیاوش سهرابی‌مقدم با اشاره به انتقال یک دستگاه نمک‌گیر برقی ۶۰ تنی در این شرکت گفت: نمک‌گیر از لحاظ فرایندی اهمیت زیادی در تولید نفت دارد. این نمک‌گیر با ظرفیت ۵۵ هزار بشکه، با هدف کنترل کیفیت و افزایش ظرفیت تولید نفت خام در نمک‌زدایی مارون ۱، از سوی کارکنان شرکت بازسازی و تعمیر شده و در برنامه جابه‌جایی، به نمک‌زدایی مارون ۵ منتقل شد.

وی افزود: جابه‌جایی محموله‌های ترافیکی نیازمند برنامه‌ریزی و بهره‌جویی از بهترین ماشین‌های بارگیری، انتقال و استقرار است که به همت ترابری شرکت موفق شدیم این جابه‌جایی را انجام دهیم. برای این کار از یک کشنده سنگین ۱۶ محور و دو دستگاه جرثقیل ۹۰ و ۱۰۰ تنی استفاده کردیم و در ۴۸ ساعت، با هزینه‌ای ۱۰ میلیارد ریالی، این نمک‌گیر برقی را به محل موردنظر رساندیم.

افزون‌ بر بازسازی و تعمیر این نمک‌گیر از سوی کارشناسان شرکت نفت و گاز مارون، اجرای فونداسیون آن از سوی امور مهندسی و ساختمان، و نصب ادوات کنترلی و تجهیزات برقی آن از طرف اداره نگهداری و تعمیرات این شرکت انجام شد که در نوع خود دستاوردی مهم در همه ابعاد به‌ شمار می‌آید.

دیگر خبرها

  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • انتقال موفقیت‌آمیز نمک‌گیر برقی ۶۰ تنی در نفت و گاز مارون
  • بودجه و شجاعت بازگشت به ماه وجود ندارد!
  • دلایل فرود نیامدن مجدد انسان روی ماه
  • نخستین پرواز فضاپیمای سرنشین‌دار «استارلاینر» انجام می‌شود
  • مواجهه ماهواره روسی و فضاپیمای ناسا از بیخ گوش بشریت گذشت!
  • مواجهه‌ای که همه کارکنان ناسا را ترساند
  • کشف ۱۰۳۱ سیارک جدید با ۳۷۰۰۰ تصویر تلسکوپ هابل
  • ماهواره جاسوسی روسی از بیخ گوش ماهواره ناسا گذشت