Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-24@23:48:44 GMT

داستان جذاب نوشابه‌های فانتا

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۰۶۰۵

داستان جذاب نوشابه‌های فانتا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از هفت صبح، در اوایل دهه ۱۹۲۰، شرکت نوشابه سازی آمریکایی کوکاکولا تصمیم گرفت که بازار جهانی خود را گسترش دهد. برای رسیدن به این هدف، شرکت کوکاکولا در کشورهای مختلف کارخانه‌های نوشابه سازی را تولید کرد. ارسال طعم دهنده مخصوص کوکاکولا بر دوش شرکت مادر در آمریکا بود اما تهیه دیگر مواد اولیه و همچنین تولید بطری و در محصولات بر عهده کارخانه‌های کوکاکولا در کشورهای مختلف بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اوایل دهه ۱۹۳۰، مدیریت بخش آلمان شرکت کوکاکولا بر عهده فردی به نام مکس کایت قرار گرفت. اوضاع برای آقای کایت خیلی بد پیش نمی‌رفت تا اینکه در سال ۱۹۴۱، حمله ژاپنی‌ها به بندر پرل هاربر آمریکا باعث شد که ایالات متحده به طور رسمی وارد جنگ جهانی دوم شود.

ارسال طعم دهنده‌های کوکاکولا به آلمان متوقف شد و بدون این طعم دهنده‌ها هم کوکاکولا چیزی بیشتر از آب قند نبود. آقای کایت در مواجهه با این بحران برون زا چاره‌ای نداشت جز اینکه از زیرساخت موجود برای تولید نوشابه‌ای دیگر استفاده کند. برای این کار، او تلاش کرد تا به فرمولی برای تولید نوشابه‌ای تازه دست یابد.

آزمون و خطاهای بسیار برای یافتن طعمی شکل گرفته از آب، شکر، کافئین و طعم دهنده به‌دست آمده از پسماند میوه‌ها آقای کایت را به ترکیب قابل قبولی برای تولید نوشابه رساند. اکنون باید نامی تازه برای شرکت انتخاب می‌شد و آقای کایت از کارکنانش خواست که برای یافتن نام تازه، از قدرت تخیل و فانتزی خود بهره ببرند و در واقع نام «فانتا» که در نهایت انتخاب شد.

درست است که شوک قطع ارتباط اقتصادی آلمان و آمریکا عملا شرکت آقای کایت را در آستانه تعطیلی قرار داده بود اما همزمان فرصت‌هایی را هم در بازار مصرفی آلمان پدید آورده بود چرا که به طور مشابه ورود بسیاری از دیگر محصولات هم به آلمان متوقف شده بود. در نتیجه آقای کایت در بازار نوشیدنی‌ها رقیب قدرتمندی را نمی‌دید و به همین خاطر خیلی زود توانست بخش قابل توجهی از بازار آلمان را به‌دست بیاورد.

آلمانی‌ها حتی از نوشابه‌های فانتا در سوپ و خورشت هم استفاده می‌کردند. تولید و فروش فانتا تنها به آلمان محدود نماند و به دیگر کشورهای اروپایی که در زمان جنگ تحت سیطره آلمان بودند هم گسترش یافت. در واقع زیرساخت‌های شرکت کوکاکولا در این کشورها در اختیار شرکت فانتا قرار دارد.

میزان فروش فانتا در آلمان تا پایان جنگ به سه میلیون عدد رسید. پس از پایان جنگ، کارخانه‌های فانتا در اختیار نیروهای متفقین قرار گرفت و آقای کایت هم شرکت کوکاکولا را در سود شرکت فانتا سهیم کرد. هرچند بخشی از زندگی تجاری آقای کایت تحت تاثیر شایعاتی سیاسی قرار گرفته (شایعاتی که همواره توسط شرکت کوکاکولا تکذیب شده) اما نقطه عطف زندگی او شاید سرپا نگه داشتن کارخانه نوشابه سازی در دوران جنگ و تلاطم سیاسی بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نوشابه کوکاکولا فانتا نوشابه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۰۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریمه میلیاردی برای قاچاقچی نوشابه‌های انرژی زا در قزوین

علیرضا حسن پور مدیرکل تعزیرات حکومتی قزوین گفت: به دنبال ارجاع یک پرونده در خصوص کشف هزار و ۸۷۰ قوطی انرژی زا قاچاق از یک دستگاه سواری به ارزش ۸۶۷ میلیون ریال، این تخلف در یکی از شعب تعزیرات حکومتی استان مورد رسیدگی قرار گرفت.

وی ادامه داد: با توجه به مستندات ارائه شده و پس از بررسی‌ها و تشریفات قانونی، اتهام انتسابی محرز که علاوه بر ضبط کالای کشف شده، متهم به پرداخت ۲ میلیارد ریال جریمه نقدی نیز محکوم شد.

حسن پور، خروج ارز از کشور و آسیب به اشتغال جوانان را از پیامد‌های زیانبار قاچاق برشمرد و عنوان کرد: برای حفظ سلامت عمومی، صیانت از حقوق شهروندان و نیز حمایت از تولید ملی با هرگونه خرید و فروش، حمل و نگهداری کالا‌های خارج از ضوابط تعیینی دولت به شدت برخورد می‌شود.

 مدیرکل تعزیرات حکومتی قزوین گفت: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب را از طریق سامانه ارتباطی ۱۳۵ یا مراجعه به تعزیرات حکومتی برای رسیدگی فوری، گزارش کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • «پیری» دقیقا از چه سنی آغاز می‌شود؟
  • مجازات قاچاقچی نوشابه انرژی زا
  • جریمه میلیاردی برای قاچاقچی نوشابه‌های انرژی زا در قزوین
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • رونمایی از گزینه جذاب تراکتور؛ اسطوره فوتبال آلمان به تبریز می‌آید؟
  • تردستی با دست های کوچک
  • طرز پخت متفاوت بال مرغ به سبک لهستانی‌ها با نوشابه کوکاکولا (فیلم)
  • بازداشت ۳ نفر در آلمان به ظن جاسوسی سطح بالا برای چین
  • نحوه کشت و پرورش درخت موز با کمک میوه موز و نوشابه کوکاکولا (فیلم)
  • داستان شور نمکی‌ها و قصه شیرین کیک‌ و نوشابه بعدازظهر