Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@22:13:43 GMT

گرانی مواد اولیه سبب کاهش تولید صنایع دستی شده است

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۳۰۲۹

گرانی مواد اولیه سبب کاهش تولید صنایع دستی شده است

عباس شیردلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تولیدکنندگان همچنان در حال تولید صنایع دستی خود هستند و برای کنترل قیمت صنایع دستی از اجرت خود می‌کاهند تا قیمت صنایع دستی تصاعدی بالا نرود.

وی با اشاره به اینکه قیمت مس پیش از گرانی‌های اخیر در کشور بین ۸ تا ۳۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم بود که اکنون به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است اضافه کرد: هزینه‌های رنگ و پارچه‌های مخصوص قلمکاری نیز گران شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان تصریح کرد: اگر از طریق مالیات و بیمه و در زمینه حامل‌های انرژی مانند برق و گاز و فرآورده‌های نفتی حمایت نشوند نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی نفت سفید را یکی از مشکلات تولیدکنندگان صنایع دستی دانست و خاطرنشان کرد: نفت سفید برای نظافت مورد استفاده تولیدکنندگان کالاهای قلمزنی و میناکاری و فیروزه‌کوبی قرار می‌گیرد که متاسفانه شرکت پخش فرآورده‌های نفتی با ما همکاری نمی‌کند و نفتی که سال گذشته لیتری ۱۵۰ تومان بود اکنون لیتری سه هزار تومان عرضه می‌شود.

شیردلی بیان کرد: به هرحال به دلیل کالای اساسی نبودن صنایع دستی، این قبیل اجناس در سبد خانوارها وجود ندارد و مردم بابت این کالا هزینه نمی‌کنند حال اگر قیمت آن‌ها هر روزه افزایش یابد دیگر کسی به سراغ خرید صنایع دستی نخواهد رفت.

وی اظهارداشت: صادرات هم  به دلیل یک سری مسائل و تحریم‌ها کم شده و با کاهش فروش داخلی و خارجی صنایع دستی مواجه شده‌ایم.

رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان تعداد فروشگاه‌های صنایع دستی شهر اصفهان را بین ۸۰۰ تا هزار واحد برشمرد و گفت: این واحدها دارای جواز کسب از اتحادیه صنایع دستی هستند.

وی عنوان کرد: تمرکز اصلی این فروشگاه‌ها در میدان نقش‌جهان و بازارهای اطراف میدان و قیصریه است و حدود ۷۵۰  فروشگاه صنایع دستی در این نواحی قرار دارد که نسبت به فروش اجناس و صنایع دستی ایرانی اقدام می‌کنند.

شیردلی با بیان اینکه صنایع دستی خارجی دیگر در بازار وجود ندارد و توسط یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمع‌آوری شده‌اند افزود: جمع‌آوری کالاهای خارجی این حوزه از سال گذشته برعهده این یگان و با همکاری بازرسان اتحادیه صنایع دستی قرار دارد.

وی درباره آموزش صنایع دستی نیز یادآورشد: اصفهان به دلیل داشتن عنوان شهرجهانی صنایع دستی؛ آموزش افراد مبتدی و علاقه‌مند به یادگیری هنرهای دستی و به‌آموزی هنرمندانی که مشغول به فعالیت هستند را در دستور کار خود دارد و به بهترین شکل با موافقت و همکاری فنی وحرفه‌ای درحال انجام است و هنرجویان زیادی آموزش دیده‌اند.

رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان بیان داشت: در زمینه‌های قلمزنی، نگارگری، طراحی سنتی، خاتم‌کاری، گل‌بندی خاتم و چرم آموزش‌های خیلی خوبی داریم ولی باز هم جای کار دارد.

وی با اشاره به اینکه گزارش‌های ۶ ماهه  مربوط به آموزش و به‌آموزی‌های انجام شده باید به سازمان صنایع دستی ارائه شود گفت: این آمارها برای حفظ عنوان شهر جهانی خلاق صنایع دستی کمک‌کننده است.

شیردلی اظهارداشت: گردشگران خارجی، به دلیل راحتی حمل بیشتر به دنبال صنایع دستی کوچک هستند و گردشگران از شهرهای مختلف ایران نیز سلایق و پسندهای متنوعی در زمینه صنایع دستی دارند.

وی افزود: پارچه‌های قلمکار، نقاشی روی فلز و استخوان، میناکاری و فیروزه‌کوبی بیشتر استقبال شده و رشته‌های فعال‌تری هستند.

بیش از ۷۰ هزار هنرمند صنایع دستی در این استان فعالیت می‌کنند که در چهار سال گذشته ۴۰ هزار نفر شناسایی و شناسنامه‌دار شدند.

از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است که تاکنون ۴۰۰ هزار نفر شاغل در این بخش ساماندهی شدند با احتساب خانواده‌های این افراد معیشت حدود چهار میلیون نفر به صنایع دستی گره خورده است.

امروز از ۱۹۶ هنر صنایع دستی ایران حدود ۳۵ هنر بیشتر نمانده است.

استان اصفهان به لحاظ حجم، ۶۰ در صد تولید صنایع دستی کشور را به خود اختصاص داده که از جمله این رشته‌ها زری دوزی و قلم کاری، ترمه و نقره کاری، تذهیب و تحریر انواع کتاب، قرآن، قطعات نگارگری و نقاشی است و در خاتم کاری، میناکاری، منبت، قلم زنی روی انواع فلزات شهرت جهانی دارد.

برچسب‌ها صنایع دستی ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنایع دستی ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اصفهان صنایع دستی ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۳۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ گرانی بلیت هواپیما و کاهش 30 درصدی عرضه بلیت

تین نیوز

هنوز سرنوشت قیمت بلیت هواپیما در سال 1403 تعیین تکلیف نشده است و قرار است در  آینده ای نزدیک  قیمت نهایی بلیت هواپیما مشخص شود.

به گزارش خبرنگار تین نیوز، به گفته رئیس سازمان هواپیمایی کشوری چندی پیش در جلسه دیوان عدالت اداری برای تعیین وضعیت نرخ گذاری بلیت هواپیما نظرهای کارشناسی بیان شده و پیشنهاد سازمان هواپیمایی کشوری ارائه شده به دیوان، رعایت ماده ۶ قانون هواپیمایی کشوری است یعنی شورای عالی هواپیمایی در تعیین نرخ مشارکت داشته باشد.

بنابر توضیح این مقام مسئول سازمان هواپیمایی اولویت تعیین قیمت  بلیت هواپیما ستاد تنظیم بازار است  و در صورتی که دیوان عدالت اداری قیمت بلیت را زودتر از  نظر ستاد اعلام کند قیمت بلیت ها مشخص خواهد شد.

در این شرایط آنچه محرز به نظر می رسد دست اندرکار شدن چند نهاد دولتی در قیمت گذاری بلیت هواپیماست؛ موضوعی که خلاف قانون برنامه پنج ساله توسعه کشور عنوان می شود.

قیمت گذاری دستوری هیچ کمکی به اقتصاد حمل ونقل نخواهد کرد

حمید غوابش ،کارشناس حمل ونقل هوایی در گفتگو با خبرنگار تین نیوز در این رابطه گفت: تا پیش از تصویب قانون برنامه پنج ساله  توسعه قیمت گذاری در شبکه پروازی طبق نظر شورای عالی هواپیمایی بود و پس از تصویب این قانون قرار شد قیمت بلیت هواپیما آزاد شود اما  هم اکنون شاهد نظارت و کنترل دستگاه های مختلفی دولتی در موضوع تعیین قیمت بلیت هواپیما هستیم که باید گفت آنچه در جریان است برخلاف قانون است؛ چرا که در حال حاضر نرخ دستوری است و شورای عالی هواپیمایی تنها ارگانی نیست که در قیمت گذاری دخیل است و سایر نهادهای دولتی نیز در این امر مشارکت دارند.

وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی یک سردرگمی در بحث قیمت گذاری بلیت هواپیما وجود دارد تاکید کرد: باید دید که قیمت بلیت هواپیما چقدر خواهد شد و حمل ونقل هوایی مسافری چشم انتظار نظر دیوان عدالت اداری و ستاد تنظیم بازار است.

حمید غوابش،کارشناس حمل ونقل هوایی

غوابش با انتقاد از قیمت گذاری دستوری گفت: قیمت گذاری دستوری هیچ کمکی به اقتصاد حمل ونقل نخواهد کرد و برخلاف تصور مسئولان نه تنها فشار را از مردم کم نمی کند بلکه باعث افزایش قیمت بلیت هواپیما خواهد شد.

اخبار پربازدید مرتبط در بخش هوایی را بخوانید:

لغو پروازهای فرودگاه مهرآباد تا 6 صبح فردا کاهش 30درصدی عرضه بلیت هواپیما

وی در پاسخ به اینکه کمبود بلیت هواپیما تا چه حد به دلیل قیمت گذاری دولتی است؟ به تین نیوز گفت: عرضه بلیت هواپیما حداقل 30 درصد کاهش یافته و علت کمبود بلیت هواپیما به دلیل فقدان عرضه است؛ اگر عرضه کافی بود قیمت به طور خودکار کاهش پیدا می کرد و قیمت با تقاضا متغیر و تنظیم می شد. قبلا نیز این اتفاق افتاده بود با تصویب برنامه پنجم توسعه قیمت ها باتقاضا تغییر می کرد به خاطر اینکه عرضه تاحدودی با تقاضا تطبیق داشت اما در شرایط کنونی میان عرضه و تقاضا فاصله زیادی وجود دارد.

این کارشناس حمل ونقل هوایی ادامه داد: در حال حاضر متاسفانه ناوگان هوایی کاهش یافته و در خیلی از مواقع شاهد کاهش بهره وری ناوگان هوایی هستیم.

دو گام مهم برای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی

وی در ادامه اظهار داشت: اگر بخواهیم مردم در توسعه صنعت هوایی مشارکت کنند و سرمایه گذار از بخش خصوصی جذب این صنعت شود لازم است که صنعت هوایی کشور به لحاظ اقتصادی جذاب شود و به مانند سایر صنایع جذابیت در رقابت پذیری می تواند شکل گیرد بنابراین می بایست در گام اول رقابت را آزاد کنیم و اجازه دهیم قیمت گذاری در بازار، آزاد صورت گیرد. در گام بعدی اجازه دهیم بازیگران جدید وارد بازار شوند. ورود بازیگران جدید به معنای ورود بازیگران با هرشکل و شمایلی نیست بلکه به این بدین معناست که این سرمایه گذاران  استانداردهای ایمنی و عملیاتی را لحاظ کنند و سازمان هواپیمایی کشوری نیز نظارت و کنترل لازم را بر روند فعالیت آنها داشته باشد.

قیمت گذاری دستوری سرمایه گذاری از صنعت را دور خواهد کرد

غوابش در پایان خاطرنشان کرد: ما نباید برای ایجاد بازیگران جدید مانع ایجاد کنیم. باید بازار را آزاد و ورود به این بازار را تسهیل کنیم و از همه مهمتر قیمت گذاری را آزاد کنیم. این اتفاقات باید رخ دهد. در یک جمله باید محیط کسب و کار را بهبود دهیم. اگر بخواهیم قیمت گذاری دستوری و کنترل شود بدیهی است که این اقدام سرمایه گذاری از صنعت را دور خواهد کرد چرا که سرمایه گذار سرمایه خود را جایی خواهد برد که امنیت و بازدهی آن بیشتر است و با خیال آسوده می تواند به بازگشت سرمایه خود مطمئن باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • معرفی نوار نقاله
  • خودکفایی صنعت داروسازی با ورود به تولید مواد اولیه دارویی
  • آثار تولید مواد اولیه دارویی در خودکفایی صنعت داروسازی
  • بازیافت آجر و مواد نسوز در صنعت فولاد
  • گرانی کابل برق بر اثر عوامل فنی یا بیرونی
  • ◄ گرانی بلیت هواپیما و کاهش 30 درصدی عرضه بلیت
  • عزم جدی دولت سیزدهم در کاهش ظرفیت خالی پتروشیمی‌ها/ ۶ درصد از ظرفیت خالی تولید فعال شد
  • ثبت حدود ۱۰ میلیون بازدید از جاذبه‌های گردشگری استان اصفهان
  • موج‌بافی، هنری در حال فراموشی
  • موج‌بافی، هنری در موج فراموش