Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست تخصصی با عنوان «جنگ روایت ها» به همت بسیج دانشجویی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه با حضور کارشناسان برجسته رسانه برگزار شد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست تخصصی با عنوان «جنگ روایت ها» به همت بسیج دانشجویی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه با حضور حسن بهشتی پور، مدیر سابق شبکه العالم، حسن شمشادی، خبرنگار جنگ و علی علیزاده، خبرنگار سابق بی بی سی فارسی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بهشتی پور در این نشست با پرداختن به تکنیک‌های مورد استفاده در رسانه برای اقناع مخاطب گفت: امروزه برای اقناع مخاطب از تکنیک‌های ترکیبی در قالب گفتار، نوشتار، جدال ساختگی و مناظره استفاده می‌شود. فرایند انتقال پیام به مخاطب با فضاسازی مطلوب کاملا ناخودآگاه و پنهان به مخاطبان ارائه می‌شود.
مدیر سابق شبکه العالم در ادامه با اشاره به تکنیک توراندازی مخاطب گفت: رسانه با توراندازی، مخاطب را با خود همراه کرده و فرایند انتقال پیام را انجام می‌دهد. پیشرفت رسانه بویژه رسانه‌های غربی باعث جنگی تمام عیار در این عرصه شده است. حزب بعث و سعودی‌ها نا آرامی هارا در عراق هدایت می‌کنند حسن شمشادی، خبرنگار جبهه مقاومت و کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه برنامه با اشاره به حضور مستقیم خود در خط مقدم تحولات منطقه گفت: تحولات اخیر عراق با تکنیک‌های رسانه‌ای از جمله فتوشاپ، وارونه نشان دادن ماجرا و سانسور همراه بوده است.
خبرنگار جبهه مقاومت با استناد به مصاحبه و گزارشات انجام شده توسط خود وی، به عنوان راوی مستقیم، به ارائه مستندات حین برنامه پرداخت. تحولات عراق یک پازل از پیش طراحی شده برای ایجاد اختلاف و ضربه به جبهه مقاومت بوده است. در این میان رهبر انقلاب (مد) با هشیاری خواستار پیگیری قانونی مطالبات به حق مردم عراق شدند. در این میان بازیگران مختلفی از جمله خاندان صدام و پهلوی برای مقصر نشان دادن ایران در مشکلات عراق به میدان آمدند.
وی در ادامه با ارائه مستندات به نقش برجسته آمریکا، عربستان، رژیم صهیونیستی و سایر کشور‌های عربی در ناآرامی‌های عراق پرداختند. کشتن افراد بیگناه برای تحریک افکار عمومی و حضور بیشتر از دیگر ابزار‌ها در ناآرامی‌های عراق بوده است. سانسور حمایت مردم عراق از مراجع عظام و رهبر انقلاب بخش دیگری از این پازل بود. کم کاری رسانه‌ای ایران در کشور عراق علی علیزاده، تحلیلگر سیاسی نیز که از طریق تماس ویدئویی اینترنتی در این نشست حضور داشت با پرداختن به سفر اخیر خود به عراق گفت: برخی جوانان روشنفکر و لیبرال عراق، ایران را باعث مشکلات اقتصادی خود می‌دانستند. علت این موضوع استدلال رسانه‌های غربی درباره گرفتن بازار‌های اقتصادی عراق توسط ایران بود. در این زمینه هر چند مستنداتی مبنی بر حضور دو برابری ترکیه و سایر کشور‌ها در اقتصاد عراق ارائه شد، اما ذهنیت آن‌ها تثبیت شده بود. این فرایند نتیجه کار رسانه‌ای سنگین علیه ایران بوده است.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه گفت: در روز‌های اول ناآرامی در عراق هیج خبری از مقصر دانستن ایران در مردم نبود، اما در روز‌های آخر کا ملا برعکس شد. این موضوع حاصل اتاق فکر‌های رسانه‌ای دشمن و عملیات گستره رسانه‌ای بود.
وی در ادامه با اشاره به دشمنی آشکار رسانه‌های بیگانه گفت: مشکل دیگر در جنگ روایت‌ها رسانه‌های داخلی ایران و خود صداوسیما است. در حال حاضر به جرات رهبر انقلاب، قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله تنها رسانه‌های جبهه مقاومت هستند. در حال حاضر صداوسیما به چه میزان در یادآوری حافظه تاریخی مردم عراق موثر بوده است؟ چه استفاده‌ای از ظرفیت قدرت نرم و نفوذ نرم ایران در عراق شده است؟
علیزاده با نقد اساسی ساختار صداوسیمای ایران گفت: چرا بسیاری از رویداد‌ها و انتقادات در کشور بیان نمی‌شود، نمونه ملموس این موضوع عدم اطلاع از حضور نظامی ما در کشور‌های منطقه تا سال‌های ۹۲ و ۹۳ بود. این مسائل در رسانه‌های پیشرو در جهان، با مهندسی رویداد‌ها و اقناع افکار پیش می‌رود. خبر استعفای ظریف ابتدا در خارج از کشور منتشر شد و این کاملا به ضرر رسانه‌های ریان انقلاب است. از سوی دیگر شاهد عدم شایسته سالاری و ورود افراد بدون تخصص در صدا وسیما هستیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جنگ روایت ها حسن شمشادی علی علیزاده بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۴۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دختران حق دارند شادی کنند/ همه هجمه دشمن روی دختران ایران است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان، حجت الاسلام پورثانی در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است، افزود: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی از معلمان از جنس چندین نسل قبل است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند.

وی با بیان اینکه قطعاً اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد. دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی‌نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند. در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود، گفت: ما باید اردوهایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماماً به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند، گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

وی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس، دختر را کالایی مصرفی می‌بیند اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزئین می‌کند.

پورثانی افزود: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ما است، گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا است.

پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛ در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل‌ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

کد خبر 6088472 علی قدمی

دیگر خبرها

  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • دختران حق دارند شادی کنند/ همه هجمه دشمن روی دختران ایران است
  • ۲ شاخصه مهم «هیئت» از نگاه رهبر انقلاب/ جمعیت ملاک سنجش نیست
  • قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است
  • خزعلی: گنبد آهنین رژیم غاصب با قدرت رسانه فرو ریخت
  • گنبد آهنین رژیم غاصب با قدرت رسانه فرو ریخت
  • سه گروه اصولگرایان از نظر عباس عبدی : از "ارزشی های واقعی" تا "بی شخصیت های هتاک"
  • پوشش رسانه‌ای که قدرت «وعده صادق» را به رخ جهانیان کشید
  • تثبیت قدرت ایران در خاورمیانه/ هیچ اقدامی علیه منافع ملی ما بی پاسخ نخواهد ماند