Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-03-28@08:04:04 GMT

قرصی که بیشتر طعم مرگ می دهد تا برنج !

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۶۷۴۵

قرصی که بیشتر طعم مرگ می دهد تا برنج !

سال‌هاست که مرگ به‌دلیل مصرف قرص برنج، یکی از عوامل خودکشی و مسمومیت در کشور بوده و بر اساس آمار پزشکی قانونی، در سال ۹۶ تعداد ۶۴۰ نفر، در سال ۹۷ تعداد ۸۲۵ نفر و در پنج ماه نخست امسال، تعداد ۳۴۶ مورد مرگ ناشی از قرص برنج ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ همان‌طور که رئیس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند:‌ مرگ بر اثر مسمومیت با قرص برنج در مردان دو برابر زنان بوده و نیمی از مرگ و میرها ناشی از سموم دفع آفات، به‌دلیل تماس با قرص برنج بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسمومیت‌های ناشی از قرص برنج که به بیمارستان‌های کشور مراجعه شده است، در سال 96، یک درصد، در سال 1397، 1.44‌درصد و در نیمه نخست سال 1398، 1.2‌درصد را شامل می‌شود. دکتر یسنا بهمنش با اشاره به اینکه قرص برنج کالای ممنوعه به شمار می‌رود و واردات آن از شبکه قاچاق صورت می‌گیرد، توصیه کرد: برای دفع آفات غلات و حبوبات در منزل از سیر و نمک یا قرص سیر که بی‌خطر است، استفاده شود بسیاری از موارد مرگ ناشی از قرص برنج در اثر تنفس گاز سمی آزاد شده از کیسه‌های حاوی غلات یا حبوبات بوده است و این موارد دانسته یا نادانسته، برای دفع آفات، در داخل کیسه قرص برنج قرار داشته و در داخل منزل نگهداری شده است.

یک متخصص سم‌شناسی و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با بیان اینکه اقداماتی برای ممنوعیت واردات و محدودیت در فروش قرص برنج توسط سازمان‌ها و نهادهای مسئول در کشور انجام شده، یادآور شد: از سال 1384 به‌دنبال گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور به هیات نظارت بر سموم (به‌عنوان عالی‌ترین مرجع سیاستگذاری در زمینه واردات، صادرات، تولید و توزیع سموم آفت‌کش‌های کشاورزی در کشور) و با تصویب این هیات، فسفید آلومینیوم به شکل قرص از فهرست سموم کشاورزی مجاز کشور حذف و هرگونه واردات، توزیع و فروش آن ممنوع اعلام شد و هرگونه کاربرد کشاورزی این سم تنها به‌صورت محدود و تحت نظارت کارشناسان ذیصلاح و تنها بعد از اخذ مجوزهای لازم صورت می‌گیرد.

کامبیز سلطانی‌نژاد با اشاره به قاچاق قرص برنج به کشور تصریح کرد: به علت تمایل کشاورزان به مصرف این سم برای نگهداری محصولات به‌ویژه در مصارف خانگی یا نیمه صنعتی به دلایل ذکر شده قبلی، قاچاق این فرآورده از کشورهای همسایه و ایجاد بازار سیاه این سم در کشور وجود دارد و بسیاری از موارد، افرادی که از این سم برای خودکشی استفاده می‌کنند این قرص‌ها را از بازار سیاه و غیرقانونی تهیه می‌کنند که در این زمینه نیازمند لزوم برخورد جدی‌تر با این معضل هستیم.

رئیس انجمن متخصصان داخلی درباره خطرات قرص برنج  می‌گوید: تعداد مرگ و میرها ناشی از مصرف قرص برنج بیش از آمار مطرح شده در رسانه‌هاست. برای مثال در روستاها وقتی افراد فوت می‌کنند، دیگر کنکاشی درباره چرایی فوت فرد انجام نمی‌شود و علت آن نامعلوم باقی می‌ماند. ایرج خسرونیا می‌افزاید:‌ باید قرص برنج را از دسترسی عطاری‌ها خارج کرد، هم اکنون این ماده همچون نقل و نبات در عطاری‌های در اختیار همگان است.

به گفته او اغلب عطاری‌ها این قرص را همچون دیگر داروهای خطرساز به فروش می‌رسانند. قرص برنج از طریق عطاری‌ها و فعالان در حوزه دارو به فروش می‌رسد. برای مثال هم‌اکنون برنج‌فروش‌ها نیز به فروش این قرص می‌پردازند. بنابراین باید سعی کرد تا این ماده را از دسترس عموم خارج کرد. خسرونیا با بیان اینکه فروش این ماده چندان به صلاح نیست، می‌افزاید: برای مثال در گذشته افراد برای اینکه از فاسد شدن برنج جلوگیری کنند، از این ماده استفاده می‌کردند، اما هم اکنون دیگر نیازی به تولید و توزیع آن نیست. درضمن برای جلوگیری از فساد برنج می‌توان به آن نمک اضافه کرد. به گفته او قرص برنج در داروخانه‌ها و فقط با نسخه پزشک در دسترس قرار گیرد. در واقع وجود این ماده در بازار ضروری نیست.

خسرونیا درباره اقدامات سازمان‌های مربوطه برای جلوگیری از وجود این قرص در جامعه می‌افزاید: ساماندهی این قضیه صرفا در اختیار سازمان بهداشت و درمان نیست. به باور بنده نیروی انتظامی و دیگر سازمان‌ها باید در این‌باره وارد عمل شوند. افرادی که به شکل قاچاق این قرص را به فروش می‌رسانند، هم مدرکی ندارند تا وزارت بهداشت و درمان بتواند پیگیر فعالیت آنها شود. به گفته او نیروی انتظامی باید بعد از یافتن منشأ وجود این قرص در جامعه اقدامات در زمینه جمع‌آوری آن را انجام دهد.

بیشتر بخوانید: قرص برنج؛ عامل بیشترین مرگ‌های ناشی از مسمومیت اعلام آمار قربانیان قرص برنج در سال ۹۷

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنج خودکشی زنان گاز مرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۶۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی لباس با الهام از نودل برنج (عکس)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ژنرال انگلیسی: در جنگ با روسیه بیشتر از ۲ ماه دوام نمی‌آوریم
  • اعتراف ارتش انگلیس؛ در جنگ با پوتین بیشتر از ۲ماه دوام نمی آوریم
  • تأکید رئیس‌جمهور بر ضرورت استفاده از ظرفیت اساتید پیشکسوت
  • ژنرال انگلیسی: در جنگ با روسیه بیشتر از ۲ ماه دوام نمی آوریم
  • فوتسال گناباد  نیازمند حمایت بیشتر است
  • ثبت بالاترین رکورد تولید و فروش در تمام تاریخ آریاساسول
  • طراحی لباس با الهام از نودل برنج (عکس)
  • دلیل بیشتر مشکلات اصفهان نبود جریان دائمی آب در زاینده‌رود است
  • یک دهه تورم اقتصادی و رکود فکری در گیشه
  • فروش ۷۷ هزار میلیارد تومان از دارایی‌های مازاد بانک ها طی ۲ سال