Web Analytics Made Easy - Statcounter

اطلاعات کاوشگر کنجکاوی درباره هوای مریخ نشان می‌دهد میزان اکسیژن در اتمسفر سیاره به طور فصلی تغییر می‌کند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، ناسا تغییراتی غیر منتظره را در سطح اکسیژن مریخ رصد کرده است.

برای نخستین بار کاوشگر کنجکاوی ناسا متوجه تغییرات فصلی درمیزان گاز‌های موجود در هوای دهانه Gale در مریخ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اطلاعاتی که از کاوشگر به زمین فرستاد، دانشمندان را شگفت زده کرد. به گفته آنان هیچ توضیحی برای تغییرات سطح اکسیژن این سیاره وجود ندارد.

سوشیل آتریا استاد علوم آب وهوای فضایی در دانشگاه میشیگان می‌گوید: نخستین بار بود که با اطلاعات این چنین مواجه می‌شدیم. واقعا عجیب است.

این در حالی است که دانشمندان همچنان نتوانسته اند معمای گاز متان در سیاره سرخ را حل نکنند. اکنون به نظر می‌رسد تغییرات سطح اکسیژن در سیاره نیز معمای دیگری است که دانشمندان را سردرگم کرده است. افزایش و کاهش میزان اکسیژن به طور تصادفی اتفاق افتاده است و دانشمندان دلیلی برای آن ندارند.

در این پروژه تحقیقاتی طی ۳ سال مریخی (معادل ۶ سال در زمین) از ابزار‌های مختلفی برای تحلیل هوای مریخ استفاده شد. دانشمندان متوجه شدند گاز‌هایی مانند نیتروژن و آرگون طی سال رفتاری قابل پیش بینی دارند. نسبت این گاز‌ها با توجه به میزان دی اکسید کربن تغییر می‌کند. ۹۵ درصد هوای مریخ را این گاز تشکیل می‌دهد.

آن‌ها تصور می‌کردند تغییرات اکسیژن نیز مانند دوگاز مذکور باشد. اما متوجه شدند میزان اکسیژن در اتمسفر مریخ در بهار و تابستان بیشتر است. البته افزایش سطح اکسیژن نیز نوسان داشت.

محققان ابتدا صحت ابزار‌های مطالعاتی برای جمع آوری اطلاعات را بررسی کردند. اما ابزار‌ها عملکرد مناسبی داشتند. از سوی دیگر محققان دلایل علمی دیگر را نیز رد کردند. ملیسا ترینر یکی از سیاره شناسان ناسا در مرکز گدارد می‌گوید: ما سردرگم هستیم.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مریخ نورد سیاره سرخ اکسیژن ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۴۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی ترسناک از هوای تابستان امسال

به گزارش خبرآنلاین، برای تابستان امسال رکوردشکنی گرما و رطوبت استوایی پیش‌بینی شده است. کمربند گرمسیری برای گرمای بی‌سابقه تابستان امسال آماده می‌شود و شرایط برای رکوردهای جدید در دما و رطوبت فراهم شده است.

ایسنا در گزارشی به نقل از ارث نوشت: این پیش‌بینی، بر اساس نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، بر تأثیر فزاینده تغییرات آب‌وهوایی همراه با ال نینوی شدید تأکید می‌کند.

چرا رطوبت گرما را خطرناک می‌کند؟

بدن ما برای خنک ماندن به شدت به تعریق متکی است. هنگامی که عرق از پوست ما تبخیر می‌شود، گرما را با خود می‌برد و دمای داخلی بدن ما را کاهش می‌دهد، با این حال، در رطوبت بالا، هوا به شدت مملو از بخار آب است. این امر تبخیر عرق ما را بسیار سخت‌تر می‌کند و اثر خنک‌کنندگی آن را کاهش می‌دهد.

رطوبت بالا مانع از عملکرد مؤثر فرآیند تنظیم دمای طبیعی ما می‌شود و خنک ماندن بدن در شرایط گرم را بسیار دشوارتر می‌کند.

پروفسور ویلیام از محققان این تحقیق گفت اگر نتوانید بدن خود را تا دمای زیر ۹۸.۶ درجه فارنهایت یا ۳۷ درجه سانتی‌گراد خنک کنید، جان خود را از دست خواهید داد. عرق اصلی‌ترین راه برای خنک‌کردن خود در هنگام گرم‌ شدن است.

ال‌نینو و گرم‌ شدن زمین منجر به رطوبت گرمسیری می‌شود

افزایش مداوم دمای زمین که به‌عنوان گرمایش جهانی شناخته می‌شود، باعث افزایش میزان بخار آب در جو می‌شود به این دلیل که هوای گرمتر می‌تواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد. ال نینو، الگوی آب‌وهوایی طبیعی است که باعث گرم شدن اقیانوس آرام گرمسیری می‌شود. این امر تبخیر را بیشتر می‌کند و مقدار زیادی هوای گرم و مرطوب را به اتمسفر می‌فرستد. نتایج این تحقیق در Geophysical Research Letters منتشر شده است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899547

دیگر خبرها

  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • اگر می‌خواهید با افزایش سن اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، با این ۸ رفتار خداحافظی کنید
  • یک پیش‌بینی ترسناک از هوای تابستان امسال
  • کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
  • پیش‌بینی هوای تابستان امسال
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • سیاره مشتری چه زمانی شروع به حرکت در منظومه شمسی کرده است؟