Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان، گفت: بازگشایی نکردن بازارچه سیف سقز و عدم به رسمیت شناخته شدن مرز رسمی سیرانبند بانه از طرف کشور عراق جهت مبادلات تجاری و تردد مسافری از موانع و مشکلات مربوط به تجارت خارجی کردستان است.

محمدباقر خلیقی امروز( ۲۲آبان) در سی و چهارمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، اظهار کرد: کردستان با جمعیت یک‌میلیون و ۶۰۰ نفر و ۱۰شهرستان، ۳۱ بخش و ۸۶ دهستان دارای یک فرودگاه هوایی بوده و همچنین با ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک، ظرفیت مناسبی برای صادرات و دروازه گمرکی برای کشور عراق و سوریه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: صادرات کشور منتهی به هفت ماه اول بالغ‌بر۷۹ هزار و ۴۲۲ تن به ارزش ۲۴ میلیون و ۴۰۷ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی ۱۷درصد افزایش و به لحاظ ارزشی ۱۱ درصد کاهش داشته است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان، با اشاره به عمده‌ترین کشورهای هدف صادراتی، بیان کرد: چین با سهم ارزشی۲۵ درصد، عراق با سهم ۲۲ درصد، امارت متحده عربی۱۱درصد، ترکیه ۱۱درصد و افغانستان با سهم ۵درصد از جمله این کشورها هستند.

خلیقی بیان کرد: متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی کشور در هفت ماه سالجاری۳۰۷ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد کاهش‌یافته است.

وی ذکر کرد: سهم استان کردستان از کل صادرات کشور منتهی بر هفت ماه سالجاری، سهم وزنی صادراتی ۸۲درصد و سهم ارزشی ۱.۶ درصد است که در مقایسه با سال گذشته ازلحاظ وزنی ۲ درصد کاهش و ازلحاظ ارزشی ۲۳درصد افزایش داشته است.

خلیقی با اشاره به اینکه در بخش تجارت ارزش‌افزوده استان ۲۲هزار میلیارد دلار است که سهم استان در این حوزه ۳۸ درصد است بیان کرد:  در بخش تجارت ۱۷۰ هزار نفر و در بخش معدن ۴ هزار نفر و در بخش صنعت ۱۵ هزار نفر در استان اشتغال‌زایی شده است.

وی همچنین صادرات سایر گمرکات استان کردستان را ۶۴۵ هزار تن به ارزش ۳۸۴ میلیون دلار اعلام کرد که نسبت به سال مشابه ازلحاظ وزنی۲۶ درصد و ازلحاظ ارزشی ۹ درصد افزایش داشته است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان، متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی کشور را هزار و ۲۷۱ دلار اعلام کرد که در مقایسه با سال گذشته ۸درصد کاهش‌یافته است.

وی بیان کرد: سهم استان کردستان از واردات کشور سهم وزنی ۹دهم درصد و ارزشی واردات ۹۳ دهم درصد است که نسبت به سال گذشته ازلحاظ وزنی ۱۲۵درصد افزایش و ازلحاظ ارزشی ۲درصد افزایش‌یافته است.

خلیقی عنوان کرد: عدم بازگشایی بازارچه سیف سقز و عدم به رسمیت شناخته شدن مرز رسمی سیرانبند بانه از طرف کشور عراق جهت مبادلات تجاری و تردد مسافری از موانع و مشکلات مربوط به تجارت خارجی کردستان است.

وی با اشاره به مشکلات تسری بسته سیاستی نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات به بازارهای هدف عراق و افغانستان و نحوه تعهد ارزی، ذکر کرد: کمبود زیرساخت‌های صادراتی و نیروی انسانی گمرکات از دیگر مشکلات مربوط به تجارت خارجی کردستان است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، افزود: قیمت هر تن کالای صادراتی کشور در هفت ماه ابتدای سال جاری  ۳۰۷ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴ درصد کاهش داشته است.

خلیقی گفت: شاخص‌های کلان اقتصادی کردستان در بخش صنعت ۵ هزار میلیارد ریال ارزش‌افزوده داشته که سهم استان در این بخش ۱۸ درصد است.

وی ادامه داد: در بخش معدن یک هزار میلیارد ریال ارزش‌افزوده وجود دارد که سهم استان کردستان برابر ۳.۹ درصد است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تعداد کارت‌های بازرگانی صادرشده در هفت ماه سال جاری را ۸۵ کارت و تعداد کل کارت‌های فعال در استان را ۵۱۴ مورد عنوان کرد و یادآور شد:  ۶۸ هزار و ۶۴۶ مورد  واحد صنفی در استان وجود داشته که سهم اشتغال استان از کل کشور ۲.۶ درصد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرز کردستان استانی سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۷۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی گردنه تته در کردستان پس از ۵ ماه

گردنه تته واقع در مسیر سروآباد _ پاوه با تلاش راهداران شهرستان سروآباد پس از گذشت پنج ماه بازگشایی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، با اعلام روابط عمومی راهداری شهرستان سروآباد، محور سروآباد _ پاوه محدوده گردنه تته، امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ بازگشایی و ایمن‌سازی شد و تردد به آسانی در آن در حال انجام است.

ارتفاع برف در این گردنه به بیشتر از پنج متر رسیده بود که امروز پس از گذشت پنج ماه بازگشایی شد.

گردنه تته از جمله گردنه‌های برف‌گیر استان کردستان است که معمولاً با اولین بارش برف در پاییز هر سال بسته می‌شود و تا فصل بهار سال آینده امکان بازگشایی آن وجود ندارد.

کد خبر 747587

دیگر خبرها

  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است
  • (ویدئو) بازگشایی صعب‌العبورترین گردنه کردستان پس از پنج ماه
  • گردنه تته بعد از ۵ ماه بازگشایی شد + عکس
  • فیلم/ بازگشایی گردنه برفی محور کرمانشاه به کردستان
  • تجارت ۵ میلیارد دلاری گمرکات کردستان در سال گذشته
  • بازگشایی گردنه تته در کردستان پس از ۵ ماه
  • تحقق ۱۰۶ درصدی مبادلات تجارت خارجی در کردستان
  • ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به حدود ۵ میلیون دلار رسید
  • ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به ۵ میلیون دلار رسید
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است