Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-24@15:23:33 GMT

حال خوش خواندن در پایتخت کتاب ایران

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۱۶۱۹

حال خوش خواندن در پایتخت کتاب ایران

همشهری آنلاین - سیده زهرا عباسی: کتاب و پایتخت کتاب ایران، کتابخانه، کانون فرهنگی محله، کتاب، کتابخوانی و کتابدار، وقف کتاب، ترویج کتابخوانی، مدرسه کتاب‌محور، دانش‌آموز کتابخوان، کودک، کتاب، آینده، کتاب مبنای تمدن، کتاب، رسانه و فضای مجازی و کتابفروشی، پاتوق فرهنگی نام روزهای این هفته است و یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب میزبان امسال این رویداد فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این شهرهای اهواز، نیشابور، بوشهر و کاشان موفق به کسب این عنوان شده بودند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد با بیان این‌که یزد در سال‌های گذشته فعالیت‌های زیادی در حوزه کتاب و کتابخوانی انجام داده است، به همشهری می‌گوید: قصد داریم در سال ۲۰۲۲ یزد را به عنوان اولین شهر از ایران، نامزد پایتخت کتاب جهان کنیم.  مجید جوادیان‌زاده با بیان این‌که یزد امسال به عنوان نماینده ایران در نمایشگاه فرانکفورت حاضر بوده است، ‌ می‌افزاید: هرچند در این هفته به‌عنوان هفته کتاب برنامه‌های متنوعی برگزار می‌شود، اما برنامه‌های پایتختی کتاب در طول سال به صورت مستمر برگزار شده است.  

وی فعالیت ۸۵۰ باشگاه کتابخوانی، روستاهای دوستدار کتاب، جلسه‌های جمع‌خوانی کتاب و آیین رونمایی از کتاب را بخشی از برنامه‌های مرتبط با پایتختی کتاب ایران می‌داند که در طول سال برگزار می‌شود و اظهارمی‌کند: یزد از نظر تعداد باشگاه کتابخوانی بعد از اصفهان است، اما از نظر نسبت باشگاه‌ها به جمعیت در رتبه اول کشور است.  

جوادیان‌زاده همچنین درباره برنامه‌های هفته کتاب در این استان هم توضیح می‌دهد و می‌گوید: فردا (پنجشنبه) اولین جشنواره فرهنگ مکتوب رضوی از سلسله جشنواره‌های رضوی در یزد و در ۳ بخش پایان‌نامه، پژوهش‌ها و کتاب‌ها با موضوع رضوی برگزار می‌شود. طرح نشاط و کتاب هم از دیگر برنامه‌های این هفته است که طی آن یک اتوبوس چند طبقه کتاب و محصولات فرهنگی را به محله‌های محروم‌تر می‌برد و ضمن فروش کتاب برنامه‌های کتابخوانی هم برگزار می‌کند.  

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد طرح فرشته کتابخوان، برنامه‌های شاد و مفرح به مناسب هفته وحدت، افتتاح یکی از میدان‌های یزد به عنوان میدان کتابخوانی، طرح کتاب و وحدت ادیان، برگزاری همایش کتابخوانان سراسر کشور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بازدید از کتابفروشی‌های قدیمی و ‌طرح «کتاب؛ سمبل اصلاح و تربیت» هم بخشی از برنامه‌هایی است که در این هفته برگزار خواهد شد.

جوادیان‌زاده با بیان این‌که یزد ۴ روستای دوستدار کتاب دارد، ادامه می‌دهد: یکی دیگر از برنامه‌های این هفته بازدید از فعالیت‌های روستای دوستدار کتاب رئیس‌آباد ابرکوه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود. وی اضافه می‌کند: امیدواریم شورای شهر یزد اعتباری برای آمادگی زیرساخت‌های معرفی یزد به عنوان نامزد جهانی پایتختی کتاب را تصویب کند و انگیزه همکاری نهادهای مرتبط با این بخش ایجاد شود.  

کد خبر 463008 برچسب‌ها استان یزد کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۱۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن افشارچی، روز سه شنبه در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان زنجان در محل استانداری زنجان، گفت: طی دو سال اخیر نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده و پیگیری مداوم امور در دستور کار مسئولان این دستگاه قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی منشأ خیر و به نفع مردم است و از مدیران اجرایی در رده‌های مختلف خواستارم به مقوله کتابخانه‌ها به عنوان یک دستگاه فرهنگی تأثیرگذار نگاه متفاوتی داشته باشند.

استاندار زنجان گفت: در کشور، پایگاه‌های فرهنگی بسیاری داریم اما در این میان کتابخانه های عمومی وضعیت منحصر به فردی دارد چون کتابخانه یک پایگاه فرهنگی عمومی است و طیف مخاطبان گسترده‌ای را در بر می‌گیرد.

افشارچی تاکید کرد: جلسات خوانش و شرح مثنوی، عطار و حافظ بسیار ارزشمند است و باید چنین برنامه‌های تداوم داشته باشد.

وی بر لزوم استفاده از بستر رسانه‌های اجتماعی برای ترویج فعالیت‌های کتابخوانی و معرفی خدمات کتابخانه‌های استان اشاره کرد و بیان داشت: مکان‌های پر رفت و آمد مانند فرودگاه، ایستگاه راه آهن و پایانه‌های مسافربری محل مناسبی برای ترویج کتابخوانی است و می‌توان مکان‌های ویژه برای دریافت کتاب صوتی برای مسافران ایجاد کرد.

کد خبر 6086962

دیگر خبرها

  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • اجرای ۲۸۵ عنوان برنامه در دهه کرامت در استان
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • اجرای طرح کوله پشتی کتاب در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  •  اجرای طرح «کوله پشتی کتاب» در چهارمحال و بختیاری
  • لزوم اجرای برنامه های فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی
  • کتابخانه‌های عمومی با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتابخوانی ترغیب کنند