Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@19:02:31 GMT

عسل گون چیست؟ ۱۴ خواص عسل گون برای سلامتی

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۰۰۶۶

گون چیست؟

گَوَن گیاهی از خانواده باقلاییان است. نام علمی این گیاه Astragalus می باشد. گون یک گیاه چندساله است که حداکثر ارتفاع آن ۷۵ سانتیمتر می باشد. این گیاه به صورت بوته ای و علفی مشاهده می شود.  یکی از محصولات گیاه گون، کتیرا می باشد. جالب است بدانید بیش از ۸۰۰ گونه گون در ایران به رشد می رسد. برخی از گونه‌های گون سمی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما گون گونه دارویی نیز دارد. گونه دارویی گون دارای گل‌هایی به رنگ صورتی، قرمز، آبی، بنفش و یا سفید است.

در این مقاله با گوشه ای از فواید و خواص عسل گون آشنا می شویم.

ویژگی های عسل گون

عسل گون کاملا زرد رنگ بوده و ظاهر آن شبیه عسل های معمولی است که می توان با خیال راحت آن را در برنامه غذایی خود جای داد. البته همان گونه که گفته شد عسل گون انواع مختلفی دارد و در نتیجه ویژگی های فیزیکی و ظاهری آن نیز با یکدیگر تفاوت دارند، مثلا برخی گونه های گون عسل قرمز رنگ و کهربایی دارند، اما معمولا این عسل به رنگ زرد مشاهده می شود.

معروف ترین گونه های گون:

گونه سفید گونه قشلاقی گونه گزی

خواص عسل گون

بسیاری از فواید عسل ها مانند: تقویت سیستم گوارشی، درمان سرماخوردگی و سرفه عمومی هستند. اما برخی از عسل ها مانند گون فواید بخصوص خود را دارند که در زیر به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

۱. درمان بی خوابی

بسیاری از تحقیقات نشان داده اند که عسل برای کمک به درمان بی خوابی فوق العاده است و عسل گون هم از این قاعده مستثنی نیست. زیرا عسل گون هم مانند عسل های دیگر سطح هورمون انسولین را بالا می برد و اضطراب را کاهش می دهد که همین امر به خواب راحت تر کمک می کند.

۲. عسل گون و کنترل کم خونی

افرادی که با اصلاح رژیم غذایی خود قصد دارند برای درمان کم خونی شان اقدام کنند، بهتر است مصرف این عسل را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

با مصرف مداوم عسل گون در وعده صبحانه می توان به خون سازی در افراد مبتلا به کم خونی کمک کرد. البته برای درمان کم خونی عسل مرکبات آهوتا نیز توصیه می شود.

۳. مناسب برای گرفتگی صدا

مصرف عسل گون در روزهای سرد پاییز و زمستان می تواند تاثیر خوبی را بر مشکلات سینه و حنجره داشته باشد و احتمال ابتلا به گرفتگی صدا برای افرادی که در پاییز و زمستان دچار این مشکلات می شوند را کاهش دهد.

۴. التیام زخم های حلق و ریه

برای التیام زخم های حلق و ریه، حتما باید از موادی استفاده شود که قدرت میکروب کشی بالایی داشته باشند، همزمان باید توانایی بدن برای ترمیم زخم ها بالا برود تا سریع تر التیام یابند. با مصرف این محصول از آنجایی که دارای خواص ضد میکروبی قوی است می توان به بهبود این نوع از زخم ها کمک کرد.

۵. کمک به هضم غذا

عسل گون با خاصیت ملینی خود باعث کمک به هضم غذا می شود و فعالیت دستگاه گوارشی را به حالت متعادل و نرمال می رساند. برای این منظور یک قاشق عسل را در یک لیوان شیر سرد حل کرده و قبل از خواب میل کنید.

۶. سلامت قلب

قلب یکی از پر کارترین عضوهای بدن است که از زمان تولد شروع به کار می کند، این قسمت از بدن که بیشترین مصرف انرژی را در بین تمام عضلات بدن دارد و از بدو تولد هرگز استراحت ندارد انرژی مورد نیازش را از طریق سوختن گلوکز داخل بدن آزاد می کند. بنابراین می تواند یک منبع خوبی از گلوکز باشد که انرژی کافی را برای تقویت قلب فراهم می کند.

۷. ضد پیری

عسل گون خواص آنتی اکسیدانی زیادی دارد که باعث مهار رادیکال های آزاد در بدن می شود. رادیکال های آزاد در بدن هر فرد باعث آسیب رساندن به سلول ها شده و باعث پیری زودرس و مشکلاتی که در پیری گریبان گیر شما می شود خواهد شد. تحقیقات نشان می دهد که با خوردن روزانه یک قاشق از آن می توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.

۸. درمان دیابت

دیابت حاصل قند خون و انسولین بالاست. همچنین بیشتر عسل ها مثل عسل گون که برای افراد دیابتی مناسب است در مقایسه با شکر، قند خون را به میزان کمتری بالا می برند و از این رو وقتی از عسل به جای شکر استفاده می کنیم معمولا در مقیاس وزنی عسل کمتری مصرف می کنیم. همین امر باعث می شود قند خون به میزان کتری بالا برود.

۹. ضد تومور

مطالعات نشان داده که عسل گون هم مانند خود گیاه گون خاصیت ضد سرطانی دارد و تا حد چشمگیری از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند.

همچنین باکتری ها و ویروس ها را می کشد و عواملی که باعث به وجود آمدن سرطان شده اند را نابود می کند.

۱۰. درمان سینوزیت

خواص تسکین دهنده، ضد التهاب و ضد میکروبی آن می تواند برای درمان و پیشگیری سینوزیت مفید باشد. برای این مشکل روزانه سه بار در روز یک تا دو قاشق مرباخوری عسل خام میل نمایید.

۱۱. بهبود مشکلات چشمی

می گویند استفاده موضعی عسل گون برای درمان مشکلات چشمی، آب مروارید، ورم ملتحمه، التهاب قرنیه و آسیب قرنیه مفید است. و این خواص عسل گون مطمئنا به خاطر ترکیبات ضد میکروب و ضد التهاب  آن است. اما حتما قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

۱۲. تقویت حافظه

گفته می شود عسل گون برای تقویت حافظه مفید می باشد و دلیل آن به خاطر وجود ویتامین B و استیل کولین است. همچنین تولید ملاتونین را افزایش می دهد و افراد می توانند هر مسائلی را بهتر به خاطر خود بسپارند و برای افرادی که شب های امتحان دچار خستگی حافظه می شوند می تواند گزینه عالی باشد.

۱۳. تقویت روده

عسل گون به دلیل اینکه حاوی قندهای پروبیوتیک، باکتری های پروبیوتیک و ترکیبات ضد التهابی است می تواند برای افرادی که از مشکلات روده رنج می برند، یک گزینه عالی باشد.

۱۴. کاهش فشار خون

آنتی اکسیدان های موجود در عسل گون باعث می شود تا فرد، مبتلا به بیماری های عروقی نشود؛ همچنین از رهاسازی هورمون استرس جلوگیری می کند که همین امر سبب می شود تا فشار خون به حد تعادل خود برسد.

سایر خواص عسل گون:

بهبود درد مفاصل بهبود مشکلات مغز و استخوان ضد تشنج و صرع درمان سینوزیت بهبود آلرژی درمان استری بهبود فشار خون

عوارض جانبی مصرف عسل گون

عسل گون هم مانند هر عسل دیگری در صورت مصرف دوز بالای آن ممکن است خطراتی را برای هر فردی ایجاد کند، پس بهتر است در مصرف آن اعتدال کنید و در حد نیاز بدن مورد مصرف قرار بگیرد.

امکان دارد افرادی باشند که به خود گیاه گون حساسیت داشته باشند، در این صورت ممکن است به عسل گون هم واکنش نشان دهند. پس بهتر است قبل از مصرف آن حتما با پزشک متخصص مشورت کنند.

افرادی که به زنبورعسل و فرآورده های آن حساسیت دارند بهتر از قبل از مصرف عسل گون حتما از خطرات آن برای حساست خود آگاه شوند تا دچار عواقب شدیدتری نشوند.

تهیه عسل گون

این نوع عسل جزو معروف ترین عسل های ایران می باشد که در حجم بالا برداشت می شود و تهیه آن چندان مشکل نیست. این را از این بابت گفتیم که برخی از عسل ها مانند عسل سیاه دانه و عسل کتیرا در مناطق محدودی برداشت می شوند و تهیه این نوع عسل ها واقعا کار سختی است.

در هنگام خرید عسل طبیعی از فروشنده عسل برگه آزمایشگاه و ضمانت نامه بخواهید. کافیست به زنبورداران و فروشگاه های تخصصی عسل در سطح شهرتان مراجعه کنید و یا در صورتی که چنین فروشگاه هایی در دسترسی شما نیست، خرید از فروشگاه های آنلاین عسل مانند ahoota.com می تواند انتخاب مناسبی باشد.

آیا تابحال عسل گون مصرف کرده اید؟ لطفا تجربه تان را با ما در میان بگذارید.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: گون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۰۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند

نام علمی این گیاهPortulaca oleraceae  و از خانواده Portulaceae می باشد. تخم خرفه تصفیه کننده خون و رفع کننده تشنگی است و برای سرفه می تواند مفید باشد. در طب سنتی به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده، ضد بیماری های ناشی از کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می شود.

به گزارش سرگرمی روز، خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد، تر و دارای نیروی قابضه است. در درمان اختلالات و التهاب مجاری ادرار موثر است. این گیاه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خون ریزی است و همچنین عصاره ساقه و برگ آن در درمان بیماری های کبدی مفید است.

از جوشانده خرفه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال و برای رفع سرفه، تسکین درد های سینه، سوزش مجاری ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده می شود.

مصرف خوراکی خرفه به صورت سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن جهت تقویت روده ها، قطع اسهال و تب کاربرد دارد و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درمان درد کلیه مفید است.

جویدن برگ خرفه به مقدار کم، کندی دندان را که بر اثر خوردن میوه های ترش و یا علت دیگری ایجاد شده است را رفع می کند. البته زیاد جویدن آن نیز کندی دندان ایجاد می کند. ضماد ریشه خرفه برای رفع زگیل پوستی استفاده می شود. ضماد خرفه بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سر درد و دردهای میگرنی می شود.

گفتنی است که گیاه خرفه در دامپزشکی برای درمان بیماری های تب دار و برای خنک کردن بدن، دفع سموم و تصفیه خون به صوردت پودر و جوشانده استفاده می شود. خرفه در بیماران آسمی اثر گشاد کننده مجاری تنفسی را دارد. خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در آن دیدیه شده است.

از عصاره خرفه برای رفع التهابات گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده می شود. افراد سرد مزاج باید خرفه را با نعناع و کرفس بخورند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • برای حفظ سلامتی روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم؟
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • خواص درمانی رازیانه
  • جنجال «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و آیا برای سلامتی مفید است یا مضر؟!
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • خواص آب هویج بستنی