Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-20@04:26:12 GMT

کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت مسکن واقعی نیست

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۶۳۲۶

کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت مسکن واقعی نیست

محمود محمود زاده معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه منبع آمار دقیق بازار مسکن در حوزه خرید و فروش و کاهش یا افزایش قیمت‌ها وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی است، گفت: متاسفانه برخی از منابع از کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت مسکن در برخی از مناطق خبر دادند که نمی‌توانیم این آمار را دقیق و واقعی اعلام کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اظهار کرد: طبق آخرین آماری که دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی اعلام کرده است، کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت‌ها درست بوده؛ بنابراین نمی‌توانیم آمار‌های غلطی که در این حوزه ارائه می‌شود را تایید کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: منبعی درباره کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت مسکن وجود ندارد و برای تحلیل و ارزیابی قیمت‌ها در این بازار باید کارشناسان و متخصصان اظهار نظر کنند.

محمود زاده با بیان اینکه در ابتدای سال و دو ماه ابتدایی فصل تابستان با افزایش جهشی قیمت‌های روبرو بودیم گفت: در مهر ماه با کاهش جزئی قیمت در برخی از مناطق روبرو بودیم که این خود زمینه ساز رشد معاملات مسکن هم بود.

او با اشاره به اینکه بازار مسکن تابع شرایط اقتصادی به ویژه بازار‌های موازی به ویژه ارز و سکه است، افزود: همزمان با ایجاد ثبات در شرایط اقتصادی کشور قیمت‌ها در بازار مسکن هم به سمت ثبات و کاهش پیش می‌رود که زمینه ساز بازار متعادل در زمستان خواهد بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی یاد آور شد: برای تحلیل کامل بازار مسکن باید تمامی بازار‌ها و بخش‌های مختلف اقتصادی، شناسایی شود و بررسی‌ها در چند ماه گذشته نشان دهنده آن بود که در چند ماه گذشته بازار‌های موازی شرایط ثابتی داشتند که این خود زمینه ساز بهبود وضعیت بازار مسکن در آینده خواهد بود.

محمود زاده با اشاره به اینکه زمین یکی از موضوعات اصلی در حوزه ساخت و ساز به شمار می‌رود، گفت: در طرح اقدام ملی مسکن یکی از بخش‌های اصلی تامین زمین است که خوشبختانه مقدمات لازم برای تامین زمین در بخش‌های مختلف صورت گرفته و مراحل آن طی شده بنابراین هر استان و یا هر شهری که زمین را تامین کنند اولویت شروع پروژه با آن شهر و یا استان خواهد بود.

در صورتی که گروه‌های مختلف زمین را در اختیار سازندگان قرار دهند می‌توانیم پروژه را در آن شهر به سرعت آغاز کنیم.

منبع: فردا

کلیدواژه: بازار مسکن قیمت مسکن معاون وزیر راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۶۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گره‌گشا نبودن وام مسکن برای خانه‌دارشدن مردم

کارشناس اقتصادی گفت: از آنجایی که طرح‌های همچون پرداخت وام ۴۸۰ و ۹۰۰ میلیونی به دلیل ناتوانی مردم در بازپرداخت آن‌ها با شکست مواجه شد پس طرح فعلی هم نمی‌تواند در بازار مسکن تاثیر بسزایی داشته باشد بلکه خود موجب سخت‌تر خانه‌دار شدن مردم خواهد شد.

مجید گودرزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص افزایش وام مسکن در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: طرح جدید ارائه شده همانند طرح‌های قبلی گره‌ای از مشکلات مسکن را حل نخواهد کرد، با توجه به آنکه چندین سال است دچار سرکوب دستمزدها و درآمدها در اقتصاد ایران بوده‌ایم، به طور معمول وام‌های پرداختی متناسب با قیمت مسکن نیستند و علاوه بر آنکه توانای خانه دار کردن مردم را ندارد، پرداخت اقتصاد آن‌ها نیز از عهده اشخاصی که فاقد مسکن هستند خارج است.

وی افزود: طرح جدید با عنوان وام اشتراکی یک طرح غیرمنطقی، غیرکارشناسی و همچنین غیر قابل اجرا است و همانند سایر وام‌های تصویبی پرداخت نشده باعث ایجاد بحران در بازار مسکن خواهد شد.

کارشناس مسکن گفت: بسیاری از وام‌های موجود امکان اجرای شدن ندارند و در صورت اجرایی بودن نیز همراه با مشکلات بسیاری همانند وام خرید ۴۸۰ میلیونی هستند، که ارائه اینگونه وام‌ها در دیگر کشورها منسوخ شده است، حال طرح مطرحی از سوی بانک‌ها نه تنها گره‌گشا نیست بلکه خود مشکل ساز خواهد بود.

وام‌های مسکن در ایران از بدترین نوع وام‌ها در دنیا هستند

گودرزی عنوان کرد: وام‌های پرداختی در ایران به نسبت دیگروام‌ها در دنیا از بدترین نوع آن‌ها بشمار می‌آیند، چرا که حتی در کشورهای که اقتصاد آزاد دارند و مبنای آن‌ها سود است شاهد آن هستیم که کم بهره و طولانی‌ترین وام‌ها، وام‌های مسکن هستند اما در ایران بسیاری از آن‌ها برای پرداخت نشدن تصویب می‌شوند که این خود موجب افزایش تورم، رانت در بازار مسکن، ناکارآمد بودن و در نهایت پرداخت نشدن آن‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: ازجمله وام‌های ناموفق می‌توان به وام‌های همچون ۴۸۰ میلیونی و ۹۰۰ میلیونی که بازپرداخت ۳۵ میلیون تومانی داشتند اشاره کرد.

کارشناس مسکن افزود: بانک‌ها چه در زمان ارائه وام و یا تأمین مالی یکی از چالش‌های عمده و بزرگ بازار مسکن به شمار می‌آیند، همان طور که میدانید با توجه به اینکه دولت و مجلس بانک‌ها را مکلف به پرداخت حداقل ۲۰ در صد از تسهیلات ملی مسکن کرده است اما ترازنامه بسیاری از آن‌ها صفر و پرداخت نشده است.

طرح‌های جدید جایگزین طرح‌های شکست خورده قبلی

گودرزی گفت: امیدواریم دولت، سیاست درست و اصولی در راستای حذف اعتبار مسکن از ترازنامه و رتبه‌بندی اعتباری بانک‌ها را در پیش بگیرد چرا که این مصوبه می‌تواند برای همیشه دست بانک‌ها را از بازار مسکن کوتاه کند و تا هنگامی که بانک‌ها سود ۸۱ درصدی از بازار مسکن دارند به طور قطع وام‌های ۲۳ درصدی را پرداخت نخواهند کرد که می‌توان گفت چالش اصلی بحث جذابیت کاذب و ویرانگری است که بر تورم مسکن نهفته شده است.

وی افزود: طرح‌های جدید با توجه به شکست طرح‌های قبلی مانند وام مسکن ۹۰۰ میلیونی با بازپرداخت ۳۵ میلیون تومانی که مردم قادر به پرداخت آن نبودند جایگزین شود با این تفاوت که این طرح‌ها به صورت اشتراکی بین دو الی چهار نفر با عنوان برداشته شدن دیوارها مطرح شده‌اند و به طور معمول باز پرداخت آن‌ها ۱۲ سال است، اما این طرح‌ها نت‌ها نمی‌توانند گره‌ای از مشکلات مسکن را باز کنند بلکه خود با ناکارآمدی گره‌ای دیگر بر آن خواهد بود.

کارشناس مسکن در خصوص طرح پیشنهادی خاطر نشان کرد: اینگونه طرح‌ها مشکلی از بازار مسکن حل نخواهند کرد و به‌جای آن‌ها باید طرح‌های همچون واگذاری زمین به صورت رایگان که دولت انجام می‌دهد جایگزین کنیم و امیدواریم اینگونه طرح‌ها نتیجه بخش باشند، چراکه حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد قیمت مسکن ناشی از قیمت زمین است.

گودرزی در پایان گفت: از آنجای که ما جز وسیع‌ترین و سرشارترین کشورها از لحاظ زمین هستیم می‌توانیم تنها با یک درصد از زمین‌های کشور و اختصاص ۱۹۶ متر زمین به هر ایرانی مشکل کمبود مسکن را برطرف کنیم، چراکه این چنین رح‌ها کارایی و اثر بخشی بیشتری نسبت به طرح‌های بانکی خواهند داشت.

کد خبر 744980

دیگر خبرها

  • آغاز آماده سازی زمین های نهضت ملی مسکن در سمنان
  • شمار واحدهای نهضت مسکن ملی از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار گذشت
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
  • نوسان قیمت در محصولات کشاورزی؛ از زمین تا بازار
  • گره‌گشا نبودن وام مسکن برای خانه‌دارشدن مردم
  • قیمت طلا و سکه امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار چهارشنبه ۲۹ فروردین
  • تأمین زمین ۷۵ هزار متقاضی مسکن حمایتی در خوزستان
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • جهش ۲۲ پله‌ای فارس در اجرای طرح نهضت ملی مسکن