Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@02:52:41 GMT

بازگشت موتورسیکلت‌های فرسوده اسقاطی به خیابان‌ها

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۴۷۲۶

بازگشت موتورسیکلت‌های فرسوده اسقاطی به خیابان‌ها

کارشناس سازمان محیط ریست می‌گوید: «مسئولیت موتورسیکلت‌های توقیفی با ستاد ‌اجرایی فرمان امام(ره) است. این ستاد برای اوراق شدن، موتورسیکلت‌ها را به مزایده می‌گذارد. البته ستاد اجرایی به شرط اسقاط این موتورسیکلت‌ها را به افراد واگذار می‌کند اما هیچ اعتمادی نیست کسی که در این مزایده شرکت می‌کند موتور را اوراق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین احتمال زیادی دارد که موتورسیکلت ‌ها دوباره به خیابان‌ها بیاید.»

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: «آلودگی هوا همچنان شهروندان کلانشهرها را آزار می‌دهد. در چند روز گذشته بیش از ۵ هزار نفر را راهی بیمارستان‌ها کرد و مدارس تهران را به تعطیلی کشاند. همچنین نفس کشیدن را برای اصفهانی‌ها و اهوازی‌ها سخت کرد. مشهدی‌ها را هم دچار کمبود اکسیژن کرد. این روند آنطور که پیش‌بینی‌های هواشناسی می‌گوید تا آخر هفته ادامه دارد.

سازمان حفاظت محیط زیست کشور هم در راستای کاهش آلودگی هوا پیشنهاد اسقاط موتورسیکلت‌های توقیفی را داد تا این سؤال پیش بیاید که موتورسیکلت‌های توقیفی در پارکینگ‌ها چطور می‌تواند روی آلودگی هوای کلانشهرها تأثیر داشته باشد. آیا سازمان حفاظت محیط زیست نباید به‌دنبال اسقاط خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده در کف خیابان‌ها باشد؟ پاسخ «مهندس بهزاد اشجعی» کارشناس سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌و‌گو با «ایران» به سؤال دوم مثبت است. او اعتقاد دارد که دستگاه‌های مرتبط باید به‌سمت خارج کردن خودروهای فرسوده از خیابان‌های تهران باشند اما یک مسأله دیگری هم وجود دارد. آن طور که اشجعی می‌گوید: «مسئولیت موتورسیکلت‌های توقیفی با ستاد ‌اجرایی فرمان امام(ره) است. این ستاد برای اوراق شدن، موتورسیکلت‌‌ها را به مزایده می‌گذارد. البته ستاد اجرایی به شرط اسقاط این موتورسیکلت‌‌ها را به افراد واگذار می‌کند اما هیچ اعتمادی نیست کسی که در این مزایده شرکت می‌کند موتور را اوراق کند. بنابراین احتمال زیادی دارد که موتورسیکلت ‌ها دوباره به خیابان‌ها بیاید.»

بعضی از خریداران هم قطعات آنها را به لوازم یدکی فروشان می‌فروشند. این قطعات دوباره در تولید موتورسیکلت‌ها به کار برده می‌شود تا همچنان باعث آلودگی هوایی شود که هر ساله در این فصل نفس کشیدن را برای شهروندان کلانشهرها سخت و برخی را راهی گورستان سرد می‌کند.

بر اساس آمارهای سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰۰ هزار موتورسیکلت توقیفی در کشور وجود دارد. علاوه بر آن ۹ میلیون خودروی فرسوده و کاربراتوری هم در حال تردد در مبادی مواصلاتی کشور هستند. اشجعی بازگشت دوباره موتورسیکلت‌های توقیفی اسقاطی به خیابان‌ها را به‌دلیل عدم نظارت دقیق می‌داند. اشجعی هم اعتقاد دارد سازمان محیط زیست به‌ جای آن که امروز دلنگران بازگشت موتورسیکلت‌های اسقاطی باشد باید به سراغ خودرو و موتورسیکلت‌های فرسوده در کف خیابان برود تا بتواند تأثیری روی کاهش آلودگی هوا داشته باشد. اما به‌دلیل آماده نبودن زیر ساخت‌ها این برنامه هم انجام نمی‌گیرد. به‌گفته اشجعی مسأله به مشکل تولیدکنندگان موتورسیکلت‌ها برمی‌گردد. براساس بند ۱۱ و ۱۲ آیین‌نامه اجرایی ماده ۲ قانون هوای پاک، تولیدکنندگان موظفند برای تولید هر موتورسیکلت یک موتور فرسوده را اوراق کنند. در غیر این صورت اجازه شماره‌گذاری به آنها داده نمی‌شود اما این امکان برای تولیدکنندگان وجود ندارد. به‌گفته اشجعی سازمان حفاظت محیط زیست به دولت پیشنهاد می‌دهد که تولید‌کنندگان از ظرفیت موتورسیکلت‌های توقیفی استفاده کنند تا مشکل تولید موتورسیکلت‌های جدید رفع شود و آنها شماره‌گذاری شوند. این پیشنهاد البته با موافقت رو‌به‌رو نمی‌شود.

وی از طرح دیگری در پردیسان می‌گوید که هدف آن تشویق صاحبان موتورسیکلت فرسوده به اسقاط وسیله ترددشان است. البته او از این طرح به‌عنوان یک طرح شکست خورده یاد می‌کند و می‌افزاید: «با موافقت دولت روبه‌رو نشد.» پردیسانی‌ها در این طرح خواستار افزایش قیمت گواهی اسقاط شده‌اند. این طرح البته دوباره با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، وزیرکشور و وزیر راه و شهر‌سازی نوشته شده و به دولت ارائه شده است. او می‌گوید: «قیمت گواهی اسقاط بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است، در حالی که همین موتور فرسوده در بازار بین یک میلیون تا یک و نیم میلیون تومان به فروش می‌رود.»

بنابراین پردیسانی‌ها پیشنهاد افزایش ارزش «گواهی اسقاط» را داده‌اند تا عرضه و تقاضا بالا برود و صاحبان خودروهای فرسوده تشویق به اوراق موتورهایشان شوند. سرانجام این طرح هنوز مشخص نیست. او البته تأکید می‌کند برای آنکه موتورهای اسقاطی دوباره به خیابان‌ها برنگردند، باید به مراکز اسقاط داده شوند و با حضور پلیس راهنمایی و رانندگی اسقاط شوند. او تأکید می‌کند:«در اسقاط حتماً، موتورها باید از وسط دو نیم شوند و کاتالیزور، اگزوز و موتور آنها از بین برود. در غیر این صورت نقشی در کاهش آلودگی هوا ندارد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موتورسیکلت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۴۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر جدید در پیراهن تیم ملی فوتبال ایران

سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم اقداماتی برای جلب توجه بیشتر مردم به محیط زیست و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مسوولان و گروه‌های پرمخاطب انجام داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به برگزاری نمایشگاه عکس جشنواره فلامینگو در پارک پردیسان در ۱۵ اسفند سال قبل اشاره کرد. در این نمایشگاه نیز از ظرفیت فرمانداران برای اعتلای فرهنگ محیط زیست استفاده شد، به طوری که از میان فرمانداران کشور علی اصغر میرزایی - فرماندار شهرستان بهشهر - به عنوان سفیر محیط زیست انتخاب شد.

از دیگر اقدامات این سازمان برای اشاعه فرهنگ محیط زیست، بهره‌گیری از ظرفیت‌های جامعه ورزشی به ویژه اعضای کانون مربیان برتر فوتبال بوده است علاوه بر آن تصویر گونه «عقاب طلایی» روی کارت مربیان فوتبال سراسر کشور در جهت عمل به مسئولیت اجتماعی خود در رسیدن به اهداف و دغدغه‌های حوزه محیط زیست درج شد. از آخرین اقدامات سازمان در این زمینه امضای تفاهنامه با فدراسیون فوتبال بوده است.

نورالله مرادی درباره جزئیات تفاهمنامه بین فدراسیون فوتبال و سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: تفاهمنامه مذکور از اردیبهشت ماه تحت عنوان کمیته همکاری مشترک فدراسیون فوتبال و سازمان محیط زیست شکل اجرا می‌شود و مقر کمیته نیز در سازمان حفاظت محیط زیست است همچنین کمیته قرار است برنامه‌ریزی، پیگیری و نظارت بر فعالیت‌های مشترک و مفاد تفاهمنامه را بر عهده بگیرد.

وی ادامه گفت: هر ماه یک بار جلسه برگزار خواهد شد که افزایش تعاملات در جهت گسترش سواد و اخلاق محیط زیستی در همه ارکان ورزش فوتبال، ایجاد رویکرد‌های محیط زیستی در فعالیت‌های مرتبط با فوتبال، زمینه‌سازی برای ارتقای آگاهی‌های محیط زیستی و افزایش سطح مشارکت‌پذیری ورزشکاران، مربیان و هواداران فوتبال از جمله اهداف کلی تفاهمنامه محسوب می‌شود.

مرادی اضافه کرد: یکی از اهداف این تفاهنامه استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی ورزشکاران در حوزه محیط زیست است و همکاری آموزشی و فرهنگی در زمینه محیط زیست با استفاده از ظرفیت دو دستگاه از دیگر اهداف کلی تفاهمنامه بین فدراسیون فوتبال و سازمان حفاظت محیط زیست محسوب می‌شود.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: همکاری در زمینه آموزش و ارتقای دانش محیط زیستی جامعه ورزشی و چهره‌های ماندگار فوتبال، همکاری علمی در تهیه و تولید محتوا‌ها و بسته‌های آموزشی محیط زیستی متناسب، اجرای برنامه‌های آموزشی و مشارکتی با همکاری و تعامل با جامعه فوتبال کشور، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی ویژه کادر فنی مربیان و ورزشکاران، فراهم آوردن زمینه حضور و بازدید جامعه فوتبال از موزه‌های تنوع زیستی و مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست و برگزاری پویش‌های نمادین از جمله تعهدات سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس این تفاهمنامه است.

وی اضافه کرد: تداوم حمایت از گونه ارزشمند یوزپلنگ آسیایی به عنوان نماد تیم‌های ملی فوتبال کشور در میادین ملی و بین المللی در دستور قرار گرفته است، به‌گونه‌ای که باردیگر تصویر یوز روی پیراهن تیم ملی نقش خواهد بست علاوه بر آن حمایت از تولید و تکثیر بسته‌های آموزشی و فرهنگی محیط زیست، حضور فعال جامعه فوتبال در پویش‌های محیط زیستی مثل مهار آتش سوزی، پاکسازی طبیعت، مصرف بهینه آب و انرژی، حمایت از تنوع زیستی، تشکیل کمیته محیط زیست در فدراسیون فوتبال، حمایت از طرح‌ها و کمیته‌های محیط زیستی در حوزه فعالیت‌های ورزشی فدراسیون، ارائه دستاورد‌ها و گزارش‌ها و اقدامات صورت گرفته در جهت توسعه فرهنگ فوتبال سازگار با محیط زیست به فدراسیون جهانی فوتبال و سایر مراجع بین المللی مرتبط از اقدامات اجرایی فدراسیون فوتبال خواهد بود.

مرادی در پایان اظهار کرد: برخی از فضا‌های ورزشی زیر نظر فدراسیون فوتبال قرار است در جهت ارایه پیام‌های تبلیغات محیط زیستی و بهره‌مندی از چهره‌های ورزشی فدراسیون برای توسعه فرهنگ محیط زیست تحت عنوان سفیران سبز مورد استفاده قرار گیرند همچنین تصمیم قصد داریم از ظرفیت سایر فدراسیون‌های ورزشی مانند تیراندازی و کاراته در جهت گسترش سواد و اخلاق محیط زیستی و اعتلای فرهنگ محیط زیست استفاده کنیم.

دیگر خبرها

  • چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های پیشرو در حفظ محیط زیست است
  • سلاجقه: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود
  • اجازه بازگشت خدمه روس کشتی جنجالی توقیفی اسرائیل
  • سالانه ۱۰ میلیارد مترمعکب آب از کشور خارج می‌شود
  • بازگشت ملوان کشتی توقیفی توسط ایران به کشورش
  • همایش ملی دانش محیط‌زیست ایران برگزار شد
  • اعطای دبیرخانه دائمی دانش سنتی محیط زیست کشور به چهارمحال و بختیاری
  • تغییر جدید در پیراهن تیم ملی فوتبال ایران
  • دولت امسال درآمدی از محل اسقاط خودروهای فرسوده نخواهد داشت