Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-03-29@11:08:04 GMT

درمان آلزایمر و پارکینسون با حسگر زیستی

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۴۹۶۵

درمان آلزایمر و پارکینسون با حسگر زیستی

نوآوری دانشگاه راتگرز ممکن است به درمان بیماری آلزایمر و پارکینسون کمک کند.

به گزارش ایسنا به نقل از هیلث نیوز، گروهی به سرپرستی دانشگاه راتگرز، فناوری حسگرزیستی تولید کردند که می‌تواند به درمان بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون و سایر اختلالات عصبی از طریق سلول‌های بنیادی کمک کند.

این فناوری به صورت یک گرافن (یکی از آلوتروپ‌های کربن ومتشکل از یک ساختار بلوری لانه زنبوری دوبعدی) منحصر به فرد و سطحی بر پایه طلاست و قابلیت تصویربرداری با فناوری پیشرفته دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین می‌تواند سرانجام سلول‌های بنیادی را با ردیابی مواد ژنتیکی (RNA) کنترل ‌کند. این مواد ژنیتکی در تبدیل سلول‌های بنیادین به سلول‌های مغزی (نورون ها) مشارکت دارند.

سلول‌های بنیادی می‌توانند به سلول‌های مختلفی تبدیل شوند. در نتیجه، سلول درمانی برای درمان ترمیمی اختلالات عصب شناختی مانند آلزایمر، پارکینسون، سکته مغزی وآسیب طناب نخاعی و سلول‌های بیماری که نیاز به تعویض یا ترمیم دارند، امیدوار کننده است؛ اما مشکل این روش درمانی تشخیص سلول‌های بنیادی و کنترل آن‌هاست. تشکیل تومور و تبدیل کنترل نشده سلول‌های بنیادی مشکلی کلیدی است.

محقق ارشد این تحقیق، کی بوم لی، استاد گروه شیمی و زیست شناسی شیمیایی دانشکده هنروعلوم دردانشگاه راتگرز نیوبرانزویک، گفت: "چالش اصلی، اطمینان از حساسیت و دقت بالایی است که در تشخیص نشانگرهای زیستی و شاخص‌هایی مانند ژن‌های اصلاح شده یا پروتئین‌ها در ریز محیط سلول‌های بنیادی پیچیده، وجود دارد. فناوری ما که پیشرفت آن چهار سال طول کشید، پتانسیل بسیار زیادی در تجزیه و تحلیل انواع فعل و انفعالات سلول‌های بنیادی نشان داده است."

سطح حسگر منحصر به فرد این تحقیق از ردیفی از لایه های بسیار نازک گرافن و نانوساختارهای طلا تشکیل شده است. این سطح، با تصویربرداری با فناوری پیشرفته (طیف نمایی رامان)، ژن‌ها را شناسایی کرده و انواع مختلف سلول‌های بنیادی را با اطمینان، انتخاب بهتر و حساسیت بیشتری نسبت به حسگرهای زیستی امروزی تشخیص می‌دهد.

این گروه معتقد است که فناوری جدید می‌تواند کاربردهای مفیدی داشته باشد. هدف گروه لی، توسعه سطوح حسی سریع و دقیق، تسهیل در درمان اختلالات عصبی از طریق سلول درمانی است.

مؤسسه ملی سلامت معتقد است، سلول‌های بنیادی می‌توانند به‌عنوان منبعی تجدید پذیر برای سلول‌ها و بافت‌های جایگزین در درمان بیماری‌هایی ازجمله دژنراسیون ماکولا (تخریب لکه زرد چشم)، آسیب طناب نخاعی، سکته مغزی، سوختگی، بیماری قلبی، دیابت، آرتروز و روماتیسم باشند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۴۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزتراشه‌های هوش مصنوعی با کمترین مصرف انرژی رونمایی شدند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، دانشمندان چینی ادعا می‌کنند ریزتراشه‌هایی را ساخته‌اند که کم‌مصرف‌ترین ریزتراشه‌های هوش مصنوعی در جهان هستند.

تراشه‌های هوش مصنوعی در اندازه‌های بسیار کوچک برای قرار گرفتن در دستگاه‌های هوشمند مانند تلفن‌های همراه، می‌توانند راهگشای کارکرد‌های آفلاین و خلاقانه مانند کنترل صوتی و کنترل ذهنی باشند.

آن دسته از تراشه‌های هوش مصنوعی که برای کار‌های سنگین طراحی شده‌اند، به دلیل نیاز‌های محاسباتی بالا، اغلب به قدرت قابل‌توجهی نیاز دارند که استفاده از آنها را در سناریو‌های دنیای واقعی محدود می‌کند. پروفسور ژو جون (Zhou Jun) و تیمش از دانشگاه علوم و فناوری الکترونیک چین (UESTC) مصرف انرژی را از طریق الگوریتم و بهینه‌سازی معماری به میزان قابل توجهی کاهش داده‌اند.

این تیم دو تراشه هوش مصنوعی را در کنفرانس بین‌المللی مدار‌های حالت جامد که در سانفرانسیسکو برگزار شد، به نمایش گذاشت. کنفرانس مورد اشاره به «المپیک» صنعت مدار‌های مجتمع مشهور است و محققان، مهندسان و متخصصان برتر از سراسر جهان را گرد هم می‌آورد تا در خصوص جدیدترین پیشرفت‌ها در مدار‌های حالت جامد و نیز آینده فناوری تراشه بحث کنند.

اولین تراشه از دو تراشه هوش مصنوعی برای تعبیه در دستگاه‌های هوشمند به منظور فعال کردن کنترل صوتی آفلاین طراحی شده است. این تراشه کاملاً متمایز از سایر سیستم‌های تشخیص صدای استاندارد است، زیرا در شناسایی کلمات کلیدی و تشخیص سیگنال‌های صوتیِ گوینده، بسیار برتر عمل می‌کند. علاوه بر این، این تراشه می‌تواند صحبت‌های گوینده مورد نظر را حتی در موقعیت‌های پر سروصدا و همراه با صداهای محیطی مانند تلویزیون، موسیقی یا مکالمه به‌دقت تشخیص دهد این تراشه قرار است در سناریوهای کنترل صوتی و کم‌مصرف، مانند خانه‌های هوشمند، دستگاه‌های پوشیدنی و اسباب‌بازی‌های هوشمند استفاده شود.

دومین تراشه این تیم که در کنفرانس سانفرانسیسکو رونمایی شد، برای تشخیص سیگنال‌های تشنج در افراد مبتلا به صرع طراحی شده است. این فناوری از تشخیص الکتروانسفالوگرام برای تشخیص تشنج‌های صرع و هشدار دادن به بیمار برای کمک‌های پزشکی یا درمان استفاده می‌کند.

انتهای پیام/

نازنین احسانی طباطبایی

دیگر خبرها

  • یک کمپلکس نانویی ممکن است به درمان بیماری‌های خودایمنی کمک کند
  • تغییر ژن‌های ایمنی در خون بیماران آلزایمر
  • فعالیت دانش‌بنیان در استان بوشهر به‌ یک فرهنگ تبدیل شده است
  • کشف سرنخ های جدید برای شناسایی بیماری‌های خودایمنی
  • فناوری نانو به کمک درمان بیماری‌های خودایمنی می‌آید
  • ساخت حسگری دقیق برای نظارت بر سلول‌های قلب
  • درمان اصلی کبد چرب چیست؟
  • ریزتراشه‌های هوش مصنوعی با کمترین مصرف انرژی رونمایی شدند
  • چگونه سرمایه داری به تهدیدی برای دموکراسی تبدیل شد؟
  • نوشیدنی‌های موثر در درمان بیماری‌های کلیوی + فیلم