Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@20:39:00 GMT

آشنایی با بیماری های زنان و چگونگی پیشگیری و درمان آن

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۹۳۴۳

آشنایی با بیماری های زنان و چگونگی پیشگیری و درمان آن

 از آنجایی که زنان نقش مهمی در تولید مثل دارند، مهبل (واژن) از مهمترین و حیاتی ترین بخش های بدن یک زن محسوب می شود. چنانچه هر مشکلی در این عضو از زنان به وجود آید و درمان نشود، در آینده ممکن است بر باروری آنان تاثیر منفی بگذارد. بنابراین، شناسایی بیماری های زنان و چگونگی پیشگیری و درمان آن ها از مهم ترین مسائلی است که بانوان باید آن را در نظر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آشنایی با بیماری های زنان و چگونگی پیشگیری و درمان آن

علل و علائم عفونت واژن (مهبل)

عفونت واژن (مهبل)، یکی از شایع ترین بیماری های زنان محسوب می شود که معمولا با علائمی نظیر خارش ناحیه واژن، تغییر در رنگ و بوی ترشحات واژینال، درد شکم، تکرر ادرار و درد به هنگام مقاربت لکه بینی، تب، درد لگنی و درد کلیه ظاهر می شود. این بیماری به دلایل مختلفی از جمله عدم رعایت بهداشت فردی، مقاربت بیش از حد، مصرف آنتی بیوتیک ها، پوشیدن لباس های زیر تنگ و غیر نخی، استفاده از کرم ها و خوشبو کننده های مهبلی، شستشوی مکرر واژن، استفاده از روان کننده ها و کرم های اسپرم کش برای جلوگیری از بارداری ایجاد می شود.

انواع عفونت های واژن (مهبل)

عفونت‌های واژن برحسب نوع ترشحات و عامل به وجود آورنده آن به چهار دسته کلی از جمله عفونت‌های باکتریایی واژن، عفونت‌های تریکومونایی واژن، عفونت‌های کاندیدیایی واژن و عفونت‌های التهابی واژن تقسیم می‎شود.

عفونت‌های باکتریایی واژن در اثر اختلال در تعادل طبیعی میکروب های داخل واژن، تغییر مکرر در اسیدی و قلیایی شدن محیط داخلی واژن، رشد بیش از حد باکتری ها و همچنین مقاربت بیش از اندازه، ایجاد می شوند. عفونت‌های تریکومونایی واژن توسط نوعی انگل بی هوازی به نام تریکوموناس واژینال (Trichomonas vaginalis) ایجاد می شود. در اغلب موارد مرد ناقل این انگل بوده و از راه مقاربت آن را به بدن زن منتقل کرده و سبب عفونت واژینال در زن می شود. خارش شدید، ترشح رقیق و خاکستری همراه با بوی بد (مانند بوی ماهی) از نشانه های این بیماری می باشد.

عفونت‌های کاندیدیایی واژن توسط نوعی قارچ به نام کاندیدیا آلبیکانس (Candida_albicans) در داخل واژن ایجاد می شود. خطر ابتلا به این عفونت در زنان باردار، مبتلا به دیابت و همچنین افرادی که قرص های آنتی بیوتیک مصرف می کنند، بیشتر از سایر زنان است. عفونت‌های التهابی واژن، نوعی سندرم بالینی است که با علائمی نظیر قرمزی منتشر شده در ناحیه واژن، ترشحات فراوان و چرکی واژن ظاهر می شود.

علل و علائم خارش واژن

یکی دیگر از مشکلات و بیماری های زنان، خارش واژن است که اصلي ترين علت آن ناشی از عدم تعادل در توازن باکتری هاي واژن یا عفونت واژن می باشد كه ممکن است با ترشحات واژن و درد همراه باشد. همچنین، استفاده از محصولات شیمیایی (مانند ژل شستشو، دستمال توالت، صابون حمام، کرم ها و روان کننده ها)، برخی سرطان ها، بیماری های مقاربتی، لباس نامناسب، عدم رعایت بهداشت فردی و تعریق بیش از حد، کم بودن میزان استروژن و آتروفی واژن به علت خشکی همراه با تحریک پذیری، استرس و اضطراب می تواند از دیگر دلایل خارش مهبل باشد.

درمان خارش و عفونت واژن (مهبل)

 بیماری های زنان مانند عفونت و خارش مهبل (واژن) می تواند به دلیل عدم رعایت بهداشت فردی شکل گیرد و یا نشانه ای از یک بیماری باشد. به طور کلی، خارش، سوزش یا تحریک در ناحیه حساس مانند واژن و فرج می تواند بسیار ناراحت کننده باشد و بایستی درمان شود. براستی برای رفع خارش واژن چه باید کرد

رفع عفونت و خارش واژن با گیاه معجزه گر ماریانا

گیاه ماریانا یکی از گیاهان دارویی موثر در درمان بیماری های زنان است و خواصی نظیر از بین بردن عفونت ها و باکتری های دهانه رحم، از بین بردن خارش و بوی بد واژن و ایجاد تعادل در ترشحات زنانه دارد. علاوه بر آن موجب تنگ شدن واژن، افزایش میل جنسی نیز خواهد شد. اگر شما دنبال راهی برای رفع شل شدگی واژن هستید، می توانید از این محصول استفاده کنید.

جهت مصرف این گیاه، ابتدا پودر ماریانا را در یک لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس محلول را از صافی رد کنید. بعد از سرد شدن هر بار یک سرنگ ۲۰ سی سی (بدون سر سوزن) را از محلول پر کرده و استفاده نمایید. یا اینکه محلول را در ظرفی بریزید بطوری که در آن ظرف به مدت ۱۵ دقیقه بنشینید تا واژن با این محلول کاملا در تماس باشد.

روش استفاده از شیاف ماریانا

همچنین جهت سهولت در مصرف گیاه ماریانا، شیاف گیاهی ماریانا جایگزین بهتری نسبت به گیاه آن خواهد بود. هر زمان نیاز به انقباض واژن و تنگ کردن آن داشتید، یک شیاف را چند ساعت قبل، داخل واژن قرار دهید. شیاف در طی نیم ساعت اثر کرده و واژن را تنگ می کند. میزان مصرف شیاف ماریانا در هر فرد متفاوت بوده و ممکن است کمتر یا بیشتر از این میزان باشد.

سایر نسخه های گیاهی جهت رفع خارش و عفونت واژن

نسخه اول:  سه قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیتر آب مخلوط کرده و سپس، واژن را با آن شستشو دهید. سرکه خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کنندگی دارد که خارش را از بین می برد.

نسخه دوم: جهت رفع خارش و التهاب واژن، عرق کاسنی و آب جوشانده غلیظ شاتره را با هم مخلوط کرده و روزانه واژن را با آن شستشو دهید.

نسخه سوم: برگ ریحان را در آب بجوشانید و سپس، واژن را با آن بشویید. کمی بعد از این کار، خارش مهبل درمان می شود. همچنین، می توانید از برگ چریش به جای ریحان استفاده کنید.

نسخه چهارم: روغن درخت چای یک پاک کننده طبیعی با خاصیت ضد قارچی است. چند قطره روغن درخت چای را بر روی تامپون ریخته و آن را به مدت 4 ساعت در مهبل (واژن) خود قرار دهید. همچنین می توانید چند قطره از این روغن را به کمک اپلیکاتور وارد واژن کنید. این کار خارش را برطرف می کند.

نسخه پنجم: یک استکان عرق کاسنی را به یک استکان دمنوش غلیظ بنفشه اضافه کنید. این محلول را با کمی آب سرد، داخل تشتی ریخته و درون آن بنشینید. همچنین، می توانید از این محلول جهت شستشوی واژن استفاده کنید.

توصیه های مهم جهت پیشگیری از عفونت و خارش مهبل

لباس زیر خود را روزانه تعویض کرده و حتما از لباس های زیر نخی و با طیف رنگ روشن یا سفید استفاده کنید. به هنگام طهارت همیشه ابتدا مهبل و سپس مقعد را بشویید. با دست کثیف طهارت نگیرید. پس از طهارت نیز خود را با دستمال تمیزی خشک کنید. لازم است همسرتان نیز بهداشت شخصی خود را به خصوص قبل از مقاربت، رعایت کند. از استرس بپرهیزید، زیرا استرس عامل بسیاری از بیماری ها است. در رابطه با عفونت واژن، افزایش سطح آدرنالین می تواند روی هورمون های جنسی اثر گذاشته و منجر به تغییرات دوره قاعدگی و خطر ابتلا به عفونت های قارچی و ... شود. از مقاربت هنگام قاعدگی و یا با روش های نادرست به خصوص مقعدی خودداری کنید، زیرا احتمال انتقال عفونت و بروز بیماری در آن بسیار افزایش می یابد. چکاپ همسر نیز بسیار ضرورت دارد، زیرا گروهی از میکروب های بیماری زا ممکن است در بدن مرد وجود داشته باشد که باعث بیماری یا علامت خاصی نشوند، ولی می تواند ناقل بیماری به بدن زن باشد. به همین دلیل در بعضی از انواع عفونت ها، برای زوجین به طور همزمان دارو تجویز می شود.

 

منبع: عطارک، مجله طب سنتی و عطاری آنلاین

 

منبع: فردا

کلیدواژه: عفونت واژن رپرتاژ آگهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۹۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی

دکتر جواد شاهین‌فر با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن ۱۰ هزار و ۹۷۰ نوزاد متولد شده در برنامه غربالگری شنوایی دانشگاه در سال گذشته، اظهار کرد: با توجه آمارهای جهانی کم شنوایی و پیش بینی افزایش این آمار در کودکان، برنامه های بهداشتی پیشگیری، شامل غربالگری برای تشخیص زودهنگام در این گروه سنی در دانشگاه انجام می‌شود. وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده ۵.۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از کودکان محصل، نشانه هایی از آسیب شنوایی را دارند، اعلام کرد: برای شناسایی این کودکان، برنامه غربالگری شنوایی جزو برنامه نظام مراقبت بیماری های غیرواگیردار گنجانده شده است؛. در حال حاضر برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در هنگام ترخیص از بیمارستان‌های استان توسط شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده با همکاری سازمان بهزیستی انجام می شود. وی تصریح کرد: طبق آمارها در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نوزاد متولد شده تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفته و ۱۶۳ نوزاد به مرحله مداخله و از این تعداد ۳۵ نوزاد برای درمان از سمعک و ۱۴۲ نوزاد نیز با روش های جراحی و طبی تحت پوشش قرار گرفته اند. دکتر شاهین‌فر، افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت های گوش و دیگر عفونت‌ها از جمله بیماری هایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از داروهای آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیط های شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن های همراه و دستگاه های صوتی شخصی را از دلایل اصلی افزایش آمار کم شنوایی عنوان کرد. وی یکی از مهم ترین اقدامات برای محافظت از قدرت شنوایی را انجام مراقبت ‌های شنوایی عنوان کرد و گفت: بدین منظور لازم است واکسیناسیون کودکان علیه بیماری‌های عفونی به موقع انجام شود. همچنین در صورت ابتلا به بیماری و عفونت‌های گوش از خود درمانی خودداری کنند و با مراجعه به پزشک، عفونت به طور کامل درمان شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: ممانعت از ورود اجسام نوک تیز، استفاده از وسایل محافظت شنوایی در صورت مواجهه شغلی با صداهای بلند و محدود کردن استفاده بی رویه تلفن همراه و وسایلی نظیر هدفون و هدست از جمله مواردی است که برای مراقبت ‌از شنوایی توصیه می شود. وی همچنین توصیه کرد چنانچه فردی در مواجهه با عوامل آسیب‌رسان به گوش و شنوایی قرار دارد باید جهت بررسی وضعیت شنوایی به کارشناسان شنوایی سنجی و یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند. وی با اشاره به ضرورت انجام آزمایشات غربالگری شنوایی در نوزادان به عنوان یکی از وظایف والدین برای مراقبت از شنوایی نوزاد، بیان کرد: از هر هزار تولد زنده، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شوند./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • دانش‌آموزان گیلانی همیار و سفیر نجات غریق می‌شوند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع