Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@08:28:43 GMT

سرانه مصرف میوه در سیستان و بلوچستان کمتر از 3 درصد

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۸۶۹۱

سرانه مصرف میوه در سیستان و بلوچستان کمتر از 3 درصد

ایسنا/سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: اضافه‌ وزن و چاقی، سابقه‌ فامیلی و ارثی، چربی و کم ‌تحرکی یا عدم فعالیت بدنی مهمترین علل بروز دیابت در افراد بزرگسال است.

دکتر سید مهدی طباطبایی افزود: طی سالهای اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است و بیش از 425 میلیون نفر از مردم 20 تا 79 سال جهان مبتلا به دیابت هستند وپیش بینی می شود تا سال 2050 تعداد بیماران بالغ بر 522 میلیون نفر برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: در حال حاضر حداقل 11 درصد جمعیت بالای 25 سال کشورمان مبتلا به دیابت هستند و حداقل 25 درصد آنان از بیماری خود آگاه نیستند.
دکتر طباطبایی با اشاره به اینکه خانواده ها نقش مهمی در پیشگیری و کنترل دیابت نوع دو دارند گفت: با آموزش و ترویج فعالیت بدنی و تغذیه مناسب باعث افزایش کیفیت زندگی خانواده‌ها شویم و به همین جهت شعار روز جهانی دیابت «از خانواده خود محافظت کنید» می‌باشد.
معاون بهداشتی تصریح کرد و گفت: آگاهی از اینکه فرد به دیابت مبتلا است نقش مهمی در به تاخیر انداختن بروز عوارض بیماری دارد و طبق برخی از مطالعات درمان و کنترل مطلوب بیماری 20 سال عوارض را عقب می اندازد و این عوارض شامل بیماریهای کلیوی، چشمی، دستگاه عصبی و اختلالات در پا های فرد دیابتی می باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: طبق آخرین مطالعه کشور که در سال 1395 در جمعیت بین 18 تا 64 سال در استان سیستان و بلوچستان انجام گرفت شیوع بیماری دیابت براساس قند خون ناشتا 8.66 درصد و شیوع افرادی که در مرحله پیش دیابتی هستند نیز 13.71 درصد می باشد.
وی گفت: 11.8درصد جمعیت استان چاق هستند و این میزان با توجه به اینکه 65.28درصد جمعیت هدف فعالیت بدنی ندارند مرتب در حال افزایش می باشد.
وی ادامه داد: تنها 20 درصد از جمعیت استان از سبزیجات استفاده می کنند و آمار سرانه مصرف میوه در استان کمتر از 3 درصد است و مصرف کنندگان سیگار 15 درصد جمعیت 18 تا 64 سال را شامل می شود و تمامی آمار های فوق نشاندهنده وجود عوامل خطر قابل پیشگیری در بروز دیابت می باشد که با تغییر در روش زندگی فعالیت بدنی 150دقیقه در هفته، عدم مصرف دخانیات و الکل و تغذیه مناسب می توان از بروز آن و در موارد ژنتیکی در به تعویق انداختن آن نقش داشت.
دکتر طباطبایی، ابتلا به دیابت نوع 2 در بستگان درجه یک را یکی از مهمترین عوامل خطر دیابت عنوان کرد و گفت: رواج رعایت شیوه مناسب زندگی شامل تغذیه سالم و انجام ورزش منظم در خانواده ضمن کمک به بهبود مراقبت بیمار دیابتی به پیشگیری از دیابت در سایر اعضای خانواده کمک می کند.
وی گفت: در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز مانند دیگر دانشگاه ها غربالگری و درمان بیماران دیابتی از سال 1383 آغاز گردیده و تاکنون بالغ بر 11هزار بیمار دیابتی تحت پوشش دانشگاه زاهدان می باشند که 45 درصد این بیماران تحت مراقبت پزشک می باشند و خوشبختانه 85 درصد بیمارانی که تحت مراقبت پزشک می باشند دارای قند خون کنترل شده هستند و تشکیل پرونده سلامت الکترونیک در مراکز بهداشتی اقدام موثری در زمینه شناسایی بیماران، درمان و کنترل مطلوب این بیماران می باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی دیابت ميوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۸۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با ما درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که از طریق گزش کنه بین دام‌ها گسترش می‌یابد، اما در دام‌ها علائم خاصی را ایجاد نمی‌کند تا دامدار متوجه شود که دام مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی ادامه داد: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به مدت یک هفته در بدن دام می‌ماند و اگر در این مدت دام ذبح شده و قطعه قطعه شود، خطر انتقال این ویروس به کسی که این دام را ذبح کرده و یا گوشت تازه آن را قطعه قطعه کرده است وجود دارد. از سوی دیگر گزش کنه آلوده هم می‌تواند باعث انتقال بیماری به انسان شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: یک یا دو هفته بعد از انتقال ویروس علائم بیماری پدیدار می‌شود که معمولا هم با تب شدید همراه است. یک معضل بزرگ در بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو این است که اگر این بیماری در افراد به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشوند به دنبال تب، بدن درد و سردرد علائم دیگری مانند خونریزی در فرد نیز ظاهر می‌شود و ممکن است دچار خونریزی از بینی، خونریزی زیر پوستی، استفراغ خونی، اسهال خونی و… شود و این خون آلوده ممکن است باعث انتقال بیماری به سایر افراد در تماس با او شود؛ بنابراین یکی دیگر از راه‌های مهم انتقال این بیماری انتقال از فرد مبتلا به افراد سالم است. اگر در بیمارستان احتیاطات خاص در مورد بیمار انجام نشود، خطر انتقال بیماری به کارکنان بیمارستان، پرستاران و پزشکان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۷ مورد مبتلا تشخیص داده شد و شش مورد منجر به فوت گردید. تاکنون نیز ۵ مورد مبتلا به تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو را در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که یک مورد هم فوت شده است. این موارد به دنبال ذبح دام و قطعه قطعه کردن گوشت آنها آلوده شده اند.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تاکید کرد: ذبح دام در کشتارگاه مانع از گسترش بیماری در جامعه می‌شود.

منبع: ایلنا

tags # سیستان و بلوچستان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا میدهد
  • از مناطق سیل‌زده جنوب چه خبر ؟
  • ابتلای بیش از ۱۶ درصد جمعیت اردستان به دیابت
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • توزیع بیش از ۱۱ هزار بسته غذایی در میان سیل‌زدگان
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • کمتر از نیم درصد جمعیت مشمول قانون مالیات بر سوداگری هستند
  • امدادرسانی به ۹۰۰۰ خانوار در سیستان و بلوچستان | نیرو‌های هلال احمر در حالت آماده باش