Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@08:07:22 GMT

تبدیل اماکن متروکه دهاقان به فضای نشاط

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۰۰۹۰

تبدیل اماکن متروکه دهاقان به فضای نشاط

شهردار دهاقان گفت: اماکن متروکه این به فضاهایی برای ایجاد نشاط اجتماعی تبدیل می‌شود.

نادر بدریان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از دهاقان با اشاره به برنامه‌های شهرداری در مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از مصرف مواد مخدر، اظهار کرد: بر اساس ضوبط و قوانین مدنی و قانون شهرداری‌ها تخریب اماکن خطرپذیر به منظور ایجاد نشاط اجتماعی آغاز شده و عملیات اجرایی آن ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تخریب اماکن خطرپذیر اعم از مخروبه‌های متروکه در طرح تفصیلی شهر پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: بخشی از این اماکن در خیابان "صدرالعلما" و "شهید سیدرضا حجازی"، تخریب و دیوارکشی آن انجام شده است.

شهردار دهاقان افزود: تبلیغات شهری مبتنی بر اقدامات پیشگیرانه از گسترش اعتیاد انجام شده است و در این زمینه برنامه‌های فرهنگی مانند پیاده‌روی‌های خانوادگی، مسابقات فرهنگی، هنری و ورزشی برگزار می‌شود.

بدریان خاطرنشان کرد: طبق ماده ۱۶ قانون مبارزه بامواد مخدر، شهرداری‌ها از مراکز ترک اعتیاد حمایت می‌کنند، اما موفقیت در این زمینه مستلزم تعامل سایر دستگاه‌ها با مدیریت شهری است.   

کد خبر 396617

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روستاهای متروکه شهرداری دهاقان طرح تفصیلی آسيب اجتماعي دهاقان مبارزه با مواد مخدر مراکز ترک اعتیاد نشاط اجتماعی شهرهاي ايران کلانشهر شهروند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۰۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل دره مخوف تهران به بزرگترین مرکز تفریحی شهر | پاتوق معتادها به اکوپارک تبدیل می‌ شود

همشهری آنلاین-لیلا شریف: رود دره فرحزاد تا دی‌ماه۱۴۰۰ به‌وسیله معتادان متجاهر قرق شده بود و ده‌ها پلاک قرمز و پاتوق غیرمجاز در این منطقه وجود داشت؛ اما با شروع ساماندهی، روددره فرحزاد چهره جدیدی به‌خود گرفته و مقرر شده که یک اکوپارک - با هدف همگام‌شدن فعالیت‌های تفریحی با نگاه خاص به مسائل زیست‌محیطی - در این نقطه ایجاد شود. اکنون پروژه روددره فرحزاد به مراحل نهایی خود نزدیک شده است. آنطور که علی‌محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای‌سبز شهر تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری اعلام کرده، «این پروژه منحصربه‌فرد برای نخستین بار در ایران به‌عنوان زیرساخت سبز-آبی شهر تعریف شده است و عملکرد متفاوتی با پارک‌های شهری دارد.» حفاظت از زیستگاه‌های فضای‌سبز برای آیندگان، تشکیل و گسترش اکوسیستم، فعال‌کردن سیستم گردشگری و طراحی پساب فرحزاد برای گونه‌های گیاهی روددره از مزایای پروژه اکوپارک است.

روددره‌های شهر حفظ می‌شوند

مختاری درباره دلایل شکل‌گیری این پروژه مهم فضای‌سبز در تهران گفت: طبق مواد برنامه‌های توسعه دوم تا چهارم شهر تهران (۱۴۰۴-۱۳۹۳) شهرداری موظف است با هدف توسعه پایدار، ارتقای سطح ایمنی و زیست‌محیطی شهر تهران و مدیریت جامع احیاء و ساماندهی رودخانه‌ها و قنوات شهر تهران، به تدوین برنامه جامع احیاء و ساماندهی رودخانه‌ها مشتمل بر روددره‌های کن، وردآورد، درکه، فرحزاد، دربند و دارآباد اقدام کند. به‌گفته او، «به همین منظور طرح احیاء و ساماندهی (ژینایی) روددره‌های شهر تهران تحت عنوان «مطالعات احیاء و ساماندهی روددره‌های درکه، فرحزاد، دارآباد، دربند، وردآورد و کن» در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت و مطالعات مرحله اول آنها تهیه و مصوب شد. اهداف این مطالعات ایمن‌سازی‌ رودخانه‌ها و مسیل‌ها، بهبود اکوسیستم شهری در محدوده حریم اکولوژیکی، فرهنگسازی و هوشیارسازی اجتماعی نسبت به مسائل زیست‌محیطی و برقراری ارتباط شهر-شهروندان-رودخانه، احیاءی کمی و کیفی جریان پایه و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، و نیز بازآفرینی شهری در حوزه مداخله مؤثر رودخانه است.»

پروژه‌ای به وسعت ۱۵۷هکتار

قرار است روددره فرحزاد در ۲فاز اجرایی شود. مختاری در این رابطه گفت: این محدوده به سطح تقریبی ۱۵۷هکتار و طول تقریبی ۵کیلومتر توسط سازمان بوستان‌ها و فضای‌سبز شهر تهران در دست اجراست. این پروژه منحصربه‌فرد برای نخستین بار در ایران به‌عنوان زیرساخت سبز-آبی شهر تعریف شده و عملکرد متفاوتی با پارک‌های شهری دارد. با اجرای این طرح یک عرصه حیات‌وحش (با عنوان تخصصی پهنه مدیریت زیست‌بوم فرحزاد) برای نخستین بار به‌عنوان یک پهنه شهری جدید به پهنه‌های شهر اضافه می‌شود.

همنشینی با طبیعت

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای‌سبز شهر تهران در بخشی از صحبت‌هایش به ویژگی‌های منحصربه‌فرد این پروژه اشاره کرد و افزود: با اجرایی‌شدن این پروژه، شهروندان در محدوده سکونت خود به تمام اجزای یک رودخانه طبیعی کوهستانی با جلوه‌های طبیعی بستر و سواحل آن دسترسی خواهند داشت و می‌توانند در محدوده سکونت خود درک درستی از حیات‌وحش شامل زنجیره اکولوژیک کامل پوشش گیاهی دامنه جنوبی البرز، حشرات، خزندگان، پرندگان و جانوران کوچک‌جثه به‌دست بیاورند. مختاری ادامه داد: از این طریق، شهروندان در محدوده سکونت خود توانایی درک ساختارهای منحصربه‌فرد زمین‌شناسی مانند رخنمون استثنایی گسل شمال تهران، زمین‌لغزش‌های بزرگ، ترانشه‌های طبیعی با ارتفاع بیش از ۴۰متر و... را خواهند داشت؛ همچنین فرزندان شهروندان هم امکان تجربه منحصربه‌فرد طبیعت را در قالب بزرگ‌ترین مدرسه طبیعت کشور پیدا می‌کنند.

استفاده از پوشش گیاهی سازگار با تنش آبی

مختاری در مورد پوشش گیاهی دره فرحزاد نیز توضیح داد: مدیریت شهری تهران می‌تواند برای نخستین‌بار بذر و نهال پوشش گیاهی بومی خود را در این پهنه در قالب باغ تحقیقاتی تولید و در پارک‌ها و فضاهای شهری خود استفاده کند. به‌گفته او، «مزیت انحصاری این فعالیت سازمان آن است که بذر و نهال پوشش گیاهی ارائه‌شده در این محل با تنش کم‌آبی شهر تهران سازگار است و درنتیجه نیاز آبی فضای‌سبز شهر تهران در آینده کاهش خواهد یافت.»

وضعیت پیشرفت پروژه

طی ۱۶‌ماه از آغاز فعالیت اجرایی پروژه روددره فرحزاد، زمان قابل توجهی به رفع معارضان پروژه تخصیص داده شده و کماکان در حال تکمیل است. مختاری درباره پیش‌بینی زمان اتمام این پروژه گفت: با توجه به مدیریت معارضان و مدیریت مالی پروژه، به‌نظر می‌رسد فاز۱ اجرایی پروژه تا انتهای تیرماه۱۴۰۳ به‌طور کامل به بهره‌برداری برسد. برنامه‌ریزی صورت‌گرفته برای اتمام فاز۲ اجرایی پروژه نیز تا انتهای سال۱۴۰۳ تحقق‌پذیر خواهد بود.

دستور ویژه شهردار تهران برای فضای‌سبز مناطق کم‌برخوردار

توسعه فضای‌سبز در پایتخت از گذشته دغدغه‌ای جدی در حوزه مدیریت شهری قلمداد شده است؛ بنابراین با گذشت زمان و افزایش هزینه‌های نگهداشت شهر، شهرداری نه‌تنها خدمات توسعه فضای‌سبز را محدود نکرده بلکه توسعه ریه‌های تنفسی شهر را همواره در اولویت کاری خود قرار داده و آن را در حد مطلوب نگه داشته است. به همین دلیل در کنار پروژه‌های توسعه فضای‌سبز در دره فرحزاد و نقاط شمالی شهر، تلاش شد نگاه ویژه‌ای به مناطق کمتربرخوردار از منظر فضای‌سبز وجود داشته باشد. مختاری در تشریح توسعه فضای‌سبز و افزایش و گسترش فضای‌سبز در شهر تهران توضیح داد: برابر دستور شهردار تهران در مناطق کم‌برخوردار در حوزه فضای‌سبز همچون مناطق ۷، ۱۰، ۱۱، ۱۷ و ۱۹ با هدف افزایش سرانه فضای‌سبز با توجه به‌وجود بافت فشرده مسکونی از حساب مخصوص اخذ عوارض حفظ و گسترش فضای‌سبز و قطع درختان در جهت تملک و احداث بوستان‌ها اقدام خواهد شد. او ادامه داد: ۶۰۰میلیارد تومان در سال گذشته برای تملک لکه‌های مشجر (دارای فضای‌سبز) هزینه شد که برای احداث بوستان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و این بوستان‌ها به‌زودی پس از طراحی بهره‌برداری خواهند شد و به این ترتیب توزیع عادلانه فضای‌سبز در شهر تهران محقق می‌شود.

کد خبر 846583 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهرداری تهران اعتیاد - معتاد پایتخت

دیگر خبرها

  • ابتکار روتردام در تبدیل سنگفرش‌های خیابانی به فضای سبز
  • کشتار ورزشکاران، تخریب اماکن ورزشی و فدراسیون‌ها
  • ایجاد نشاط اجتماعی در جوامع محلی با برگزاری مسابقات ورزشی
  • برگزاری رویداد «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر
  • رشد بیماری‌های غیرواگیر در جامعه نگران کننده است
  • رشد بیماری های غیرواگیر در جامعه نگران کننده است
  • نمایشگاه کتاب نشاط اجتماعی تهران را بالاتر می‌برد/ در حال حاضر شهرآفتاب گزینه مناسبی برای نمایشگاه نیست
  • تبدیل دره مخوف تهران به بزرگترین مرکز تفریحی شهر | پاتوق معتادها به اکوپارک تبدیل می‌ شود
  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی
  • مدارس متروکه گلستان به اقامتگاه بوم‌گردی تبدیل می شوند