Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبریز- یک هفته از زلزله ناگوار ۵.۹ دهم ریشتری آذربایجان شرقی می‌گذرد و باوجود برودت هوا بسیاری از هم‌وطنان ما در چادرهای پلاستیکی و دمای زیر صفر درجه شب را به صبح می‌رسانند که همین موضوع موجب نگرانی بسیاری از خانواده‌ها شده است.

قدس آنلاین-گروه استان ها:نمی‌دانم که تاکنون به کوه رفته‌اید و در ارتفاعات کوهستانی آن‌هم در دل پائیز اقامت داشتید یا خیر اما آن‌هایی که شبی را در کوه گذرانده باشند می‌توانند با زلزله‌زدگان روستای «ورنکش» که در ارتفاع بالای ۲ هزار متری این محل در دامنه جنوبی ارتفاعات سر به فلک کشیده «بزقوش» شب را در چادربه‌سر می‌رسانند احساس هم دردی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از خانواده‌ها هنوز در شوک از دست دادن یک‌عمر زندگی خود در زیر تلی خاک و یا از دست دادن عزیزانشان هستند و حال سوز سرما بیش از هر چیزی بر این داغ افزوده است.

ترس از زمستان

محمدحسین زاده یکی از اهالی روستای «تیرشاب» که تمام زندگی‌اش در زیر آوار مانده است به خبرنگار ما می‌گوید: « یک هفته است که در چادر زندگی می‌کنیم اما این چادرها ضخامتی نداشته و شب‌ها سرما را از خود عبور می‌دهد.

وی با اشاره به حضور معاون رئیس‌جمهور در این منطقه ابراز می‌کند: آقای جهانگیری به چشم خود دیدند که زن‌ها و بچه‌ها حتی در داخل چادر و طی روز هم با پتو نشسته بودند و سرما خواب را از چشمان خانواده ربوده است.

وی بابیان اینکه تمام زندگی‌اش در زیر آوار مانده است بیان می‌کند: تمامی ملزومات زندگی را از دست دادیم و حتی تعداد دام‌های زنده مانده سرپناهی برای نگهداری ندارند.

وی با مقایسه کمک‌های دولت در زلزله کرمانشاه و آذربایجان اظهار می‌کند: دولت حتی یک کانکس به این منطقه ارسال نکرده است.

وی با اشاره به اینکه روشن گذاشتن چراغ‌نفتی در داخل چادر به قیمت گازگرفتگی و مرگ خانواده ممکن است تمام شود ابراز می‌کند: نیازهای تمامی خانواده‌های زلزله‌زده یک سرپناه مطمئن‌تر است.

وی ابراز می‌کند: اگر بارندگی و یا بارش برف شروع شود در این چادرها نمی‌توان ادامه حیات داد.

وی با گلایه از روند کند آواربرداری و احداث سرپناه موقت می‌گوید: زمانی که معاون رئیس‌جمهور به منطقه آمد مسئولان با آب‌پاشی توسط خودروی آتش‌نشانی سعی می‌کردند تا ذره‌ای خاک به آسمان بلند نشود تا موجب ناراحتی مسئولان در این بازدید نشود و کاش این‌همه حساسیت برای ما هم وجود داشت که از سرما نمی‌توانیم شب را به صبح برسانیم.

اسکان زلزله‌زدگان

نحوه اسکان موقت زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی متأسفانه همچنان محل مناقشه است و درحالی‌که بنیاد مسکن و ستاد مدیریت بحران کشور، تهیه کانکس را برای این منظور بی‌فایده می‌دانند، مردم و مسئولان محلی بر لزوم تهیه آن به‌عنوان تنها جایگزین محافظت از زلزله‌زدگان در مقابل سوز سرما تأکیددارند.

تناقض در وعده‌ها و سخنان مسئولانی که برای بازدید به مناطق زلزله‌زده می‌آیند نیز خود به‌جای ایجاد روزنه امید به اضطراب زلزله‌زدگان دامن زده است.

نحوه اسکان موقت زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی متأسفانه همچنان محل مناقشه استرقیه ترابی یکی از همین زلزله‌زدگان به خبرنگار به قدس آنلاین می‌گوید: مسئولان هفته گذشته به ما گفتند که کانکس برای اسکان شما اعطا می‌کنیم اما دو روز بعد از زلزله حرفشان را پس گرفتند.

وی ابراز می‌کند: حالا زمزمه‌هایی مبنی بر این است که اجاره بهاء را می‌خواهند پرداخت کنند اما در این روستا خانه اضافی یا آپارتمانی ندارد که ما آن را اجاره کنیم و از طرفی نمی‌توانیم که وسایل و دام‌هایمان را رها کرده و به شهر مهاجرت کنیم.

وی ابراز می‌کند حالا دوباره به ما می‌گویند که قرار است کانکس تهیه شود برخی از این افرادی هم که برای کمک : به ما می‌گویند برای شما خانه‌های کوچک موقتی ساخته می‌شود!

وی عنوان می‌کند در میان این‌همه وعده و حرف‌های ضدونقیض ما هم بلاتکلیف ماندیم!

وعده مسئولان

سفر معاون اول رئیس‌جمهوری و قول‌های وی در میان زلزله‌زدگان هرچند روزنه‌ای از امید در دل آن‌ها پدیدار کرده است اما ترس از اینکه شاید این وعده‌ها به نوشدارو پس از مرگ سهراب تبدیل شود وجود دارد.

اسحاق جهانگیری با اشاره به این‌که آذربایجان شرقی استانی سردسیر، است، خطاب به زلزله‌زدگان در دیدار روز چهارشنبه ۲۲ آبان ماه از روستای «تیرشاب» گفت: اطمینان داشته باشید که دولت راهکارها و روش‌هایی را به کار خواهد گرفت تا هیچ دغدغه‌ای برای آغاز فصل سرما وجود نداشته باشد.

جهانگیری  ادامه داد: اگر هم افرادی بخواهند در منطقه مسکونی خود حضورداشته باشند، بنیاد مسکن واحدهایی را به‌صورت ضربتی ظرف دو سه روز مستقر خواهد کرد تا این افراد بتوانند در این واحدها اسکان پیدا کنند.

وی از اعطای وام معیشتی و تسهیلات ارزان‌قیمت با نرخ سود ۳- ۴ درصد به آسیب دیدگان زلزله خبر داد و گفت: برای دوره ساخت‌وساز و بازسازی نیز دولت رقمی را به‌عنوان بلاعوض ورقمی را نیز به‌عنوان تسهیلات به مردم آسیب‌دیده در مناطق زلزله‌زده پرداخت می‌کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: زلزله زلزله زدگان آذربایجان شرقی تبریز خاورمیانه زمین لرزه وقوع زمین لرزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۱۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت میلیاردی سرما به کشاورزان استان همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، امیر لاهوتیان افزود: این سرمازدگی موجب شد یک هزار و ۳۹۴ هکتار از سطح باغ‌های استان دچار خسارت شوند.

او تأکید کرد: یک هزار و ۵۰۰ تن عملکرد محصولات باغی استان ناشی از خسارت سرمازدگی کاهش یافته است.

لاهوتیان با بیان اینکه ملایر با سطح ۷۶۵ هکتار بیشترین میزان خسارت و شهرستان فامنین با سطح ۶۸ هکتار کمترین میزان خسارت در استان را داشتند، تصریح کرد: هفت شهرستان استان دچار خسارت سرمازدگی شدند.

او گفت: این سرمازدگی به محصولات باغی شامل ۲۵۲ هکتار در همدان، ۱۳۰ هکتار در تویسرکان، ۱۵۴ هکتار در کبودرآهنگ، ۱۳۵ هکتار در رزن و ۱۴۲ هکتار در درگزین است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه امسال ۳۰۰ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده است، افزود: این میزان بارندگی هشت درصد نسبت به سال گذشته و حدود ۴۰ درصد نسبت به میانگین بلندمدت افزایش دارد.

لاهوتیان با اشاره به اینکه همدان جزو معدود استان‌های کشور است که از لحاظ بارندگی از وضعیت قرمز به وضعیت سبز تبدیل شده است، تصریح کرد: با تداوم بارندگی‌ها وضعیت سبز محصولات در اراضی استان مطلوب ارزیابی می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۶ سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر
  • مهاجرت معکوس در گرو رفع مشکل روستائیان
  • ثبت تمامی آگهی‌های انتشار در سکو‌های اینترنتی در سامانه املاک و اسکان الزامی شد
  • لباس‌های زمستانی را جمع نکنید؛ سرما در راه است!
  • لباس‌های زمستانی را جمع نکنید!/ سرما در راه
  • در زلزله شدید تهران مرده‌ها خوشبختند!
  • استقبال ۵هزار نفر از جشنواره فرهنگی و هنری ورزشی سلماس
  • خسارت میلیاردی سرما به کشاورزان استان همدان
  • پیش‌بینی دو میلیون مرگ و میر در زلزله شدید تهران
  • در زلزله شدید تهران مرده‌ها خوشبختند؛ امکان اسکان ۵ میلیون زلزله زده وجود داد؟