Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@14:53:16 GMT

رسانه یکی از زایش های حوزه علم است

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۲۶۶۷

رسانه یکی از زایش های حوزه علم است

ایسنا/گیلان فعال فرهنگی و رسانه ای، رسانه را یکی از زایش های حوزه علم دانست و گفت: باید با توانمندسازی منابع انسانی در رسانه ها این ابزار قدرتمند را در اختیار علم قرار دهیم.

یونس رنجکش در همایش نقش رسانه در ترویج علم، با اشاره به تاثیران مثبت و منفی رسانه بر ترویج علم، اظهار کرد: باید راهکارهای استفاده از رسانه برای ترویج علم را بشناسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امروز به واسطه فضای مجازی همه آحاد جامعه یک رسانه فعال و پویا هستند، افزود: همه ما یک شهروندرسانه هستیم و خواسته و ناخواسته در امر اطلاع رسانی نقش ایفا می کنیم.

این فعال فرهنگی و رسانه ای، همه پدیده های زندگی فردی و اجتماعی را محصول علم و دانش دانست و تصریح کرد: علم و دانش از تفکر و خرد و اندیشه نشات می گیرد و لذا نیازهای انسان او را به تفکر و اندیشیدن وا می دارد تا نیازهای خودش را برطرف کند.

رنجکش با بیان اینکه اندیشیدن انسان را به سمت علم و دانش و تجربه سوق می دهد، گفت: رسانه یکی از زایش های حوزه علم است که کارکردهای مختلف دارد. این کارکردها به چهار بخش تفریحی، تبلیغی، اطلاع رسانی و رهبریت جامعه دسته بندی می شود.

وی رسانه را یک ابزار اطلاع رسانی دانست که نیاز به انتقال دهنده و گیرنده دارد و عنوان کرد: باید بتوانیم پیام را به گونهای منتقل کنیم که در گیرنده اثرگذار باشد لذا انتقال دهنده و گیرنده باید از یک دانش ویژه تحت عنوان «سواد رسانه ای» برخوردار باشند.

مدیرکل دفنر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری گیلان با بیان اینکه جامعه از انتقال دهنده و گیرنده پیام تشکیل شده، ادامه داد: اگر می خواهیم مباحث علمی را از طریق رسانه بسط و گسترش دهیم به انتقال دهنده و گیرنده پیام نیاز داریم، اما متاسفانه خلاء استراتژی در فعالیت های رسانه ای ما به چشم می خورد.

وی با تاکید بر لزوم حرکت رسانه ها در راستای اهداف ترسیم شده، خاطرنشان کرد: هنوز استراتژی تعریف شده ای در حوزه ساختار رسانه ای کشور نداریم و رسانه ها را جهتدار نمی کنیم تا پیرامون موضوعات مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی فعالیت کنند.

رنجکش اضافه کرد: اگر می خواهیم در جریان سازی مباحث غلمی حضور فعال و موثر داشته باشیم باید یک استراتژی برای رسانه ها تعریف کنیم؛ نه اینکه صرفا در هفته ترویج علم به فکر علم و دانش باشیم.

این فعال فرهنگی و رسانه ای با اشاره به کارکردهای رسانه در امر پیشگیری و هدایتگری، تصریح کرد: ما باید رسانه ها را در مسیر آینده پژوهی قرار دهیم و برای آنان کارکرد تعریف کنیم تا بتوانیم از این رهگذر پیامدهای بحران ها را مدیریت کنیم.

وی منابع انسانی توانمند را یکی از مولفه های قدرت رسانه دانست و گفت: منابع انسانی رسانه ای باید شناخت لازم را نسبت به این کارکردها داشته باشد تا بتواند در خدمت علم قرار بگیرد. در حال حاضر رسانه فقط ابزار است و کارکردهای آن در بخش ترویج علم اثرگذاری مورد انتظار را ندارد.

مدیرکل دفنر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری گیلان خواستار برنامه ریزی استراتژیک برای رسانه ها در حوزه ترویج علم شد و عنوان کرد: باید با توانمندسازی منابع انسانی در رسانه ها این ابزار قدرتمند را در اختیار علم قرار دهیم تا توسعه پایدار را برای ما به ارمغان بیاورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی هفته ترویج علم رسانه سواد رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۲۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهکده‌های فناوری و نوآوری کشاورزی به عدد ۱۰۰۰ خواهد رسید

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ضرورت یک نگاه فعال و آینده ساز حرکت برپایه مدیریت چشم انداز است که برشناخت وضع موجود و عوامل آن تحلیل محیط ملی و بین المللی و سرانجام ترسیم چشم انداز مطلوب متکی است.

با این حساب یکی از پیش نیاز‌های رشد و توسعه کشور توسعه بخش کشاورزی است و چنانچه در ترسیم اهداف اجرایی و عملیاتی از سوی متولیان چنین باوری بوجود نیاید امکان تحقق توسعه همه جانبه اقتصادی اجتماعی فرهنگی بوجود نخواهد آمد. 

از این رو آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در بخش کشاورزی و منابع طبیعی در حالی ابلاغ شده که تکیه بیشتر بر اماکن کاری کشاورزی مانند مزارع، گلخانه‌ها، حوضچه‌های شیلاتی، پایلوت ها، کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و اتاق‌های رشد بجای دفاتر کاری، استفاده شود و برای ارایه خدمات به منظور رشد واحدها، از ظرفیت پیمان مشارکت با واحد فناور استفاده شود.

تمرکز ما بر بحث آموزش و ترویج کشاورزی است

در همین رابطه سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر تلاش‌های انجام شده بر تقویت ارتباط مستقیم با کشاورزان گفت: همچنین تقویمی برای مراجعه کارشناسان به مراکز دهستان‌ها برای آموزش کشاورزان تبیین شده است و تمرکز ما بر بحث آموزش و ترویج کشاورزی است و سابق بر این نیز این موضوع نیز کارشناسان ما به کشاورزان مراجعه می‌کرده اند.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: ما در حدود ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در بخش کشاورزی داریم و در تلاش هستیم با کمک معاونت علمی ریاست جمهوری این مورد را توسعه دهیم. همچنین در تلاش هستیم تا دهکده‌های فناوری را به سایر استان‌ها گسترش دهیم و تعداد شرکت‌های دانش بنیان دخیل در بخش کشاورزی را به هزار شرکت افزایش دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طنز نقشی حیاتی در ترویج دموکراسی و عدالت اجتماعی دارد
  • تاکید بر بروز رسانی دانش پژوهشگران بخش کشاورزی
  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان
  • ترویج اهمیت درختداری بین دانش آموزان بافتی
  • آمادگی برای همکاری با سایر دستگاه‌ها جهت ترویج گفتمان علم، فناوری
  • فعال کردن ظرفیت‌های استانی برای دومین جایزه جوانی جمعیت
  • قدردانی از ۱۹۰ فعال ترویج فرهنگ نماز در بخش مرکزی جرقویه
  • تعداد شرکت های فناوری و نوآوری کشاورزی به ۱۰۰۰ خواهد رسید
  • دهکده‌های فناوری و نوآوری کشاورزی به عدد ۱۰۰۰ خواهد رسید
  • برخورد جدی با پروژه‌های فاقد پیوست محیط زیستی/ تدوین کتاب برای آشنایی دانش‌آموزان با محیط زیست