Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@17:10:31 GMT

تاثیر میدان جدید نفتی نام آوران بر سفره مردم

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۵۶۸۸

تاثیر میدان جدید نفتی نام آوران بر سفره مردم

میدان جدید نفتی «نام آوران» که دومین مخزن عظیم نفتی کشف شده در تاریخ ایران است، ۵۳.۳ میلیارد بشکه ذخیره درجا دارد؛ اما این اکتشاف چه اهمیت و تاثیری برای سفره مردم دارد؟

وزیر نفت ابتدای هفته جاری جزئیاتی از میدان جدید نفتی نام آوران را برای خبرنگاران تشریح و اعلام کرد که میدان جدید نفتی «نام آوران» که دومین مخزن عظیم نفتی کشف شده در تاریخ ایران است، ۵۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ میلیارد بشکه ذخیره درجا دارد. نفت قابل استحصال از مخزن تازه کشف شده، با ضریب بازیافت ١٠ درصد معادل ٢.٢ میلیارد بشکه است.

انتشار این خبر که البته پیشتر نیز توسط مقامات وزارت نفت و رئیس جمهور به کلیات آن اشاره شد، سوالاتی را در افکار عمومی ایجاد کرد.

علیرضا بازارگان، عضو هیات علمی دانشگاه تهران طی یادداشتی در شبکه های اجتماعی به برخی سوالات پیرامون اکتشاف میدان جدید نفتی نام آوران پاسخ داده است که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

قبل از کشف میدان جدید، ظرفیت مخازن نفتی ایران چقدر بود؟

اندازه ذخایر نفت موجود در میدان های هر کشور محل اختلاف نظر است ولی به طور تقریبی می توان گفت که ذخایر قابل برداشت ایران قبل از این کشف حدود ۱۵۶ میلیارد بشکه بود که حدود ۹ الی ۱۰ درصد نفت دنیا را تشکیل می دهد. این میزان نفت، ایران را در رتبه چهارم دنیا قرار داده است.

میدان جدید کشف شده، چقدر نفت دارد؟

ظرفیت جدید کشف شده حدود ۲۲ میلیارد بشکه است که با چند میدان کشف شده قبلی اشتراکاتی دارد. نهایتا مجموع ظرفیت مخازن در منطقه مد نظر ۵۳ میلیارد بشکه نفت است که البته همه آن قابل برداشت نیست. این نفت در منطقه وسیعی قرار گرفته است به طوری که محدوده آن بزرگتر از کشور لوکزامبورگ یا بحرین است.

آیا می توان از تمام نفت کشف شده در مخزن استفاده کرد؟

خیر. از هیچ میدان نفتی در دنیا نمی توان تمام نفت موجود در آن را استخراج کرد. میانگین استخراج حدود یک سوم هر مخزن است ولی با توجه به ویژگی هر مخزن و تکنولوژی به کار گرفته شده، این عدد بسیار متغیر خواهد بود. به عنوان مثال، میدان آزادگان حدود ۲۵ میلیارد بشکه نفت دارد و بیست سال از کشف آن می گذرد، ولی فقط حدود ۵ میلیارد بشکه از این مخزن قابل استخراج خواهد بود، که آن هم هنوز محقق نشده است.

پس با فرض اینکه بتوان حدود ۱۰ درصد از نفت موجود در میدان نام آوران را استخراج کرد، چیزی حدود ۲ میلیارد بشکه از میدان جدید قابل استخراج خواهد بود. البته ممکن است در سال های آینده تکنولوژی استخراج نفت پیشرفت کند و این عدد افزایش یابد.

آیا پول نفت میدان نام آوران به زودی بر سر سفره مردم می آید؟

خیر. همانطور که گفته شد، فاصله زمانی بین کشف یک میدان و استخراج نفت موجود در آن چندین سال است. بعید است در دهه آینده نفت نام آوران استخراج شود. هنوز میدان های دیگری در صف انتظار برای استخراج هستند.

آیا کشف میدان نام آوران مهم است؟

قطعا بلی. قبل از تحریم های ظالمانه، ایران روزانه حدود ۳.۵ میلیون بشکه نفت از ذخایر خود استخراج می کرد. با فرض اینکه تحریم های ظالمانه برداشته شود و ایران دوباره به این عدد بازگردد و حتی افزایش تولید هم داشته باشد، به این معنی است که ذخایر نام آوران (و اطراف آن) به تنهایی می تواند چند سال نفت کل کشور را تامین کند! به عبارت دیگر، با قیمت نفت امروز، ارزش نفت قابل استخراج از نام آوران و اطراف آن حدودا ۳۰۰ میلیارد دلار خواهد بود./ مهر

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۵۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح کدینگ نباید به صنعت گردشگری و جذب مسافر لطمه وارد کند

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در نشست با مدیر شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی منطقه کرمان گفت: تامین سوخت مردم، موضوع بسیار مهم و کلیدی است و نباید تصمیمات مدیران به گونه‌ای باشد که عرضه سوخت برای مردم سخت باشد و موجب نارضایتی در جامعه شود.  

وی افزود: طرح کدینگ کارت‌های سوخت، مزایای فراورانی از جمله: در بحث کنترل و کاهش قاچاق سوخت و جلوگیری از تخلفات برخی جایگاه داران سوخت دارد؛ اما نباید اجرای این طرح، خللی در عرضه سوخت به مردم ایجاد کند که موجب برخی نارضایتی‌ها برای شهروندان شود.

رییس شورای قضایی استان کرمان توجه به صنعت گردشگری و جذب مسافر در استان کرمان را مورد تاکید قرار داد و  بیان کرد: در تعطیلات عید سعید فطر و ابتدای سال، اجرای طرح کدینگ در استان کرمان مشکلاتی برای برخی مسافران در تامین سوخت خودروهایشان  به وجود آورده بود و باید اطلاع رسانی دقیق تری در این رابطه از سوی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی به مسافران در خصوص استان‌هایی که طرح کدینگ در آن ها اجرا شده است، می‌شد.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان تاکید کرد: ۳ مقوله ترویج فرهنگ استفاده از سوخت، گسترش فرهنگ استفاده از گاز CNG و مبارزه بی امان با قاچاق سوخت باید در اولویت کار قرار گیرد.

وی افزود: شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی باید تقویت و گسترش جایگاه‌های CNG را در دستور کار خود قرار دهد و کمبود، تعطیلی و شلوغی جایگاه‌های عرضه سوخت گاز به هیچ وجه قابل قبول نیست.  

حجت الاسلام حمیدی بیان کرد: دستگاه قضایی برای حمایت از شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی موضوع مبارزه با قاچاق سازمان یافته سوخت را در دستور کار قرار داده است و اقدامات خوبی در این رابطه در استان کرمان صورت پذیرفته است.  

وی با بیان اینکه مردم نباید برای تامین سوخت خود در جایگاه‌ها معطل بمانند، افزود: رسیدگی به تخلفات برخی جایگاه داران سوخت در دستور کار دستگاه‌های متولی قرار دارد.

هوشنگ غلامی، مدیر شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی منطقه کرمان گفت: شرکت ملی پخش منطقه کرمان، تامین کننده سوخت چندین استان کشور از جمله استان‌های شرقی کشور است.  

وی از حمایت‌های دستگاه قضایی استان کرمان قدردانی کرد و بیان داشت:هم اکنون ۳۰۰ جایگاه عرضه سوخت فعال در استان کرمان  و ۴۰۰ نمایندگی فروش روستایی داریم که به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

غلامی تصریح کرد: ۸۰ جایگاه CNG نیز در سراسر استان کرمان در حال فعالیت می‌باشند.  

وی گفت: در زمینه مبارزه با قاچاق سوخت و متخلفین این حوزه نیازمند حمایت دستگاه قضایی استان کرمان هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • علیرضابیگی: دولت رئیسی ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرده
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • اجرای طرح کدینگ نباید به صنعت گردشگری و جذب مسافر لطمه وارد کند
  • چریش‌های معطر، محبوب سفره‌های مردم بجنورد
  • چریش های معطر، محبوب سفره های مردم بجنورد
  • لزوم نظارت بر تولید نان از مزرعه تا سفره
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • برنج خارجی هم کم کم از سفره مردم پر می‌کشد
  • روزنامه شرق : گول قفسه این روزهای فروشگاه ها را نخورید؛ برنج خارجی هم کم کم از سفره مردم پر می‌کشد