Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز حجت الاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با طلب آمرزش برای درگذشتگان حادثه زلزله در استان آذربایجان شرقی و آرزوی صبر برای خانواده های آنان و همچنین طلب سلامتی و شفا برای مصدومان، تاکید کرد که همه باید تلاش کنیم مشکلات مردم این مناطق زلزله زده را که در سرمای این فصل در شرایط سختی زندگی می کنند، در اسرع وقت حل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه شرایط زندگی راحت‌تر مردم مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی را در این زمستان سرد، باید خیلی سریع فراهم کنیم، تصریح کرد: در هوای سرد آن منطقه، زلزله زدگان نباید در زیر چادر بمانند و یکی از راه های نزدیک برای کمک رسانی این است که برای آنها خانه و اتاقی اجاره کنند و ما اجاره آنها را خواهیم پرداخت.

رئیس جمهور تاکید کرد: از وزارت کشور، ستاد بحران و از همه دستگاه‌ها می‌خواهم که برای اسکان زلزله زده ها به صورت استیجاری به فوریت عمل شود و بعد اقداماتی نظیر آواربرداری، خاکبرداری و طراحی را انجام دهند و مردم باید احساس کنند تنها نیستند و همه در کنارشان هستند و در اسرع وقت خانه‌های آنها بهتر از قبل ساخته می‌شود.

روحانی با بیان اینکه از لحظه و ساعت اول، همه مسئولین و مقامات کشوری و محلی، وزارتخانه‌های مختلف و ستادهای گوناگون برای درمان، آواربرداری و اسکان موقت مردم در صحنه حضور داشتند، اظهارداشت: از همه تشکر می‌کنم که در زمان کوتاهی آب، برق، گاز و همه امکاناتی که از دسترس خارج شده بود را در دسترس قرار دادند.

وی با قدردانی از مسئولین، نیروهای مسلح، صدا و سیما و رسانه‌ها و همه آنهایی که در این راستا کمک کردند، گفت: این جای افتخار برای ملت و تاریخ ما است که هر کجا مشکلی برای گروهی از مردم پیش می‌آید، مردم به گونه‌ای عمل می‌کنند که نشان می دهد بنی‌آدم، اعضای یک پیکرند و این جزو افتخارات اخلاقی و فرهنگی ما و جزو همان میراث پیامبر(ص) و امام صادق(ع) است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت و آرامش در کشور اظهارداشت: همه باید آستانه تحمل خود را بالا ببریم همانطور که وقتی به دولت و دستگاهی انتقادی می کنند آنها را تحمل می کنیم.

روحانی به وظایف رئیس جمهور طبق قانون اساسی اشاره کرد و گفت: ممکن است بعضی‌ها از اجرای این وظیفه خوشحال باشند و یا نباشند، از قدیم به ما گفتند، الحق مُر. حق مزه‌اش اول یک مقدار تلخ است اما مزه‌اش بعداً شیرین می‌شود.

وی افزود: ما می‌گوییم بیاییم در این مبارزه با فسادی را که از سال ۹۲ شروع کردیم و الحمدالله بعضی دیگر هم آمدند و کمک می‌کنند، قاطعانه عمل کنیم و این مبارزه با فساد را تبدیل به اختلاف نکنیم؛ بلکه تبدیل به وحدت کنیم.

رئیس جمهور اظهارداشت: اگر دیده شود همه جناح‌ها، گروه‌ها و تفکرها و هر فردی که فساد کرده پای میز محاکمه است، این وحدت ایجاد می کند اما اگر ببینیم یک عده آن گوشه و کنار پرده‌ای رویشان کشیده‌اند و یک عده پای میز محاکمه‌اند، آن موقع دعوا می‌شود و نباید اجازه داد دعوا شود.

روحانی با بیان اینکه باید متحد بوده و وحدت داشته باشیم، گفت: رئیس جمهور نمی‌تواند بگذرد و بحث این ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار را بار دهم است که تکرار می‌کنم و طی چند سال گذشته مداوم گفته‌ام. مردم حق دارند که بدانند این ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، سودش چه شد و پشت پرده چه کسانی بودند.

وی خاطر نشان کرد: این را ۳ سال پیش در سخنرانی‌ام گفتم که اگر شما یکی را بگیرید و اعدام کنید کار درست نمی‌شود و ما دنبال اعدام نیستیم بلکه دنبال پول هستیم. این پول کجاست؟ این که بد نیست و همه باید خوشحال بشویم و فکر کردم این را بگویم همه خوشحال می‌شوند و می‌گویند این عیبی ندارد که رئیس جمهور که طبق قانون اساسی مسوول اجرای این قانون و احقاق حقوق مردم است، می‌گوید حساب و کتاب این پول‌ها روشن شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: می‌گویند چرا رئیس جمهور تازه گفته است! ما تازه گفتیم؟ این ۲ میلیارد دلار را چند سال پیش در شورای امنیت ملی تصویب کردیم و چند سال پیش وزیر اقتصاد زمان ما به قوه قضائیه نامه رسمی نوشته است. این تازه نیست بلکه همه تکرار مکررات است منتها گرفتاری‌های ما زیاد است و حافظه ما یک کم مشکل پیدا کرده، یادمان می‌رود!

روحانی اظهارداشت: خود من اینها را بارها و در سخنرانی‌های متعدد گفتم و باز هم خواهم گفت تا روزی که حل بشود. حل که شد آن وقت می‌آییم از همه آنهایی که مشکل را واقعاً حل کردند، تشکر می‌کنیم.

وی گفت: یکی ۲۶۰ میلیون دلار و دیگری۴۲۰ الی۴۳۰ میلیون دلار از ما نفت برده پولش را نداده است. بیایید حساب پس بدهید این حدود ۷۰۰ میلیون دلاری که نفت ما را بردید، چه کار کردید؟ این که عیبی ندارد. ممکن است بیایید حساب پس بدهید ما شما را تشویق کنیم و بگوییم شما کارهای خوبی کردید.

رئیس جمهور با اشاره به نامه نگاری هایی که از سال اول ریاست جمهوری دوره یازدهم برای مشخص شدن سرنوشت پول این نفت و سود آن نوشته است، گفت: مقام معظم رهبری به من فرمود اینهایی که شما می‌گویید حق شماست و اینها باید به شما جواب بدهند و بگویند چه کردند، این دستور آقا، اسلام و قانون است.

روحانی افزود: ممکن است طرف ها بیایند و بگویند این پول را درکجا و طبق قانون صرف کردیم. ما که نمی‌گوییم حتماً محکوم شوند، ما می‌گوییم روشن شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه رئیس جمهور در مسایل عمومی کشور یک وظیفه سنگینی دارد و ناراحت نشویم و من در مسأله انتخابات نمی‌توانم واقعیت‌ها را نگویم، گفت: انتخابات سرنوشت مردم است. همه باید پای صندوق بیایند و اگر مشکلی را حس کنم، خواهم گفت، نامه خواهم نوشت و تذکر قانون اساسی خواهم داد. این تا روزی که هستم وظیفه من است.

روحانی اظهارداشت: بنابراین، همدیگر را تحمل کنیم. دوران، دوران وحدت و یگانگی و ایستادگی در برابر آمریکاست و همانطور که در یزد گفتم به مسئولین محترم و به وزیران نفت و اقتصاد، بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه تأکید می‌کنم موارد را به مردم دقیق اعلام کنند.

وی با تاکید بر اینکه ما قضاوت نمی‌کنیم، اعلام می‌کنیم و می‌گوییم اینقدر پول طلبکاریم، گفت: ۲ میلیارد دلار پول ما چه شده است، بیایند رسیدگی کنند. ان‌شاء الله امیدواریم هیچ‌کس محکوم نشود ولی برای ما بسیار مهم است که پول مردم به خزانه برگردد.

رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد در هفته‌ای که هفته اتحاد، وحدت، یگانگی، پیامبر(ص) و امام صادق(ع)، است همه در کنار هم و به فکر اجرای قانون خدا، منافع ملی و ملت عزیز ایران باشیم.

روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به انجام سفر استانی به استان های یزد و کرمان در روزهای گذشته، گفت: لازم می‌دانم از مردم یزد و کرمان بخاطر استقبال، حضور، تلاش مردم و مخصوصاً افتتاح‌هایی که در این استان شاهد بودیم، تشکر کنم.

وی پروژه های افتتاح شده در این دو استان را یک پاسخ بسیار قاطعی به کاخ سفید دانست و افزود: افتتاح کارخانه‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها و تلاش‌های انجام شده در این دو استان خیلی ارزشمند بود.

رئیس جمهور با تبریک به وزیر امور خارجه به خاطر این افتتاح ها، اظهار داشت: هر کارخانه بزرگی که افتتاح کردیم، مدیر کارخانه گفت که این کارخانه مرهون برجام است. در همه کارخانه هایی که افتتاح شد و بازدید کردیم مدیر کارخانه گفت قطعات مهم که بیرون مانده بود با توافق برجام وارد کشور شد و این کارخانه ساخته شد و اگر برجام نبود امروز این کارخانه افتتاح نمی‌شد.

روحانی با بیان اینکه از دیدن کارخانه توربین سازی یزد واقعا افتخار کردم و این جای مباهات است، گفت: این به معنای آن است که مسیر نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت یک مسیر صحیح و درستی است که انتخاب کرده است.

وی افزود: در این کارخانه به صورت زنده و آنلاین دیدیم که جوان‌های عزیز، دانشمندان و محققین ما در تهران و استان‌های دیگر در حال تحقیق بودند و تلاش می کردند برخی از قطعات این توربین ها در تهران، سمنان و استان‌های تولید می شود و هر قسمتی را یک عده‌ای درست می‌کنند و در کارخانه یزد کار نهایی انجام می شود، این جای افتخار است و یک تحول بزرگی است.

رئیس جمهور همچنین به افتتاح کارخانه های تولید فولاد در این دو استان اشاره کرد و گفت: در تولید آهن اسفنجی اتفاق های خوبی افتاده است و بیش از ۴ میلیون تن در سال ظرفیت تولید آهن اسفنجی را افتتاح کردیم، این افتخار بزرگی برای کشور است.

روحانی اظهار داشت: در ۲ کارخانه عظیم و بزرگ، شمش فولاد که یکی را بازدید و دیگری را افتتاح کردیم در فاز اول یک کارخانه سالانه ۲ میلیون تن آهن اسفنجی تولید می شود و این کار بسیار بزرگی است. همه جوانان و کارگران این واحد های تولید مشتاق و بانشاط بودند. همه آنها مشکل دارند اما یک نفر از مشکل خود نگفت. انسان در برابر عظمت روحیه این مردم باید سر تواضع فرود بیاورد.

رئیس جمهور ادامه داد: یک عده که وضع‌شان خیلی خوب است و قلم و بلندگو دست‌شان است هر گوشه تهران برای خودشان داد می‌زنند و می‌گویند وضع مردم خراب است. بله وضع مردم خوب نیست ولی به این حرف ها به شما نیامده است. می‌دانیم حقوق‌تان چقدر است، خانه‌هایتان کجاست و سوابق‌تان را بلدیم. شما نمی‌خواهد اینطور حرف بزنید.

روحانی با اشاره با افزایش کشت گلخانه ای تولید محصولات کشاورزی از ۱۴۰۰ هکتار به ۲۴۰۰ هکتار از آغاز فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم تا کنون در یزد و کرمان، گفت: کار بزرگی در این زمینه اتفاق افتاده و دیدن این اقدامات بزرگ چشم را نوازش می دهد، همه باید از آنهایی که تلاش و کار می‌کنند از کارآفرینان، مدیران، کارگران و کشاورزان به خاطر این تلاش ها تشکر کنیم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در کشور در زمینه آبرسانی و برق‌رسانی، ارتباطات و مخابرات و گازرسانی، گفت: اینجا ادعا می‌کنم و به مباحثه می‌طلبم. کسی بگوید آیا در دولت دیگر در این ۶ سال بازه زمانی این همه خدمت به روستاها شده است.

رئیس جمهور افزود: برجام افتخار ما است ولی آبادانی روستاها، مقدم بر آن افتخار است و سامان دادن سلامت مردم بیش از برجام موجب افتخار ما است. اینکه در زمینه گاز و نفت توانستیم این همه اکتشاف داشته باشیم و آن جاهایی که میدان مشترک داشتیم و توفق گرفتیم، افتخار ما است.

روحانی با بیان اینکه به این دولت افتخار می‌کنیم، به اینکه عضو این دولت هستم افتخار می‌کنم، تصریح کرد: چرا افتخار نکنیم، خادم بودن و خدمت کردن به مردم فخر و افتخار دارد.

وی با بیان اینکه ما باید به مردم خدمت کنیم. البته همه مردم، کارگران و کشاورزان ما در صحنه فعالیت هستند، گفت: در این هفته‌ها یک کارخانه نوآوری در تهران افتتاح شد و سال آینده یک کارخانه نوآوری دیگر در یزد افتتاح می‌شود و همینجا از همه استاندارها و از همه استان‌ها دعوت می کنم که تلاش کنند تا پایان این دولت هر استانی یک کارخانه نوآوری داشته باشد و این کار شدنی است.

رئیس جمهور با اشاره به بازدید از فعالیت های ۱۱ شرکت دانش‌بنیان در یزد، گفت: واقعاً کار بزرگی در حال انجام است و این زیرساخت ارتباطاتی و مخابراتی و شبکه ملی اطلاعات که در دولت یازدهم و دوازدهم درست شد، بزرگترین افتخار این دولت است.

روحانی افزود: بعضی‌ها فکر می‌کنند که همه کار ما برجام بوده است. برجام هم یکی از کارهای پرافتخار ما بوده است. اما آب، برق، زندگی مردم، روستاها، صنعت، ورزش، کشاورزی، تحول بزرگ، گردشگری، مسکن و طرح اقدام ملی برای یک تحول بزرگ در مسکن موجب افتخار است.

وی با بیان اینکه وزرا و مسئولین اقتصادی برای آرام کردن کشور تلاش کردند، گفت: بیشترین فشار را در ۹۸ داریم اما توانستیم تا حد زیادی بحران را مهار کنیم. این فخر و افتخار ما و همه مردم است و در اینجا خدمت مردم عرض می‌کنم که باز هم وظیفه داریم تلاش‌مان را مضاعف کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه اعتراف می‌کنم خدمت مردم بزرگ ایران که هر کاری بکنیم در برابر لیاقت و عظمت شما کار ما بسیار کوچک است، گفت: می‌پذیرم که شما فرصت و قدرت بیشتری را به ما دادید. امتحان‌تان را در انتخابات سال های ۹۲، ۹۴، ۹۶ و ان‌شاء الله امسال، نشان دادید و نشان می‌دهید. کار بزرگ را شما کردید. کار عظیم دست شماست.

روحانی اضافه کرد: امروز که در برابر آمریکا ایستاده ایم، این کار شما و مقاومت شماست. شما اگر عقب‌نشینی می‌کردید کاری نمی‌توانستیم بکنیم. می‌بایست در برابر دشمنان غدار، خدای ناکرده، تسلیم می‌شدیم، اما شما ایستادگی و مقاومت کردید.

وی یادآور شد: امروز به جایی رسیده ایم که همه دنیا با ما تماس می‌گیرند که بیایید این مسایل و گره‌هایی که وجود دارد را باز کنیم. اهلا و سهلاً ما که همیشه آماده بودیم برای بازکردن گره. گره را خودتان درست کردید. خودتان هم باید باز کنید. می‌گذریم. گره‌ای که شما درست کردید، کمک می‌کنیم که باز شود و این کار، کار بزرگی است که ملت بزرگ و عزیز ما انجام می‌دهد.

رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود نیز با تبریک میلاد با سعادت پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) و همچنین میلاد امام صادق(ع) به همه مسلمانان و ملت بزرگ ایران، گفت: وجود پیامبر اسلام(ص) و دوران ۲۳ ساله نبوت ایشان به عنوان یک تابلوی هدایت برای بشریت بوده و خواهد بود.

روحانی با بیان اینکه خداوند به دوران ۲۳ ساله نبوت پیامبر عظیم الشان اسلام(ع) قسم یاد کرده است، افزود: "والعصر" طبق تفسیر برخی مفسیرین به معنی "عصر النبی" است و خداوند به این دوران به خاطر عظمت کار پیامبر(ص) قسم یاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه پیامبر(ص) توانست نور هدایت را توسط مسلمانان به سراسر شبه جزیره عربستان و سپس به سراسر دنیای بزرگ آن زمان از شرق دور گرفته تا شمال آفریقا، بگستراند، اظهار داشت: پیامبر(ص) هم راه و سبک زندگی را به ما آموخت و اخلاق را به ما یاد داد و هم باور به خداوند و قیامت و ایمان و نور ایمان را در دل مردم قرار داد و هم شیوه حکومت را به ما یاد داد.

رئیس جمهور ادامه داد: پیامبر(ص) با اینکه وصل بود به آسمان‌ها و وحی، مأمور شد که برای اداره جامعه با مردم نیز سخن بگوید و علاوه بر اینکه فرمان خدا را می‌شنود، فرمان، مشورت و نظر مردم و جامعه را هم بشنود.

روحانی با بیان اینکه مردم هم مشورت می دادند و سخن می‌گفتند، پیشنهاد می‌دادند و سوال می‌کردند و پیامبر(ص) گوش شنوایی برای همه بود، افزود: پیامبر(ص) گوش دهنده خیر برای جامعه و ملت اسلامی بود.

وی افزود: این راهی است که پیامبر(ص) به ما یاد داده که با یک گوش فرامین خدا را بشنویم و عمل کنیم و با یک گوش ارشادات، نظرات، راهنمایی‌ها، انتقادات و حتی اعتراضات مردم را بشنویم و به آن توجه کنیم، این همان الگو و درسی است که رسول خدا(ص) به ما آموخت.

رئیس جمهوردر ادامه با تبریک ولادت امام جعفر صادق (ع)، گفت: شما می‌دانید در دوران تاریک پایان حکومت امویان آن امامی که به صحنه آمد و احکام دین را برای مردم تبیین و در واقع نهضت روشنگری را بنیانگذاری کرد، امام صادق(ع) بود.

روحانی افزود: امام صادق(ع) سعه صدری دارد که وقتی در مسجد پیامبر(ص) سخن و درس می‌گوید و هدایت می‌کند، حتی سخن کفار را هم می‌شنود. سخن منکرین را هم می‌شنود و با صبر، متانت و منطق به آنها پاسخ می‌دهد. حتی وقتی منکرین خدا در کنار خانه خدا با امام صادق (ع) به بحث پرداختند نگفت که اینها کافر و منحرفند و آنها را برانید و دور و کور کنید بلکه با سعه صدر با آنها حرف زد و استدلال کرد.

وی تاکید کرد: در هفته وحدت همانطور که پیامبر اسلام(ص) باید الگوی وحدت برای همه مسلمانان باشد، امام صادق(ع) هم باید الگوی وحدت برای مسلمانان‌ها باشد؛ چون همه بنیانگذاران ۴ مذهب اهل سنت و به اصطلاح امامان چهارگانه، یا شاگرد مستقیم و یا شاگرد غیرمستقیم امام صادق(ع) بودند و از درس امام صادق(ع) استفاده کردند و بهره جستند.

رئیس جمهور با بیان اینکه امام صادق(ع)، امام روشنگری و تبیین حقایق برای شیعه و سنی و دنیای اسلام و حرکت بزرگ علمی در جهان بود، اظهار داشت: دنیا باید خود را مرهون امام صادق(ع) بداند.

روحانی با اشاره به اینکه علوم شیمی، فیزیک، طبیعت‌شناسی و فلسفه در مکتب امام صادق(ع) بوده است، گفت: جابر بن حیان‌ها، شاگرد امام صادق(ع) بودند او علاوه بر اینکه وحی، قرآن و اسلام را برای مردم تبیین و تفسیر کرد، راه را برای علوم مختلف و تحول بزرگ در جهان آن روز گشود که هنوز هم از آن تحول استفاده و بهره‌برداری می‌کنیم.

156 / 156 حسن روحانی هیات دولت زلزله

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: حسن روحانی هیات دولت زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۲۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورات رئیس جمهور در نشست ویژه استان سمنان

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان سمنان با اشاره به اینکه مسئولان، دولتمردان و دولت در نظام جمهوری اسلامی ایران علاوه بر آنکه باید در مقابل شهروندان، ارباب رجوع و سلسله مراتب اداری پاسخگو باشند، پیش از آن باید در مقابل خداوند پاسخگو باشند و این تفاوت جدی نظام اداری ما با دیگر نظام‌های اداری است.

رئیس جمهور افزود: در نظام اداری اگر کسی قبول مسئولیت کند باید به طور کامل و بدون هیچ‌گونه کوتاهی مسئولیت خود را به انجام برساند چرا که هر کوتاهی و کاستی از سوی هر فرد و یا مسئولی نه فقط در حوزه مسئولیت او، بلکه به شکل دومینووار همه نظام اداری را متاثر می‌کند.

دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه همه مسئولان در بخش‌های مختلف موظف هستند موقعیت و عملکرد خود را بررسی کرده و ببینند که آیا عملکرد مطلوبی داشته‌اند یا می‌توانسته بهتر هم عمل کند، اظهار داشت: همه مسئولان عملکرد خود را مورد بازنگری قرار دهند و ببینند که آیا در عرصه علمی، فناوری، صنعتی، معدنی، کشاورزی، اجرای عدالت و اعتلای استقلال کشور به خصوص در عرصه اقتصادی می‌توانسته‌اند بهتر عمل کنند یا خیر!

رئیس جمهور تصریح کرد: مسئولان ببینند آیا عملکرد آن‌ها در حل مشکلات، اجرای عدالت و ارتقای سرمایه اجتماعی موثر بوده است یا نه و اگر نشده در فرآیند کاری خود را مورد بازنگری قرار دهند. ببینید انتظار رهبر معظم انقلاب و مردم و اقتضای انقلابی زیستن، اندیشیدن و عمل کردن از یک مدیر مجرب، درس‌خوانده و صاحب سابقه و تجربه برآورده شده یا نه و اگر نشده باید طرحی نو در انداخته شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم نظام بروکراسی و القاب و عناوین ما را از تلاش برای حل مشکلات و پیشبرد امور در اعتلای استقلال کشور، اجرای عدالت، توسعه یافتگی متناسب با نظام انقلابی ما دور کرده یا حتی روند کار ما را کُند نماید.

رئیس جمهور با بیان اینکه در ۴۰ سال گذشته بزرگان زیادی در کشور خدمت کردند و کار‌های بزرگ و ماندگاری انجام دادند، گفت: انتظار مردم از این دوره مدیریت و این دولت که کار به ما سپرده شده این است که حقیقتا طرحی نو دراندازیم و بر اساس ظرفیت‌های بالای کشور کاری متفاوت ارائه دهیم. استان سمنان ظرفیت‌های متنوع و متعددی در حوزه‌های معدنی، صنعتی، کشاورزی، گردشگری و دانشگاهی دارد که باید بالفعل شوند.

رئیسی با اشاره به برخورداری کشور از بیش از ۱۰۱ هزار عضو هیئت علمی افزود: به پشتوانه توان علمی، پژوهشی و تحقیقاتی این تعداد عضو هیئت علمی کار‌های بسیار می‌شود انجام داد و گره‌های بسیاری گشوده می‌شود. امروز علاوه بر تعداد زیادی دانشجو و جوان تحصیلکرده آماده به کار، بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان نیز در کشور فعال هستند که ظرفیت قابل توجهی محسوب می‌شود.

رئیس جمهور از همه مسئولان خواست که بهره‌وری در حوزه مسئولیت خود را با میزانی از بودجه، امکانات، اعتبارات و نیروی انسانی که در اختیار دارند، ارزیابی و بازنگری کنند و اظهار داشت: معتقدم باید در بهره‌وری در همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها و حوزه‌های مدیریتی و اجرایی کشور تجدیدنظر شود و بر اساس ماموریت‌ها و ساز و کار و تشکیلات اداری بهره‌وری بالاتر را هدف‌گذاری و برای تحقق آن تلاش کنیم.

رئیسی بروکراسی پیچیده را مانع جدی کار انقلابی و حرکت جهادی در کشور و نظام اداری دانست و تصریح کرد: برورکراسی پیچیده و ناکارآمد به افراد دارای انگیزه و اندیشه انقلابی نیز اجازه نمی‌دهد کار را به خوبی به پیش ببرند. باید با همان روحیه‌ای که سرداران و سرافرازان ما در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل کار‌های بزرگ را با کمترین امکانات به نتیجه رساندند کار را به پیش ببریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه این اقتدار و افتخاری که برای کشور آفریده شده نتیجه دستاورد‌های صنایع پیشرفته نظامی کشور است، خاطرنشان کرد: در اجرای عملیات وعده صادق ما فقط با رژیم صهیونیستی مواجه نبودیم، آمریکا، فرانسه و کشور‌های غربی همه امکانات خود را به میدان آوردند و بعضی از کشور‌های خودفروخته منطقه نیز به میدان آمدند؛ باید گفت بیش از ۱۰ کشور تمام امکانات علمی، فنی و فناوری خود را به میدان آوردند تا کار بچه‌های ما را خنثی کنند، اما نتوانستند و بچه‌ها توانستند کار مخلصانه، با انگیزه و با اندیشه‌شان را به نتیجه برسانند.

رئیسی اضافه کرد: بعضی از وزرای خارجه و مسئولینی که با مسئولان دیپلماسی ما تماس می‌گرفتند، می‌گفتند «اگر موشک شما و سلاح شما بتواند به سرزمین غصب شده فلسطین برسد!»، یعنی اینطور ناباوری داشتند که مگر می‌شود شما موشک‌تان را به آنجا برسانید؟ می‌گفتند با این سپر موشکی، با این سپر فناورانه‌ای که قرار دارد، از همه فناوری‌مان استفاده کردیم و نمی‌توانید. اما با وجود این صنایع پیشرفته و این کار دقیق و حساب شده، نه با غافلگیری، بلکه با اعلام که در نتیجه آن همه این‌ها بسیج شدند در آن ساعت و در آن روز که این کار به نتیجه نرسد، اما نتیجه را دیدید؛ ساخت، برنامه‌ریزی و اقدام در این عملیات یک کار مجاهدانه بود.

رئیس جمهور گفت: مردم نگاه می‌کنند و می‌گویند چطور وقتی شما در این کار بزرگ و ماندگار موفق شدید و توانستید به دست همین جوانان کشور چنین کار‌های بزرگ و پیشرفته‌ای در صنایع نظامی انجام دهید، چرا در صنایع دیگر اینگونه کار نمی‌شود؟ چطور در صنایع نظامی و هسته‌ای با وجود این همه فشار و تهدید و تحریم اینقدر موفق و پیشرفته هستیم، اما در صنایع دیگر که حساسیت کمتری هم روی آن‌ها هست، نه؟ این نشان می‌دهد باید در بقیه کار‌ها هم همین انگیزه‌ها، اندیشه‌ها، اخلاص و مجاهدت و کار شبانه‌روزی انجام شود.

رئیسی افزود: انتظار از دولت مردمی کار جهادی و انقلاب است که این انتظار به‌حقی نیز هست. باید یک بازنگری در کار‌ها داشته باشیم و از روزمرگی فاصله بگیریم. کار‌های روزمره هم باید انجام شود، اما گرفتار روزمرگی شدن ما را از تحقق اهداف بزرگ انقلاب اسلامی باز می‌دارد. امروز با این حرکتی که انجام شد، نه فقط انتظار مردم ما، بلکه انتظار دیگر ملت‌ها در منطقه و دنیا نیز از انقلاب اسلامی انتظار بالایی است و نباید به کار معمولی بسنده کنیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه طولانی شدن روند بعضی کار‌ها قابل قبول و توجیه نیست، اظهار داشت: توسعه یافتگی استان سمنان در گرو تلاش و مجاهدت همین افرادی است که در این جلسه حضور دارند. باید با کاری هماهنگ، مجاهدانه و شبانه‌روزی مسائل را پیش ببریم.

رئیسی با اشاره به مسئله آب در استان سمنان با بیان اینکه گام‌های خوبی برای رفع این مشکل برداشته شده است، از مسئولان مربوطه خواست در اجرای طرح‌های در دست اقدام تسریع کنند و تصریح کرد: ۲۱۱ طرح نیمه‌تمام در استان از دولت‌های قبل مانه بود که در این دولت تکمیل شده است. همچنین امروز جشن احیای ۲۰۱ واحد تولیدی برگزار شد که در نتیجه آن ۴ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد شد. امروز همچنین تصمیم گرفته شد مسئولان تمام تلاش خود را به کار بگیرند تا دیگر هیچ واحد تولیدی تعطیل نشود.

رئیس جمهور با اشاره به مشکل مدارس ۲ شیفته استان، از استاندار خواست با همکاری وزارت آموزش و پرورش و نیز مشارکت خیرین برای حل این مشکل تلاش کنند و خاطرنشان کرد: آقای استاندار از رویه خود برای بازدید از روستا‌ها و سفر به ۴۰۰ روستای استان گفتند که بسیار کار شایسته‌ای است و باید مورد قدردانی قرار گیرد. رفتن به میان مردم و سخن گفتن با آن‌ها بسیار کار شایسته‌ای است و نباید فقط با کسانی که به ما رای داده‌اند سخن بگوییم، بلکه باید با کسانی که رای نداده‌اند از اقشار مختلف، سخن بگوییم و ببینیم حرفشان چیست؟ این‌ها شهروند و صاحب حق هستند و ما نسبت به آن‌ها مسئولیت داریم و حرف آنان باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیسی با بیان اینکه نگاه رهبری به جامعه همین است که با همه ارتباط داشته باشیم، گفت: خود رهبر معظم انقلاب اسلامی با اقشار مختلف جامعه دیدار می‌کنند و آن‌ها حرفشان را در حضور ایشان بیان می‌کنند. این کار ایشان باید برای ما و شما حجت باشد و از ایشان الگو بگیریم و آستانه تحمل خود را بالا ببریم. باید ببینیم حرف دل کسانی که رای ندادند چیست؟

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امسال سال مشارکت است، اولین نکته در تحقق مشارکت را توجه به ساز و کار مشارکت دانست و افزود: باید زمینه مشارکت مردم را در عرصه‌های مختلف فراهم کنیم. دولت باید کار را به مردم واگذار کند و خود به هدایت، حمایت و نظارت بپردازد. هر جا بخش خصوصی و مردم کار را در دست گرفتند و از آن‌ها خوب حمایت شده و به توانمندسازی آن‌ها توجه شده کار خوب پیش رفته، اما جایی که بخش خصوصی رها شده و حمایت نشده کار به مشکل برخورده و بعضا واحد‌های تولیدی با مشکل و تعطیلی مواجه شده‌اند.

رئیسی توانمندسازی، گفتمان‌سازی و رفع موانع را سه مقدمه لازم برای تحقق مشارکت دانست و اظهار داشت: امروز وظیفه من و شماست که تلاش کنیم مشارکت عمومی را در صنعت، معدن، کشاورزی، راه و حوزه‌های مختلف عملیاتی و اجرایی کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به نرخ رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی استان سمنان و روند کاهشی تورم در این استان تصریح کرد: امروز ۲ هزار واحد مسکونی در استان تحویل شده و ۱۹ هزار واحد نیز در دست ساخت است. وضعیت اشتغال استان مطلوب است و حتی دنبال جذب نیروی کار از دیگر استان‌ها هستند. این استان همچنین از نعمت وحدت و انسجام و امنیت بالا برخوردار است که باید قدر آن را دانست. کار‌های خوبی در استان انجام شده و باید در این دور از سفر کار‌های بهتری هم انجام شود. بخش‌های مختلف از جمله معاون اجرایی رئیس جمهور اجرای دقیق مصوبات سفر دوم دولت به استان را پیگیری خواهند کرد و امیدوارم مردم نتیجه آن را ببینند.

دیگر خبرها

  • رییسی: رشد اقتصادی در کشور محقق شد
  • برنامه ریزی برای سمنان نباید صرفا برای جمعیت ثابت این استان باشد
  • دستورات رئیس جمهور در نشست ویژه استان سمنان
  • رئیسی پیگیر وضعیت ‌سیل‌زدگان‌ سیستان‌ و بلوچستان شد
  • پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیس‌جمهور
  • رئیسی پیگیر وضعیت ‌سیل‌زدگان‌ سیستان‌وبلوچستان شد
  • رئیسی پیگیر‌ وضعیت ‌سیل‌زدگان‌ سیستان‌وبلوچستان شد
  • انتظار مردم از دولت ، کار جهادی و انقلابی است
  • وزیر کشور: مشکلات سیل‌زدگان براساس اولویت پیگیری و رفع خواهد شد
  • ضرورت رسیدگی سریع‌تر به سیل‌زدگان مناطق جنوبی کشور