Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرهماهنگی امور نهادهای مالی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری کشور به ایجاد بسترهای جذاب جهت جذب سرمایه گذاران خارجی نیاز دارد و حذف همین معافیت مالیاتی در مناطق آزاد و ویژه با فراری دادن سرمایه‌گذاران به ظرفیت های داخلی آسیب خواهد زد.

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان ؛ عادل معطی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه بیش از 25 سال است که از عمر مناطق آزاد می گذرد و این مناطق از ابتدای تاسیس تا به امروز تفاوت بسیاری کرده اند، افزود: در آن زمان مناطق آزاد با کمترین میزان از بودجه عمرانی دولت شروع به فعالیت نموده اند و در طی این سال ها زیر ساخت های مورد نیاز خود را از محل درآمدهای خود توسعه داده اند، چون اساسا این مناطق خارج از بودجه عمومی دولت و به صورت درآمد هزینه اداره می شوند و همین سرمایه گذاران بوده اند که  با استفاده از مشوق های قانونی سرمایه خود را به مناطق آورده و نقش حیاتی در آبادانی این مناطق داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه مواجه افراد با قطع مزیت ها و مشوق های قانونی به خصوص افرادی که از 25 سال گذشته در این مناطق در حال فعالیت هستند و یا در حال مذاکره برای سرمایه گذاری در این مناطق هستند از منطق نگهداشت سرمایه گذاری تبعات بسیار نامطلوبی در برخواهد داشت، افزود: در حال حاضر بیش از 1700 واحد تولیدی در مناطق آزاد و ویژه فعال هستند که در توسعه کشور نقش مهمی داشته‌اند، به نحویکه در طول 6 سال گذشته این مناطق به طور میانگین سالانه 20 میلیارد دلار صادرات داشته اند. حال به دلایلی متعددی حذف معافیت‌های مالیاتی در این مناطق مطرح می‌شود و دلیل آن را ضرورت جلوگیری از فرار مالیاتی و یا افزایش درآمدها مطرح می کنند که الزاما این موارد صادق نیست.

معطی با اشاره به نظارت های فراگیر سازمان های مناطق در صدور مجوزهای فعالیت، سیستمی و شفاف بودن بسیاری از فرایندهای کسب و کار از جمله ثبت سفارش و فرایندهای گمرکی گرفته تا صدور پروانه فعالیت این دلایل را رد و عنوان کرد: معافیت مالیاتی در این مناطق در یک دوره 20 ساله تعریف شده که اولا این معافیت محدود بوده، ثانیا الزامات جلوگیری از فرارهای مالیاتی همچون ارائه اظهارنامه مالیاتی و ارتباط دو طرفه با سازمان امور مالیاتی مدت هاست فراهم آمده است. بنابراین همانگونه که سازمان امور مالیاتی با مودیان سرزمین اصلی برخورد می کند با فعالین اقتصادی مناطق آزاد نیز در این چند سال برخورد کرده با این تفاوت که نرخ مالیاتی این فعالین نرخ صفر محاسبه شده است. بنابراین نمی توان الزاما معافیت را دلیل بر فرار مالیاتی دانست.

مدیرهماهنگی امور نهادهای مالی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر اینکه اتفاقا شفافیت در مناطق آزاد بیشتر از سرزمین اصلی است، تصریح کرد: با توجه به محدود و محصور بودن مناطق، ارائه کلیه مجوزها به صورت دوره ای توسط یک سازمان مسئول و ارتباط دو سویه با بسیاری از سامانه های کشوری همانند سامانه جامع تجارت، بهین یاب، ثبت شرکت ها و .... عملا می توان گفت الزامات شفافیت در این مناطق به خوبی رعایت می گردد. 

معطی با تاکید بر اینکه در برخی از مناطق همچون کیش، قشم و چابهار فعالین اقتصادی متعددی هستند که 20 سال معافیت مالیاتی آنها به پایان رسیده است، گفت: این واحدهای تولیدی در حال حاضر مطابق با شرایط قانونی مالیات پرداخت می کنند، اما نکته مهم استفاده از یک مشوق مالیاتی محدود در بهبود پایه مالیاتی کشور می باشد.

وی با تاکید بر اینکه حذف معافیت های مالیاتی سبب فرار سرمایه از این مناطق می شود، تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از سرمایه گذاران و شرکت ها در حال مذاکره با مناطق آزاد و ویژه برای سرمایه گذاری جدید هستند و از آنجایی که این معافیت ها یکی از ابزارهای مذاکره‌ای این مناطق هستند حذف آن باعث جلوگیری از جذب سرمایه می‌شود، چراکه همین شایعات چند وقت گذشته نیز باعث شده برخی از شرکت های خارجی مذاکرات خود را با مناطق متوقف کنند و منتظر تعیین تکلیف آن هستند. از طرف دیگر وقتی در مناطق آزاد همسایه کشور شرایط و فرایندهایی بهتر از حیث مشوق های مالی نظیر معافیت های دائم مالیاتی وجود دارد، ایجاد این شرایط از دیدگاه رقابتی به نظر به صلاح نخواهد بود. 

مدیر هماهنگی امور نهادهای مالی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه ایجاد تغییر در قوانین سرمایه گذران را برای پایداری وضعیت موجود نگران می کنند، اظهار کرد: این شرایط باعث می شود سرمایه گذاران نگران شوند در آینده نیز ممکن است تغییرات جدید در قوانین انجام شود زیرا سرمایه‌گذاران برنامه ریزی های بلندمدت داشته و نسبت به تغییر معافیت های مالیاتی واکنش نشان می دهند.

معطی با اشاره به اینکه لایحه پیشنهادی سازمان امور مالیاتی شائبه حذف معافیت مالیاتی را مطرح کرده است، اظهار کرد: در شرایط کنونی اعمال قوانین چینی می تواند به ظرفیت های موجود آسیب بزند‌، از این رو باید از ابزارهای مختلف برای جذب سرمایه‌گذاری در کشور استفاده نمود که یکی از مهمترین آنها ابزار مالیات می باشد.

وی با بیان اینکه فرار مالیاتی در مناطق آزاد همچون سرزمین اصلی را رد نمی کنم، اظهار کرد: امکان کنترل فرار مالیاتی وجود دارد، از این رو نباید سیاست های اجرا کرد که به اقتصاد مولد آسیب وارد کند.

 

بیشتر بخوانید: بهبود فضای کسب و کار از طریق توجه به جریان تولید و حمایت از سرمایه گذاران محقق می شود مجوزهای اقتصادی قشم از طریق سامانه پنجره واحد صادر می شود

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دولت سرمایه گذاران قشم کسب و کار مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۰۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

طبق مصوبه مجلس مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بها بازار (بورس)‌ها و بازار‌های خارج از بها بازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیست.

به گزارش اکوایران، ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی و ماده ۱۲ به همراه ۸ تبصره این طرح از سوی مجلس اصلاح شد.

بر اساس این گزارش، طبق تبصره ۷ مقرر شد عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بورس‌ها و بازار‌های خارج از بورس مانند صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک، مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات نخواهد بود.

تبصره ۷ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۷- عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس)‌ها و بازار‌های خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نیست.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی سوداگر را کسی عنوان کرد که با نیت سوء استفاده وارد بازار می‌شود و حجم وسیعی از ارز و طلا و خودرو را خریداری کرده تا به عنوان مثال سه ماه بعد به چند برابر قیمت فروخته و سود ببرد که در صورت تصویب، اجرای این طرح مانع از این کار می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقعیت تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند آن هم مربوط به کسانی است که مالیات نمی‌دهند و فقط سود‌های کلان برده و از شرایط سخت تورمی سوء‌استفاده می‌کنند.

تاثیر مالیات بر سوداگری بر بازار‌ها

محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، از اجرا و تاثیر قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز، مسکن، خودرو و طلا و تاثیرش بر رونق بازار بورس در روز گذشته، چهار اردیبهشت، خبر داد. لایحه مذکور، امروز پس از اصلاحیه ایرادات توسط شورای نگهبان، به تصویب رسید.

پور ابراهیمی با اشاره به این موضوع که ورود منابع به بازار دلالی موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود، عنوان کرد: عملا بازار سوداگری به بازار افزایش قیمت‌ها تبدیل شده است که به شدت معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این طرح تلاش شده چهار دارایی شامل خودرو، طلا، ارز و مسکن را مشمول قانون قرار دهیم که باعث می‌شود اثر آن‌ها در حوزه سوداگری به کمترین حد برسد.

وی گفت: کلیه معاملاتی که با هدف سوداگری در حوزه املاک، ارز، طلا و خودرو صورت می‌گیرد، پس از تبدیل شدن این طرح به قانون، مهار می‌شود. رفتن منابع به سمت اقتصاد واقعی، تولید و اشتغال را در نظام اجرایی کشور عملیاتی می‌کند.

دیگر خبرها

  • قانون امباپه چیست: خوش‌خدمتی یا فرصت‌طلبی!‏
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • سیر تا پیاز بند بورسی
  • مجلس مصوب کرد: معافیت بورس از مالیات بر عایدی سرمایه
  • اصلاحیه‌ای به کام بازار
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • هدفمندی معافیت‌های مالیاتی با سقف گذاری معافیت‌ها
  • مجلس مانع ساماندهی معافیت مالیاتی صندوق‌های بورسی می‌شود؟
  • ظرفیت ۱۵ همتی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای حل مسائل
  • ظرفیت ۱۵ همتی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در خدمت حل مسائل کشور