Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-16@14:30:07 GMT

از تهیه چیپس در منزل تا رتبه‌ ۴۱ برندهای جهان

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۸۶۴۸

از تهیه چیپس در منزل تا رتبه‌ ۴۱ برندهای جهان

"Frito Lay"، یکی از شرکت‌های معروف جهان است که در زمینه تولید و فروش انواع میان‌وعده‌های غذایی شامل چیپس و پفک فعالیت دارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، Frito Lay اکنون زیر مجموعه شرکت پپسی است و تقریبا تمام برندهای نام‌آشنای تنقلات را تولید می‌کند؛ در سال ۱۹۶۱ دو شرکت مجزای Frito و Lay   با هم ادغام شدند و شرکت Frito Lay را به وجود آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه شما را با تاریخچه پیدایش این شرکت، داستان موفقیت‌ها و وضعیت کنونی "فریتو لی" آشنا می‌کنیم:

پیدایش شرکت فریتو

 المر دولین، جوانی که به دنبال کسب درآمد بود، بسیار اتفاقی وارد صنعت چیپس و پفک شد. در آن زمان چیپس‌های ذرت یا Fritos یکی از تنقلات محبوب میان مردم بود؛ بنابراین وی تصمیم گرفت با خرید تجهیزات مورد نیاز خود به قیمت ۱۰۰ دلار، شب‌ها در منزل چیپس ذرت تهیه کرده و روزها آن‌ها را در ماشین خود بفروشد. پس از گذشت مدت زمان اندکی کار دولین توسعه پیدا کرد و در کمتر از یک سال شرکت فریتو را ثبت کرد. او پس از مدتی مجوز تولید چیپس سیب‌زمینی برای برندهای دیگر را به دست آورد و کار خود را توسعه داد. اسنک پنیری با برند Cheetos در سال ۱۹۴۸ معروف و خیلی سریع به یکی از منابع در آمد اصلی این شرکت تبدیل شد. پس از فوت دولین در سال ۱۹۵۹ این شرکت با قدرت بیشتر به فعالیت خود ادامه داد.

پیدایش شرکت لی

هرمن دابلیو لی یکی از توزیع‌کنندگان چیپس سیب زمینی برند Barret  بود که در سال ۱۹۳۲ با پرداخت ۱۰۰ دلار، مالکیت یکی از انبارهای این برند را به دست آورد. هرمن کسب و کار خود را به سرعت توسعه داد و در سال ۱۹۳۶ تولید محصول را آغاز کرد. اولین محصولاتی که او تولید کرد کراکرهای ساندویچی کره بادام زمینی و پاپ کورن بود. پاپ کورن‌، اولین محصولی بودکه با برند Lay وارد بازار شدد. پس از آن هرمن موفق شد شرکت "بارت" را بخرد و برند محصولات آن را در اختیار بگیرد. در سال ۱۹۴۴ برند Lay's  برای چیپس‌ها به کار رفت که در حال حاضر یکی از معروف‌ترین برندهای تنقلات محسوب می‌شود.

ادغام دو شرکت فریتو و لی

در سال ۱۹۶۱ شرکت‌های "فریتو" و "لی" که کار خود را به طور همزمان آغاز کرده بودند، با هم ادغام شده و شرکت بزرگی در زمینه صنعت تنقلات و اسنک تاسیس کردند. پس از آن این شرکت تازه تاسیس با پپسی‌کولا ادغام شد و شرکت جدید با نام PepsiCo فعالیت خود را در سال ۱۹۶۵ شروع کرد. به تدریج فروش این شرکت افزایش یافت و از رقیبان خود پیشی گرفت.

رقابت شرکت فریتو لی با دیگر شرکت‌ها

در سال ۱۹۷۰ برندهای متنوع دیگر وارد این صنعت شد؛ رقبای خارجی مانند Pringles و Chipos محصولاتی تولید کردند که به کل کشور ارسال می‌شد و نیازی به تاسیس کارخانه در مناطق مختلف نداشتند، اما فریتو لی با قدرت بیشتر به فعالیت خود ادامه داد و در اواخر سال ۱۹۷۹ کارخانه‌های متعددی تاسیس کرد؛ به این ترتیب تولید فریتو لی افزایش پیدا کرد. این برند برای افزایش تنوع کار خود، شروع به تولید محصولات شیرین کرد. فریتو لی در سال ۱۹۸۰ برند کلوچه Grandma را خریداری کرد و فروش محصولات با برند جدید را در سال ۱۹۸۳ آغاز کرد.

وضعیت کنونی  فریتو لی

شرکت فریتو لی در سال‌های اخیر بر بهبود میان‌وعده‌های غذایی تمرکز کرده و محصولاتی با چربی کمتر و بدون روغن تولید کرده است. این شرکت در سال ۲۰۰۳ نیز محصولاتی با برند Natural تولید کرد که مواد تشکیل‌دهنده آن ارگانیک بود. در سال ۲۰۱۰ روند تولید چیپس‌های Lay's  تغییر کرد و برای تولید آن‌ها از مواد کاملا طبیعی استفاده شد. فریتو لی ادعا کرده است که برای تولید محصولات دیگر خود نیز از مواد کاملا طبیعی استفاده خواهد کرد. این شرکت در سال‌های اخیر در زمینه‌های دیگر نیز فعالیت داشته است؛ به عنوان مثال در سال ۲۰۱۳ اولین ایستگاه پمپ گاز طبیعی خود را تاسیس کرده است. برند Frito Lay اکنون با مدیریت ویوک سانکاران فعالیت کرده و در میان برندهای برتر فوربز،  رتبه‌ ۴۱ را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 396610

منبع: ایمنا

کلیدواژه: برند علم و فناوری صنعت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۸۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه تهران در میان ۱۰ دانشگاه اول خاورمیانه قرار گرفت

بر پایۀ ویرایش ۲۰۲۴ میلادی «سکیمگو»، دانشگاه تهران در میان ۱۰ دانشگاه اول خاورمیانه جای گرفته است، این در حالی است که دانشگاه تهران در ویرایش پیشین این نظام رتبه‌بندی در جایگاه یازدهم خاورمیانه قرار گرفته بود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تهران، جایگاه ملی دانشگاه تهران در ویرایش ۲۰۲۴ میلادی «سکیمگو» بدون تغییر، در برابر ویرایش پیشین این نظام رتبه‌بندی، مانده و پس از دانشگاه علوم پزشکی تهران دوم شده است.


نخستین هدف آزمایشگاه «سکیمگو» از انتشار سیاهة دانشگاه‌های برتر، نه رتبه بندی مؤسسه ها، بلکه ارائۀ یک ابزار فراگیرِ علم سنجی برای سیاست‌گذاران، مؤسسه ها، و مدیران پژوهشی است. از این رو، آن‌ها می‌توانند برون‌داد‌های پژوهشی خود را تحلیل و ارزیابی کنند و راه‌هایی برای بهبود بیابند.


رتبه بندی «سکیمگو» از فراگیرترین نظام‌های رتبه بندی جهانی مؤسسه‌های آموزشی، پژوهشی، و بهداشتیِ دولتی، و خصوصی در جهان به شمار می‌رود. پژوهش، نوآوری، و تأثیر اجتماعی سه بُعدی هستند که ۲۰ سنجۀ کلیدیِ ارزیابی مؤسسه‌ها را در این نظام پوشش می‌دهند.


بهترین امتیاز دانشگاه تهران در ابعاد گوناگون ارزیابی این نظام رتبه‌بندی در بعد «پژوهش» به دست آمده که در آن در جایگاه ۲۹۰ جهان جای گرفته است. بعد «پژوهش» در این نظام رتبه‌بندی به دنبال سنجش برون‌داد‌های پژوهشی دانشگاه است. شمار انتشارات دانشگاه (که یکی از پژوهشگران دانشگاه در اثری پدیدآور نخست باشد)، شمار انتشارات در پایگاه «اسکوپوس»، همکاری بین‌المللی، انتشارات با کیفیت، میزان استنادها، و انتشارات دسترسی آزاد از سنجه‌های کلیدی برای اندازه‌گیری این بعد هستند.


افزون بر رتبه‌بندی کلی / فراگیر، «سکیمگو» مؤسسه‌ها و دانشگاه‌های جهان را از دیدگاه موضوعی نیز ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند. بر پایۀ ویرایش تازۀ نظام رتبه‌بندی موضوعی «سکیمگو» در سال ۲۰۲۴ میلادی، دانشگاه تهران در زمینه‌های «بازرگانی، مدیریت، و حسابداری»، «علوم جوی» و «مهندسی معماری» جایگاه نخست خاورمیانه، در زمینه‌های «جنگلداریم، «زمین‌شناسی»، «مهندسی عمران و سازه»، «مهندسی صنایع و تولید»، «مهندسی مکانیک» و «جغرافیا، برنامه‌ریزی و توسعه» رتبه دوم خاورمیانه و در زمینه‌های «علوم فضا و سیاره‌شناسی»، «اقتصاد، اقتصادسنجی و امور مالی» و «ساختمان و ساخت‌وساز» رتبه سوم خاورمیانه را به دست آورده است.


بر اساس ویرایش ۲۰۲۴ این رتبه‌بندی، دانشگاه تهران در دو زمینه علمی «بازرگانی، مدیریت و حسابداری» و «مهندسی معماری» جزو ۵۰ دانشگاه اول جهان قرار دارد.


آزمایشگاه «سکیمگو» در ویرایش سال ۲۰۲۴ میلادی نام ۱۹۷ مؤسسۀ ایرانی (از بخش‌های دولتی، بهداشت، آموزش عالی، و خصوصی) را در میان مؤسسه‌های برتر جهان آورده است. بر پایه این سیاهه، دانشگاه «علوم پزشکی تهران» در جایگاه نخست ملی و ۴۵۲ جهان جای گرفته است. در ویرایش پیشین این نظام، ۱۹۴ مؤسسة ایرانی در میان برترین‌های جهان جای گرفته بودند.


بر پایۀ گزارش سال ۲۰۲۴ میلادی نظام رتبه‌بندی جهانی «سکیمگو» «Chinese Academy of Sciences» پیشتاز است و «Ministry of Education of the People's Republic of China»، «Centre National de la Recherche Scientifique»، «Harvard University»، «University of Chinese Academy of Sciences»، «Tsinghua University»، «Harvard Medical School»، «Zhejiang University»، «Helmholtz Gemeinschaft»، و «Google International LLC» در جایگاه دوم تا دهم جهان هستند.

دیگر خبرها

  • سورپرایز تازه پژو در بازار؛ ایران‌خودرو از فروش محصول محبوب صرف‌نظر کرد؟
  • رتبه تورمی ایران در جهان مشخص شد
  • توضیح ۶ دلیل برای خرید شیرآلات KWC
  • دانشگاه تهران در میان ۱۰ دانشگاه اول خاورمیانه
  • معرفی ۵ پکیج تولید ایران
  • رئیس جمهور: تولید مسکن برای مدد جویان ۴۴ درصد افزایش داشته است
  • راهنمای خرید موتور گیرلس / معرفی برندهای برتر
  • راهنمای جامع خرید بهترین پکیج، بهترین پکیج کدام است؟
  • دانشگاه تهران در میان ۱۰ دانشگاه اول خاورمیانه قرار گرفت
  • آشنایی با انواع یراق پارتیشن اداری / نکات پیش از خرید