Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - طاهره گودرزی؛ احمد شریفی، دبیر انجمن ملی سنگ ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: بر روی سنگ های تزیینی، 20 درصد عوارض وضع شد که انجمن و معادن سنگ‌های تزیینی نیز با این عوارض مخالف هستند  و در جلسات متعدد با وزارت صمت مطرح کردیم این عوارض به ضرر معادن سنگ تزیینی است و باعث تعطیلی این معادن می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حساسیت معاونت معدنی وزارت صمت، از بین 2000 معدن موجود در این صنعت، حدود 20 واحد فرآوری وجود دارد که برای صادراتشان نیاز به سنگ با کیفیت دارند.در تعامل با وزرات صمت قرار شد راهکاری بیاندیشیم تا سنگ با کیفیت را برای واحدهای فرآوری تامین کنیم. به همین دلیل انجمن سنگ ایران این موضوع را به تمام تشکلات سراسر کشور بخشنامه کرد که اگر واحد فرآوری نیاز به سنگ با کیفیت دارند، به ما اعلام کنند تا با همکاری وزارت صمت نیاز آن واحد تامین شود. 

وی افزود: وزارت صنعت،معدن و تجارت به این باور رسید که عوارض 20 درصد برای سنگ های تزیینی از ابتدا منطقی نبود، لذا در جلسه پایشی که قرار است بعد از دو ماه از اجرای این طرح برگزار شود، براساس نتایج به دست آمده قطعا تجدید نظرخواهد شد. 

شریفی با اشاره به مشکلات اساسی در زنجیره صنعت سنگ کشور گفت: متاسفانه صنعت سنگ در کشور به دلیل نداشتن بازار با یک سوم ظرفیت خود تولید می کند. تحریم ها تاثیر بسزایی در صادرات محصولات داشته است. ما در کشور 30 میلیون تن ظرفیت تولید داریم که فقط 9 میلیون تن تولید می شود. وی افزود: یکی دیگر از معضلات اصلی این صنعت، نقل و انتقال پول است که به دلیل تحریم ها این موضوعات سخت تر شده و واحدهای صادرکننده با دشواری فعالیت و صادرات می کنند.

دبیر انجمن سنگ‌های تزیینی در مورد شعاری بودن احیا و فعال‌سازی معادن کوچک مقایس مطرح کرد: تمام معادن سنگ های تزیینی کوچک مقیاس هستند. معادنی که اعلام شده کار احیای آن انجام شده، بیشتر فلزی هستند که به دلیل داشتن مشتری (ذوب آهن،واحدهای فولادسازی و...) برای محصولاتشان، ماشین آلات به انها تعلق می گیرد، و فعال‌سازی آنها بسیار ساده تر از معادن سنگ‌های تزیینی است، مشروط بر اینکه خریدار برای محصولات شان وجود داشته باشد که معادن مس، سنگ آهن و... را شامل می شود.

وی  در پایان معضل اصلی معادن سنگ‌های تزیینی را نبود بازار دانست و ادامه داد: برای محصولات این معادن، خریداری وجود ندارد. یکی از مسایلی که قرار است هفته آتی در کارگروه معادن کوچک مقیاس در اتاق اصفهان مطرح شود، این است که باید امکان ایجاد یک  کنسرسیوم صادراتی قوی فراهم شود تا معادنی که پتانسیل برند شدن را دارند، محصولات استاندارد و با کیفیتشان در بازاهای جهانی و داخلی خریداری شود. لذا برای این معادن که بیشتراز 150 تا 200معدن نیست، باید برنامه ریزی صورت گیرد و به شرط وجود بازار بتوانند در چارچوب طرح احیا قرار گیرند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عوارض سنگ تزئینی احمد شریفی معادن سنگ تزئینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۶۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید در واحدهای صنعتی استان سمنان کمتر از توان واقعی است

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تعداد زیادی از واحدهای صنعتی استان سمنان تولیدی کمتر از ظرفیت اسمی و توان واقعی دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، عباس علی آبادی عصر امروز در حاشیه افتتاح چند پروژه در شهرک صنعتی گرمسار با اشاره به اهمیت رفع مشکلات بخش صنعت برای جهش تولید اظهار داشت: دولت برای رفع مشکلات بخش صنعت اهتمام ویژه دارد.

وی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال "جهش تولید با مشارکت مردم" از سوی مقام معظم رهبری، تحقق این مهم را منوط به توسعه کمی و کیفی بخش صنعت دانست و گفت: این مهم با همراهی مردم ممکن است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سمنان استانی صنعتی بوده و از این رو ظرفیت‌های زیادی برای تحقق شعار امسال در خود دارد افزود: تعداد زیادی از واحدهای صنعتی استان سمنان تولیدی کمتر از ظرفیت اسمی و توان واقعی دارند.

علی آبادی تصریح کرد: از این رو افزایش تولید واحدهای صنعتی استان سمنان منطبق با ظرفیت اسمی با درنظر گرفتن بسته‌های حمایتی در دستور کار دولت و وزارت صمت در این سفر است.

وی با اشاره به مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های پیش رو برای افزایش ظرفیت تولید در بخش صنعت عنوان کرد: تخصیص اعتبارات به بخش صنعت به منظور جهش تولید مدنظر است.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • قول وزیر صنعت برای کمک به صنعتگران
  • بازسازی آسیب‌های معدنکاری با اصلاح قانون معادن
  • ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد
  • ظرفیت سازی برای خرید بیش یک میلون تُن گندم در آذربایجان غربی
  • افزایش بیش‌از ۱۰۰ میلیون تنی ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳ به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد
  • رئیس‌جمهور: تولید، شرط داشتن اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها است
  • تولید در واحدهای صنعتی استان سمنان کمتر از توان واقعی است
  • تحول درمعاملات برقی بورس/حسابهای وکالتی خریدبرق فعال می‌شوند
  • استخراج بیش از ۲میلیون تن زغال سنگ کک شو از معادن خراسان جنوبی