Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید در کنار توسعە معادن استان حافظ محیط زیست خود نیز باشیم.

جعفر سرقینی امروزر چهارشنبە ۲۲ آبان در نشست کارگروە معدن استان کردستان اظهار کرد: سال‌های زیادی است کە بین سازمان منابع طبیعی و معادن استان کردستان بر سر موضوع معادن اختلاف و درگیری است کە خوشبختانە با عقد تفاهم‌نامە مشترک تا حدودی این اختلافات کمتر شدە است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بە عقیدە وی بسیاری از مشکلات ما ساختاری است و در بسیاری از کشورها منابع طبیعی و معادن در یک وزارتخانە خدمت می‌کنند و همین سبب ارتقاء کاری این دو سازمان و حل مشکلات میان آنان شدە است.

بە گفتە وی حتی در سایر کشورها نیز پروژەهای معدنی بسیاری وجود دارد کە بە دلیل مشکلات زیست محیطی موفق بە اجرای آن نشده‌اند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت،معدن و تجارت افزود: فعالیت اکتشافی معادن بە هیچ‌وجە مغایر با چرای دام نیست و چنانکە فعالیت اکتشافی و پروانه بهره‌برداری مغایر با چرای دام و تخریب محیط زیست باشد باید بە آن پرداختە شود.

سرقینی با اشارە بە تلاش در زمینە توسعە معادن کشور تصریح کرد: هرچند تلاش ما بر شکوفایی و توسعە معادن استوار است اما نباید از محیط زیست خود نیز غافل شویم.

وی خاطرنشان کرد: هرچند بە منظور حفظ محیط زیست، صدور پروانە اکتشاف برای سە گروە ممنوع شدە اما خواستار حمایت و پشتیبانی منابع طبیعی و محیط زیست در راستای توسعە معادن نیز هستیم.

وی با اشارە بە همکاری مسالمت آمیز این دوسازمان یادآور شد: اگر بە هرنحوی حق اکتشاف کنندەای ضایع شود می‌تواند از مادە ۲٤ استفادە کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صنعت و معدن استانی اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۸۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،  مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پس از سالها اعلام و مشاهده حضور پلنگ در منطقه کوهسرخ توسط افراد محلی و طبیعت گردها، سرانجام حضور این گونه توسط دوربین محمود رمضان نژاد رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان کوهسرخ ثبت و مستندسازی شد.

مهدی اله پور افزود :  این منطقه دارای ارزش زیستی زیادی است و دارای گونه های ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و این ثبت و مشاهده پلنگ، محیط بانان و فعالان محیط زیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.

وی بیان کرد: پلنگ، گربه سانی شب زی و مخفی کار است و به همین دلیل مشاهده و ثبت حضورش در روز و به راحتی ممکن نیست و چون یکی از گونه های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن این که گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.

اله پور افزود: این منطقه از لحاظ اکولوژیکی، دارای اکوسیستم متنوعی است و برای گونه های پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونه های حیات وحش نیز بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: حدود ۳۵ درصد منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته است و حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در خصوص ویژگی‌ها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاه های کوهستانی و ارتفاعات آن که باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونه های مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه شده است اشاره کرد.

پلنگ ایرانی هم اکنون در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

 
 

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به محیط زیست
  • عملیات اجرایی بخش دوم طرح های عمرانی حفاظت محیط زیست کلید خورد
  • لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان
  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • بهره برداری از پاسگاه محیط بانی صیدوا در مهدیشهر
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه حفاظت شده فومن
  • ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود