Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-19@03:49:54 GMT

ایران پدیده ای عجیب درموضوع پناهجویان و مهاجران

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۰۴۸۴

ایران پدیده ای عجیب درموضوع پناهجویان و مهاجران

ساعت 24 --روزگار ایران خوش نیست و این ناخوشی در بسترهای گوناگون زندگی ایرانیان سفره پهن کرده است و خود را به رخ می کشد. بدترین رخداد دراین سالهای تازه سپری شده در سپهر زندگی ایرانیان شاید درهم آمیزی سرسام آور همه اجزای زندگی با رفتارها و اراده ای سیاسی اداره کنندگان سرزمین است. اداره کنندگان ایران امروز باوردارند نبرد با آمریکا از جمله مسئولیتها و وظایف ایران است و ایران اگر از میدان این نبرد پا بیرون بگذارد روزگارش بدتر از چیزی خواهد بود که الان هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این راهبرد و این دیدگاه پیامدهای گستردهای بر کسب و کار . معیشت و روش زندگی ایرانیان داشته و دارد. یکی از این پیامدها میل شدید به مهاجرت از ایران با روش های گوناگون از جمله پناه جویی است.

بهرام صلواتی جامعه شناس و دبیر شبکه مهاجرت ایران چندی پیش دریک همایش خبرهای تازه ای از جریان مهاجرت و پناهجویی ایرانیان داده است که درنامه اتاق بازرگانی درج شده است. این دیدگاه را در ادامه می خوانید:

برای پرداختن به موضوع مهاجرت ابتدا لازم است از فضای بین‌المللی بحث را آغاز کنیم. آمارهای سال 2019 نشان می‌دهد که 270 میلیون نفر مهاجر هم اکنون در جهان وجود دارد که این امر بیانگر آن است که برای اولین بار نرخ رشد مهاجران از رشد تولید بشر در کره زمین فزونی گرفته است. بنابراین ابتدا از نخبگان و دانشجویان شروع می‌کنیم و بعد به قسمت‌های مهمتر و کمتر دیده شده خواهیم پرداخت. این موضوع کمتر در مطبوعات و حتی پنل‌های تخصصی در داخل کشور مورد توجه قرار گرفته است.تا سال 2016 میزان 218 میلیون مهاجر در دنیا داشتیم که 2 درصد آنها یعنی تقریباً 4.8 میلیون نفر دانشجوی جابه جا شده بودند. تعریف این افراد با مهاجر متفاوت است؛ زیرا آنها به خاطر تحصیل از محل خود جابه جا شده‌اند. در این میان آمریکا و انگلستان مهمترین جذب کننده‌های اولیه هستند و اخیراً نیز کشورهایی نظیر چین و روسیه رقابت تنگاتنگی را با آمریکا بر سر جذب دانشجوی بین‌المللی آغاز کرده‌اند. نکته اصلی این است که چه کشورهایی جذب کننده و چه کشورهایی فرستنده دانشجو هستند. باز مشاهده می‌کنیم کشورهایی نظیر چین، آمریکا، کره‌جنوبی و هند در راس کشورهای فرستنده دانشجو قرار دارند.

تحریم‌ها و وضعیت دانشجویان ایرانی

حالا در این میان باید ببینیم جنگ تحریم‌ها چه مخاطراتی را برای مهاجرت‌های بین‌المللی ایرانیان در بر دارد؟ ایران از افغانستان، لبنان، سوریه و عراق در حدود 18 تا 20 هزار دانشجو جذب می‌کند، اما در مقابل رتبه دانشجو فرصتی ایران همواره  افزایش پیدا کرده است. در بازه زمانی بین 2001 تا 2011 میزان دانشجو فرصتی ایران کاهش یافته و رتبه 26 رسیده است، اما در سال‌های 2011 تا 2012 این میزان از 17 هزار نفر به پنجاه هزار نفر رسید که رتبه ما را در فهرست کشورهای دانشجو فرصت دنیا به 11 رساند. اکنون نیز به رقمی بالغ بر 53 هزار دانشجو و رتبه 20 رسیده‌ایم که برای ایران  خطرناک است.در همین راستا شاهدیم، کشورهایی که در 18 تا 20 سال گذشته از ایران دانشجو گرفته‌اند،همواره در حال افزایش هستند. آمریکا بیشترین میزان دانشجو از ایران را می‌پذیرفت که در طول سال‌های اخیر کشورهایی نظیر کانادا، مالزی، ترکیه و حتی گرجستان نیز به این فهرست اضافه شده‌اند.در مورد آمار و وضعیت کل مهاجران در دنیا ما با سه بخش روبرو هستیم. آنهایی که علاقه به مهاجرت دارند (DREAMERS)، یعنی کسانی که به هر دلیلی فکر می‌کنند و دوست دارند مهاجرت کنند. یک سری برنامه‌ریزی کننده (PLANERS) داریم، یعنی کسانی که می‌خواهند برای مهاجرت برنامه‌ریزی کنند و یکسری نیز مهاجران (MOVERS) هستند که برنامه آنها برای سفر آماده شده است. بین این‌ها در کل دنیا اختلاف شدیدی وجود دارد. مثلا در دنیا بالای 700 میلیون نفر DREAMERS مهاجرتی داریم.این موضوع در ایران دارای اشتباه محاسباتی است، زیرا وقتی در مجالس و محافل مختلف برخی افراد می‌گویند قصد مهاجرت دارند، ما آنها را در لیست آمارهای مهاجرتی قرار می‌دهیم؛ در صورتی که این میزان تا تبدیل شدن به مهاجر رسمی با ریزش شدیدی روبرو می‌شود. این موضوع همچنین در دوران تحریم‌ها نیز به شکلی اساسی بالا و پائین و جابه جا می‌شود. به طور مثال امروز در آمریکا نیز میل به مهاجرت نزدیک به 15 تا 16 درصد است. بین میل سنجی و اقدام و برنامه فرق وجود دارد.طبق نظرسنجی‌هایی که از بین دانشجویان به عمل آورده‌ایم، قبل از سال 1397 میل  به مهاجرت 60 درصد بوده است. به طور کلی تحولات اقتصادی جدید روی میل به مهاجرت تاثیر گذار بوده و تحریم‌ به عنوان یکی از عوامل ناامنی فکری از عناصر مهم آن محسوب می‌شود. در این راستا از دانشجویان سه سوال اصلی را طرح کردیم. شما تصمیم به مهاجرت گرفته‌اید؟ در حال سبک سنگین کردن هستید و یا اینکه می‌خواهید بمانید؟ آمارها نشان داد افرادی که تصمیم به مهاجرت گرفته اند 42 درصد هستند و به فاصله نزدیک 38 درصد نیز پاسخ دادند هنوز تصمیم قطعی نگرفته‌ایم.  20 درصد اعلام کردند در هر شرایطی می‌مانیم. کسانی که به طور قطعی گفته‌اند می‌مانند، میل به تلاش برای اصلاح و پیشرفت و بحث خانواده را به عنوان دلیل اصلی خود اعلام کرده اند و یا بحث خانواده است. همچنین طبق آمارها شاهدیم که 75 درصد افراد گفته‌اند تحولات اقتصادی بر تصمیم مهاجرتی ما تاثیر داشته است. نکته قابل توجه این است که انگیزه اصلی آنها از مهاجرت ابتدا موضوع اقتصادی و سپس عملی پژوهشی عنوان شده، اما وقتی از کانال مهاجرتی سوال می‌شود،  خاطرنشان می‌کنند قصد دارند از طریق تحصیلی اقدام به مهاجرت کنند. در میان این افراد 45 درصد می‌گویند نمی‌دانند قصد بازگشت دارند یا خیر و 38 درصد نیز تصریح می‌کنند قصد بازگشت به کشور را نخواهند داشت.

پناه جو فرصت و رتبه ایران

در مورد پناهجویان ایرانی در خارج کمتر صحبت می‌شود. در 5 سال گذشته ایران جزو ده کشور برتر پناهجو فرصت دنیا بوده است. حال این پناه جویان اقتصادی و یا سیاسی هستند آن بحث دیگری است. در سال 2014 تعداد 20 هزار نفر را فرستاده‌ایم و در 2015 چهل هزار نفر و در اوج مهاجرت‌های پناهجویی 2015 و 2016 رکورد پنجاه وشش هزار نفر را زده ایم. نکته قابل تامل این است که سوریه، افغانستان و عراق درگیر جنگ هستند ولی ایران دچار جنگ نیست. در این شرایط وقتی کانال اقتصادی بر روی مهاجران ایرانی بسته می‌شود، آنها به سمت کانال سیاسی ‌می‌روند. از این رو ایران موضوعی بسیار عجیب در بحث مهاجران است، زیرا از افغانستان پناهجو گرفته و به ترکیه پناهجو صادر می‌کند، موضوعی که سبب شده در طول بیست سال گذشته نزدیک به 420 هزار پناهجوی تازه کل  به دنیا فرستاده باشیم.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۰۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پدیده کشتی ایران طلا گرفت

در ادامه رقابت‌های ۵ وزن دوم و پایانی کشتی فرنگی قهرمانی آسیا ۲۰۲۴ به میزبانی بیشکک قرقیزستان، سعید اسماعیلی موفق شد با پیروزی ۳-۱ مقابل کشتی‌گیری از قرقیزستان، به مدال طلای این رقابت‌ها دست یابد.

فرنگی‌کار وزن ۶۷ کیلوگرم ایران، در مبارزه فینال این وزن موفق شد با نتیجه ۳ بر یک برابر «بیشکیف» نماینده کشور میزبان به پیروزی رسیده و نخستین مدال طلای تیم ملی کشتی فرنگی ایران در ۵ وزن دوم این رقابت‌ها را کسب کند.

او پیش از این در دور نخست با نتیجه یازده بر صفر لی‌لی از چین را مغلوب کرد. او در دور بعد مقابل فیروز میرزارجب‌اف از تاجیکستان به روی تشک رفت و پس از پایان زمان مبارزه با امتیاز عالی هشت بر صفر به برتری رسید و راهی نیمه‌نهایی شد. اسماعیلی در نیمه نهایی نیز با امتیاز عالی ۱۰ بر صفر مقابل روشن آتدایف از ترکمنستان به برتری رسید و راهی فینال شد.

دیگر خبرها

  • ۶۰ درصد نوازندگان از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند!
  • پاکستان اخراج پناهجویان افغانستانی را متوقف کند
  • بودجه آموزش عالی برای همه دانشجویان؛ آری یا خیر؟
  • صالحی امیری: ۶۰ درصد جامعه تمایل زیاد به مهاجرت دارند! (فیلم)
  • 48 میلیون ایرانی‌ تمایل به مهاجرت از ایران دارند!
  • ببینید | روایت تکان‌دهنده صالحی‌امیری از میزان تمایل جامعه ایران به مهاجرت؛ یک رقم شوکه‌کننده!
  • تحویل ۹۰۰ قطعه زمین طرح جوانی جمعیت در شهر امیرکبیر
  • پدیده کشتی ایران طلا گرفت
  • کاخ‌ســــفید مأمن رادیکالیسم ویرانگر
  • ردپای مهاجران غیرقانونی در حوادث تروریستی کشور /نماینده چابهار: دلار ۶۵ هزار تومانی در شأن مردم ایران نیست