Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@10:02:08 GMT

راشد الغنوشی رسما رئیس پارلمان تونس شد

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۷۵۴۴

راشد الغنوشی رسما رئیس پارلمان تونس شد

به گزارش اسکای نیوز عربی، در جریان رأی‌گیری برای انتخاب ریاست پارلمان تونس که چهارشنبه‌شب برگزار شد، الغنوشی با ۱۲۳ رأی موافق، توانست ریاست این مجلس نمایندگان را بدست آورد.

مجلس جدید تونس، نخستین جلسه خود را امروز چهارشنبه آغاز کرد.

دو روز پیش بود که حزب اسلامگرای "النهضه"  الغنوشی" را به عنوان ریاست مجلس نمایندگان معرفی کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشتر این قرار بود الغنوشی مأمور تشکیل کابینه جدید شود، اما پس از آن، حزب النهضه این دیدگاه را تغییر داد و وی برای ریاست پارلمان معرفی شد.

بر اساس اعلام رسمی نتایج انتخابات پارلمانی تونس در ۱۸ مهرماه جاری، جنبش اسلامگرای النهضه ۵۲ کرسی و حزب قلب تونس به ریاست "نبیل القروی" ۳۸ کرسی به دست آوردند.

پس از این احزاب، حزب «جریان دموکراسی» ۲۲ کرسی، حزب «ائتلاف کرامت» ۲۱ کرسی و حزب «قانونی آزاد» ۱۷ کرسی در پارلمان تصاحب کردند.

براساس این انتخابات که ۶ اکتبر (۱۴مهرماه) برگزار شد، از مجموع بیش از هفت میلیون واجد شرایط، ۲ میلیون و ۹۴۶ هزار و ۶۲۸ نفر به پای صندوق‌های رأی رفتند.

این انتخابات، دومین انتخابات پارلمانی تونس از زمان تصویب قانون اساسی جدید در سال ۲۰۱۴ و سومین انتخابات پارلمانی پس از خلع دولت "زین العابدین بن علی" دیکتاتور پیشین و انقلاب سال ۲۰۱۱ میلادی در این کشور است.

بر اساس قانون اساسی تونس، حزبی که بیشترین کرسی پارلمان را بدست آورد، پس از تشکیل مجلس، ۲ ماه فرصت خواهد داشت تا دولت را تشکیل دهد.

 الغنوشی ۷۸ ساله در سال ۱۹۴۱ در جنوب تونس متولد شد. وی مدارج تحصیلی را به ترتیب در «الخلدونیه»، «قاهره»، «سوریه» و «پاریس» گذراند، اما به دلیل مشکلات خانوادگی، تحصیل در اروپا را رها کرد و به تونس بازگشت و به کار تدریس فلسفه در دانشگاه مشغول به کار شد.

وی در اوایل سال ۱۹۷۰ میلادی، با انتشار ماهنامه «المعرفه» نخستین هسته‏‌های حرکت اسلامی تونس را تشکیل داد و به همین دلیل با مشکلات فراوانی روبرو شد. او حتی تا پای چوبه دار رفت، اما سرانجام به خارج از کشور تبعید شد.

وی در سال ۱۹۸۰ برای نخستین‌بار زندان سیاسی را تجربه کرد و پس از آزادی از زندان، به کشورهای حاشیه خلیج فارس، ایران، سودان و لبنان سفر کرد.

این رهبر انقلابی مسلمان تألیفاتی در زمینه مسائل اجتماعی و فلسفی اسلامی دارد که بعضی از آنها در کشورهای مصر، سودان، تونس، الجزایر، ترکیه، فرانسه و ایران چاپ و منتشر شده است.

وی پیش از انقلاب مردم تونس در سال  ۲۰۱۱ میلادی، در لبنان سکونت داشته است.

برچسب‌ها انتخابات تونس پارلمان نبیل القروی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات تونس پارلمان نبیل القروی انتخابات تونس پارلمان نبیل القروی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۷۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون عوامل خارجی

در حالی‌که اعتراض مخالفان به قانون "عوامل خارجی" در تفلیس همچنان ادامه دارد، رئیس‌جمهور گرجستان وعده داده که این لایحه را در صورت تصویب نهایی، وتو خواهد کرد، ولی خود اعتراف کرد که نمایندگان پارلمان می‌توانند این وتو را لغو کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان روز گذشته، چهارشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بی.بی.سی اعلام کرد که لایحه قانونی «شفافیت نفوذ خارجی» تحت عنوان "عوامل خارجی" که در پارلمان این کشور در حال بررسی است، را وتو خواهد کرد.

او گفت: «من این قانون (در مورد عوامل خارجی) را وتو خواهم کرد، همانطور که با سایر قوانینی که با استراتژی و توصیه‌های اتحادیه اروپا در زمینه دموکراسی در تضاد هستند، انجام می‌دهم.»

خانم زاروبیشویلی در عین حال یادآور شد که البته وتوی او توسط اکثریت نمایندگان پارلمان لغو خواهد شد.

روز چهارشنبه پارلمان گرجستان لایحه "عوامل خارجی" را در اولین قرائت تصویب کرد. 83 نماینده به آن رای مثبت داده و  این قانون هیچ رای مخالفی نداشت.

نخست وزیر گرجستان رئیس جمهور را عامل نفوذ خارجی نامید

ایراکلی کوباخیدزه، نخست وزیر گرجستان، سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور این کشور را عامل نفوذ خارجی خواند.  او در یک نشست خبری گفت: «سالومه زورابیشویلی خود یک عامل نفوذی خارجی است. مسلماً، او تنها می‌تواند صدای یک قدرت خارجی باشد، یک حزب جنگ جهانی که ما بارها درباره آن صحبت کرده‌ایم.»

توضیح حزب همبستگی برای صلح گرجستان درباره اهمیت تصویب قانون "عوامل خارجی"

 ماموکا پیپیا، دبیر امور بین‌المللی حزب همبستگی برای صلح گرجستان در جمع خبرنگاران تاکید کرد که وتوی رئیس جمهور گرجستان بر تصویب قانون عوامل خارجی تأثیری نخواهد داشت.

وی با اشاره به این واقعیت که اکثریت قاطع نمایندگان پارلمان به راحتی چنین وتویی را خنثی خواهند کرد، افزود: «آنچه در حیات سیاسی کشور تغییر خواهد کرد این است که سازمان‌های غیردولتی که بودجه آنها توسط کمک‌کنندگان غربی پرداخت می‌شود، دیگر نمی‌توانند عرضه پول را برای اهداف مشکوک و سیاسی هدایت کنند.»

این سیاستمدار گفت: «واکنش اپوزیسیون را می‌توان پیش‌بینی کرد، زیرا آنها می‌دانند دارند اهرم اصلی نفوذ خود بر افکار عمومی را از دست می‌دهند. امیدوارم این قانون تصویب شود و به عنوان ابزار واقعی برای تقویت حاکمیت گرجستان در نظر گرفته شود. و مهمتر از همه، بسیاری از شهروندان گرجستان از این لایحه حمایت می‌کنند.»

ادامه اعتراض گروه زیادی از مردم گرجستان در مخالفت با قانون "عوامل خارجی"

شب گذشته پس از پایان زمان اولتیماتوم یک ساعته داده شده توسط مقامات برای متفرق شدن، معترضان در تفلیس فعال‌تر شدند. چند هزار نفر از معترضان به تصویب قانون "عوامل خارجی"، پس از پایان اولتیماتوم وزارت امور داخلی گرجستان همچنان در مقابل ساختمان پارلمان باقی مانده و به سمت ساختمان دولت حرکت کردند. آنها با دادن شعارهایی و در دست داشتن پرچم گرجستان و اتحادیه اروپا، خواستار پس گرفته شدن لایحه عوامل خارجی از پارلمان شدند.

طبق اطلاعات وزارت امور داخلی گرجستان ، برای حفظ نظم و قانون در مکان‌هایی که معترضان تجمع کرده بودند، از جمله در محوطه ساختمان اداری دولت، نیروهای ویژه امنیتی و پلیس بسیج شدند و تجهیزات لازم برای متفرق کردن تجمع مردم نیز در محل مستقر شده بود. این وزارتخانه یادآور شد، برای جلوگیری از هر گونه بر هم زدن نظم و قانون، پلیس در مرکز پایتخت گرجستان در حال انجام وظیفه است و امکان استفاده از زور علیه معترضان در صورت نیاز نیز وجود دارد. به گزارش خبرنگاران، دهها نیروی ویژه وزارت کشور گرجستان در نزدیکی اتوبوس‌های پلیس به حالت آماده باش مستقر بودند.

هیچ گزارشی در مورد بروز درگیری بین معترضان و پلیس یا دستگیری فعالان مخالف وجود ندارد.

مقابله پلیس با اعتراضات مخالفان دولتی در گرجستانایوانیشویلی از بازگشت به قدرت در گرجستان چه می‌خواهد ؟انتخاب نخست وزیر جدید گرجستان

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • برگزاری الکترونیک دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در کرمانشاه به صورت تمام الکترونیک
  • انتصاب دبیر شورای راهبردی اقوام، مذاهب و ادیان ریاست‌جمهوری
  • قصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون عوامل خارجی
  • پریدر استعفایش را پس گرفت و نیامد/ ثبت نام ۱۵ کاندیدا برای ریاست شطرنج
  • دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه کرمانشاه تمام الکترونیک برگزار می‌شود
  • ۲۲ روز مانده تا تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /انتخابات مرحله دوم در کدام حوزه ها الکترونیکی است؟
  • هند؛ پرجمعیت‌ ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ ترین انتخابات
  • ثبت‌نام ۱۵ نفر در انتخابات فدراسیون شطرنج/ پریدر نیامد
  • فقر و محرومیت اجتماعی؛ دغدغه اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات پارلمان اروپا