Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اسپوتنیک، این رستنی قبلاً به اروپا  نفوذ کرده  و "در خیابانهای مصر " قدم می‌زند "، ده‌ها مورد استفاده از آن در روسیه نیز شناسایی و ثبت شده است. پیامدهای آن چیست؟ و چرا قات در آفریقا ممنوع  نشده است؟

اتیوپی نقطه مبدا است که از آن تخم قات در سراسر شاخ آفریقا و بعد از آن در منطقه کوهستانی هرار اتیوپی  و سومالی، جیبوتی و اریتره و سپس در تانزانیا و کنیا پخش می‌شود و در نهایت به سواحل اروپا و آمریکا می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم به تذکر است که برگهای قات تازه برش خورده باید هر چه سریعتر به مقصد خود رسانده شده و مصرف شود، در غیر این صورت خاصیت نیش زننده خود را از دست می‌دهد و قیمت آن کاهش می یابد.  

خبرگزاری روسی که این خبر را به نقل از پایگاه خبری ساسه پست مصر منتشر کرده در ادامه می‌افزاید: برگ‌های قات به آفریقایی‌ها کمک می‌کند تا از سختی‌های زندگی آرام شوند و حواسشان پرت شود، اما با گذشت تاثیر این گیاه مخدر، توهم، بی خوابی، از دست دادن اشتها اتفاق می‌افتد، زخم‌هایی در معده شکل می‌گیرد که بعدا می‌تواند منجر به سرطان معده شود. مری و روده در معرض همان اثرات منفی قرار دارند که موجب بروز سرطان در این ارگان‌ها می‌شود. بزرگترین ضربه  به کبد است که بدن را از سموم و مواد مضر پاک می کند. با گذشت زمان، تعداد زیادی از سموم در کبد انباشته می‌شود و این  منجر به مرگ می‌شود.

قات توسط محلی‌ها به عنوان گزینه‌ای برای ایجاد وحدت گمشده آفریقا مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا درگیری‌های خونین قبیله‌ای تا به امروز تکان دهنده آن قاره است. این ماده مخدر به طور آزاد در عروسی‌ها و مراسم خاکسپاری، در خانه و خیابان، مساجد و کلیساها، توسط سربازان و عاشقان استفاده می‌شود. برخی صوفیان برای توجیه استفاده از آن در جلسات مذهبی، قات را "غذای صالحان" می‌نامند. به نوبه خود  محققان خارجی جویدن قات را سنتی آفریقایی می دانند که مشابه سنت غربی قهوه خوری است.

سومالی نزدیکترین کشور به اتیوپی است، جایی که قات برای اولین بار  پرورش داده شد و همین امر سومالی را قربانی اصلی نفوذ مضر این گیاه کرد. طبق برخی گزارش‌ها، سه چهارم مردان در سومالی قات می‌زنند. تقریباً در هر خانه اتاق بزرگی وجود دارد که مردان در آن دور هم جمع می شوند و برگهای قات می‌جوند. قات مرزهای جنسیتی را نقض کرده است، همانطور که هم توسط زنان و هم مردان مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این وجود، هیچ اطلاعات موثقی در مورد تعداد زنانی که قات  می‌زنند، در دست نیست، اما این واقعیت که مردان در خیابان‌ها آشکارا قات می‌زنند و زنان فقط در خانه شیره آنرا می خورند، شایان توجه ویژه‌ای است.

سومالی هر سال نیم میلیارد دلار قات را از اتیوپی خریداری می‌کند و این امر آن را به منبع مهمی برای کسب درآمد ملی اتیوپی تبدیل می‌کند. اما از طرف دیگر، سومالی بابت این گیاه مخدر مبلغی برابر با نیمی از تولید ناخالص داخلی خود را به اتیوپی می‌پردازد. جالب اینجاست که از نظر واردات قات اتیوپی، جیبوتی از سومالی دست کمی ندارد. ارقام فوق کاملاً توضیح می‌دهد که چرا قات "طلای سبز" خوانده می‌شود. کنیا در نزدیکی اتیوپی قرار دارد، کنیا سالانه ۲۵۰ میلیون دلار قات صادر می‌کند. لازم به ذکر است که درآمد برگهای قات از درآمد حاصل از چای کنیا یکی از رایج ترین محصولات کنیا، فراتر است. قات در انگلیس، فرانسه و این اواخر با پناه جویان تازه، وارد در آلمان گسترش پیدا کرده است.

دولت‌ها عوض می شوند، اما قات باقی می‌ماند 

جویدن قات در بین یمن‌ها بسیار رایج است. هنگامی که انگلیس در سال ۱۹۵۷ سعی کرد ممنوعیت قات در یمن را اعلام کند، مردم شورش کردند. در سال ۱۹۷۲، پس از استقلال، قات در یمن جنوبی ممنوع شد. به هر حال، دولت یمن جنوبی دوام چندانی نداشت و شاید یکی از دلایل فروپاشی آن، ممنوعیت استفاده و کشت بود. به نوبه خود، برخی  کارشناسان غربی بر این باورند که قات جادوی خاصی دارد: هرچه دولت تلاش می‌کند تا آن را نابود کند، بیشتر به زندگی می چسبد.

در یمن، جنگ‌های قبیله‌ای به دلیل درگیری بین افراد تحت تأثیر قات  ادامه دارد. این گیاه مخدر به حفظ آتش جنگ کمک می‌کند و به مبارزان این فرصت را می‌دهد که بدون هیچ گونه فکر غیر ضروری جنگ کنند. تجارت قات برخلاف سایر کالاها، در طول جنگ شکوفا می‌شود. بنابراین، نقش یک بازرگان قات با نقش یک فروشنده سلاح شبیه است - هر دو آنها از جنگ سود می‌برند.

به اطلاع  سازمان بهداشت جهانی، ۹۰٪ از مردان و ۵۰٪ از زنان در یمن قات می زنند. علاوه بر این، در آن کشور حتی اتحادیه ویژه برای افرادی که در کشت گیاه قات مشغول فعالیت هستند، وجود دارد، هدف آن محافظت از گیاه است. در یمن استفاده از قات توسط اسطوره‌ها احاطه شده است. معتادان و فروشندگان مواد مخدر اعتراف می کنند که بدون قات قادر به انجام کاری نیستند.

کشف بزرگترین کارتل مخدر جهادی در یونان
© AP PHOTO / THANASSIS STAVRAKIS
کشف بزرگترین کارتل مخدر جهادی در یونان
براساس داده های غیر رسمی، ۵۸٪ از سرزمین‌های یمن توسط این گیاه اشغال شده است. در سال ۲۰۰۰ قانونی در این کشور تصویب شد که براساس آن ۲۸٪ از درآمد حاصل از فروش قات به خزانه دولت می‌رود، بنابراین یمن‌ها در ازای میلیاردها ریال یمنی، این گیاه را تحت نظارت مقامات محلی پرورش می‌دهند. بیش از ۵۵٪ از کل مصرف آب در یمن برای آب دادن به این گیاه می‌شود و این یک تهدید جدید را بوجود می‌آورد و آن، کاهش ذخایر آب زیرزمینی است. با وجود این، با وجود چنین نشاندادهای بالا، تنها ۱۳٪ از جمعیت یمن مشغول کشت و فروش قات هستند.

کابوس جدید: گیاه آفریقایی جهان را اسیر می‌کند

مهاجران یمنی تخم و برگ قات را در سراسر جهان پحش می‌کنند.  قات در هند دیده شد و به روسیه رسید. به یاد بیاوریم که دولت روسیه استفاده از قات را به عنوان یک اقدام احتیاطی ممنوع کرده است، با این حال، در سال ۲۰۱۶، مقامات روسیه یک دانشجوی یمنی را که در مسکو تحصیل کرد به دلیل ذخیره سازی برگ‌های قات دستگیر کردند. سرویس کنترل مواد مخدر روسیه ده ها مورد از مصرف قات را در این کشور شناسایی کرده است. این کار باعث برانگیختگی در جامعه جهانی شد و سرانجام چین و مالزی اعتراف کردند که قات به سرزمین کشورهایشان نفوذ کرده است. سؤال این است، چگونه توانسته اند سیستم های امنیتی در فرودگاه های بین المللی را گمراه کنند؟  پاسخ در این واقعیت نهفته است که بازرگانان یمنی متخصصانی را که در خشک کردن برگها مشغول فعالیت هستند جذب می کنند تا خصوصیات مواد مخدر حفظ شود.

معتادانی که قات می زنند در صورت خشک بودن یا قطع شدن برگها، از خرید آن خودداری می کنند. قیمت چنین محصولی به طور خودکار حداقل دو بار کاهش می یابد. بنابراین، فروشندگان قات برای حفظ اطمینان از صادرات به بازارهای جهانی جدید، مجبور بودند تا ضمن حفظ خواص آن، راه هایی برای خشک کردن قات را پیدا کنند. به این خاطر قات پس از خشک شدن، با دقت خرد می‌شود تا شبیه حنا شود و سپس در جعبه های خالی پلاستیکی باقی مانده از حنا بسته بندی می شود تا به آن  امکان داده شود تا فلزیاب‌ها را فریب دهد.

مصر مقصد اصلی فروش قات خشک است. در آوریل ۲۰۱۹، مقامات مصری ۲۹۵ کیلوگرم  این مخدر را که از طریق نامه به آدرس های جعلی ارسال شده بود، کشف و ضبط کردند. متأسفانه، این تنها ترفند با گسترش قات در مصر نبود، بنابراین این مخدر همچنان توانسته است به خیابان های مصر برسد.

در خاتمه، لازم به ذکر است که قات تحت نقاب‌های جدید و در بسته‌های جدید سفر به جهان را ادامه خواهد داد و مبارزه با آن به کابوسی برای دولت های همه کشورها تبدیل می‌شود.

کد خبر 463173 برچسب‌ها اعتیاد - مواد مخدر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اعتیاد مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۰۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویش گیاه ریواس در دشت‌های زیرکوه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، این روزها رویش گیاه ریواس جلوه ی خاصی به دشت هتای زیرکوه داده است. 

 ریواس یک گیاه خوراکی است که در فصل بهار در برخی مناطق شهرستان زیرکوه از جمله دشت‌های محمدآباد، دارج، آهنگران، استند رشد می‌کند.

 این گیاه همچنین مصرف خوراکی و  هم مصرف دارویی دارد و در صنعت رنگ سازی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.


دیگر خبرها

  • مدیران ارتباط خود با مردم را تقویت کنند
  • چریش‌های معطر، محبوب سفره‌های مردم بجنورد
  • (تصاویر) گرد و غبار آفریقا آسمان پایتخت یونان را پوشاند
  • چریش های معطر، محبوب سفره های مردم بجنورد
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • تعامل با کشورهای آفریقایی اقتصاد استان یزد را تقویت می کند
  • رویش گیاه ریواس در دشت‌های زیرکوه
  • رادیو ۸۴ ساله شد/ اینجا تهران است، رادیو ایران
  • گریه نماینده مالت در سازمان ملل برای مردم فلسطین
  • ایران دارای بیشترین کشفیات مواد مخدر در جهان / استفاده از «هنر» در پیشگیری از اعتیاد