Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@11:50:44 GMT

درگیری حامیان مورالس با پلیس در پایتخت بولیوی

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۰۰۲۳

درگیری حامیان مورالس با پلیس در پایتخت بولیوی

به دنبال تشدید بحران سیاسی در بولیوی، سازمان کشورهای قاره آمریکا از دولت لاپاز خواست نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ مهرماه (۲۰ اکتبر) را لغو اعلام کند و به برگزاری انتخابات دوباره تن دهد. روز یکشنبه ۱۹ آبان ماه (۱۰ نوامبر) با دخالت ارتش بولیوی، «اوو مورالس» رئیس جمهوری پیشین این کشور مجبور به استعفا شد و در نطقی تلویزیونی اظهار داشت: استعفایم را تقدیم می‌کنم تا برادران و خواهران کارمند دولت هدف حملات و تهدیدات قرار نگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او روز دوشنبه پس از دریافت پناهندگی از مکزیک، بولیوی را ترک کرد و روز سه‌شنبه وارد مکزیک شد.

براساس قانون اساسی بولیوی «آدریانا سالواتیرا» رئیس سنا می‌توانست جانشین مورالس شود اما او نیز یکشنبه این هفته استعفا کرد. از این رو، آنیس معاون دوم سنا گفته بود آماده است کنترل کشور را در دست بگیرد.
سالواتیرا که طبق قانون‌اساسی امکان ریاست جمهوری را داشت، با چشمانی گریان اظهار کرد که سنا روز سه‌شنبه جلسه‌ای تشکیل خواهد داد. او از اعضای پارلمانی «حزب جنبش سوسیالیسم» وابسته به مورالس خواست تا در این جلسه شرکت کرده و راه‌حلی طبق قانون اساسی یافته و رئیس جمهوری موقت را تعیین کنند. 

به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس، استعفای مورالس باید به طور رسمی به تأیید «مجمع قانونگذاری» متشکل از اعضای سنا و مجلس نمایندگان، برسد اما  آنیس» که دومین نائب‌رئیس این مجلس بود، در جلسه دیروز(سه‌شنبه) سنا برای انتخاب رئیس جمهوری موقت، ریاست جلسه را برعهده گرفت و اعلام ریاست جمهوری کرد. آن هم در حالی که در این جلسه، قانونگذاران حزب «حرکت برای سوسیالیسم» تحت حمایت مورالس حضور نداشتند. 
قانونگذاران بولیویایی پیشتر اعلام کرده بودند با توجه به حضور نیافتن نمایندگان حزب مورالس، سنای این کشور حدنصاب لازم برای بررسی استعفای مورالس را ندارد.

این اقدام آنیس سبب شد تا حامیان خشمگین مورالس در حالی که فریاد می‌زدند، «رئیس سنا باید پُست ریاست جمهوری را کنار بگذارد»، تلاش کنند به ساختمان کنگره نزدیک شوند. به دنبال آن، نیروهای پلیس و سربازان ارتش برای متفرق کردن آنها از گاز اشک‌آور استفاده کردند.

طبق گزارش‌ها، جنگنده‌های ارتش برای نشان دادن قدرت خود، بر فراز آسمان لاپاز به پرواز درآمدند که این مساله وفاداران به مورالس را خشمگین کرد و آنها در راهپیمایی فریاد می‌زدند، « ما نمی‌ترسیم.»


2023

برچسب‌ها مجلس سنا درگیری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی اوو مورالس بولیوی پروندهٔ خبری بحران در بولیوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس سنا درگیری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی اوو مورالس بولیوی مجلس سنا درگیری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی اوو مورالس بولیوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۰۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی با سفیر ایران در سارایوو

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ابوذر ابراهیمی ترکمان سفیر کشورمان در بوسنی و هرزگوین با دنیس بچیرویچ عضو و رئیس شورای ریاست جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد.
ابوذر ابراهیمی ترکمان سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین با دنیس بچیروویچ عضو مسلمان و رئیس دوره‌ای شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین روز سه شنبه ۴ اردیبهشت در محل ساختمان ریاست جمهوری دیدار و گفتگو کرد.
در ابتدا بچیروویچ ضمن ابراز خشنودی از این دیدار به سفیر کشورمان خوش آمد گفت و آرزو کرد در مدت ماموریت وی روابط دوکشور بیش از پیش توسعه یابد.
وی گفت: کمک‌های جمهوری اسلامی ایران در دوران جنگ به مردم بوسنی و هرزگوین همواره در خاطره مردم این کشور به نیکی ماندگار است. سپس ضمن ارائه توضیحاتی در باره نسل کشی در سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵ خواستار حمایت کشور‌های اسلامی از قطعنامه محکومیت نسل کشی که در مجمع عمومی سازمان ملل در معرض رای گیری قرار خواهد گرفت، شد.
ابوذر ابراهیمی ترکمان نیز گفت: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران حمایت از حاکمیت ملی و همزیستی مسالمت آمیز در بوسنی و هرزگوین است و خواستار توسعه همه جانبه روابط دو کشور شد. در پایان سفیر کشورمان چند کتاب ترجمه شده به زبان بوسنیایی از جمله دیوان حافظ و الهی نامه عطار نیشابوری را به رییس جمهور بوسنی و هرزگوین هدیه کرد.
دنیس بچیروویچ نیز کتاب خود را به سفیرمان هدیه داد. او در ابتدای کتاب نوشت: تقدیم به سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران ابوذر ابراهیمی ترکمان به نشانه توجه و احترام.

دیگر خبرها

  • نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • استقبال رسمی رئیس جمهور سریلانکا از آیت‌الله رئیسی
  • برنامه برای انضباط بخشی بیشتر در جهت روانسازی ترافیک
  • دیدار رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی با سفیر ایران در سارایوو
  • پیگیری مصوبات و جذب اعتبارات سفر دوم رئیس‌جمهور به سمنان مانند سفر اول باشد
  • فیلم/ تظاهرات حامیان فلسطین در پایتخت سوئد
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • برگزاری جلسه تخصصی بررسی پروژه‌های سفر ریاست جمهوری و استاندارآذربایجان غربی به شهرستان ارومیه