Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: کل صادرات شرکت از زمان تأسیس تاکنون ۹۰ هزار تن بوده که امسال با برنامه‌ریزی صورت گرفته در شش‌ماهه نخست بیش از ۹۰ هزار تن ورق API صادر و تا پایان سال نیز این رقم به ۲۰۰ هزار تن می‌رسد. ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۶ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، امین ابراهیمی امروز در نشست خبری با خبرنگاران، بابیان اینکه فولاد اکسین در سال 88 به‌منظور ایجاد رابطه میان صنعت نفت و فولاد راه‌اندازی شد، اظهارداشت: اکنون شرکت فولاد اکسین با تکنولوژی دانیلی ایتالیا جزو ده شرکت برتر دنیا در حوزه تولید ورق‌های فولادی عریض است که نمونه واحد عملیات حرارتی آن را فقط 4 شرکت در دنیا دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عمده تولید این شرکت تمرکز بر ورق عریض 4.5 متر جهت لوله‌های 56 اینچ انتقال نفت و گاز است. البته سبد محصولی که برای فولاد اکسین طراحی‌شده ظرفیت کارخانه را یک‌میلیون و 50 هزار تن با اسلب 23 تنی عنوان کرده اما به سبب عدم توان تولید اسلب 23 تنی در ایران تولید کارخانه هنوز به ظرفیت اسمی خود نرسیده است.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان به محصولات تولیدی این شرکت اشاره کرد و گفت: تولیدات پیش‌بینی‌شده سازنده برای این شرکت شامل 53 درصد ورق‌های API، ده درصد ورق‌های ساختمانی و 37 درصد ورق‌های خاص برای صنایع نظامی، کشتی‌سازی و دیگر صنایع است اما اکنون 60 درصد سبد ما را ورق‌های ساختمانی، 10 درصد ورق‌های API و 30 درصد ورق‌های خاص برای صنایع مختلف تشکیل می‌دهند.

ابراهیمی با اشاره به عملکرد 6 ماهه شرکت در سال 98، عنوان کرد: از ابتدای سال 98 تا شهریورماه حدود 395 هزار تن محصول ورق فولادی تولید کردیم که نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان به بدهی‌های شرکت تا پایان سال 97 اشاره کرد و افزود: مجموع بدهی‌های شرکت تا پایان سال 97 حدود یک هزار میلیارد تومان بود که عمده آن به جریمه‌ها مربوط می‌شد.

وی ادامه داد: متأسفانه هنگامی‌که مدیریت شرکت را تحویل گرفتیم برند فولاد اکسین به سبب همین بدهی‌ها آسیب جدی دیده بود و باوجود بدهی بالا فقط 450 میلیارد تومان سرمایه در شرکت وجود داشت و حدود 164 میلیارد تومان زیان انباشته داشتیم.

ابراهیمی در ادامه به عملکرد سال 98 شرکت فولاد اکسین اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌های استراتژیک شرکت انجام اورهال دستگاه‌ها پس از گذشت ده سال از کارکرد آن‌ها بود اما متأسفانه به سبب تحریم شرکت‌های خارجی حاضر به انجام همکاری در این زمینه نشدند؛ بنابراین با استفاده از توان و دانش داخلی توانستیم خطوط مختلف تولید را اورهال کرده و از شرکت‌های خارجی بی‌نیاز شویم.

از دست رفتن هزار میلیارد تومان فرصت در صنعت نفت و گاز

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان به میزان صادرات این شرکت اشاره کرد و بیان داشت: درحال حاضر قراردادهایی با دیگر شرکت‌های تولید اسلب در داخل بسته‌شده و درنهایت ورق‌های تولیدی به کشورهای خارجی شامل 7 کشور عربی و برخی کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

وی افزود: کل صادرات شرکت از زمان تأسیس تاکنون 90 هزار تن بوده که امسال با برنامه‌ریزی صورت گرفته در شش‌ماهه نخست بیش از 90 هزار تن ورق API صادر و تا پایان سال نیز این رقم به 200 هزار تن می‌رسد.

ابراهیمی با انتقاد از واردات کالای مشابه کالای تولیدی در شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: بارها به وزارت صمت اعلام کردیم که اجازه واردات کالاهای مشابه کالای تولیدی این شرکت را به واردکنندگان ندهند اما از سویی دیگر به سبب اعتماد ازدست‌رفته فولاد اکسین شرکت‌های دیگر حاضر به همکاری با این واحد تولیدی نبوده و همین مسئله از سال 95 تا امروز باعث از دست رفتن یک هزار میلیارد تومان فرصت در صنعت نفت و گاز شد.

بومی‌سازی 3 محصول در شش ماه

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با اشاره به نگاه جدید هیئت‌مدیره به فولاد اکسین گفت: نگاه جدید هیئت‌مدیره به شرکت به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی است؛ بنابراین برای آن تا سال 1400 نقشه استراتژیک ایجاد کرده و برنامه‌ریزی کردیم برمبنای آن اهداف استراتژیک فعالیت‌های شرکت را به سرانجام برسانیم.

وی افزود: براساس نقشه استراتژیک با توجه به امکانات و تکنولوژی خاصی که در فولاد اکسین وجود دارد برنامه‌ریزی برای تولید انواع ورق موردنیاز صنایع را در دستور کار قراردادیم.

روایتی جالب از شکست تحریم علیه فولاد ایرانواکنش عضو انجمن فولاد به تحریم جدید آمریکا: از سیاست غلط دولت ضرر کردیم، ولی از تحریم نهدبیر انجمن فولاد: تحریم 4محصول فولادی توسط آمریکا بی‌تأثیر است/ وابستگی 11میلیون تنی فولاد را به 1میلیون تن کاهش دادیم

ابراهیمی ادامه داد: بر این اساس برنامه‌ریزی کردیم سالانه سه محصول در شرکت بومی‌سازی شود اما با تکیه‌بر توان و دانش داخلی موفق شدیم این محصولات را شش‌ماهه بومی‌سازی کنیم.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان تصریح کرد: 73 درصد مواد اولیه موردنیاز شرکت از داخل استان تأمین می‌شود که قیمت آن‌ها نزدیک به هزار میلیارد تومان بوده و نزدیک به 90 میلیارد ارزش‌افزوده برای استان به دنبال داشته است. همچنین این مقدار در سال 97 حدود 124 میلیارد تومان ارزش‌افزوده برای استان ایجاد کرده است.

سهام فولاد اکسین از خوزستان خارج نشده

ابراهیمی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر واگذاری سهام فولاد اکسین به سرمایه‌گذاران خارج استان، گفت: انتشار برخی اخبار مبنی بر انتقال سهام فولاد اکسین خوزستان واقعیت ندارد و اکنون 30 درصد سهام متعلق به هلدینگ صدر و تأمین، 30 درصد متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی و 40 درصد نیز متعلق به شرکت گروه ملی فولاد ایران است.

وی افزود: پیش‌ازاین به مدت 10 سال تعیین مدیریت شرکت بر عهده شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی بوده که با دستور وزیر اکنون تعیین مدیریت شرکت بر عهده هلدینگ صدر و تأمین گذاشته‌شده است.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان تأکید کرد: سهام فولاد اکسین خوزستان به هیچ استان دیگری واگذار نشده و اخبار منتشرشده در این خصوص کذب است.

انتهای پیام/ش

R41468/P/S6,57/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۴۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲

محمدصادق مهرجو گفت: تحریم‌های آمریکا در مقطع زمانی کنونی خیلی جدی دنبال نخواهد شد و صادرات نفت خام ما را خیلی با چالش مواجه نمی‌کند. روند تولید نفت خام در سال جدید افزایشی خواهد بود و متعاقب آن، صادرات ما هم در سطح فعلی حفظ خواهد شد

محمدصادق مهرجو، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: به طور متوسط ایران در سال ۱۴۰۲، روزانه ۳.۲ میلیون بشکه نفت خام تولید کرده است که از این میزان، روزانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه به سمت پالایشگاه‌های داخلی ارسال و مابقی برای صادرات در دسترس بوده است. یعنی ما به طور متوسط روزانه یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام برای صادرات داشتیم. عمده صادرات ما نیز به پالایشگاه‌های چین و هند انجام می‌شد.

 

وی ادامه داد: در این بین، راه‌های صادرات نفت خام به بازار‌های آسیا مجددا احیا شد و نیاز کشور‌های بزرگ و واردکننده نفت خام مانند چین و هند را تامین کرد؛ به خصوص کشور چین که به دلیل چشم‌انداز مثبت اقتصادی، بعد از پاندمی کرونا قصد افزایش واردات نفت خام و افزایش ظرفیت‌های پالایشی را دارد.

 

مهرجو درخصوص نیاز وارداتی کشور چین توضیح داد: اگر تولید روزانه نفت خام چین را به طور متوسط ۴.۲ میلیون بشکه و ظرفیت پالایشی این کشور را ۱۹.۵ میلیون بشکه در نظر بگیریم، چین روزانه نیاز به واردات ۱۵ میلیون بشکه نفت خام دارد که با توجه به تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه صادرات نفت خام روسیه و تخفیف‌هایی که این کشور مجبور است برای فروش نفت خام خود بدهد، بخش عمده‌ای از واردات نفت خام چین را به خودش اختصاص می‌دهد.

 

وی افزود: البته تخفیف‌های ایران با توجه کیفیت بالاتر نفت خام صادراتی ما نسبت به نفت خام روسیه، به مراتب کمتر است. از طرفی ما رقیب دیگری، چون عراق داریم که مانع تحریمی برای فروش نفت خام خود ندارد و البته تخفیفی هم بابت فروش، پرداخت نمی‌کند. از آنجا که نوع نگاه چینی‌ها و هندی‌ها به بازار واردات نفت خام صرفا استفاده از موقعیت کنونی برای تامین بیشتر و ارزان‌تر نفت خام پالایشگاه است، لذا چشم‌پوشی از این موقعیت که به سبب تحریم فروش نفت خام ایران و روسیه، فراهم کرده بسیار سخت است. به همین علت به نظر می‌رسد میزان سودی که پالایشگاه‌های نفت خام چین و هند ناشی از واردات نفت خام تخفیف‌دار ایران و روسیه (مخصوصا تخفیف‌های روسیه) دریافت می‌کند، باعث می‌شود که بتوانند ریسک‌های وارداتی را تحمل کنند و از این سود قابل توجه، صرف نظر نکنند.

 

این کارشناس انرژی عنوان کرد: بر اساس خبر‌هایی که وجود دارد، حتی پالایشگاه‌های نفت خام اروپایی که قبل از تحریم‌های روسیه و سقف قیمتی اعمال شده، مقصد اصلی صادرات نفت خام این کشور بوده‌اند همچنان نتوانستند از واردات نفت خام این کشور علی رغم تحریم‌های اعمال شده اتحادیه اروپا، چشم پوشی کنند و همچنان از طریق واسطه‌های خودشان واردات نفت خام تخفیف دار روسیه را ادامه می‌دهند. این سود آنقدر زیاد است که توجه شرکت‌های نفتی اروپایی را به خودش جلب کرده و این شرکت‌ها از طریق شرکت‌های کوچک واسطه‌ای، در زمینه واردات و معامله‌های محموله‌های نفت خام فعال هستند.

 

مهرجو با اشاره به اینکه امسال در آمریکا انتخابات برگزار خواهد شد و برای حزب دموکرات و رئیس جمهور فعلی آمریکا عدم افزایش قیمت‌های فرآورده‌های نفتی در بازار آمریکا، یکی از هدف‌های اصلی است، گفت: آمریکایی‌ها سعی می‌کنند علی رغم اعلام رسمی تحریم‌ها، در عمل سختگیری زیادی را برای تجارت کشور‌های تحت تحریم (حداقل تا موعد انتخابات) نداشته باشند تا کمبود عرضه در بازار نفت خام به خصوص باعث تلاطم قیمتی در بازار آمریکا نشود.

 

وی ادامه داد: از مجموع این صحبت‌ها می‌توان نتیجه گرفت که تحریم‌های آمریکا در مقطع زمانی کنونی (حداقل تا زمان انتخابات آمریکا) خیلی جدی دنبال نخواهد شد و صادرات نفت خام ما را خیلی با چالش مواجه نمی‌کند. روند تولید نفت خام در سال جدید افزایشی خواهد بود و متعاقب آن، صادرات ما هم در سطح فعلی حفظ خواهد شد و اگر چالشی از ناحیه تحریم برای صادرات ما بوجود بیاید قابل توجه نخواهد بود.

 

این کارشناس انرژی درمورد نگاه چین به کشور‌های تامین کننده نفت خام گفت: نحوه برخورد چین با توجه به سابقه و نوع نگاه اقتصادی که دارد، تغییر به‌خصوصی نخواهد کرد؛ چون نگاه چین به کشور‌های تامین کننده نفت خام، یک نگاه مقطعی نیست و تمایل دارد که روابط خود را با تمامی صادر کنندگان حفظ کند و البته در سبد انرژی خود، انواع نفت خام وارداتی با مشخصات مختلف داشته باشد.

 

مهرجو در پایان اضافه کرد: چین رابطه خوبی با عمده صادرکنندگان نفت خام در آسیا از جمله عربستان و عراق و کویت دارد و بعد از تحریم‌ها هم در قالب قرارداد ۲۵ ساله ایران، رابطه خوب و پایداری با ما برقرار کرده است. قطعا حفظ این رابطه هم به نفع آنهاست و هم قابل چشم پوشی نیست. با توجه به تخفیف‌هایی که ما برای نفت خام خود درنظر داریم، سود بیشتری هم از واردات نفت خام ما نسبت به واردات از عربستان و عراق خواهد برد؛ لذا با توجه به احتمال اعمال تحریم‌های جدید آمریکا، فکر می‌کنم که تنها خریداران ما در شرکت‌های چینی میزان چانه زنی شان را بیشتر خواهند کرد به بهانه اعمال تحریم‌های احتمالی، ولی صرف نظر کردن و یا کاهش نفت خام از ایران، بسیار بعید به نظر می‌رسد، چون هر دو طرف (هم ایران و هم چین) از این شراکت سود خواهند برد.

دیگر خبرها

  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • مارتینز اخراج شد، چون ۲۰ روز فولاد را تعطیل کرد!
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر پرافتخار گاز ایران
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲
  • رکورد شکنی تولید در شرکت فولاد اکسین خوزستان
  • اروپا ایران را در پی حمله به اسرائیل تحریم می کند؟ | اقدام اتحادیه اروپا علیه تولید و صادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی
  • مهر تأیید نهادهای بین‌المللی بر رشد صنعت نفت ایران
  • رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم