Web Analytics Made Easy - Statcounter

این کتاب ۱۴۷ صفحه‌ای با شمارگان یک‌هزار نسخه از سوی انتشارات دانشگاه اراک به چاپ رسیده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

هر نسخه از این کتاب که در سال ۱۳۹۶۷ منتشر شده با قیمت ۳۰ هزار تومان  در کتابفروشی‌ها عرضه شده است.

در مقدمه این کتاب عنوان شده که آلودگی ناشی از  میکرو اورگانیسم‌ها مهم‌ترین دلیل تلفات حین کشت درون شیشه‌ای گیاهان است و استفرار یک کشت موفق مستلزم حذف آلودگی‌درون زاد و بیرون‌زاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شناسایی انواع آلودگی‌های احتمالی در کشت درون شیشه‌ای گیاهان و آشنایی با انواع روش‌های علمی و کاربردی در برطرف کردن آن‌ها می‌توان از صرف هزینه‌های زیاد در مراحل ابتدایی پروژه‌های کشت سلول و بافت گیاهان جلوگیری کرد.

فرآیند تولید تجاری گیاهان عاری از پاتوژن باید تسریع شود تا مقرون به صرفه باشد و در این کتاب تلاش شده تا آشنایی با انواع میکرواورگانیسم‌های آلوده، منشاء و روش‌های کنترل و جلوگیری از توسعه آن‌ها به‌صورت مشروح ارایه شود.

معرفی ایجاد شرایط سترون و تولید گیاهان عاری از پاتوژن کلیدی طلایی برای فعالیت این حوزه است و کتاب می‌کوشد موارد ایمنی و جنبه‌های خطر زیست محیطی کاربرد انواع روش‌های آلودگی‌زدایی را بیان کرده و منابع کاربردی و متداول برای بهینه کردن روش‌های آلوده‌زدایی گونه‌های گیاهی را معرفی کند.

مطالب این کتاب علمی در چهار فصل با عناوین آلودگی‌های کشت درون شیشه‌ای، روش‌های حذف آلودگی میکروبی در مراحل کشت درون شیشه‌ای، روش‌های حذف ویروس در گیاهان کشت شده در درون شیشه و معرفی روش‌های کاربردی در سترون سازی انواع مواد گیاهی ارایه شده است.

عوارض آلودگی در کشت درون شیشه‌ای گیاهان و ضرورت توجه به رفع آن، تقسیم بندی انواع آلودگی و عوامل بیماری زادی داخلی و خارجی، قارچ‌ها، باکتری‌ها، بندپایان، مخمرها و ویروس‌هادر کشت درون شیشه‌ای، روش‌های شناسایی و جداسازی انواع آلودگی‌ها و عوامل موثر در نوع و میزان آن‌ها و اهمیت و لزوم سترون سازی از موضوعات مطرح شده در فصل نخست این کتاب است.

در فصل دوم نگارنده تیمارهای شیمیایی، آلودگی‌زداها، کاربردهای هیپوکلریت‌ها آنتی بیوتیک‌ها، اتانول و هیپوکلریت سدیم را در مراحل کشت درون شیشه‌ای توضیح داده و مزایا و معایب کاربرد آنتی‌بیوتیک‌ها را به همراه چگونگی استفاده شرح داده است.

در ادامه این فصل در خصوص پاک کننده‌ها، کلرید جیوه، نیترات نقره، نانوذرات نقره، پراکسید هیدورژن، بیوسیدهای سترون سازی، قارچ‌کش‌ها، اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی و ترکیب محافظ گیاه در کشت درون شیشه‌ای توضیح داده شده است.

افزایش کارآیی اثرات مواد آلوده زدایی شیمیایی، تیمار فیزیکی، اتوکلاو، شعله دهی، سترون سازی با اشعه، فیلتر کردن، استرلایزر مادون قرمز ، شرایط آزمایشگاه برای حفظ پاکیزگی محیطی و اجتناب از آلودگی مجدد و آماده سازی و پیش تیمار پایه‌های مادری در کشت درون شیشه‌ای عنوان هایی از فصل سوم این کتاب است.

در بخش دیگری از فصل سوم نویسنده روش‌های حذف ویروس در گیاهان کشت شدن درون شیشه را مطرح کرده و کشت مریستم، سرمادرمانی، گرما درمانی، شیمی درمانی، الکترودرمانی و روش‌های تلفیقی را عنوان کرده است.

در فصل چهارم این کتاب معرفی روش‌های کاربردی در سترون‌سازی انواع مواد گیاهی با عنوان‌های سترون‌سازی بذر، جنین گیاهی، ریستم انتهایی و جانبی، اندام گل ، برگ و دمبرگ، ریشه‌ها، غده‌ها و فلس‌ها همراه با ارایه نکات ایمنی در علمیات اجرایی برای علاقه‌مندان تشریح شده است.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا اراک فرهنگی کشاورزی معرفی کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا اراک فرهنگی کشاورزی معرفی کتاب کتابخانه ایرنا اراک فرهنگی کشاورزی معرفی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۹۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان داروها و فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران گفت: بیش از ۱۲۰۰ گیاه دارویی داریم که از این تعداد صرفا از ۳۰۰ گیاه، دارو ساخته شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امیرحسین جمشیدی امروز در سیزدهمین همایش طلای سبز و دوازدهمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی اظهار کرد: صنعت داروهای گیاهی از سال 1360 در کشور آغاز به کار کرده است. 

وی افزود: صنعت تولید داروهای گیاهی تنها صنعتی است که تولید دانش مستقیماً به تولید محصول در آن می‌انجامد با این وجود، بیش از 1200 گیاه دارویی داریم که از این تعداد صرفا از 300 گیاه، دارو ساخته شده است و 4400 فرآورده طبیعی و بیش از 2000 فرآورده سنتی داریم. 

گلایه رئیس سازمان غذاودارو از فروش اقلام غیرمجاز در عطاری‌ها

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان داروهای طبیعی و فرآورده‌های طب سنتی ایران گفت: امیدوارم در سال 1403 ثبات بیشتری در بازار ارزش‌آفرین داروهای گیاهی و طب سنتی که اسناد بالادستی هم بر استفاده از ظرفیت‌های آن تاکید دارند، داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جهش تولید با مشارکت مردم، از درون جشنواره‌های مردمی شکل می‌گیرد
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • بازدید استاندار قزوین از ۲ واحد تولیدی
  • ماجرای جنجالی اعلام خبر فوت رضا رشیدپور
  • برنامه جدید رضا رشیدپور و مواجهه با ۱۲ مدیر ساترا برای گرفتن مجوز
  • تولید سالانه ۱۶ هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • ماجرای جنجالی اعلام خبر فوت مجری مشهور
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند
  • محکومیت ۲۳ میلیارد ریالی یک شرکت تولید شیشه در زاهدان