Web Analytics Made Easy - Statcounter

عدالتی با بیان اینکه اساسی ترین چالش استان تهران در حوزه اشتغال تامین منابع مالی است، گفت: نرخ بیکاری فارغ التحصیلان استان تهران در رتبه ۲۲ قرار دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «شهرام عدالتی» امروز چهارشنبه ۲۲ آبان در جلسه کارگروه اشتغال استان گفت: استان سیستان و بلوچستان با بیش از 51 درصد جمعیت روستانشین روستایی ترین استان کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر در بازه زمانی 90 تا 98 جمعیت روستایی استان تهران را بررسی کنیم، متوجه اصول روستانشینی در استان تهران می شویم و بعد از آن ورامین و پاکدشت قرار می گیرد و مابقی شهرستان های استان تهران بیش از 50 درصد کمتر از 50 هزار نفر جمعیت روستایی دارد، به عبارتی مفهوم روستا در استان تهران با یک ادبیات نوینی مواجه شده است.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت استان تهران با بیان اینکه آینده اقتصادی کشور تابع عملکرد بانک ها خواهد بود، تصریح کرد: از سال 1335 جمعیت روستایی از 68.6 درصد به 25.9 درصد رسیده است و طبق نیم قرن جامعه ایران از یک جامعه روستایی به یک جامعه شهری تبدیل شده است.

 

وی اظهار کرد: تهران با هفت درصد رشد منفی یکی از استان هایی بود که طی سال های 90 تا 95 با کاهش شدید جمعیت روستایی مواجه شده است و قم با یازده درصد افزایش جمعیت روستایی پر شتاب ترین مسیر را در افزایش جمعیتی داشته است.

 

عدالتی در ادامه افزود: نرخ بیکاری جمعیت 10 سال بیشتر مناطق روستایی کشور در سال 98، استان تهران در میانه جدول قرار گرفته و 7.2 درصد بیکاری در مناطق روستایی داریم.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت استان تهران تصریح کرد: اگر نرخ بیکاری زنان و جوانان 15 تا 24 سال و فارغ التحصیلان دانشگاهی به تفکیک نقاط روستایی نشان دهیم، می بینیم نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در محیط های روستایی بیشتر از شهری است، معنایش این است که اگر اقدامات لازم در برنامه ششم توسعه برای اشتغال این گروه از جوانان صورت نگیرد با مهاجرت شدید آنها مواجه خواهیم بود.

 

وی تصریح کرد: از لحاظ نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه های استان کرمان بیشترین و تهران در رتبه 22 قرار دارد و استان سیستان و بلوچستان محروم ترین منطقه روستایی است و تهران در میانه نمودار قرار دارد.

 

عدالتی افزود: سهم شاغلان مناطق روستایی در بخش های اقتصادی به تفکیک استان در سال از جمله مواردی است که خواهشمندیم مسئولان نظامی بانکی به آن توجه داشته باشند. در حال حاضر تهران با مفهومی به نام صنعت روبرو است. هنوز استان تهران را به عنوان یک استان خدماتی می شناسند و تصور بر این است که هر چیزی در تهران از منظر اقتصادی عمومیت دارد به کل استان شمولیت دارد در حالی که این مسئله اصلا وجود خارجی ندارد.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت استان تهران خاطرنشان کرد: بیشترین سهم شاغلان در استان تهران در مناطق روستایی حدود 48 درصد به صنعت مربوط می شود لذا حوزه صنعت در استان تهران پیش قراول توسعه آینده این استان است.

 

عدالتی افزود: از سال 96 تا 97 طی چهار ابلاغ 80 درصد مفاد مالی قانون ابلاغ شده است. سهم استان تهران از کشور 9.7 درصد بوده در حالی که سهم جمعیت روستایی اش بیش از این میزان است لذا قرار بود استان تهران هشت درصد در کشاورزی 45 درصد صنعت و 25 درصد خدمات سهم داشته باشد و جهاد کشاورزی در این حوزه موفق بوده ولی اینکه چرا ما هنوز نتوانستیم در حوزه صنعت آن طور که باید و شاید موفق باشیم چون با یک چالش اساسی در حوزه تامین منابع مالی برای اشتغال در استان تهران مواجه هستیم.

 

عدالتی تصریح کرد: در تعداد طرح هایی که به دستگاه های اجرایی ارسال شده، تهران در رتبه 29 قرار دارد و از نظر تعداد طرح های دستگاه های اجرایی به تفکیک استان کرمانشاه اول و استان تهران در رتبه 28 قرار دارد لذا طرح های تایید شده کشوری 50 درصد است و استان تهران از میانگین کشوری پایین تر می باشد.

 

عدالتی گفت: از کلیه کارگروه اشتغال استانی ملی از مجموع طرح های دریافتی از دستگاه های اجرایی 151 هزار طرح به ارزش 17 هزار میلیارد تومان تعیین شده است.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت استان تهران اظهار کرد: از مجموع ارزش تسهیلات طرح های تایید شده در کارگروه اشتغال استانی و ملی سهم بخش کشاورزی حدود 69 درصد، صنعت 18 درصد و خدمات 14 درصد، این در حالی است که سهم بخش های مذکور مطابق با آیین نامه اجرایی قانون به ترتیب 25، 20 و 45 درصد می باشد.

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد هفته وحدت هفته وحدت هفته وحدت شیراز کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد مساجد نرخ بیکاری استانداری اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۱۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه مثبت تشکلات کارگری و کارفرمایی به اقدامات دولت سیزدهم

 اسماعیل زارعی کوشا امروز در نشست با تشکلات کارگری و کارفرمایی که در آستانه هفته کار و کارگر برگزار شد  با اشاره به اتفاقات خوبی که در کردستان در راستای حمایت از قانون کار صورت گرفته است، گفت: از جمله این اقدامات می‌توان به بیمه کارگران ساختمانی اشاره کرد.

استاندار کردستان یادآور شد: سال ۱۴۰۲ سال موفقی برای استان بود که البته نقاط ضعفی هم داشت ولی در برآیند شاخص‌های کلی حوزه‌های عمرانی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی معدل خوبی داشتیم که پایه مناسبی برای ادامه کار در سال جاری به شمار می‌رود.

وی اظهار کرد: به رغم اینکه کردستان در شاخص‌های اقتصادی سال‌هاست که وضعیت مناسبی ندارد، اما از دو سال گذشته روند مثبت و رو به جلویی آغاز شده که باید استمرار یابد.

 استاندار کردستان افزود: در حوزه سرمایه‌گذاری مهم‌ترین راهکار برون رفت از همه چالش‌های اقتصادی، تقویت حوزه سرمایه‌گذاری است که بخشی از آن به فرایند‌ها برمی‌گشت که با تسهیل آن در حال حاضر برای اخذ مجوز‌های لازم برای بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها در استان کمتر از ۴۸ ساعت زمان لازم است.

 استاندار کردستان در ادامه با اشاره به کاهش نرخ بیکاری و تورم در استان در سال گذشته گفت: روند تورم در نیمه دوم سال گذشته کاهشی بود و پایین‌تر از میانگین کشوری قرار گرفت که در چند سال اخیر نظیر نداشته است.

 زارعی کوشا بیان کرد: در نرخ بیکاری هم در فصل بهار ۲ دهم درصد بالاتر از بهار ۱۴۰۱ بودیم ولی در تابستان به ۸.۸ درصد و در پاییز شاهد کاهش نرخ بیکاری به میزان ۴.۱ بودیم.

 استاندار کردستان تاکید کرد: ۱۰ درصد از تعهد اشتغال امسال استان به اشتغال فارغ التحصیلان اختصاص خواهد داشت.

 زارعی کوشا  با اشاره به اینکه نسخه برون‌رفت کشور از مشکلات اقتصادی، مشارکت مردم است، تاکید کرد: در مواقع مختلف که مردم پای کار بودند کار به بهترین نحو ممکن انجام شده و باید در تحقق شعار امسال نیز زمینه برای حضور مردم فراهم شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • کاهش ۲ درصد نرخ بیکاری بانوان/ تسهیلات اثر گذار بودند
  • بیکاری فارغ التحصیلان مازندران بالاتر از میانگین کشور
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی
  • کاهش بیکاری در شهر‌ها بیش از روستا‌ها است
  • نگاه مثبت تشکلات کارگری و کارفرمایی به اقدامات دولت سیزدهم
  • توجه ویژه به اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در سال‌جاری
  • چند راه روستایی قم به محور فرعی ارتقاء می‌یابد
  • ۲۳هزار و ۵۰۰ سند اراضی کشاورزی در قم صادر شد
  • تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری زمستانی در آذربایجان‌غربی
  • جزئیات تسهیلات ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی اشتغال در ۱۴۰۳