Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-19@01:00:04 GMT

جنگی برای بقا!

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۲۳۰۶

گاز طبیعی به عنوان پلی بین اقتصاد سوخت فسیلی گذشته و حاضر و اقتصاد تجدیدپذیر آینده مورد استقبال قرار گرفته است. اما گزارش‌های اخیر از سوی یک سازمان غیرانتفاعی که از توسعه انرژی تجدیدپذیر حمایت می‌کند، نشان داد که انرژی بادی و خورشیدی و ذخیره سازی آنها ممکن است تا 16 سال آینده از اکثر نیروگاه‌های گازسوز در آمریکا ارزان‌تر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس یکی از این گزارش‌ها، ممکن است دوران گاز طبیعی نیز به پایان رسیده باشد و ادامه سرمایه‌گذاری‌ها در پروژه‌های گازی، ریسک ایجاد ده‌ها میلیارد دلار هزینه‌های سرگردان تا اواسط دهه ۲۰۳۰ را به دنبال داشته باشد، زیرا تا آن زمان با کاهش هزینه‌های انرژی پاک، نیروگاه‌ها و خطوط لوله گازی جدید به سرعت غیراقتصادی خواهند شد.
این وضعیت مطمئنا قابل ملاحظه خواهد بود. هزینه‌های انرژی خورشیدی و بادی به طور مستمر کاهش پیدا کرده، اما ذخیره سازی معمولا در این کاهش هزینه‌ها به حساب نمی‌آید. این که پیش بینی مذکور کاملا خوش بینانه است یا خیر باید منتظر ماند و دید، اما به نظر می‌رسد که انرژی‌های تجدیدپذیر در حال پیشی گرفتن از گاز برای نیروگاه‌های برق هستند و احتمالا این بزرگترین بخشی است که سوخت‌های فسیلی در رقابت با تجدیدپذیر‌ها هستند.
مشکل دوم برای گاز طبیعی، انتشار اتان است. این ترکیب اصلی گاز طبیعی، نسبت به دی اکسید کربن، گاز گلخانه‌ای قوی‌تری است و توجه فزاینده‌ای را از سوی رگولاتور‌ها و سرمایه گذاران جلب کرده است. سرمایه‌گذاران نفت و گاز اخیرا نسبت به حمایت برخی از دولت‌ها از کمپین منفی علیه سوخت‌های فسیلی نگرانی زیادی پیدا کرده‌اند. سرمایه‌گذاران اکنون نیاز دارند مطمئن شوند که صنعت به حد کافی قوی است تا در برابر هجمه تجدیدپذیر‌ها و مقررات سخت گیرانه داوم بیاورد.
یک راه برای کسب این اطمینان، پایین رفتن هزینه‌ها برای برابری کردن با افت هزینه‌های تجدیدپذیر‌ها است. صنعت گاز حداقل در آمریکا ثابت کرده که می‌تواند هر چند به طور ناخواسته چنین کاری انجام دهد. قیمت‌های گاز طبیعی برای تحویل فوری در آمریکا امسال به دلیل اشباع عرضه چندین بار منفی شده است. تجدیدپذیر‌ها حتی بدون تلاش راه طولانی برای پیدا کردن قیمت منفی دارند.
اما با وجود چنین نوسان قیمتی، صنعت گاز در آمریکا و نقاط دیگر با جدیت برای رقابتی‌تر کردن محصولاتش تلاش می‌کند. در داخل این صنعت هم همسو با رشد تقاضای جهانی برای گاز و شتاب شرکت‌ها و دولت‌ها برای پاسخ دادن به تقاضای رو به رشد، رقابت داغ‌تر شده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، به گفته نیک باتلر، رییس موسسه پالیسی در کالج لندن کینگ، یک راه برتری یافتن گاز طبیعی مایع در برابر رقیبان، پایین بردن هزینه‌های و بهبود کارآمدی تولید است لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GC5 برچسب ها: جنگ ، بقا ، گاز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: جنگ بقا گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۲۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران

جمهوری اسلامی ایران چند روز پیش حمله موشکی و پهپادی بی‌سابقه‌ای را علیه اسرائیل انجام داد. این اولین باری بود که ایران اقدام نظامی مستقیم علیه تل آویو را انتخاب می‌کرد. در حالی که حمله اولیه در اوایل هفته متکی به پهپاد‌های ایران بود.

به گزارش روزیاتو، در ادامه این مطلب به بررسی توانایی‌های رزمی فعلی نیروی هوایی ایران از دیدگاه یک رسانه خارجی تخصصی هوایی به نام Simple Flying می‌پردازیم. لازم به ذکر است که در این مطلب تنها به نیروی هوایی ارتش پرداخته شده است.

حقایقی کوتاه در مورد نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران

راهنمای جهانی هواپیما‌های نظامی مدرن (WDMMA) موجودی فعال نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را ۳۴۳ هواپیما اعلام کرده است که این نیرو، را در رتبه ۴۳اُم در میان تمام ۱۰۰ نیروی هوایی متعلق به ۷۴ کشور جهان که این وبسایت آن‌ها را بررسی می‌کند قرار داده است. این وبسایت ۱۸۳ مورد از این پرنده‌های جنگی را به عنوان جنگنده برچسب گذاری می‌کند و این دسته را به زیر مجموعه‌های جنگنده صرف، رهگیر، چند منظوره و هواپیمای تهاجمی تقسیم می‌کند.

گزارش سال ۲۰۱۱ توسط موسسه خاورمیانه، نیروی انسانی نیروی هوایی ارتش ایران را ۳۷،۰۰۰ پرسنل تخمین می‌زند.

جنگنده F-۴ Phantom II

جنگنده F-۴ Phantom II ساخت کمپانی مک دانل داگلاس پرتعدادترین هواپیمای جنگی موجود در زرادخانه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است، هواپیمایی که توسط نیرو‌های مسلح دو تن از رقبای فعلی جمهوری اسلامی، یعنی اسرائیل و ایالات متحده، به کررات در میدان نبرد مورد تست قرار گرفت.

بنابراین، چگونه یک کشور ضدغربی مانند ایران ۶۳ نسخه – طبق گزارش WDMMA – به یک هواپیمای طراحی شده توسط کشوری متخاصم دست یافت؟ این‌ها جنگنده‌های آمریکایی هستند که در زمان شاه خریداری شدند، یعنی زمانی که ایران در واقع با آمریکا و اسرائیل متحد بود.

فانتوم اولین بار در سال ۱۹۵۸ رونمایی شد و در دوران اوج خود یک هواپیمای جنگی واقعاً پیشرفته بود. همانطور که نویسنده مقاله‌ای در The National Interest نوشته است: «F-۴ در مدت زمان کوتاهی تأثیر بسیار زیادی برجای گذاشت و ۱۶ (درست است، شانزده) رکورد جهانی در زمینه سرعت و ارتفاع را بین سال‌های ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۲ به نام خود ثبت کرد. ۵ مورد از این رکورد‌ها همچنان پابرجا بود تا اینکه F-۱۵ Eagle که محصول دیگری از مک دانل داگلاس بود و در سال ۱۹۷۵ عرضه شد این رکورد‌ها را جابجا کرد… این ترکیب از سرعت بالا و سایز بزرگ، خلبان کهنه کار جنگ ویتنام، دیک اندرگ را بر آن داشت تا به شوخی بگوید که این پرنده بزرگ “اثباتی بر این مدعاست که اگر پیشرانه‌ای به اندازه کافی را پشت یک آجر قرار دهید، می‌توانید آن را به پرواز در آورید. ”».

نیازی به گفتن نیست که فانتوم مدت هاست با دوران اوج خود فاصله گرفته است، با این حال نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مصرانه این پرنده جنگی مغرور را به پرواز در می‌آورد. در واقع، طبق اخبار بی‌بی‌سی، ایرانی‌ها از آن‌ها در نبرد‌ها در سال ۲۰۱۴ در حملات علیه دولت اسلامی (داعش) از این جنگنده‌ها استفاده کردند.

F-۱۴ Tomcat

یکی دیگر از پرنده‌های جنگی که ایران از ایالات متحده خریداری کرد، F-۱۴ Tomcat است که به لطف فیلم پرفروش Top Gun: Maverick برای مخاطبان آمریکایی دنیای سینما شناخته شده است.

خلبانان ایرانی تامکت ادعا کرده اند که نسبت کشتار ۱۳۰:۴ در طول جنگ ایران و عراق با این جنگنده به دست آمده است، یعنی اینکه تامکت‌های ایرانی توانستند ۱۳۰ جنگنده عراقی را ساقط کرده و در این مدت تنها ۴ فروند تامکت ایرانی ساقط شدند. درست مانند فانتوم، تامکت قدیمی نیز دوران اوج خود را پشت سر گذاشته است، در حالی که اولین بار در سال ۱۹۷۰ سرویس شد. تخمین زده می‌شود که نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران ۲۶ فروند تامکت در اختیار دارد.

F-۵E یا تایگر ۲/ صاعقه

این پرنده جنگی متعلق به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی دیگر از جنگنده‌های آمریکایی است که توسط فرانچایز Top Gun جاودانه شده است: در نسخه اصلی تاپ گان در سال ۱۹۸۶، F-۵ Freedom Fighter نقش یک MiG-۲۸ را بازی می‌کند. نوع اورجینال Tiger II اولین پرواز خود را در سال ۱۹۷۲ انجام داد. علاوه بر ایران، امروزه مهمترین کاربر این هواپیما نیروی هوایی جمهوری تایوان است.

علاوه بر ۱۷ فروند F-۵ ساخت آمریکا، ایران همچنین دارای ۸ نسخه بومی از آن به نام صاعقه محصول هسا است که در گزارش WWMDA درباره آن آمده است: «صاعقه آرایش تک سرنشینی و دو موتوره اش را حفظ کرده است، اما هواپیما‌های با دم به بیرون تاب خورده را معرفی کرد… اولین پرواز در جولای ۲۰۰۴ انجام شده و ورود به سرویس در سپتامبر ۲۰۰۷ آغاز شد».

F۱ Mirage

نیروی هوایی ارتش ایران به یک جت غربی دیگر نیز دسترسی دارد. این جنگنده ساخت سال ۱۹۶۶ فرانسه در طول جنگ ایران و عراق مورد استفاده عمده طرف مقابل نیز قرار گرفت. در حالی که F۱ Mirage ساخت کمپانی داسو مدت‌هاست که از نیروی هوایی عراق محو شده است، طبق گزارش‌ها، نیروی هوایی ارتش ایران هنوز ۹ فروند از آن‌ها را حفظ کرده است.

Mikoyan MiG-۲۹ “Fulcrum”

علاوه بر پرنده‌های جنگی ساخت غرب، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دارای تعداد قابل توجهی از جنگنده‌های ساخت کشور‌های غیر غربی نیز هست. جنگنده MiG-۲۹ طراحی شده توسط شوروی یک نمونه بارز از این جنگنده‌های غیرغربی است – تخمین زده شده که نیروی هوایی ارتش ایران ۲۰ فروند جنگنده فالکروم در اختیار دارد. در مقایسه، Fulcrum جدیدترین هواپیمای جنگی ایران است. این جت پس از انجام اولین پرواز خود در اکتبر ۱۹۷۷، به طور رسمی در آگوست ۱۹۸۳ معرفی شد. روی کاغذ، میگ-۲۹ قرار بود رقیبی برای F-۱۵ و F-۱۶ باشد، اما نبرد‌های هوایی واقعی در طول عملیات طوفان صحرا و نیرو‌های ائتلاف خلاف این را نشان دادند.

Sukhoi Su-۲۴ “Fencer”

یکی دیگر از طرح‌های شوروی، سوخو سو-۲۴، تنها پرنده جنگی در زرادخانه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که توسط WDMMA در رده “تهاجمی ” تعیین شده است. این بمب افکن مافوق صوت با هندسه متغیر امسال پنجاهمین سالگرد تولد خود را جشن می‌گیرد و ارتش ایران ۲۳ فروند از آن را در اختیار دارد.

Chengdu J-۷/F-۷ ‘Fishcan”

بررسی خود را از قابلیت‌های هواپیمای نیروی هوایی ایران با جنگنده‌ای که توسط یک کشور کمونیستی متفاوت – جمهوری خلق چین – تولید شده است، به پایان می‌رسانیم. بله، این یک کپی چینی از MiG-۲۱ شوروی “Fishbed” است که ناتو نام مشابه “Fishcan” را برایش انتخاب کرده است. این جت جنگنده نسل سوم اولین پرواز خود را در ژانویه ۱۹۶۶ انجام داد و بین سال‌های ۱۹۶۵ تا ۲۰۱۳ حدود ۲،۴۰۰ فروند از آن تولید شد. نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ۱۷ فروند از آن‌ها را در اختیار دارد.

دیگر خبرها

  • کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟
  • صنایع و سازمان‎ها قسمتی از برق مصرفی را خودشان تولید کنند
  • شکست بزرگ‌ترین پروژه انرژی تجدیدپذیر تاریخ
  • (تصاویر) جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • درون سر جنگی موشکی که به اسرائیل شلیک شد
  • سهم ۲۵ درصدی تجدیدپذیر‌ها از ظرفیت صادراتی برق کشور
  • عشق دوران جنگ؛ مراسم ازدواج زوج جوان فلسطینی در غزه+ تصاویر
  • کربن‌زدایی لندن با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک
  • ما که جنگی نکرده‌ایم هنوز / هرچه که‌ دیده‌اید تمرین بود+ فیلم
  • صنایع انرژی بر، ۲ درصد برق مصرفی خود را از انرژی تجدیدپذیر تامین می‌کنند