Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-19@14:40:51 GMT

وضعیت نابسامان تولیدکنندگان روی و سرب

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۲۶۵۴

حسن حسینقلی، با انتقاد از شرایط تولید کنندگان سرب و روی، افزایش عوارض صادرات و کاهش قیمت کنسانتره را جفایی در حق تولیدکنندگان کنسانتره سرب و روی دانست که رفته رفته باعث رکود کاری و از دست دادن اشتغال برخی از آنها خواهد شد.

حسن حسینقلی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ تولیدکننده کنسانتره سرب که در شرایط سخت اقتصادی با وجود کار سخت و زیان آور تولید انجام می‎دهد، حاضر نیست کنسانتره خود را 120 تا 150 دلار کمتر از بازار جهانی به فروش برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه تمام کنسانتره‌ها در کشور مصرف نمی‌شود، افزود: در حال حاضر کنسانتره سولفوره سرب در داخل مصرف ندارد؛ زیرا شرکت مصرف کننده فیلترهای زیست محیطی آن را ندارند. با این وجود به چه دلیل به آن عوارض وضع می‌شود؟
حسینقلی ادامه داد: ‌خوشبختانه مشکلی در بخش کنسانتره اکسید روی، وجود ندارد؛ زیرا قیمت داخلی بالاتر از قیمت صادراتی آن است و احتیاجی به دخالت دولت نیست و در 20 سال گذشته، بازار مسیر خود را پیدا کرده و خریدار و فروشنده به نقطه مشترک رسیده‌اند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی ایران، در مورد کنسانتره سولفوره روی گفت:‌ خریداری برای این کنسانتره وجود ندارد و حجم زیادی از این ماده دپو شده است؛ بنابراین دولت باید اجازه صادرات به آن بدهد.
وی ادامه داد: ‌در حال حاضر دولت اجازه صادرات شمش سرب را نمی‌دهد و صادرات آن به ندرت صورت می‌گیرد. برخی از واحدهای تولیدکننده شمش سرب، به صورت غیر قانونی تولید کرده و به محیط زیست آسیب می‌زند؛ اما در این بین، تولیدکنندگانی هستند که با توجه به مسائل محیط زیست فعالیت می‌کند؛ اما دولت به آنها نیز اجازه صادرات نمی‌دهد؛ این امر باعث ورود سودجویان می‌شود.
وی با بیان اینکه 6 برابر مصرف داخل، روی تولید می‌شود،‌ گفت: در حال حاضر سالانه حدود 200 هزار تن روی در کشور تولید می‌شود؛ این در حالی است که نیاز داخل 35 هزار تن است. در حال حاضر واحدهای عرضه‌کننده روی، در بورس کالا مجاز هستند که چهار برابر مقداری که در بورس عرضه دارند، صادر کنند. این قانون‌ها مانع تراشی برای رونق تولید است و رانت ایجاد می‌کند.
حسینقلی با انتقاد از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران که 4 ماه از سال را از تامین مواد اولیه واحدهای تولیدکننده شمش روی خودداری کرد، گفت: امسال واحدهای تولید کننده شمش روی، چهار ماه بدون مواد اولیه بودند و دولت توجه‌ای به میلیاردها سرمایه که در این کارخانه‌ها برای امر تولید هزینه شده است، نمی‌کند. این در حالی است که از تولیدکنندگان، توقع صادرات و حفظ اشتغال دارند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی ایران، تصریح کرد: اکثر تولید کنندگان سرب و روی با 35 تا 40 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند و این امر ناشی از دخالت دولت در قیمت گذاری است.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GCC برچسب ها: روی ، سرب ، حسینقلی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: روی سرب حسینقلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۲۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات بانکی در اختیار تولیدکنندگان واقعی قرار گیرد

وحید زرگر فرماندار شهرستان آوج در نشست مدیران شعب بانک سپه استان قزوین گفت: بانک‌ها با اعطای تسهیلات به کارآفرینان و تولید کنندگان واقعی و حمایت از تولید کنندگان می‌توانند رشد اقتصادی و رونق کسب و کار‌ها را محقق کنند.

وی اضافه کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته برخی سهل انگاری‌ها صورت گرفت و منابع تسهیلات مالی در اختیار افرادی قرار گرفت که این منابع را به بازار‌های غیر تولیدی مانند بازار ارز، خودرو و طلا وارد کردند و این در حالی اتفاق افتاد که بسیاری از تولید کنندگان کشور با کمبود منابع مالی مواجه بودند.

زرگر بیان کرد: بانک‌ها در خصوص تسهیلات تکلیفی مانند وام‌های ازدواج، ودیعه مسکن و فرزندآوری باید طوری عمل کنند که رضایت عموم مردم جلب شود و بستر برای عملیاتی شدن سیاست‌های عمومی نظام فراهم شود.

این مسئول عنوان کرد: تمامی مدیران باید در تحقق شعار سال همت ویژه داشته باشند، چراکه در نظر رهبر معظم انقلاب، جهش تولید و توسعه اقتصادی در کشور با مشارکت و نقش آفرینی آحاد مردم محقق می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • قیمت هر شانه تخم‌مرغ به ۶۵ هزار تومان رسید
  • جزییات تولید دام سنگین در کشور+جدول
  • تسهیلات بانکی در اختیار تولیدکنندگان واقعی قرار گیرد
  • تولید به صادرات گره بخورد/ نادرست بودن قطع برق چاه‌ها
  • انتقاد شدید از وضعیت نابسامان پارکینگ‌های شهر کرمانشاه
  • محدودیتی برای خرید مازاد تولید مرغ نداریم
  • تأکید وزیر صمت بر حمایت از صادرکنندگان
  • اشتغالزایی ۲ هزار نفر در چهار واحد فرآوری سنگ آهن اسدآباد
  • جهت‌گیری در تعرفه صادرات و واردات، حمایت از تولید است
  • متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم