Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: دشمن انواع توطئه ها را جهت کُند کردن فعالیت های صنعت هسته ای در دستور کار قرار داده، از جمله خرابکاری های صنعتی، نرم افزاری و سخت افزاری.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، رئیس و نمایندگان گروه های مختلف از اساتید و اعضاء هیأت علمی سازمان بسیج استان مازندران از سراسر دانشگاه های آن استان، به همراه اصغر زارعان دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی، بازدیدی یک روزه را از مجتمع غنی سازی فردو به عمل آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصغر زارعان دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی دراین بازدید اظهار کرد: غنی سازی 20 درصد در یک چالش سیاسی توسط علی اکبر صالحی ریاست سازمان انرژی اتمی با یک مدیریت جهادی توأم با پیش بینی های همه جانبه همراه با تدبیر، توکل بر خدا و تلاش های صادقانه و بی وقفه شهید مجید شهریاری محقق شد.

 وی گفت: این مهم به عنوان یک شاهکار ایرانی و نمونه ای بارز از می توانیم و خودباوری است که این شهید با اخلاصی به تمام معنا این مأموریت ویژه را به نتایج مورد انتظار رساند و این در شرایطی بود که آرژانتین از فروش اورانیوم مورد نیاز برای تولید رادیو دارو در سایت تهران خودداری می کرد.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: این قبیل اقدامات در این 3 تا 4 سال اخیر در صنعت هسته ای و شرکت های وابسته در حوزه های دیگر انجام شده و بعضاً در حال پیگیری است که البته همکاری و تعامل دانشگاه ها با این صنعت را نباید در این عرصه نادیده گرفت و هم اکنون نیز این ارتباطات خوشبختانه با مراکز علمی و تحقیقاتی کشور در حال انجام است.

زارعان ادامه داد: خصوصاً در حوزه R&D که برای نمونه می توانم به رونمایی 3 عدد سانتریفیوژ با سوهای 50، 12 و 72 که طی فرآیندی با یک عقبه تحقیقاتی و مطالعاتی با نام های قمربنی هاشم (ع)، محمدرسول اله (ص)، حضرت زهرا (س) و حضرت ام البنین (ع) نام برد که با برکت ائمه اطهار این نتایج حاصل شده است.

وی گفت: ما شاهد رونمائی از سانتریفیوژهای نامبرده در روز 13 آبان سال جاری در مجتمع غنی سازی نطنز که همزمان با گازدهی به زنجیره میانی 30 عددی IR6 که با سوء 10 است، بودیم که 2660 سوء به ظرفیت غنی سازی قبلی در این چند روز اضافه شده و این اقدامات، الزامات خودش را در ابعاد گوناگون همراه با زیرساخت های مورد نیاز می طلبد که با تلاش مضاعف حتی برای اقدامات پیش¬بینی شده آتی تأمین شده است.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: آمار مقایسه ای پیرامون طراحی و ساخت 16 نسل سانتریفیوژ در مجتمع غنی سازی نطنز با سایر کشورهای دارنده این تکنولوژی همچون شرکت معتبری مانند «یورنکو» در اروپا نشان می دهد که در سطح این شرکت با استاندرادهای بین المللی قرار داریم.

وی افزود: ما در حال گذراندن تست های مکانیکی و پایداری سانتریفیوژهایی چون IR9 هستیم و در این خصوص هدفگذاری سازمان انرژی اتمی برای یک میلیون سوء پس از اعلام رسمی مقام معظم رهبری برای 190 هزار سوء با روحیه ولایتمداری و عدم عقب نشینی نظام از حقوق هسته ای خود است.

زارعان گفت: این نتیجه نگاه به درون و بهره گیری از کلیه ظرفیت ها و آینده نگری است که گازدهی زنجیره میانی این مهم در نطنز انجام شد.

وی در خصوص مذاکرات قبلی با5+1 وهم اکنون با 1+4 که در سه بعد حقوقی، فنی، اقتصادی بیان کرد: تا زمان خارج شدن از برجام فاصله زیادی مانده است و با نزدیک شدن به ظرفیت تولید غنی سازی ایران نسبت به قبل از برجام، امروز به میزان 8660 سوء غنی سازی انجام می شود.

 دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: به عبارتی در قبل از گام سوم کاهش تعهدات، تولید روزانه ما 450 گرم غنی سازی اورانیوم بود و هم اکنون با در نظر گرفتن همه جوانب برجامی، تولید روزانه به ده برابر یعنی حدود 5000 گرم در روز رسیده است و در روزهای آینده به مرز یازده هزار سوء خواهیم رسید.

زارعان با بیان اینکه هم اکنون ذخیره اورانیوم غنی شده به بیش از 500 کیلوگرم است، بیان کرد: ما شاهد هستیم در یک فرآیند زمانی کوتاه با تصمیمی که مسئولین نظام به ویژه هیأت نظارت بر برجام گرفت بلافاصله آنچه که مدنظر بود، بر حسب فرمایشات مقام معظم رهبری در کاهش تعهدات و دستور رئیس جمهور، انجام گرفت.

وی تصریح کرد: ما امروز جهت تولید اورانیوم به هر میزان درصدی که نیاز باشد توانایی تولید را خواهیم داشت و این حاکی از تلاش، آینده نگری و حرکت بی وقفه جهت رسیدن به قله های نهایی در انرژی اتمی است.

 دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: دشمن انواع توطئه ها را جهت کُند کردن فعالیت های صنعت هسته ای در دستور کار قرار داده، از جمله خرابکاری های صنعتی، نرم افزاری و سخت افزاری.

زارعان با بیان اینکه استراتژی نظام سلطه نابودی تمامی زیرساخت های صنعت هسته ای به ویژه در فردو بوده و هست، افزود: اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا هم اعتراف کرد که اگر میتوانستند پیچ و مهره¬های صنعت هسته ای را باز می کردند، ولی نتوانستند. قطعاً این رویکرد بیگانگان با شیوه های گوناگون خصوصاً از سوی رژیم صهونیستی دنبال می شود.

وی گفت: مجتمع فردو پویا، با نشاط و زنده تر از گذشته به فعالیت های خود که یکی از نمادهای تلاش و مقاومت هست با حمایت های همه جانبه مسئولین نظام به ویژه رهبری انقلاب به فعالیت های خود ادامه می دهد.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: ما تسلیم حاشیه‌سازی‌ها که ما را از کار باز دارد نخواهیم شد و صرفاً تا رسیدن به قله های نهایی در این صنعت به فعالیت‌ های صلح آمیز خود ادامه خواهیم داد. جا دارد از کلیه دولت ها تا به امروز که هر کدام به سهم خود جهت ارتقاء این صنعت حمایت های ویژه ای داشته اند تشکر کنیم.

زارعان گفت: دستاورد دیگر ما در صنعت هسته ای، در زمینه میزان تولید آب سنگین، مشتقات برگرفته از آن، از جمله اکسیژن 18 که ماده اولیه پت اسکن است و انحصارشکنی ایران در صادرات آب سنگین و اورانیوم باعث شکستن کنسرسیوم چند کشور محدود در زمینه خرید و فروش کیک زرد در بازارهای بین-المللی شد، است که نباید آن را کوچک شمرد.

وی ادامه داد: استخراج و اکتشاف و اضافه شدن حدوداً 400 تن کیک زرد در طول مذاکرات با طرف مقابل، برداشت کیک زرد بومی از سه سال گذشته تاکنون با اقدامات هوابرد و پی‌جوئی در سراسر کشور، مدرن سازی راکتور تحقیقاتی خنداب اراک همراه با فعالیت در زمینه لیزرهای فیبری، دیسک  نیمه¬هادی، میکرولیزرها، جوش لیزری که قرار است در چند روز آینده در این حوزه طی قراردادی یکی از موانع تولید در نورد سرد مجتمع فولاد مبارکه اصفهان از طریق لیزر جوش 10 کیلووات مرتفع شود هم از دیگر دستاوردهای امروز صنعت هسته ای کشور است.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: این مهم حاصل خودباوری و تأثیر صنعت هسته ای بر روی سایر صنایع است که دشمن از این اقدامات بسیار عصبی است. این اقدام در منطقه و حتی آسیا در نوبه خود یک حرکت منحصر به فرد با رویکرد بومی سازی است.

زارعان بیان کرد: ما پروژه‌هایی هم در دست اقدام داریم از جمله پیشران هسته‌ای، احداث واحدهای 2 و 3 نیروگاه هسته‌ای بوشهر، فتون‌های درهم تنیده و زیر سیستم‌های گداخت هسته‌ای، اتمام فاز اول مرکز جداسازی توسعه کاربرد ایزوتوپ-های پایدار در فردو همراه با ساختمان در حال احداث مرکز تأمین مواد اولیه ایزوتوپ‌های پایدار که اهمیت این مهم از نظر تکنولوژیکی و دانش اگر بیشتر از غنی‌سازی نباشد کمتر نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کاربردهای ایزوتوپ‌های پایدار و خوداتکایی سازمان انرژی اتمی در زمینه انواع سانتریفیوژهای گازی، کار با مایعات، جامدات، ترکیبی و تحویل سانتریفیوژ بانک خون در 20 فروردین 99 و مرکز تولید استاندردسازی رادیوداروهای ایران موسوم به تترا که بالغ بر 60 میلیون یورو صرفاً در حوزه تجهیزات هزینه خواهد شد.

گفتنی است اعضای هیات علمی و سازمان بسیج اساتید استان مازنداران در این بازدید از نزدیک شاهد اقدامات و پیشرفت های اقتدارآفرین وعزت‌بخش نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عرصه فعالیت‌های صلح‌آمیز صنعت هسته‌ای در سایت فردو بودند.

بیشتر بخوانید: ایران به اندازه کافی به دیپلماسی فرصت داده است/ حفظ منافع ایران مهمتر از حفظ یک توافق است همه کشورها از برجام حمایت کنند

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کاهش تعهدات برجامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۴۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران همسو با سایر کشورهای جهان، گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌ها و ظرفیت تولید برق هسته‌ای برداشته است.

به گزارش مشرق، محمد اسلامی در جریان بازدید از واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر درباره میزان برق هسته‌ای تولید شده در این نیروگاه اظهار داشت: ‌ در یک دهه گذشته ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شده است.

وی افزود: سال ۱۴۰۲ جشن دهمین سال تولید برق از نیروگاه اتمی بوشهر برگزار شد و بر اساس آمار در یک دهه گذشته ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای در این نیروگاه تولید شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: تولید این میزان برق هسته‌ای، موجب صرفه‌جویی ۱۰۳ میلیون بشکه نفت خام شده که ارزش این میزان صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی بیش از ۸ میلیارد دلار است.

اسلامی خاطرنشان کرد: تاکنون با تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، ‌نیروگاه اتمی بوشهر توانسته ۴ بار هزینه صرف شده بابت احداث خود را تامین کند.

وی با بیان اینکه تحقق تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای از موضوعات مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری است؛ گفت: این طرح مهم با جدیت در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد و بلوغ هسته‌ای کشور از طریق تولید انرژی و برق هسته‌ای با جدیت دنبال می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به سهم ۱۱ درصدی برق هسته‌ای تولیدشده در نیروگاه‌های اتمی جهان عنوان کرد: در جریان برگزاری بیست و هشتمین اجلاس جهانی تغییرات اقلیمی سازمان ملل مقرر شد تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت انرژی هسته‌ای برای تولید برق جهانی سه برابر شود که ما نیز گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی کشور خود برداشته‌ایم.

دیگر خبرها

  • ادعای بی‌اساس گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • چرا اورانیوم ۶۰ درصد غنی می کنیم؟ | پاسخ رییس سازمان انرژی اتمی+ فیلم
  • رییس سازمان انرژی اتمی: نیاز به غنی‌سازی بالاتر داشتیم/ به دنیا هم اعلام کرده‌ایم که محل مصرف ما حوزه سلامت و پزشکی است
  • توجه ویژه صنعت هسته‌ای به فناوری‌های روز دنیا
  •  استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی