Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@16:11:53 GMT

کمبود عزت نفس، بزرگترین مشکل نوجوانان امروز

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۰۵۹۷

کمبود عزت نفس، بزرگترین مشکل نوجوانان امروز

بسیاری از والدین گمان می‌کنند، عشق بدون قید و شرط، فقط به‌ دوره‌ کودکی محدود است و وقتی فرزند آنان به سن نوجوانی رسید، باید برای دوست‌ داشته شدن، کارهای خاصی انجام دهد و انتظارات خانواده را برآورده کند.
با افزایش سن بچه ها، بطور طبیعی مسئولیت های بیشتری از سوی والدین به آنان واگذار می شود و در عین حال انتظارات از این فرزندان به ویژه در زمینه خصوصیات اخلاقی و رفتاری نیز افزایش می یابد که یک امری طبیعی و به‌جاست اما رفتار و گفتار خانواده نباید طوری باشد که نشان دهد بچه ها را فقط در قبال انجام خواسته‌ها دوست خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

والدین توجه کنند جملاتی مثل "دوستت دارم اگر..." یا "به تو افتخار می‌کنم اگر..." و امثال این‌ها، عزت نفس فرزند و حتی سلامت روان آنان را نشانه خواهد رفت. نوجوانی که عشق مشروط از والدین‌ دریافت کرده، هرگز خود را دوست نخواهد داشت، برای هر اتفاقی خود را مقصر می‌داند حتی اگر هیچ دخالتی در آن نداشته باشد. این دسته از فرزندان مدام دچار اضطراب هستند، نظر دیگران برای آنان بسیار مهم می‌شود و مدام خود را با نظرات آنها تطبیق می‌دهند. اگر کمبود عزت نفس‌ در این دسته از فرزندان درمان نشود، نه توان شناخت خود و مسیر زندگی‌ را پیدا می‌کنند و نه در روابط، ازدواج و شغل‌ موفق خواهند بود.

دوست داشتن بدون قید و شرط

فرزند یا فرزندان یک خانواده با هر شکل و ویژگی ظاهری، اخلاقی و رفتاری، از وجود پدر و مادر است و دوست‌ داشتن بی‌قید و شرط والدین را می‌خواهد تا احساس ارزشمند بودن داشته باشد و زندگی با عزت و سربلندی را برای خود و نسل آینده‌ رقم زند. در این که فرزندان گاهی اشتباه می‌کنند و باید به آنها تذکر داد و حتی برخی مواقع آنان را تنبیه‌ کرد، شکی نیست، اما مهم آن است که به بچه ها گفته شود این اعمال چیزی از عشق پدر و مادر به آنان کم نخواهد کرد و چون دوستشان دارید، می‌خواهید او را متوجه اشتباهش کنید.

مشکل دوست‌یابی نوجوانان
امروزه با توجه به گستردگی فضاهای مجازی،‌ والدین باید در امر دوست‌یابی نوجوانان که به عنوان مهم‌ترین نیاز اساسی آنان به شمار می رود، حساسیت‌ ویژه‌ای از خود نشان دهند و در این مسیر با استفاده تجارب و ارایه راهکارهای سازنده فرزندان را به خوبی راهنمایی کنند.
بهترین زمان برای معرفی معیارهای دوست خوب، آموزش دوست یابی در دوران دبستان است. والدین در این زمینه از هر موقعیتی برای معرفی معیارهای دوست خوب به فرزندان نوجوان و جوان خود استفاده کنند و به آنان بیاموزند چه افرادی برای دوستی مناسب هستند.
والدین توجه داشته باشند در دوست‌یابی نوجوانان باید به دنبال افرادی با علایق و اعتقادات مشترک، ساختارهای خانوادگی یکسان، سلامت روان، باانگیزه و کوشا باشند. از فرزند بخواهید گاهی دوستان خود را به خانه دعوت کند تا با آنها بیشتر آشنا شده و صلاحیت آنها را بسنجید. گاهی اوقات فرزند را همراه دوستانش به سفر یک‌ روزه‌ خارج شهر ببرید تا بهتر با خلق‌ و خوی‌ آنان آشنا شوید. 
چنانچه بدرفتاری‌ در فرزند نوجوان‌ خود مشاهده کردید و منشا آن را در خانه نیافتید، بین دوستان آن دنبال علت این رفتار باشید. اگر قابل اصلاح بود، کمک کنید تا خود را اصلاح کند و اگر نبود، او را تشویق کنید تا دوستان خود را تغییر دهد. بهتر است به فرزند گفته شود که شخصیت دوستانی که دارد، در نگاه دیگران تاثیرات خوبی ندارد و بهتر است با افراد مناسبی دوستی کند. به هیچ‌وجه نوجوان را مجبور نکنید با دوست‌هایش قطع رابطه کند. او باید دلیل این خواسته را درک کند تا برای قطع رابطه اقدام کند.

سلامت روان و عزت نفس نوجوان حفظ شود

کجا میری؟ "بیرون" ، با کی میری؟ "دوستام" ، کی برمی گردی؟ "بعدا"، این کلماتی است که بیشتر والدین برای یکدفعه هم که شده در طول روز با نوجوان خود مطرح می کند. در عین حال هیچ اطلاعات تازه ای از این مکالمات به دست نمی آید و در نهایت، پدر و مادر ناامید می شوند.
برخی از پدر و مادرها می ترسند که اگر بیش از حد برای بچه ها محدودیت قائل شوند، به احساسات آنان لطمه وارد شود.
والدین توجه داشته باشند اگر احساس می کنند درست نیست که فرزند نوجوان آنان تا ساعاتی بعد شب، بیرون از منزل بماند، این مسئولیت را دارند که یکسری محدودیت ها را که در آن سلامت روان و عزت نفس فرزندشان رعایت شود، اعمال کنند.

راهکار مناسب

پدر و مادر چنانچه در مورد مسائلی مهم با فرزند نوجوان خود اختلاف نظر دارند، با هم صحبت کنند. به نظر نوجوان توجه داشته و بدون جر و بحث و با دادن پند و اندرز، توضیحات لازم را که چرا مخالف یا موافقند، ارایه دهند،‌ در ضمن والدین مشخص کنند که در مورد یک مسئله خاص، برای او امکان مذاکره و چانه زدن وجود دارد یا نه.

برچسب‌ها سلامت روان کودکی کودکان حقوق کودک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت روان کودکی کودکان حقوق کودک سلامت روان کودکی کودکان حقوق کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۰۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزد، میزبان سومین اردوی تیم والیبال پسران نوجوان

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، رقابت‌های والیبال قهرمانی پسران زیر ۱۸ سال آسیا ۷ تا ۱۴ مرداد در بحرین برگزار خواهد شد و تیم ایران در گروه C مرحله مقدماتی با چین، تیم دوم غرب آسیا و فیلیپین هم‌گروه است.   سومین مرحله تمرینات آماده سازی تیم والیبال نوجوانان پسر از ۳۰ فروردین در یزد آغاز می‌شود و عادل غلامی سرمربی این تیم از ۲۰ بازیکن برای حضور در این اردو دعوت کرد.   محمد امین رحیمی، مبین کالسنگیانی، محمدامین ملکی، سید ابوالفضل سادات الحسینی، محمد کاووسی، سالار کمال آبادی، هاوار دست گشاده، نیما باطنی، متین قهرمانی، میرمحمد موسوی، رضا نورالهی، امیرمحمد رفیعی‌راد، امیر نادری نورعینی، پرهام فدایی، محمدامین عرب یارمحمدی، پارسا نیازی، مهدی سخاوی، امیرعباس یاوری، امیررضا سعادت ساری بیگلو و امیررضا رمضانی بازیکنان دعوت شده به سومین اردو هستند.   ابراهیم وادی به عنوان مشاور فنی، ایمان شاهمرادزاده، فرهاد قائمی، امان نظر قلی زاد دوجی، صابر نریمان نژاد و فرهاد میرزایی (مربیان)، حامد حج (بدنساز)، فاضل شیرکوند (آنالیزور)، علی اکبر غلام علیزاده (ماساژور)، امین شهریاری (فیزیوتراپ) و جواد نیک‌پور به عنوان سرپرست اردو، دیگر اعضای کادر فنی تیم والیبال نوجوانان ایران هستند.

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه روایت دختر ایرانی درارومیه
  • شوق زندگی با تسهیل فرزند خواندگی
  • حل مشکل ۳۲ ساله مسکن شهرک شاهد ارومیه
  • حق حضانت فرزند، اهرم فشار والدین
  • (ویدئو) با "دوست دارم" گفتن شوهر به زنش مشکل داشتند
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان
  • تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد
  • فراخوان نام نویسی در همایش روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد
  • حمایت از نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان در لرستان
  • یزد، میزبان سومین اردوی تیم والیبال پسران نوجوان