Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نبی الله عشقی ثانی، مدرس دانشگاه و عضو هیئت مدیره شبکه ملی خیریه های حامی ایتام در این یادداشت می نویسد: معمولا اظهار نظرهای بدون تحقیق و مطالعه سرمایه اجتماعی کشور را تخریب می‌کند و شاید ندانند که ناخواسته محروم‌ترین اقشار جامعه را هدف گرفته‌اند. در شرایط ویژه اقتصادی که کشور با آن مواجه است و محدودیت منابع دولتی که ارائه خدمات به اقشار آسیب پذیر را تحت تاثیر قرار داده و افزایش قیمت ها، طبقات متوسط جامعه را نیز به خط فقر نزدیک کرده است؛ این موسسات خیریه هستند که هر یک در حد توان و امکانات خود در تلاش هستند که بخشی از مشکلات طبقات محروم را بکاهند و باید از افرادی که با اظهارات خود مردم را از همکاری با خیریه ها باز می دارند و اطمینان مردم به موسسات خیریه را خدشه‌دار می کنندپرسید آیا می خواهید طبقات پایین جامعه محروم تر شوند؟ و اگر منتقد مصلحی هستید باید انحرافات اجتماعی را به دستگاه‌های متولی بنویسید نه اینکه در رسانه خیریه ها را زیر سوال ببرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه موسسات خیریه توسط افرادی که صلاحیت آنها به تایید دستگاه‌های متولی می رسد تاسیس می شوند و ترکیب چند نفره به نام هیات امناء و افراد منتخبی به عنوان هیات مدیره همه امور موسسات خیریه را برنامه ریزی و هدایت می‌ کنند و بازرسان منتخب به صورت منظم همه فعالیت‌های خدمات رسانی و مالی موسسات خیریه را زیر نظر دارند و مدیران عامل نیز بدون تصویب هیات مدیره هیچ نوع اختیار مداخله در امور مالی را ندارند.

همه ‌ساله گزارش فعالیت ها، خدمات، درآمدها و هزینه های موسسات خیریه با حضور نماینده دستگاه دولتی متولی در مجمع سالیانه مطرح و مصوب می شود و در صورت وجود مشکلی بلافاصله بایستی ایرادات برطرف شود. همچنین موسسات خیریه دارای ناظر مالیاتی معرفی شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور هستند که با دقت همه امور مالی را بررسی و به سازمان مالیاتی گزارش می دهند. ضمن آن که مؤسسات خیریه فعالیت اقتصادی ندارند که بخواهند از پرداخت مالیات فرار کنند.

ما هم معتقد هستیم سه دستگاه اصلی متولی امور خیریه ها یعنی وزارت کشور، سازمان بهزیستی و نیروی انتظامی نیاز به وحدت رویه، هماهنگی و هدایت مناسب در اداره امور خیریه ها دارند اما صحیح نیست که همه چیز را زیر سوال ببریم، این طبیعی است که از بین چند هزار موسسه خیریه ممکن است در یک جایی نیز به ضوابط و ملاک ها توجه نشود و خلافی صورت بگیرد، آیا صحیح است که به خاطر یکی دو اشتباه یا خلاف، اصل خیرخواهی و نیکوکاری را زیر سوال ببریم؟ یا اگر کسی از نام خیریه سوء استفاده کرد کل جریان خیرخواهی را منفی تلقی کنیم.

پیشنهاد می‌کنیم اگر یک مؤسسه خیریه خلافی کرد به صراحت از آن خیریه نام ببرید و برای رسیدگی به دستگاه قضایی معرفی کنید، نگوییم برخی از خیریه ها، زیرا این گفته ما شامل همه خیریه ها می‌شود.اگر واقعاً خلافی واقعی شود ما خود اولین نهادی هستیم که برای مبارزه با آن اعلام آمادگی می کنیم. یقیناً ایجاد بی اعتمادی به موسسات خیریه فقط اقشار نیازمند را از خدمات آنان محروم می سازد، که منجر به آسیب های اجتماعی بیشتر می‌شود که همه مردم از آن صدمه می‌بینند.

پیشنهاد می‌کنیم دست به دست هم دهیم و فرهنگ کار خیر، مهربانی و دگردوستی را توسعه دهیم و خیرین محترم را نیز نرنجانیم، خیرخواهی و نیکوکاری را تضعیف نکنیم که جبران آن بسیار مشکل و حتی نشدنی است.

انتهای پیام/

20 / 20

نویسنده:

خیر خیران نیکوکاری سرمایه های اجتماعی شبکه ملی خیریه های حامی ایتام موسسات خیریه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خیر خیران نیکوکاری سرمایه های اجتماعی موسسات خیریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۱۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید با شکات حرفه‌ای که قصد تخریب قضات و قوه قضاییه را دارند، برخورد شود

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی صبح امروز در آیین تکریم و معارفه رییس نظارت و ارزشیابی قضات استان کرمان که با حضور حجت الاسلام و المسلمین قدیانی، دادستان انتظامی قضات و جعفری معاون ارزشیابی دادسرای انتظامی قضات برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی (ره)، شهدا به ویژه شهدای قوه قضائیه و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: پس از حضور حجت الاسلام و المسلمین قدیانی در سمت ریاست دادسرای انتظامی قضات، رویکرد بسیار خوب و تحولی در این دادستانی بنا نهاده شد و آن هم رویکرد اصلاحی و پیشگیرانه قبل از وقوع تخلف است. 

وی افزود: در این رویکرد، اولویت پیشگیری و اصلاح امور است و رویکردی است که قاطبه قضات در جمهوری اسلامی آن را مطالبه داشتند و در این مدت آثار و برکات آن را در قوه قضاییه مشاهده می‌کنیم و موجب رضایتمندی بیشتر قضات و  تغییر رویه‌هایی شده است که قبلا تعدادی از کارشناسان قضات و پیشکسوتان نسبت به آن‌ها انتقاداتی داشتند.

 نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان افزود: البته هیچ کس در قوه قضاییه چه در بین قضات و مدیران، از افرادی که مشکلی داشته و دنبال فسادی باشند و بخواهد مشکلاتی را برای قوه قضاییه به وجود بیاورند که زحمات قاطبه قضات مومن، متعهد، انقلابی، ولایی و پرتلاش را زیر سوال ببرد، دفاع نمی‌کند.

حجت الاسلام حمیدی با بیان اینکه مطالبه قضات و کارمندان دستگاه قضایی این است که با افراد فاسد با شدت برخورد شود، بیان داشت: این افراد مانند یک غده چرکینی هستند که زحمات و تلاش‌های دیگر افراد شاغل در آن دستگاه را ازبین می‌برند و موجب بدنامی سایر افراد می‌شوند؛ البته که تعداد این افراد در دستگاه قضایی بسیار کم است و حساب آن‌ها از بدنه قضات زحمتکش، باتجربه، سالم، مومن و انقلابی جدا است. 

وی بیان کرد: رویکرد جدید قوه قضاییه این است که شان و جایگاه قاضی در جامعه حفظ شود و زحمات قضات و کارکنان زحمت کش دستگاه قضایی به جامعه نشان داده شود و در عین حال اگر جایی فردی مرتکب فساد شد با قاطعیت با آن برخورد شود و در این رابطه همه باید کمک کنند. 

رییس شورای قضایی استان کرمان اعلام کرد: همه قضات استان کرمان از دانش و تجربه قضایی خوبی برخوردار هستند، دلسوز و زحمتکش می‌باشند و مقید به وقت اداری نیستند و پرونده‌ها را در روز‌های تعطیل و خارج از وقت اداری مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهند.

 وی با اشاره به اینکه قضات به آمار شعب توجه دارند و تلاش می‌کنند آمار شعبه منفی نشود، بیان کرد: آن‌ها همچنین به اتقان آرا و رعایت حق و حقوق مردم نیز توجه دارند. 

حجت الاسلام حمیدی گفت: با هماهنگی حفاظت و اطلاعات، ارزشیابی و نظارت قضات و هیئت‌های ماده ۲۸ از حوزه‌های قضایی سراسر استان بازدید می‌کنند و سعی شده است بر کار قضات و کارکنان اداری نظارت شود تا از وقوع تخلفات پیشگیری شود و رویکرد دادسرای انتظامی قضات را که پیشیگری است، مدنظر قرار داده ایم. 

نماینده عالی قوه قضاییه بیان داشت: عده‌ای از شکات حرفه‌ای که عمدتا از بدنه مردم نیستند و برای رسیدن به اهداف غیرقانونی خود علیه برخی از قضات پاکدست شکایات واهی مطرح می‌کنند که پس از بررسی‌های لازم، کذب و دروغ بودن ادعای واهی مشخص می‌شود.

وی تاکید کرد: تا الان رویکرد دستگاه قضایی بر این بود پرونده تشکیل و بعد از بررسی ها، آن پرونده مختومه می‌شد و قرار منع تعقیب صادر می‌شد؛ اما به نظر بنده این کفایت نمی‌کند و باید دادسرای انتظامی قضات دست این گونه افراد را از جامعه قضایی کوتاه کند و این افراد تحت تعقیب قرار گیرند و باید با اینگونه افراد که قصد تخریب قضات و قوه قضاییه را دارند، برخورد بازدارنده شود و از حیثیت دستگاه قضایی دفاع شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • باید با شکات حرفه‌ای که قصد تخریب قضات و قوه قضاییه را دارند، برخورد شود
  • ‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس
  • استفاده از اقتصاد دریا از فاصله ۱۳۰۰ کلیومتری!
  • برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از صبح فردا ( ۶ اردیبهشت )
  • تبلور موقوفات منفعتی در نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف و امور خیریه
  • کاهش مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • کتاب اولویت‌های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • تسهیل امور مردم در پنجره واحد زمین با استفاده از هوش مصنوعی