Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، همایش ملی پدافند شیمیایی صبح امروز با حضور سردار علی اصغر زارعی، جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور، علی اکبر شاهوردیان جانشین قرارگاه پدافند شیمیایی و جمعی از معاونان و مسئولان این سازمان و مسئولان استانی سمنان در دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردار زارعی در این همایش با بیان اینکه موضوع پدافند غیرعامل در کشور ما نسبتا جدید است گفت: البته این موضوع در دنیا با عنوان دفاع غیرنظامی سابقه‌ای نسبتا طولانی دارد. بعد از جنگ جهانی اول و دوم، کشور‌های اروپایی فهمیدند که برای مقابله با حوادث نظامی باید اقداماتی را انجام دهند.

او ادامه داد: رشته پدافند غیرعامل برای کشور ما که جنگ را پشت سر گذاشته‌ایم بیش از همه اهمیت دارد. اگرچه ما سازمان دفاع غیرنظامی را قبل از انقلاب داشتیم، ولی واقعیت این است که آن سازمان هیچ‌گاه شکل نگرفت. بعد از انقلاب نیز سازمان دفاع غیرنظامی نداشتیم و همین باعث شد بعد از حمله صدام و زمانی که نیرو‌های نظامی در مرز‌ها مشغول دفاع از کشور بودند مردمی که در داخل کشور تحت تاثیر جنگ قرار داشتند سردرگم شوند در نتیجه ستاد‌هایی به صورت خودجوش در طول جنگ برای مباحث دفاع غیرنظامی تشکیل شود.

سردار زارعی ادامه داد: بعد از جنگ نیز خبری از پدافند غیرعامل نبود تا اینکه یکی از خلبان‌های نظامی پس از پروازی که در آسمان کشور داشت نامه‌ای به مقام معظم رهبری نوشت و گفت با وجود اینکه از جنگ مدتی گذشته است، ولی آنچه من می‌بینم این است که از تجارب جنگ استفاده نشده است و جانمایی زیرساخت‌ها همچنان نامناسب است و مراکز پرخطر در کنار هم قرار دارند. همین سبب شد که مقام معظم رهبری که در آن زمان ریاست جمهوری را برعهده داشتند دستور رسیدگی به این امور را ابتدا به نخست وزیری محول کردند بعدا موضوع به ستاد کل ارجاع و بعد از مدت‌ها سازمان پدافند غیرعامل در سال ۸۲ تشکیل شد.

جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه پدافند غیرعامل یک مبحث میان رشته‌ای است گفت: پدافند شیمیایی اگرچه با مسائل مربوط به مهندسی شیمی سر و کار دارد، اما واقعیت این است که بحث مدیریت شهر و بهداشت و سلامت نیز در آن باید دیده شود.

او با بیان اینکه امروز هم بیش از آنکه نگران تهدیدات شیمیایی ناشی از جنگ باشیم نگران صنایع شیمیایی هستیم گفت: واقعیت این است که ما در ساخت زیرساخت‌ها همان راه قبل از انقلاب را ادامه دادیم برای مثال پایانه صادراتی نفت خارک قبل از انقلاب در فاصله ۹۰ کیلومتری از خشکی قرار گرفته است و این خود یک نقطه ضعف است که آن را به هدفی آسان برای حمله تبدیل می‌کند در صورتی که اگر بخواهیم امروز چنین پروژه‌ای را احداث کنیم به این موارد باید توجه کنیم.

زارعی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به پدافند شیمیایی نگرانی از مباحث داخلی است گفت: نگهداری مواد پرخطر در داخل شهرها، وجود مراکز پرخطر در داخل محدوده شهری، نبود حسابرسی مواد شیمیایی، واردات بدون ضابطه مواد شیمیایی همه و همه مواردی است که جای نگرانی دارد.

او با اشاره به اینکه در پدافند غیرعامل بیش از ۹۰ درصد باید تلاش ما این باشد که اتفاقی نیفتد یا اگر اتفاق افتاد با کمترین آسیب مواجه شویم گفت: براساس تأکیدات مقام معظم رهبری، پدافند غیرعامل یعنی مصون‌سازی برای بی‌اثر کردن تهدیدات.

سردار زارعی با بیان اینکه برای جلوگیری از حوادث باید پیش از همه به رعایت فاصله ایمنی در زیرساخت‌ها توجه داشته باشیم گفت: یعنی باید اثر هر زیرساخت بر زیرساخت دیگر را شناسایی و اقداماتی را برای کاهش تهدیدات در این زمینه انجام دهیم.

او تصریح کرد: نگاه پدافند غیرعامل، نگاه تهدید محور به مسائل پیرامون است یعنی در استفاده از انواع و اقسام تکنولوژی حتی لوازم آرایشی و تلفن‌های همراه و امثال آن باید همه هوشیار باشیم و تهدیدات را شناسایی کنیم.

جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه با همکاری وزارت علوم زمینه ایجاد رشته‌های پدافند غیرعامل را فراهم شده است گفت: خوشبختانه دانشگاه‌های ما در این زمینه فعال شده‌اند و این رشته‌ها متخصصانی را فراهم خواهد کرد که با شناسایی تهدیدات خطرات و ریسک اقدامات را کاهش دهیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پدافند غیرعامل نیروهای نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۱۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح در کشور

به گزارش خبرنگار مهر، حسین دهقانی سانیج پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری گرامیداشت روز ملی گندم و نان که در سالن جلسات مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی برگزار شد، نامگذاری یکی از روزهای کشور به نام روز ملی گندم و نان در تقویم ملی را ضرورت تشکیل این جلسه دانست و گفت: برای دستیابی به اهداف این نامگذاری باید دریابیم که چگونه این مؤسسه می‌تواند اثربخش باشد.

وی مطرح کرد: توسعه سطح زیر کشت و توسعه گندم یکی از نگاه‌های موجود است اما مسائل فنی و مهندسی که به بهره وری چرخه تولید نان تا سر سفره مردم کمک می‌کند، موضوع مهم دیگری به شمار می‌رود که نیازمند توجه بیشتر کشور است. با توجه به مسائل تولید غذا در کشور، برداشت این است که گندم و نان از نظر اهمیت رقیبی برای نفت محسوب می‌شوند و به همان میزان حائز اهمیت هستند.

دهقانی با بیان اینکه برخی کشورهای پیشرو در تولید گندم، این محصول را یک قدرت سبز می‌دانند و می‌توانند با تولید گندم و نان برخی مسائل تحریمی را در مقیاس دنیا مدیریت کنند، بر اهمیت خوداتکایی و خودکفایی در تولید گندم تاکید و اظهار کرد: در کشورهایی مانند ایران که نان قوت اصلی است، برای تحقق خودکفایی و بهره وری باید به زنجیره تولید تا مصرف نگاه علمی داشته باشیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با تاکید بر اینکه منابع ما برای تولید نان در کشور محدود است، بنابراین باید حداکثر بهره وری را از منابع موجود برای تولید داشته باشیم، بیان کرد: این مؤسسه از پنج بخش پژوهشی تشکیل شده که تقریباً چهار بخش می‌توانند در زمینه تولید گندم و نان مؤثر باشند که بخش‌های تحقیقات آبیاری زهکشی و تحقیقات ماشین‌های کشاورزی از این جمله هستند.

افزایش ۵۰ درصدی ماندگاری نان با استفاده از آرد کامل

وی تحقیقات هوشمند سازی کشاورزی و صنایع غذایی و فناوری‌های پس از برداشت را دیگر بخش‌های مؤثر در این زمینه دانست و مطرح کرد: امروز برخی یافته‌ها وارد عرصه شده‌اند اما نیازمند توجه بیشتر دستگاه‌های اجرایی و تمرکز بیشتر بر این موضوع به منظور تحقق هدف بهره وری هستیم. از رسانه‌ها درخواست می‌شود برای معرفی این یافته‌ها به کشور و فعالیت دستگاه‌های اجرایی با تمرکز بر دانش و تفکر کمک کنند.

دهقانی با بیان اینکه نه فقط در عرصه تولید بلکه در حوزه سیلوداری و به ویژه نانوایی‌ها باید تمرکز بیشتری بر مساله دانش، پژوهش و آموزش انجام شود، عنوان کرد: این مؤسسه امسال طرحی را تحت عنوان استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح به عنوان یک طرح ملی در کشور آغاز کرده که امیدواریم با توسعه آن شاهد ارتقای کیفیت نان در سفره مردم و کاهش استفاده از مکمل‌ها باشیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به اینکه آرد کامل موجب می‌شود به طور متوسط ماندگاری نان ۵۰ درصد افزایش یابد، مطرح کرد: در بخش کشاورزی به این جمع بندی رسیده‌ایم و معتقدیم که زمانی همه فعالیت‌های ما پایدار و اثربخش هستند که با مشارکت مردم انجام شوند، بنابراین مردم را مبنای اقدامات مؤثر در حوزه تولید نان قرار داده‌ایم تا از این طریق افزایش کیفیت آرد و نان محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: در طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح انتظار داریم همه نانوایی‌ها شبیه هم شوند. درست است که دستیابی به آرد کامل زمانبر است اما با آرد فعلی نیز آنچنان که باید و شاید به تولید نان پرداخته نمی‌شود. به نظر می‌رسد نانوایی‌ها باید آموزش‌های لازم در این زمینه را فراگیرند و دستگاه‌های تولید نان آنها به استانداردهای خاصی مجهز شود تا نان باکیفیت تولید کنند.

ورود به رتبه بندی نانوایی‌ها

دهقانی سانیج با اشاره به اینکه تمرکز این طرح بر نان‌های بربری و لواش است، بیان کرد: برنامه ریزی های لازم در حال انجام است تا این ادبیات در ۱۵ استان کشور جاری و طرح آغاز شود که تاکنون هشت استان بدین منظور اعلام آمادگی کرده‌اند. برخی استانداردهای مربوطه در کشور وجود دارند که سطح آنها باید ارتقا یابد. امید است با همکاری یکدیگر و مشارکت مردم و نانوایی‌ها بتوانیم این استانداردسازی را محقق کنیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی باز مهندسی فرآیندهای زنجیره تولید نان، انتقال دانش و ورود به سیلوها تا نانوایی‌ها را از جمله اهداف مدنظر عنوان و مطرح کرد: برای فعالیت‌های توسعه پایدار پنج شاخص وجود دارد که یکی از آنها این است که دانش پایه و مبنا قرار گیرد تا در عرصه تولید شاهد یکنواختی باشیم. همچنین قصد داریم به رتبه بندی نانوایی‌ها نیز ورود کنیم.

وی با اشاره به اینکه تدوین و تولید محتواهای آموزشی برای رده‌های مختلف نیز در دستورکار قرار دارد، بیان کرد: مراقب باشیم همه نیروها و توان ما برای داشتن آرد کامل متوقف نشود، باید بتوانیم کیفیت آرد فعلی را نیز در سطح نانوایی‌ها ارتقا دهیم. در این مسیر قصد استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان فعال در زمینه آرد و نان را نیز داریم تا بتوانیم این فرآیند را همه گیر کنیم و بحث کیفیت آرد و نان طی یکی دو سال در کشور جاری شود.

کد خبر 6080938

دیگر خبرها

  • تصویب ۱۷۵۰ راهکار پیشگیری از جرایم مرتبط با تهدیدات فضای مجازی
  • انهدام سه ریز پرنده در اصفهان
  • جزئیات صدای انفجار در اصفهان | کار اسرائیل بود؟
  • اصفهان در امنیت کامل است؛ انهدام سه ریز پرنده توسط پدافند غیرعامل
  • جزئیات جدید از انفجارها در آسمان اصفهان/ خبرگزاری مهر: سه ریزپرنده در آسمان اصفهان منهدم شد
  • بازگشت نسخه کاغذی به پیشخوان داروخانه‌ها
  • ارتش دژی استوار در برابر هرگونه تجاوز و تهدید و نمادی از وحدت و انسجام ملی
  • آغاز اقدامات اجرایی پدافند غیرعامل شهرداری گرگان در سال 1403
  • اجرای طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح در کشور
  • تحلیلگر سیاسی آمریکا: مصونیت اسرائیل از مجازات تمام شد