Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@22:04:04 GMT

لزوم تاسیس شورای عالی تغییرات اقلیم و معیشت جایگزین

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۶۲۶۵

به گزارش ایلنا، ایمان بابائیان در سومین نشست روسای سازمان‌های هواشناسی کشورهای سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که در تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: معیشت کشور ما وابسته به آب، خاک و حتی تنوع زیستی است و برای حفاظت از آنها باید معیشت جایگزین داشته باشیم که سازمان هواشناسی در این ارتباط چندین گزارش جامع تهیه و برای دستگاه‌ها و مسئولان ذیربط ارسال کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع باید یک شورای عالی در خصوص تغییر اقلیم، گرمایش جهانی و معیشتِ جایگزین داشته باشیم زیرا باید خیلی جدی به این مساله توجه شود ولی متاسفانه به اندازه‌ مورد انتظار جامعه علمی، به آن پرداخته نشده است و اگر همین روال ادامه یابد با چالش‌های سختی مواجه خواهیم شد، زیرا امروزه شاهد مهاجرت‌های اقلیمی در بسیاری شهرهای کشور از جمله مشهد هستیم.

بابائیان گفت: سال ۱۳۸۶ اولین نشست روسای سازمان‌های هواشناسی ۱۰ کشور عضو اکو به پیشنهاد ایران در مشهد برگزار شد از آن تاریخ همکاری‌های بین کشورهای عضو را با محوریت سازمان هواشناسی کشور و مرکز مدیریت ریسک بلایای طبیعی آغاز کردیم، دومین جلسه روسای سازمان‌های هواشناسی در ترکیه برگزار شد و امروز سومین نشست در ایران است و هم‌زمان نیز کارگاهی برای کارشناسان سازمان هواشناسی کشورهای عضو داریم.

وی افزود: مرکز مدیریت ریسک بلایای طبیعی اکو در مشهد وب سایتی را بر اساس وظایفی که در دومین نشست به روسای سازمان‌های هواشناسی عضو محول شده بود راه‌اندازی کرد که بر اساس آن یک سری خدماتی را به کشورهای عضو ارائه می‌دهد که شامل سامانه پیش‌آگاهی خشکسالی برای کشورهای عضو اکو است، پرسشنامه‌هایی را در خصوص پتانسیل کشورها در ارتباط با مدیریت بلایای طبیعی تهیه و ارسال کردیم، همچنین در برنامه آینده که با همکاری دبیرخانه اکو بوده نقشه‌های مدیریت ریسک مخاطرات طبیعی را با تاکید بر مخاطرات هیدرواقلیمی و همچنین کشاورزی تهیه خواهیم کرد.

رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی سازمان هواشناسی ادامه داد: گرمایش جهانی تاثیر زیادی بر کشاورزی و امنیت غذایی کشورهای منطقه دارد، گرمایش جهانی بیشترین تاثیر منفی را بر منطقه اکو به علاوه شمال آفریقا دارد و لازم است کشورهای منطقه همکاری خیلی نزدیکی را برای بحث سازگاری با گرمایش جهانی در بخش کشاورزی، آب، محیط زیست و مدیریت ریسک بلایای طبیعی داشته باشند.

وی اظهار داشت: در ارتباط با گرمایش جهانی جدیدترین گزارشی که هیات بین دولت‌های تغییر اقلیم ارائه داده نشان می‌دهد که کشورهای غرب ایران تقریبا از شرق مدیترانه تا حدود افغانستان در آینده با کاهش بارش مواجه خواهند شد، به طور قطعی افزایش دما را خواهیم داشت که در خوشبینانه‌ترین حالت از ۲ تا ۵ درجه خواهد بود، در سه دوره آینده نزدیک، میانه و دور یعنی ۲۰، ۴۰ و ۶۰ سال آینده با افزایش دما در منطقه مواجه می‌شویم از آنجا که کشورهای غرب ایران و حتی غرب ایران به ویژه منطقه زاگرس با بیشترین تبعات منفی گرمایش جهانی یعنی کاهش هم‌زمان بارش و افزایش قطعی دما مواجه می‌شوند، قطعا تبعات منفی زیادی به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: اکنون یک درجه افزایش دما داریم که با این همه مخاطرات اقلیمی مواجه هستیم حال تصویر کنید این مقدار به عددی بین ۲ تا ۵ درجه برسد که قطعا تبعات بسیار ناگوار و غیر قابل جبرانی را برای کشورهای منطقه به همراه خواهد داشت و ما با محوریت مرکز مدیریت ریسک می‌خواهیم همکاری نزدیکی با کشورهای عضو اکو در خصوص چالش‌های مرتبط با تغییر اقلیم داشته باشیم.

بابائیان در پاسخ به این سوال که آیا وقوع این وضعیت غیر قابل اجتناب است یا می‌توان از آنها جلوگیری کرد، گفت: اکنون اگر حتی به توافقنامه پاریس که ۲۰۱۵ در پاریس امضا شد نیز متعهد باشیم باز هم در انتهای قرن حاضر ۲.۷ دهم درجه افزایش دما خواهیم داشت یعنی باید اقدامات سختگیرانه‌تری حتی نسبت به توافقنامه پاریس داشته باشیم، طبق یافته‌های علمی، برای جلوگیری از گرمایش جهانی باید اقدامات سختگیرانه‌تری نسبت به توافقنامه پاریس داشته باشیم که البته اجرای آن برای ایران و کشورهای در حال توسعه واقعا سخت است چون اقتصاد ما به شدت به نفت و گازهای گلخانه‌ای وابسته است.

وی افزود: طبق توافقنامه پاریس تعهد کردیم تحت شرایطی بین ۴ تا ۱۲ درصد کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای داشته باشیم، اگر واقعا تمام کشورهای دنیا دست به دست هم بدهند و نگذارند دما بیشتر از ۲ درجه افزایش یابد شاید بتوانیم عواقب را کمی تعدیل کنیم، اما واقعا اقدامات خیلی سختگیرانه‌تری لازم است تا افزایش دمای کره زمین را زیر ۲ درجه نگه داریم حتی در توافق‌نامه پاریس گفته شده که تلاش شود زیر ۱.۵ درجه بماند که با این وضعیت ممکن نیست، الان بسیاری کشورها حتی به توافق‌نامه پاریس هم عمل نکردند، میانگین ۵ سال گذشته می‌گوید که این توافق‌نامه به خوبی اجرا نشده و حتی در برخی موارد بدتر هم شده است که این امر تبعات سنگینی را برای منطقه به همراه دارد. 

رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی سازمان هواشناسی تصریح کرد: مهم‌ترین منطقه‌ آسیب‌پذیر ایران، منطقه غرب یعنی زاگرس است که بر اثر تغییر اقلیم ممکن است بخش مهمی از جنگل‌های زاگرس در دهه‌های آینده از بین برود که کنترل و مدیریت تمام اینها نیاز به برنامه‌ریزی دارد، حتی برخی مناطق روستایی بسیار آسیب‌پذیرند که باید با برنامه‌ریزی نگذاریم که مردم به علت بحث گرمایش جهانی مهاجرت کنند زیرا اکنون مهاجرت اقلیمی بسیار زیاد شده است بنابراین باید در همان مبدا به داد مردم برسیم و معیشتِ جایگزین داشته باشیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تغییرات اقلیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۶۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران/ لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

بیشتر بخوانید:

کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نمادهای آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود. بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نمادهای آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228420 برچسب‌ها دانشگاه تهران

دیگر خبرها

  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران/ لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • لزوم تقویت دانشگاه فرهنگیان
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران
  • ایمنی و بهداشت شغلی به اندازه معیشت کارگران مهم است
  • رییس جدید کمیته تخصصی هواشناسی و علوم جوی آیورا منصوب شد
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد